Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα από τη νομοθεσία, αλλά βλέποντας αρκετούς γνωστούς μου να πηγαίνουν σε άλλες χώρες θα ήθελα να μάθω από περιέργεια τι ισχύει σε κάθε χώρα. Προφανώς αν έχεις ήδη πρόταση για δουλειά ή πας για σπουδές, μπορείς εύκολα να εγκατασταθείς.

'Ομως τι γίνεται με τους υπόλοιπους? Π.χ. στην Ε.Ε. μπορείς να πας για διακοπές, να βρεις δουλεια και να κάτσεις? Εχω ακουσει για αρκετες περιπτωσεις που παίρνουν πτυχίο από εδώ, πάνε σε κάποια χώρα που τους φιλοξενουν για λίγο γνωστοί/φίλοι, μετα βρισκουν δουλεια και προφανως κανουν καποια χαρτια και μενουν γιατι ειναι χρονια αυτη η κατασταση. 

Τόσο εύκολο είναι?

Δημοσ.

Oσες χωρες βρισκονται εντος ΕΕ, μπορεις ανετα να τις επισκευθεις, να εργαστεις, να σπουδασεις, να μεινεις..... χωρις κανενα προβλημα.

Ναι ειναι πανευκολο, αρκει να εχεις καποιο budget για αρχη, και μετα ολα παιρνουν τον δρομο τους.

Φιλος απο Ελλαδα, τον ειχα φιλοξενησει για 2 εβδομαδες στο Λονδινο, (για διακοπες ηρθε), βρηκε ετσι απλα, δουλεια σε ενα clubακι, και τωρα ηδη μενει 4 χρονια Λονδινο.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα από τη νομοθεσία, αλλά βλέποντας αρκετούς γνωστούς μου να πηγαίνουν σε άλλες χώρες θα ήθελα να μάθω από περιέργεια τι ισχύει σε κάθε χώρα. Προφανώς αν έχεις ήδη πρόταση για δουλειά ή πας για σπουδές, μπορείς εύκολα να εγκατασταθείς.

'Ομως τι γίνεται με τους υπόλοιπους? Π.χ. στην Ε.Ε. μπορείς να πας για διακοπές, να βρεις δουλεια και να κάτσεις? Εχω ακουσει για αρκετες περιπτωσεις που παίρνουν πτυχίο από εδώ, πάνε σε κάποια χώρα που τους φιλοξενουν για λίγο γνωστοί/φίλοι, μετα βρισκουν δουλεια και προφανως κανουν καποια χαρτια και μενουν γιατι ειναι χρονια αυτη η κατασταση. 

Τόσο εύκολο είναι?

εντος ΕΕ δεν χρειαζεσαι τιποτα απλα πας. Για τις αλλες χωρες χρειαζεσαι βιζα

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλά στο Αμέρικα π.χ. που είχα πάει όσο υπήρχε ακόμα η βίζα, μου είχαν πει πως μετά από κάποιες μέρες πρέπει να βγω από τη χώρα και όσο είμαι εκεί δεν μπορώ να δουλέψω. 'Η μήπως δεν τα θυμάμαι καλά?

Δημοσ.

γαλλια γερμανια ειναι δυσκολο να βρεις σπιτι διοτι ζητουν συμβολαιο εργασιας και μισθο οποτε απτην αρχη αρχη πρεπει να καβατζωθεις καπου η να βρεις σπιτονοικοκυρη που δεν εχει τετοιες απαιτησεις,πραγμα σπανιο.

γενικα ειναι ευκολο αρκει να το παρεις αποφαση,τα χαρτια γινοντε μπαμμπαμ.

σε περιπτωση σπουδων δεν γνωριζω τι γινεται.

Δημοσ.

Ναι αλλά στο Αμέρικα π.χ. που είχα πάει όσο υπήρχε ακόμα η βίζα, μου είχαν πει πως μετά από κάποιες μέρες πρέπει να βγω από τη χώρα και όσο είμαι εκεί δεν μπορώ να δουλέψω. 'Η μήπως δεν τα θυμάμαι καλά?

Aλλο Murica, αλλο ΕΕ.....

:-D

Δημοσ.

Απλα ο Σπεκτ ειπε για βιζα μονο και δεν νομιζω να ειναι τοσο απλο για να κατσεις καιρο...

Σε Eντος ΕΕ χωρες ΔΕΝ  χρειαζεσαι visa εφοσον εισαι Ευρωπαιος πολιτης

• Moderators
Δημοσ.

Απλα ο Σπεκτ ειπε για βιζα μονο και δεν νομιζω να ειναι τοσο απλο για να κατσεις καιρο...

εκτος ΕΕ πρεπει να βγαλεις βιζα!

Η βιζα μπορει να ειναι τουριστικη (συνηθως ισχυει για 90μερες) και δεν μπορεις να δουλεψεις

επαγγελματικη (δεν θυμαμι διαρκεια) και δεν μπορεις να δουλεψεις

για εργασια με την οποια μπορεις να δουλεψεις.

Το πως θα παρεις βιζα για εργασια εξαρταται απο τη χωρα. Πχ πλεον για να πας Αυστραλια εκτος απο τα οσα ζητανε πρεπει να εχεις και ενα κεφαλαιο νομιζω 10.000 στην τραπεζα

• Like 2
Δημοσ.

Δύσκολο πολύ να πας σε προηγμένη χώρα εκτός ΕΕ. Αυστραλία πχ που δοκίμασα εγώ είναι πολύ δύσκολο, πρέπει να σε ζητήσουν Αυστραλοί εργοδότες και έχουν 2 ειδών βίζες εργασίας. Η μία που είναι και πιο εύκολο για να βγει, έχει διάρκεια 4 ετών και κοστίζει λίγα σχετικά, δεν θυμάμαι τώρα, νομίζω περίπου στο χιλιάρικο. Η άλλη είναι μόνιμη και πρέπει να πληρείς πολύ περισσότερα κριτήρια για να την αποκτήσεις και κάνει κάτι λιγότερο από 10.000.

Υπάρχει και η λύση της φοιτητικής βίζας που κάνουν οι περισσότεροι. Γράφεσαι από εδώ σε κάποια σχολή, πληρώνεις, και βγαίνει η βίζα. Διαρκεί όσο οι σπουδές σου και έχεις δικαίωμα να δουλέψεις 20 ώρες τη βδομάδα. Οι περισσότεροι δουλεύουν full time  φυσικά μαύρα. Αλλά απαγορεύεται. Αυτή είναι και η βίζα που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω, που πρέπει να έχεις στη τράπεζα ένα κεφάλαιο των $10.000.

Άμα θες φυσικά μόλις τελειώσουν οι σπουδές σου και η βίζα σου. γράφεσαι και σε άλλη σχολή και βγάζεις νέα βίζα.

Όλα αυτά με κάθε επιφύλαξη γιατί ίσχυαν το 2011 που πήγα Αυστραλία. Τώρα ξέρω ότι έχουν αλλάξει κάποια πράγματα προς το χειρότερο για τους μετανάστες όμως. Παρόμοια πράγματα ισχύουν και για Αμερική και Καναδά.

• Like 1
Δημοσ.

Με απλή ταυτότητα ( την καινουρια ε , με τα λατινικά γράμματα) , μπορείς να επισκευθείς και να μείνεις σε οποιοδήποτε μέρος της ΕΕ.

Τώρα , αν έχεις κανα φίλο και μένει στην ΕΕ , και θες να πας για μερικό καιρό να ψαχτείς , μέχρι να ορθοποδήσεις αξίζει η φάση.

Του πληρώνεις και ένα μικρό νοίκι και είσαι ΟΚ.

Αν δεν έχεις , είναι ζόρικα τα πράγματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...