Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενα λεπτο γιατι παντα καπου ξεφευγει το θεμα στα φορουμ.

Η συγκριση μου δεν ηταν αναμεσα στους 2 επεξεργαστες ως επεξεργαστες. Προφανως και αν ειχα χρηματα να βαλω αλλη καρτα γραφικων θα διαλεγα των ιντελ.

Μιλαω για το συνολικο συστημα που σου προσφερει ο ιντελ σκετος με τον α6 σκετο οχι για παιχνιδια μονο οχι για office εφαρμογες μονο.Ενα συνολο.

Ξαναλεω οτι ταβανι ειναι αυστηρα τα 300 ευρω οποτε αν καποιος σε αυτα τα λευτα μπορει να βγαλει ενα καλυτερο συστημα ειναι ευπροσδεκτος :)

Δημοσ.

Τι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε; Το παιδί που άρχισε το νήμα, δεν είπε ότι θέλει σύστημα για παιχνίδια, για budget σύστημα μίλησε, για γενική

χρήση όπως το καταλαβαίνω εγώ. Άρα δεν θα πρέπει να εστιάσουμε στα παιχνίδια και μόνο.

Και σε αυτά που λες λοιπόν, ακόμα και αν είναι πλήρως ορθά, εγώ προσθέτω ότι μικρή σημασία έχουν, αφού σε όλες τις άλλες χρήσεις ο Pentium κάνει σκόνη τον ΑΜΔ.

Οπότε πρότεινα αυτό που πιστεύω στον thread starter.

Όπως βλέπεις, μόνο εκτός θέματος δεν είναι όσα ανέφερα. Εσύ αποφεύγεις το θέμα των γενικότερων επιδόσεων με το "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε".

Αν και βλέπω ότι ο thread starter δεν πολυενδιαφέρεται να συνεχίσει την έρευνά του...

Πρώτα από όλα έκανα παράθεση (απαντηση) σε συγκεκριμένο άτομο που έκανε λινκ πάλι συγκεκριμένο. Μπορείς να το πάρεις σαν επεξήγηση αυτού του λινκ. Επίσης ο ts μια χαρά τον ενδιαφέρουν τα παιχνίδια από ότι φάνηκε. Με 300 ευρώ budget για all around pc ο amd κάνει πάρτι vs του pentium. Όσον αφορά αλλού είδους εφαρμογές όταν καταλάβεις διαφορά σε εμπειρία χρήσης ανάμεσα σε pentium και 7400 τα ξαναλέμε.!

• Like 1
Δημοσ.

Ενα λεπτο γιατι παντα καπου ξεφευγει το θεμα στα φορουμ.

Η συγκριση μου δεν ηταν αναμεσα στους 2 επεξεργαστες ως επεξεργαστες. Προφανως και αν ειχα χρηματα να βαλω αλλη καρτα γραφικων θα διαλεγα των ιντελ.

Μιλαω για το συνολικο συστημα που σου προσφερει ο ιντελ σκετος με τον α6 σκετο οχι για παιχνιδια μονο οχι για office εφαρμογες μονο.Ενα συνολο.

Ξαναλεω οτι ταβανι ειναι αυστηρα τα 300 ευρω οποτε αν καποιος σε αυτα τα λευτα μπορει να βγαλει ενα καλυτερο συστημα ειναι ευπροσδεκτος :)

Κοίτα, κατά την άποψή μου εξαρτάται που θέλεις να δώσεις περισσότερη βάση. Αν τα παιχνίδια είναι μεγάλος μέρος αυτής της βάσης, προφανώς ο ΑΜΔ είναι καλύτερη συνολική λύση. Αν πάλι δίνεις περισσότερη βάση στη γενικότερη εμπειρία χρήσης, ο Intel είναι καλύτερος. Συν ότι σου επιτρέπει προοπτική αναβάθμισης με προσθήκη κάρτας όσο αργότερα θέλεις.

Εγώ προσωπικά, με τα δικά μου γούστα, όπως ξαναείπα θα διάλεγα τον Intel και αργότερα, θα έβαζα πρόγραμμα να προσθέσω και κάρτα. Και μην υποτιμάς τα ενσωματωμένα γραφικά της Intel, ο γιος μου παίζει σε laptop με ενσωματωμένη Intel του 2010 Lego Marvel Super Heroes και Eurotrack 2. Κάτι θα παίζεις και με αυτήν, δεν είναι ότι δεν θα παίζεις τίποτα.

Η επιλογή είναι καθαρά δική σου, με βάση τα δικά σου γούστα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να μας εξηγήσεις σε παρακαλώ τις διαφορές της εμπειρίας χρήσης;

Γιατί τις διαφορές με ενσωματωμένα γραφικά τις ξέρουμε και είναι αρκετες

Επεξ/σία από cliobaccarra
  • Like 2
Δημοσ.

Μπορείς να μας εξηγήσεις σε παρακαλώ τις διαφορές της εμπειρίας χρήσης;

Γιατί τις διαφορές με ενσωματωμένα γραφικά τις ξέρουμε και είναι αρκετες

Ας υποθέσω ότι δεν τρολλάρεις. Σε προηγούμενο ποστ παρέπεμψα σε δοκιμές σε ένα από τα πιο γνωστά sites παγκοσμίως. Στην πράξη αυτά μεταφράζονται σε πιο άμεση απόκριση του συστήματος παντού, όπου παίζει ρόλο ο επεξεργαστής, και σε γρηγορότερη εκτέλεση εργασιών.

Όποιος δεν θέλει να το καταλάβει αυτό, με γεια του με χαρά του, κατά τη λαϊκή ρήση. Εγώ δεν έχω να πω τίποτα άλλο.

Δημοσ.

Ας υποθέσω ότι δεν τρολλάρεις. Σε προηγούμενο ποστ παρέπεμψα σε δοκιμές σε ένα από τα πιο γνωστά sites παγκοσμίως. Στην πράξη αυτά μεταφράζονται σε πιο άμεση απόκριση του συστήματος παντού, όπου παίζει ρόλο ο επεξεργαστής, και σε γρηγορότερη εκτέλεση εργασιών.

Όποιος δεν θέλει να το καταλάβει αυτό, με γεια του με χαρά του, κατά τη λαϊκή ρήση. Εγώ δεν έχω να πω τίποτα άλλο.

Ας υποθέσουμε οτι δεν τρολλάρεις.. Μου μεταφράζεις τα νούμερα από bencmark σε εμπειρία χρήσης ανάμεσα σε αυτα τα δυο cpu...λες και καταλαβαίνει κανείς διαφορές..

Θα ξαναρωτήσω μήπως τρολλάρεις; Τα έχεις βάλει ποτέ δίπλα δίπλα τα συστήματα να τα λειτουργήσεις;

Λοιπόν λόγω του επαγγέλματος που κάνω συναρμολογώντας, σετάροντας, τεστάροντας και επισκευάζοντας από 10 μηχανήματα κάθε μέρα, σου εξηγώ ότι δεν πρόκειται να καταλάβεις διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα δυο cpu σε καθημερινή χρήση. Το να προσπαθείς να με πείσεις για κάτι διαφορετικό χρησιμοποιώντας benchmark το θεωρώ λάθος.

Τα περισσότερα μηχανήματα αυτού του budget πάσχουν από κακή χρήση windows, mallware , ιούς και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, τα ms δεν πρόκειται να σώσουν αποκλείστηκα τίποτα.

Από τα λεγόμενά σου πιστεύω ότι δεν τα έχεις δει ποτέ τα μηχανήματα να τρέχουν δίπλα δίπλα.

Αν ήταν αποκλειστικά για χρήση γραφείου θα συμφωνούσα για pentium.

• Like 3
Δημοσ.

Γιατί, μόνο τα παιχνίδια είναι που παίζουν ρόλο; Στα υπόλοιπα ο Pentium συντρίβει τον AMD! Διαφορές μέχρι και 50%!

Εγώ θα αγόραζα με κλειστά μάτια τον Intel και αν ήθελα να παίζω αργότερα και πραγματικά, θα έβαζα όποια κάρτα γραφικών μπορούσα ανάλογα με τα χρήματα.

Ρε φιλε συγνωμη αλλα την παλευεις καθολου???Ο ανθρωπος σου λεει οτι θα φτιαξει Budget υπολογιστη των 300ευρω,τα παραπανω προγραμματα/benchmark τι τα ανεβαζεις??? Επισης οσον αφορα το Dolphin emulator τι να τα κανουμε τα παραπανω αχρηστα νουμερα αν δεν υπαρχει δυνατη καρτα γραφικων. Ξερεις ποσο πολυ απαιτητικο ειναι να τρεξεις το Dolphin για Wii???

ΕΛεος δηλαδη ο ανθρωπος ενα φθηνο επεξεργαστη θελει να κανει την δουλεια του,αλλωστε την μεγαλυτερη αντιληπτη διαφορα στην ταχυτητα θα την καταλαβει οταν βαλει μεσα ενα Ssd.

Στην πραξη για απλη χρηση και οι δυο επεξεργαστες μια χαρα τον καλυπτουν σιγα μην εχουμε και τις τρομερες απαιτησεις στα χρηματα αυτα.....

• Like 3
Δημοσ.

Τώρα θέλετε και τα γράφετε οι δύο από πάνω; Η συμπίεση με το Winrar σχεδόν στον μισό χρόνο δεν είναι καθημερινή εμπειρία χρήσης; Η επεξεργασία εικόνας σε απλές εργασίες resizing κλπ. κατά 20% πιο γρήγορα δεν είναι εμπειρία χρήσης;

Εμένα τέτοιες καθυστερήσεις με φρικάρουν τελείως. Ό,τι πείτε παιδιά, είχα δίκιο που έγραψα παραπάνω, "με γεια του με χαρά του".

Δημοσ.

Τώρα θέλετε και τα γράφετε οι δύο από πάνω; Η συμπίεση με το Winrar σχεδόν στον μισό χρόνο δεν είναι καθημερινή εμπειρία χρήσης; Η επεξεργασία εικόνας σε απλές εργασίες resizing κλπ. κατά 20% πιο γρήγορα δεν είναι εμπειρία χρήσης;

Εμένα τέτοιες καθυστερήσεις με φρικάρουν τελείως. Ό,τι πείτε παιδιά, είχα δίκιο που έγραψα παραπάνω, "με γεια του με χαρά του".

Σε μια μέση χρήση, πόσα resize σε εικόνες, πόσα cinebecnh και πόσα tera συμπίεση θα κάνει?

Ας περιμένει και 1 λεπτό παραπάνω, σε μια εργασία που κάνει μια φορά την βδομάδα, και να έχει 50% καλύτερα γραφικά (πάντα με ενσωματωμένη) στα παιχνίδια αν θέλει να ξεσκάει 1-2 ωρίτσες τη μέρα.

Απλό είναι. Δεν θα κάνει workstation με 300 ευρώ ο άνθρωπος...

• Like 3
Δημοσ.

Κοιτάς το ΠΑΡΑΚΑΤΩ !

KAVERI τετραπύρηνος επεξεργαστής με προγραμματιζόμενο TDP  και δυνατά ενδωματωμένα γραφικά .

Εδώ κοίταξε και τον Α8 7650Κ  που είναι ξεκλείδωτος.

8GB DDR3 2133  μνήμες για να τρέχει και δυνατά η κάρτα γραφικών του APU αλλά και για πολλαπλές εργασίες χωρίς θέμα.

Μητρική με SATA 3 και USB 3 της GIGABYTE !

SSD δίσκος για λειτουργικό και λοιπές εργασίες. Θα σου δώσει αποκρισιμότητα μεγάλη στο σύστημα.

Καλό κουτί ! Ότι καλύτερο σε αυτές τις τιμές ! Με πολύ καλό αερισμό και μαζεμένο σε μέγεθος !

images?q=tbn:ANd9GcQKMrW1tMc01ADgeOKyGO-

Τροφοδοτικό αξιόπιστο από την chieftec επαρκές για το σύστημα.

Capture_opop.png

Νομίζω πως είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις με μια πολύ μικρή υπέρβαση των χρηματικών σου ορίων.

Αν έχεις κάποια παλαιότερη κάρτα γραφικών σχετικά δυνατή, στην θέση του A8 βάζεις τον ATHLON X4 860K  που είναι ο αντίστοιχος A10 7850K χωρίς όμως κάρτα γραφικών και είναι ο πιο vfm επεξεργαστής κάτω των 100€  συμπεριλαμβανομένης και της πλατφόρμας τους. Ετσι μειώνεις το κόστος ενώ έχεις και ξεκλείδωτο cpu για κλοκάρισμα μελλοντικά έστω.

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=41041&cat=2&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined

• Like 1
Δημοσ.

αλλη μια προταση..., με περισσοτερη χωρητικοτητα...!!!   με το παραπανω κουτι που προτεινε ο Takhs...!

post-121902-0-10768300-1434779335_thumb.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Ο ανθρωπος γραφει οτι ''απαιτησεις δεν υπαρχουν αρκει να εχει θυρα usb3'' και εσυ καθεσαι και αναφερεις χρονους συμπιεσης Winrar και επεξεργασια εικονας. 300καταραμενα ευρω δινει λιγοτερα και απο την αγορα καλου κινητου τηλεφωνου τι απαιτησεις να εχει δηλαδη....

Εσυ ιδιων επιδοσεων συστημα εχεις και αναφερεις οτι φρικαρεις????Γιατι εγω αλλα βλεπω στο συστημα της υπογραφης..

Δημοσ.

Σε μια μέση χρήση, πόσα resize σε εικόνες, πόσα cinebecnh και πόσα tera συμπίεση θα κάνει?

Ας περιμένει και 1 λεπτό παραπάνω, σε μια εργασία που κάνει μια φορά την βδομάδα, και να έχει 50% καλύτερα γραφικά (πάντα με ενσωματωμένη) στα παιχνίδια αν θέλει να ξεσκάει 1-2 ωρίτσες τη μέρα.

Απλό είναι. Δεν θα κάνει workstation με 300 ευρώ ο άνθρωπος...

Ε μα έτσι όπως το θέτεις συμφωνώ. Άλλωστε και εγώ το είπα λίγο παραπάνω, με άλλη διατύπωση:

Κοίτα, κατά την άποψή μου εξαρτάται που θέλεις να δώσεις περισσότερη βάση. Αν τα παιχνίδια είναι μεγάλος μέρος αυτής της βάσης, προφανώς ο ΑΜΔ είναι καλύτερη συνολική λύση. Αν πάλι δίνεις περισσότερη βάση στη γενικότερη εμπειρία χρήσης, ο Intel είναι καλύτερος. Συν ότι σου επιτρέπει προοπτική αναβάθμισης με προσθήκη κάρτας όσο αργότερα θέλεις.

Εγώ προσωπικά, με τα δικά μου γούστα, όπως ξαναείπα θα διάλεγα τον Intel και αργότερα, θα έβαζα πρόγραμμα να προσθέσω και κάρτα. Και μην υποτιμάς τα ενσωματωμένα γραφικά της Intel, ο γιος μου παίζει σε laptop με ενσωματωμένη Intel του 2010 Lego Marvel Super Heroes και Eurotrack 2. Κάτι θα παίζεις και με αυτήν, δεν είναι ότι δεν θα παίζεις τίποτα.

Η επιλογή είναι καθαρά δική σου, με βάση τα δικά σου γούστα.

:)

Ο ανθρωπος γραφει οτι ''απαιτησεις δεν υπαρχουν αρκει να εχει θυρα usb3'' και εσυ καθεσαι και αναφερεις χρονους συμπιεσης Winrar και επεξεργασια εικονας. 300καταραμενα ευρω δινει λιγοτερα και απο την αγορα καλου κινητου τηλεφωνου τι απαιτησεις να εχει δηλαδη....

Εσυ ιδιων επιδοσεων συστημα εχεις και αναφερεις οτι φρικαρεις????Γιατι εγω αλλα βλεπω στο συστημα της υπογραφης..

Η αμέσως παραπάνω απάντησή μου ταιριάζει και εδώ, με την προσθήκη ότι η λογική μου είναι να πάρει τον δυνατότερο επεξεργαστή με τα ίδια χρήματα. Άρα τα benchmarks έχουν την αξία ότι δείχνουν ποιος είναι ο δυνατότερος επεξεργαστής, δεν είπα ότι θα κάθεται στο Winrar όλη την ημέρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το καταλαβαίνετε αυτό. Τι σχέση έχει ότι θα δώσει "μόνο" 300 ευρώ; Τότε με την ίδια λογική ας πάρει και τον πιο φθηνό και χώμα Celeron που υπάρχει, αφού "τι απαιτήσεις να έχει δηλαδή".

Και τι σχέση έχει η αξία του PC σε σχέση με το τηλέφωνο; Εγώ προσωπικά δεν δινω καμία σημασία στα τηλέφωνα, δεν είναι σημείο αναφοράς αυτό.

Δημοσ.

Τελικα η προταση για τον Α8 δεν ειναι κακη , μιας και περιμενα οτι θα βγαινει αρκετα πιο ακριβο.

Λεω να καταληξω σε αυτη την επιλογη βαζοντας και ενα corsair τροφοδοτικο με  40 ευρω απο αλλου μιας και το eshop δε το εχει.

Το cougar κουτι ,επισης δε το βρισκω στο eshop μονο στο msystems που δεν εχει τον Α8.

post-324134-0-52195300-1434802543_thumb.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μνήμη να βάλεις 8gb και να προτιμήσεις να είναι πανω από 2133mhz γιατί υπάρχει τεράστια διαφορά στην απόδοση, όσο ανεβαίνουν οι μνήμες, στα γραφικά του Apu

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...