Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συζητάγαμε σήμερα υποθετικά τι κόστος θα είχε κάτι τέτοιο και τι παράμετροι πρέπει να καλυφθούν. Εγώ έχω δουλέψει σε τέτοιο μαγαζί, αλλά ήταν ήδη στημένο όποτε ξέρω μόνο τα λειτουργικά ( κι αυτά τα έχω σκουριασμένα). Α, και να λείπουν άκυρα σχόλια του τύπου "βρωμάει ο τόπος από τέτοια, βρες κάτι άλλο, κλπ". Υποθετικά μιλάμε, δεν υπάρχει καν δυνατότητα τέτοιας κίνησης αυτή την στιγμή αλλά είναι "ονειρο".

Λοιπόν, βρίσκεις τον χώρο και πας σε ένα μηχανικό για τις άδειες. Αυτός λογικά θα έχει αρχιτεκτονες, συνεργεια κλπ να σε παραπεμψει οποτε ετσι κανεις και ανακαινιση/διαμορφωση του χώρου. Τον εξοπλισμο (ψυγεια, βιτρινες, κλπ) τον παιρνεις ξεχωριστα ή π.χ. αν πας σε μεγάλο τεχνικό γραφείο τα κάνουν όλα και παίρνεις μαγαζί  "με το κλειδι στο χέρι"? Μετά πας εφορία για έναρξη και προσλαμβάνεις υπαλλήλους. Στα έξοδα έχεις ενοίκιο, ρεύμα, νερό, τηλεφωνο/ιντερνετ, μισθούς, ΦΠΑ και προμηθευτές.

Μέχρι εδώ καλά, είναι τα εύκολα. Τι άλλο υπάρχει όμως? Π.χ. είναι διάφορα κρυφα έξοδα που δεν τα φαντάζεσαι με τη μια, όπως δικαιώματα στην ΑΕΠΙ κάθε μήνα για τη μουσική που θα παίζεις ή τεχνικό ασφαλείας για πιστοποιητικό κάθε χρόνο. Τι άλλα έξοδα έχει μια τέτοια επιχείρηση? Το υποθετικό σενάριο είναι για μαγαζί τύπου Γρηγόρη, μικρότερο και με λιγότερα πράγματα όμως. Που θα κυμαινόταν το αρχικό κόστος στησίματος για κάτι τέτοιο και τι μου διαφεύγει?

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είναι αμέτρητοι παράγοντες..μπορείς να φτιάξεις μαγαζάκι με 20χιλ...μπορείς να φτιάξεις και μαγαζί με 100-200χιλ. Ανάλογα το ακίνητο που είναι (ποια πόλη τι δρόμος)...σε τι κατάσταση είναι...εξοπλισμούς (ψυγεία,τραπέζια,κουζίνες κτλπ) πλέον όλοι παίρνουν μεταχειρισμένα από αντίστοιχα μαγαζιά που κλείσανε (αμέτρητα).

Αβαρίες και "κρυφά" έξοδα πάντα υπάρχουν. Μετά τα λειτουργικά είναι και αυτά ανάλογα του μεγέθους του μαγαζιού..τα ενοικια...το πόσα άτομα θα χρειαστούν για να δουλεύει το μαγαζί...πόσες ώρες θα δουλεύει το μαγαζί. 

Αν θα είναι franchise ή όχι...

Γενικά οι απαντήσεις είναι άπειρες...αν δεν υπάρχει συγκεκριμένο προτζεκτ τοτε δεν υπάρχει απάντηση.

Δημοσ.

Μέχρι εδώ καλά, είναι τα εύκολα. Τι άλλο υπάρχει όμως? Π.χ. είναι διάφορα κρυφα έξοδα που δεν τα φαντάζεσαι με τη μια, όπως δικαιώματα στην ΑΕΠΙ κάθε μήνα για τη μουσική που θα παίζεις ή τεχνικό ασφαλείας για πιστοποιητικό κάθε χρόνο. Τι άλλα έξοδα έχει μια τέτοια επιχείρηση? Το υποθετικό σενάριο είναι για μαγαζί τύπου Γρηγόρη, μικρότερο και με λιγότερα πράγματα όμως. Που θα κυμαινόταν το αρχικό κόστος στησίματος για κάτι τέτοιο και τι μου διαφεύγει?

Το κόστος για άδειες της ΑΕΠΙ με ενδιαφέρει και εμένα από περιέργεια.

Δημοσ.

Το δικό μου όνειρο ειναι να ανοίξω στο κέντρο της αθηνας ενα μαγαζί αποκλειστικά για μουσική ποιοτικό ήχο λύσεις για το σπιτι βινύλια και στούντιο για να μπορεί όποιο γκρουπάκι/καλλιτέχνες να έρθει και με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος να κάνει τις δικές του πλάκες με το δικό του θέμα στην θήκη των δίσκων και να μοιράζει/πουλάει online μέσα απο την ηλεκτρονική ύπαρξη του καταστήματος... Ηχομονωμένα γυάλινα δωματιάκια όπου θα μπορούσε να ξαπλώσει κάποιος σε ανάκλινδρο (δερμάτινο :P )και να ακούσει την διαφορά στην ποιότητα παίζοντας κάποιο dac/πικαπ κτλ με καλά ηχεία και να χαλαρώνει

θα έψαχνα πραγματικούς γνώστες για πωλητές στο μαγαζί με μουσικό background με μισθό που θα προ συμφωνούσαμε κατα την συνέντευξη και θα ηταν αξιοπρεπής για την δουλειά τους με ιδιωτική ασφάλιση +dental και πακέτο διακοπών γιατι δεν θα ήθελα να κυνηγάνε την πώληση απλά να ψάχνουν και να προβληματίζονται πραγματικά για τις ανάγκες του πελάτη και να βρίσκουν ουσιαστικές λύσεις που να τον βοηθήσουν καθώς και το να πονέσουν και να αγαπήσουν το μαγαζί και αυτό που κάνουν, πράγμα που θα γινόταν μόνο αν δεν τους έτρωγε το άγχος για το πως θα ζήσουν....... αλλά θα παραμείνει όνειρο για αρκετό καιρό ακόμη :P

Sorry παρασύρθηκα :P πάμε στα σάντουιτς τώρα

1) νομίζω ότι θα είσαι ΑΕΠΙ free αν χρησιμοποιείς εφαρμογές όπως το spotify https://www.soundtrackyourbrand.com/
2) Υπάρχουν επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον εξοπλισμό (http://www.diakoumakos.gr/index.php?dispatch=categories.view&category_id=328 δεν τους ξέρω δεν ειναι διαφήμιση απλά το δίνω σαν resource για να ψάξεις κιάλλα μέσω internet) επίσης μπορείς να πάρεις μεταχειρισμένο εξοπλισμό απο μαγαζί που έχει κλείσει πχ στην xe.gr φαντάζομαι θα έχει αγγελίες.. και πιο φθηνά (μπορεί να έχει και ευκαιρίες αν κάποιος έκλεισε σχετικά γρήγορα και ουσιαστικά έχει καινούργιο εξοπλισμό) καθώς και με την επαφή που θα έχεις με τον πρώην μαγαζάτορα για την αγορά μπορεί να μάθεις κάποια ενδιαφέροντα πράγματα.
3) τώρα για μαγαζί με φαγητό δεν είχα ποτε αλλά φαντάζομαι θα πρέπει να πληρεί κάποια στάνταρτς και να περάσει κάποιος να κανει υγειονομική εξέταση.

• Like 2
Δημοσ.

Τι πρέπει να προσέξεις..

1.Τοποθεσία

2.Άλλα μαγαζιά ιδίου ενδιαφέροντος.. αρνητικός παράγοντας

3.Ενοίκιο

4.Φόροι Δημοτικοί

5.Πυροσβεστική-Υγειονομικό (κόστη)

6.Καλύτερα αν έχεις ένα μικρό κομπόδεμα να ψάξεις την λύση franchise 

6.1. Τα θετικά του Franchise είναι η πελατεία από αλλά καταστήματα της αλυσίδας, τροφοδοσία συγκεκριμένη και σε συγκεκριμένες σταθερές τιμές, διαφήμιση εταιρική. 

6.2 αρνητικά είναι το πόσο entry fee έχει.. αυτό είναι στη τσέπη της αλυσίδας το κρυφό συνήθως μαύρο κέρδος. Και ένα ποσοστό από τα έσοδα που θα δίνεις ανά εξάμηνο ή ετήσιο.

7.Σε τι διάστημα θέλεις ή προσδοκάς ότι θα κάνεις απόσβεση των χρημάτων σου

8.Κόστος πιθανόν υπαλλήλων(ΙΚΑ μικα σύκα)

9. Αν πας σε λύση, μόνος σου, τότε τα κόστη θα αυξηθούν γιατί θα βγεις στην γύρα για αγορά μηχανημάτων. Οι λύσεις σε αυτή τη περίπτωση είναι δυο... καινούργια για μένα απέκλεισε τα, η καλύτερη λύση είναι ή μεταχειρισμένα που γίνεται ο κακός χαμός ή leasing.

Πας σε εταιρίες και ζητάς με χρονομίσθωση..

10.Μόνος σου θα χρειαστεί να υπολογίσεις κόστη μηχανικού, κάποιου να σου σχεδιάσει τον χώρο με έπιπλα κτλ..

11.Τι επισκευές θα θέλει το κατάστημα που θα βρεις...

Πάνω κάτω.. αυτά τα 11.. τα βρίσκεις και κάνεις ενδεκάδα σούπερ  :-D

• Like 1
Δημοσ.

Μπραβο, δημοτικους φόρους και ΟΑΕΕ ξεχασα να γραψω. Για ΙΚΑ εχω σκοπο να παρω απο ΟΑΕΔ υπαλληλους οποτε το γλιτωνω για αρχη.  Πυροσβεστικη-υγειονομικο τι θελουν? Φραντσάιζ δε θελω, το ονειρο ειναι να κανω το μαγαζι οπως θελω εγω και να ειναι πρωτοτυπο, οχι να φτιαξω εναν κλωνο.

Δημοσ.

.....................Υποθετικά μιλάμε, δεν υπάρχει καν δυνατότητα τέτοιας κίνησης αυτή την στιγμή αλλά είναι "ονειρο"......................

Μπραβο, δημοτικους φόρους και ΟΑΕΕ ξεχασα να γραψω. Για ΙΚΑ εχω σκοπο να παρω απο ΟΑΕΔ υπαλληλους οποτε το γλιτωνω για αρχη.  Πυροσβεστικη-υγειονομικο τι θελουν? Φραντσάιζ δε θελω, το ονειρο ειναι να κανω το μαγαζι οπως θελω εγω και να ειναι πρωτοτυπο, οχι να φτιαξω εναν κλωνο.

......................

Ατιμούλη, αλλιώς μας τα λες στο ένα post και αλλιώς στο άλλο. Μάλλον για να γλυτώσεις την πρόγκα που ανέφερες ("τι θέλεις να κάνεις άλλο ένα καφέ" και τα ρέστα).

Γιατί αν είναι τόσο "ονειρικό" (και απίθανο) το σενάριο δεν μιλάς για τέτοιες λεπτομέρεις όπως πρόσληψη ανέργων για να έχεις το Χ όφελος. Αφού αυτά (τα οφέλη) αλλάζουν ανά περίοδο, κυβέρνηση, κλπ.

Anyway, keep "dreaming" ;)

Δημοσ.

Τα οφέλη με τους ανέργους τα θυμάμαι από τότε που ξεκίνησα να δουλεύω και θεωρώ πως θα μείνουν. Σε κάθε περιπτωση, αυτο που κανω ειναι να "σχεδιαζω" πως θα πραγματοποιουσα κατι τετοιο σημερα, εφοσον ειχα την δυνατοτητα. Για αυτο το λόγο, με ενδιαφερουν ολες οι λεπτομερειες και οι παραμετροι.

Δημοσ.

Το franchise σου στέλνει όμως πελατεία με το άνοιγμά.. γιατί ο άλλος που είναι ικανοποιημένος με το φαγητό/υπηρεσίες από ένα άλλο κατάστημα, μόλις δει την ταμπέλα της αλυσίδας.. θα σου έρθει 100%. 

Ρακομελάδικο δεν σκέφτηκες να ανοίξεις; που είναι της μόδας και είναι γεμάτα πάντα.. καλύτερη λύση και περισσότερα χρήματα θα σου αποφέρει.

Δημοσ.

Ξεκολλήστε με το θέμα κρίση, ειπαμε ειναι υποθετικό το εγχείρημα. Ρακάδικο νομίζω είναι μεγαλύτερη επένδυση και δεν έχω στο μυαλό μου κάτι πρωτότυπο, συμφωνω όμως ότι ίσως έχει καλύτερα λεφτά.

Για καφε-σνακ έχω στο μυαλό μου κάτι που είναι διαφορετικό από όσα έχει στην Ελλάδα και για αυτό αποκλείω το franchise, γιατι το όλο θέμα είναι το αλλιώτικο από όσα έχει ήδη.

Ξαναλέω ότι δεν το υλοποιώ γιατι δεν υπάρχει δυνατότητα, απλά θέλω να δω πόσες παραμέτρους πρέπει να καλύψω για να πραγματοποιηθει κατι τετοιο.

Πριν νοικιασω ας πουμε το χωρο, πρεπει να μου εχει δωσει καποια χαρακτηριστικα ο μηχανικός ε? Γενικά, οτιδηποτε θεωρει χρησιμο να μου πει καποιος του χωρου, τι να κανω, τι να μην κανω, κλπ. ΟΧΙ τα προφανη (φτιαχνε καλο καφε σε καλη τιμη και βλακειες τετοιες). Διαδικαστικα, γραφειοκρατικα, κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...