idomeneas7 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Sooper, λογικό το βρίσκω αν κάποιος έχει κάνει πρόσφατα ένα τατουάζ να θέλει να το επιδεικνύει γιατί το θεωρεί όμορφο και είναι περήφανος για αυτό. Οπως πολυ πιθανο να έκανες κι εσύ ενθουσιασμένος με το νέο σου κινητό, αμάξι, κατοικίδιο, μωρό ή δεν ξέρω τι άλλο. Το γεγονός ότι όσα έγραψα έχουν και το στοιχείο της "περιποίησης" δεν νομίζω να έχει σημασία γιατί το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: αισθητική εντύπωση. Η γυναίκα που θα χτενιστεί στο κομμωτήριο για να βγει το βραδυ δεν το κάνει για λόγους κοινωνικής αποδοχής, αν πήγαινε απλά χτενισμένη με μια βουρτσα στο σπίτι δεν θα φρίκαρε κανένας. Αρα, το ίδιο "ματαιόδοξα" είναι όλα όσα έχουν σχέση με το φαίνεσθαι.
Moderators Spect~ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 δεν μάρεσε η μοδα τον εμο αλλα δεν ελεγα ποτε σε κανεναν γιατι το κανει και πως ειναι ετσι κτλ. και ρε σταβι με βαση αυτο που λες. Τσουβαλιαζεις ομως και αυτους που ειχαν τατουαζ πριν γινει μοδα. εγω πχ εκανα το πρωτο μου τατουαζ το 2004. Πολυ πριν γινει μοδα δηλαδη. Τωρα τι πρεπει να κανω? να παω να το βγαλω επειδη εγινε της μοδας και κανουν ολοι?
idomeneas7 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Ενω το να είσαι χιπστερ και να μην θες αυτά που είναι στη μόδα, δεν ήταν μόδα?
stavi Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 δεν μάρεσε η μοδα τον εμο αλλα δεν ελεγα ποτε σε κανεναν γιατι το κανει και πως ειναι ετσι κτλ. και ρε σταβι με βαση αυτο που λες. Τσουβαλιαζεις ομως και αυτους που ειχαν τατουαζ πριν γινει μοδα. εγω πχ εκανα το πρωτο μου τατουαζ το 2004. Πολυ πριν γινει μοδα δηλαδη. Τωρα τι πρεπει να κανω? να παω να το βγαλω επειδη εγινε της μοδας και κανουν ολοι? όχι αλλά αν ήμουν στη θέση σου θα σπαζόμουν που πια κάνει ο καθένας... και απλα είμαι ειλικρινής και δεν το παίζω υπεράνω, ναι θα σπαζόμουν Ενω το να είσαι χιπστερ και να μην θες αυτά που είναι στη μόδα, δεν ήταν μόδα? αν ναι χιπστερ.... τι μαλακια κι αυτο
Moderators Spect~ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 όχι αλλά αν ήμουν στη θέση σου θα σπαζόμουν που πια κάνει ο καθένας... και απλα είμαι ειλικρινής και δεν το παίζω υπεράνω, ναι θα σπαζόμουν αν ναι χιπστερ.... τι μαλακια κι αυτο μα εκει ειναι το νοημα. Γιατι να σπαστεις!? Αν σπαστεις ειναι σαν να δινεις σημασια στον αλλον και να δειχνεις οτι δεν το κανες για σενα
idomeneas7 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Εγω ας πούμε το έκανα το 2012 που ήταν μόδα. Δεν έπρεπε να κάνω επειδή έκαναν και οι άλλοι?
stavi Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 γιατί κάποτε μου άρεζαν τα τατουαζ αλλά όπως όταν ένα τραγούδι που αγαπας πολύ αρχίζει να το παίζει το κάθε ράδιο πεντακόσιες φορές τη μέρα φτάνεις στο σημείο να το σιχαινεσαι έτσι και τώρα. . κάπου το τατουαζ έχει χάσει το νόημα του Εγω ας πούμε το έκανα το 2012 που ήταν μόδα. Δεν έπρεπε να κάνω επειδή έκαναν και οι άλλοι? όχι μωρε καλά έκανες και το έκανες σιγά πιο πολυ οι χαζογκόμενες το χαλάνε
Moderators stormrain Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Πες μου αλλους λογους για να κανεις τατουαζ. hint: Το τατουαζ το αντιλαμβανεται κανεις μονο με την οραση. Ουτε με την αφη, ουτε με την οσφρηση, ουτε με το συναισθημα. Ακομα και ενα συναισθημα να θες να "αποτυπωσεις" με τατουαζ (πχ καποιοι γραφουν το ονομα των παιδιων τους ξερω 'γω) παλι για να το ΔΟΥΝ αλλοι ειναι (ειτε παιδια, ειτε περιγυρος). Επαναλαμβανω: ΔΟΥΝ. Μπορει να σου αρεσει τοσο πολυ το συγκεκριμενο συμβολο που θελεις να το εχεις πανω σου γιατι γουσταρεις να το βλεπεις. Ή να θελεις να αποτυπωσεις τα ονοματα των παιδιων σου επειδη τα υπεραγαπας ξερωγω. Ή επειδη θελεις να θυμασαι μια συγκεκριμενη περιοδο της ζωης σου. Ή επειδη σ'αρεσει ο πονος (το εχω ακουσει αυτο). Προφανως και μια μεγαλη μεριδα ανθρωπων κανει τατουαζ καθαρα για το φαινεσθαι, θεμιτο ειναι στο κατω κατω και συνεβαινε ανεκαθεν αυτο. Απλως το θεμα τατουαζ ειναι πολυ προσωπικο στον καθενα και βρισκω λαθος να τσουβαλιαζεις.
Soopercharged Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Sooper, λογικό το βρίσκω αν κάποιος έχει κάνει πρόσφατα ένα τατουάζ να θέλει να το επιδεικνύει γιατί το θεωρεί όμορφο και είναι περήφανος για αυτό. Οπως πολυ πιθανο να έκανες κι εσύ ενθουσιασμένος με το νέο σου κινητό, αμάξι, κατοικίδιο, μωρό ή δεν ξέρω τι άλλο. Το γεγονός ότι όσα έγραψα έχουν και το στοιχείο της "περιποίησης" δεν νομίζω να έχει σημασία γιατί το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: αισθητική εντύπωση. Η γυναίκα που θα χτενιστεί στο κομμωτήριο για να βγει το βραδυ δεν το κάνει για λόγους κοινωνικής αποδοχής, αν πήγαινε απλά χτενισμένη με μια βουρτσα στο σπίτι δεν θα φρίκαρε κανένας. Αρα, το ίδιο "ματαιόδοξα" είναι όλα όσα έχουν σχέση με το φαίνεσθαι. Μα δεν διαφωνησα. Απλα το τατου κατ'εμε περιεχει αυτο το ποσοστο ματαιοδοξιας σε συντριπτικο βαθμο σε σχεση με αυτα που ανεφερες. Σε τοσο συντριπτικο βαθμο που δεν νιωθω περιεργα να το γενικευσω κι ας διαφωνει ο stormrain, στον οποιο θα πω για την ευκολια της συζητησης οτι δεχομαι πως καποιοι το βαρανε για οχι ματαιοδοξους λογους , αλλα αυτοι ειναι ελαχιστοι. Οπως ειπα καποτε τατου βαραγαν ατομα περιθωριοποιημενα, που προφανως δεν τους ενδιεφερε να το δει ενας mainstream τυπακος ή η καθε Ρουβιτσα (ελα μην μου την πεσουν οι αντικομπλεξικοι μαχητες του δικαιου παλι, χρησιμοποιησα αυτην την λεξη απλα για να γινω περιγραφικος). Συνεχιζουν να υπαρχουν ανθρωποι που βαρανε τατου με αυτη τη φιλοσοφια που βαραγαν κι εκεινοι, αλλα ειναι συντριπτικα λιγοι. Το καταλαβαινεις ευκολα απο "ολο το πακετο" του αλλου/αλλης. 1
idomeneas7 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Η άποψη αυτή είναι πλέον τόσο διαδεδομένη, που το μπούγιο που κάνει τατουάζ έχει πάντα ένα λόγο πίσω από αυτό για να μπορέσει να αποδείξει πως ανήκει στις εξαιρέσεις. Σπάνια θα βρεις πλέον κάποιον να παραδεχτεί ότι το έκανε απλά για αισθητικούς λόγους και εγώ δεν βρίσκω κάτι επιλήψιμο σε αυτό. Περισσότερο άσχημο θα μου φανεί κάποιος να προσπαθεί απεγνωσμένα να δώσει βαθύτερο νόημα στο τατουάζ που διάλεξε από τον κατάλογο, παρά σε αυτόν που έκανε σχέδιο δικής του έμπνευσης καθαρά για αισθητικούς λόγους. Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί το βάζεις σε άλλο επίπεδο από όλα τα υπόλοιπα άχρηστα που κάνουμε καθημερινά για την εικόνα μας, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο. Σε τι διαφέρει από το φτιάξιμο μαλλιών (χτενισμα, ισιωτική, περμανάντ, βαφή, ρεφλέ, ανταυγειες, κοκκαλάκια, extension, κλπ), τα νύχια (μανικιούρ, πεντικιούρ, τεχνητά νύχια, στρας, σχεδιάκια, τζελ, κλπ), το μακιγιάζ (ψεύτικες βλεφαρίδες, ημιμόνιμο μακιγιάζ, κραγιόν, σκιές, μάσκαρα, γκλίτερ, κλπ), τα piercing και όλα τα υπόλοιπα που γίνονται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και συχνότητα, με ανάλωση πολύ περισσότερων ωρών, χρήματος, κόπου, κ.α.
Moderators stormrain Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 @ stormrain εχεις τατου; Ναι. Συνεχιζουν να υπαρχουν ανθρωποι που βαρανε τατου με αυτη τη φιλοσοφια που βαραγαν κι εκεινοι, αλλα ειναι συντριπτικα λιγοι. Το καταλαβαινεις ευκολα απο "ολο το πακετο" του αλλου/αλλης. Παντως επιμενω πως δεν υπαρχει μια μοναχα φιλοσοφια για να κανεις τατουαζ. Ουτε η παλια που αναφερεις ηταν pure στο κατω κατω, αφου τα χτυπουσαν ειτε για να αναγνωριζονται τα εγκληματα τους (βλ. φυλακες), ειτε για να συμπληρωνουν το level του bad ass σε φαση πονου απο το DIY και το bic στυλο και να προκαλουν με το αποτελεσμα. Δεν καταλαβαινω γιατι οταν το κανει ενας περιθωριοποιημενος να ειναι pass και οταν κανει η Μαρια το αστερακι στο σβερκο να ειναι γελοιο?
Pa0ki Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Η άποψη αυτή είναι πλέον τόσο διαδεδομένη, που το μπούγιο που κάνει τατουάζ έχει πάντα ένα λόγο πίσω από αυτό για να μπορέσει να αποδείξει πως ανήκει στις εξαιρέσεις. Σπάνια θα βρεις πλέον κάποιον να παραδεχτεί ότι το έκανε απλά για αισθητικούς λόγους και εγώ δεν βρίσκω κάτι επιλήψιμο σε αυτό. Περισσότερο άσχημο θα μου φανεί κάποιος να προσπαθεί απεγνωσμένα να δώσει βαθύτερο νόημα στο τατουάζ που διάλεξε από τον κατάλογο, παρά σε αυτόν που έκανε σχέδιο δικής του έμπνευσης καθαρά για αισθητικούς λόγους. Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί το βάζεις σε άλλο επίπεδο από όλα τα υπόλοιπα άχρηστα που κάνουμε καθημερινά για την εικόνα μας, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο. Σε τι διαφέρει από το φτιάξιμο μαλλιών (χτενισμα, ισιωτική, περμανάντ, βαφή, ρεφλέ, ανταυγειες, κοκκαλάκια, extension, κλπ), τα νύχια (μανικιούρ, πεντικιούρ, τεχνητά νύχια, στρας, σχεδιάκια, τζελ, κλπ), το μακιγιάζ (ψεύτικες βλεφαρίδες, ημιμόνιμο μακιγιάζ, κραγιόν, σκιές, μάσκαρα, γκλίτερ, κλπ), τα piercing και όλα τα υπόλοιπα που γίνονται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και συχνότητα, με ανάλωση πολύ περισσότερων ωρών, χρήματος, κόπου, κ.α. Άντε όλα τα άλλα, το ρεφλέ ρε άρχοντα που το ξέρεις? 2
stavi Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί το βάζεις σε άλλο επίπεδο από όλα τα υπόλοιπα άχρηστα που κάνουμε καθημερινά για την εικόνα μας, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο. Σε τι διαφέρει από το φτιάξιμο μαλλιών (χτενισμα, ισιωτική, περμανάντ, βαφή, ρεφλέ, ανταυγειες, κοκκαλάκια, extension, κλπ), τα νύχια (μανικιούρ, πεντικιούρ, τεχνητά νύχια, στρας, σχεδιάκια, τζελ, κλπ), το μακιγιάζ (ψεύτικες βλεφαρίδες, ημιμόνιμο μακιγιάζ, κραγιόν, σκιές, μάσκαρα, γκλίτερ, κλπ), τα piercing και όλα τα υπόλοιπα που γίνονται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και συχνότητα, με ανάλωση πολύ περισσότερων ωρών, χρήματος, κόπου, κ.α. Ακριβώς, αυτο κατέληξε να ειναι το τατουαζ.. δεν πειράζει καθόλου, απλά έχει χασει κάτι απο αυτό που ήταν παλαιότερα
Moderators Spect~ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2015 Ακριβώς, αυτο κατέληξε να ειναι το τατουαζ.. δεν πειράζει καθόλου, απλά έχει χασει κάτι απο αυτό που ήταν παλαιότερα ρε σταβι ομως ολα τα πραγματα καποια στιγμη θα κατληξουν σε αυτο το σταδιο. ολα κανουν το κυκλο τους. καποτε τα σκουλαρικια,τωρα τα τατουαζ, μετα θα ναι κατι αλλο. οπως με το ντυστιμο. καποτε ηταν τα σταρακια,μετα εγινα τα φλατ τυπου βανς,μετα οι πλτατφορμες που φωτια να σας καψει οσες φορατε ,φετος ειναι τα αλλα τα διπατα -επισης να καειτε μαζι με τις αλλες - μετα θα καταληξουμε παλι στις τακουναρες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα