Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ως κάτοικος Γερμανίας θα ήθελα να ρωτήσω τι μπορεί να αλλάξει στη καθημερινότητά μαςαν η Ελλάδα βγει εκτός Ε.Ε.

Εγώ για παράδειγμα θέλω από Σεπτέμβρη να κάνω παράλληλα ένα master που έχει 1900€/χρόνο αν κατάγεσαι από χώρα της Ε.Ε. και 4300€ για χώρες εκτός Ε.Ε.

Είναι δυνατόν να φάω τέτοια ήττα ή και άλλες αντίστοιχες αν τεθεί η Ελλάδα εκτός Ε.Ε.;

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

4300€ για χώρες εκτός Ε.Ε.

Είναι δυνατόν να φάω τέτοια ήττα ή και άλλες αντίστοιχες αν τεθεί η Ελλάδα εκτός Ε.Ε.;

Φιλε μου δεν εχω ιδεα αλλα το βραδυ θα κανω την προσευχουλα μου να μην βγουμε απο την ΕΕ ωστε να μην φας ηττες ως κατοικος Γερμανιας....

• Like 8
Δημοσ.

Ως κάτοικος Γερμανίας θα ήθελα να ρωτήσω τι μπορεί να αλλάξει στη καθημερινότητά μαςαν η Ελλάδα βγει εκτός Ε.Ε.

Εγώ για παράδειγμα θέλω από Σεπτέμβρη να κάνω παράλληλα ένα master που έχει 1900€/χρόνο αν κατάγεσαι από χώρα της Ε.Ε. και 4300€ για χώρες εκτός Ε.Ε.

Άλλο πράγμα η Ε.Ε. κι άλλο η ευρωζώνη. Η Αγγλία, η Τσεχία κι η Δανία π.χ. είναι στην Ε.Ε., αλλά εκτός ευρωζώνης (έχουν δικό τους νόμισμα).

• Like 3
Δημοσ.

Ειλικρινά δεν ξέρω. Με την έννοια ότι δεν βγαίνει κανείς από την Ε.Ε εν μια νυκτί, ούτε από το νόμισμα, θα πάρει πολλούς μήνες μια τέτοια διαδικασία αν τελικά γίνει. Εδώ θα είμαστε και θα δούμε.

• Like 2
Δημοσ.

Φιλε μου δεν εχω ιδεα αλλα το βραδυ θα κανω την προσευχουλα μου να μην βγουμε απο την ΕΕ ωστε να μην φας ηττες ως κατοικος Γερμανιας....

Σε ευχαριστώ από καρδιάς,άναψε και κανένα κεράκι εκ μέρους μου αν μπορείς.

Άλλο πράγμα η Ε.Ε. κι άλλο η ευρωζώνη. Η Αγγλία, η Τσεχία κι η Δανία π.χ. είναι στην Ε.Ε., αλλά εκτός ευρωζώνης (έχουν δικό τους νόμισμα).

Μακάρι να είναι έτσι και ευχαριστώ όσους απαντάτε δίχως ειρωνεία,όποια κι αν είναι η γνώμη σας :-)

• Like 3
Δημοσ.

- Κανεις απολυτως δεν μπορει να προβλεψει τι και πως θα γινοταν σε τετοιες (ή παρομοιες) καταστασεις . Ο λογος απλος , δεν υπαρχει προηγουμενο οποτε ολοι απλα μαντευουν. Συζητήσεις  επιπεδου καφενειου.

-ΑΝ /ξαναλεω ΑΝ μιας και το θεωρω αυτοκτονικο να βγαιναμε απο ΕΕ/ γινοταν κατι τετοιο τα 2400 ευρω παραπάνω που θα εδινες πιστεψε με θα ηταν το μικροτερο προβλημα σου.

• Like 1
Δημοσ.

- Κανεις απολυτως δεν μπορει να προβλεψει τι και πως θα γινοταν σε τετοιες (ή παρομοιες) καταστασεις . Ο λογος απλος , δεν υπαρχει προηγουμενο οποτε ολοι απλα μαντευουν. Συζητήσεις  επιπεδου καφενειου.

-ΑΝ /ξαναλεω ΑΝ μιας και το θεωρω αυτοκτονικο να βγαιναμε απο ΕΕ/ γινοταν κατι τετοιο τα 2400 ευρω παραπάνω που θα εδινες πιστεψε με θα ηταν το μικροτερο προβλημα σου.

Aυτό σκεφτόμουν και εγώ,απλά το πρώτο ορατό πρόβλημα ήταν αυτό με το master,αλλά φοβάμαι για χειρότερα..

Δημοσ.

Ξανά, εκτός € θεωρητικά ΑΝ ΙΣΩΣ κ.τ.λ. ΘΑ βγει η Ελλάδα. Όχι εκτός Ε.Ε.. Εκτός και όσοι κάνουν master και είναι από Σουηδία, Δανία, Αγγλία κ.τ.λ. πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα. (Απίθανο)

Δημοσ.

Να γράψω ότι το master αφορά την Ολλανδία και το ποσό αν δεν εκπληρώνω τα requirements είναι τελικά 4700€

ned.jpg

Δημοσ.

Αν βγουμε απο καπου τοτε θα ειναι το ευρω για να βγουμε απο ΕΕ ειναι πολυ απιθανο, αν ομως τελικα βγουμε τοτε εκτος απο τα διδακτρα που θα δωσεις παραπανω μπορει να σε διωξουν και απο την χωρα γιατι θα θες βιζα.

Δημοσ.

Εκτος ευρω μπορει να βγουμε..αν και δεν συμφερει ουτε τους ξενους..Εκτος ε.ε δεν βγαινουμε με ΤΙΠΟΤΑ...Εχετε αναρωτηθει ποσα πλοια ξεφορτωνουν ελλαδα και ποσες νταλικες περνανε απο εδω?..Ξερετε τι ταλαιπωρια θα ηταν για ολον τον κοσμο μιας κια αποτελουμε σταυροδρομι.

Δημοσ.

Αν βγουμε απο καπου τοτε θα ειναι το ευρω για να βγουμε απο ΕΕ ειναι πολυ απιθανο, αν ομως τελικα βγουμε τοτε εκτος απο τα διδακτρα που θα δωσεις παραπανω μπορει να σε διωξουν και απο την χωρα γιατι θα θες βιζα.

Εύχομαι να μην φτάσω/φτάσουμε σε τέτοιο σημείο..

Εκτος ευρω μπορει να βγουμε..αν και δεν συμφερει ουτε τους ξενους..Εκτος ε.ε δεν βγαινουμε με ΤΙΠΟΤΑ...Εχετε αναρωτηθει ποσα πλοια ξεφορτωνουν ελλαδα και ποσες νταλικες περνανε απο εδω?..Ξερετε τι ταλαιπωρια θα ηταν για ολον τον κοσμο μιας κια αποτελουμε σταυροδρομι.

Και εγώ αυτό θέλω να πιστεύω.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι τον τελευταίο καιρό,σαν να μην φοβάται κανείς εδώ την όποια αλυσιδωτή αντίδραση από την κατάσταση στην Ελλάδα.

Υπάρχουν φωνές που λένε ξεκάθαρα ας βγει η Ελλάδα από το ευρώ,ενώ παλιά φοβούνταν να αρθρώσουν τέτοια κουβέντα.

Η Γερμανία έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση(μην πω έπαρση) πως ότι κι αν γίνει,αυτη θα τα καταφέρει.

Ο λαός βλέπω ότι απλά δεν ασχολείται..

Ήρθε και το καλοκαίρι,λεφτά υπάρχουν σχετικά για όλους,δεν ασχολούνται καν..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...