scw7 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Καλησπερα σας,για εκτακτους λογους υγειας αλλαξα γνωμη και δεν προκειται να ενοικιασω το σπιτι που μου παρουσιασανε πρις λιγες μερες μεσα στον Ιουνη του 2015 .Τα πραγματα εχουν ερθει ως εξης.Στις 19/6 ημερα Παρασκευη εχω καταβαλλει την εγγυηση (240 ευρω) ομως σημερα 24/6/15 καλεσα και ενημερωσα τον ιδιοκτητη οτι πρεπει να μου επιστρεψει τα χρηματα αυτα διοτι μου ειναι αναγκαια για ιατρικες εξετασεις ,οποτε και δε μπορω να προχωρησω στην αποδοχη του συμβολαιου εκμισθωσης που μου εσταλη online μεσω του TAXINET.O ιδιος υπαινισσεται οικονομικη ζημία που υπεστη απο το οτι δε θα του προκαταβαλλω το ενοικιο του Ιουλιου για ενα σπιτι που δεν εχω υπογραψει ΚΑΝ το συμβολαιο!!!~ στο διαμερισμα δεν εχει αποχωρησει ακομη ο προηγουμενος ενοικιαστης .Πειτε μου σας παρακαλω πως μπορω να κατευθυνθω στο να παρω εστω ενα μερος των χρηματων μου πισω! Σας ευχαριστω παρα πολυ για τη προσοχη σας!
antbyron Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Πήρες απόδειξη για την εγγύηση; Δεν ξέρω νομικά τι ισχύει, ηθικά όμως θα πρέπει να σου επιστρέψει τα χρήματα εφόσον και υπαναχωρείς! Δεν βλέπω με ποιον τρόπο ζημιώνεται ο ιδιοκτήτης. 1
liopyr Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Ο ιδιοκτήτης μπορεί να ζημιώνεται επειδή πιθανόν απέκλεισε άλλους υποψήφιους ενοικιαστές όταν πήρε την εγγύηση πάντως. 2
Backpacker Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Αν και γω δεν βλέπω με ποιον τρόπο ζημιώνεται ο ιδιοκτήτης σε τέτοιο βαθμό..και ηθικά είσαι ΟΚ. Αν δεν έχεις πάρει όμως απόδειξη για την εγγύηση ή δεν την κατέθεσες τουλάχιστον τραπεζικά τότε πρακτικά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα αν δεν θέλει ο ιδιοκτήτης να στην δώσει πίσω. Το συμβόλαιο το υπόγραψες..άλλο η υπογραφή του συμβολαίου και άλλο η αποδοχή στο TAXIS. Δεν μπορεί να χει καταθέσει συμβόλαιο στο ταξις χωρίς την υπογραφή σου. Απ'την άλλη όπως είπε και ο liopyr μπορεί να σου πει το σπίτι το θέλε άλλος ένας ή αλλοι και γω δεν ξέρω πόσοι και τους σούταρα για σένα. Που θα το ξαναβρώ τώρα...θα μου πάρει τουλάχιστον έναν μήνα να το ξαναενοικιασω θα σου πει. 1
LiquidTroll Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Εάν το έχεις καταβάλλει απο τραπεζική συναλλαγή , απο την στιγμή που πιστώθηκε στον άλλον λογαριασμό δεν μπορείς να το πάρεις πίσω. Προσωπικά πιστέυω ότι του έκανες ζημιά , σόρρυ , γιατί θα μπορούσε να το είχε νοικιάσει σε άλλους. Ούτε εγώ θα σου έδινα πίσω την εγγύηση. Δεν είναι ούτε φίλος σου ούτε συμμαχός σου , ούτε είσαι εκει πχ. 2 χρόνια να εχει αναπτύξει μια καλή σχέση , γιατί λοιπόν ζητάς απο αυτόν να σου φερθεί σωστά? Σε ξέρει? Συγνώμμη για το "χαστουκι πραγματικότητας" αλλα έτσι είναι , ούτε νομικά ούτε ηθικά είσαι καλυμμένος 3
nickarmy Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 κανονικά ούτε να νοικιάσει σπίτι θα έπρεπε αν δεν υπήρχαν έστω λίγα λεφτά στην άκρη (για κανενα περιστατικό όπως τώρα υγείας) ....
scw7 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Εστειλα ενα μυνημα να μου επιστραφει το μισο μερος του ποσου ευγενικα ζητωντας το.Δεν εχω υπογραψει κανενα συμβολαιο και εχω αποδειξη της καταθεσης σε μηχανημα διχως αυτο να σημαινει κατι απλα σας το καταθετω.Δε ξερω ακομη αν ειμαι νομικα καλυμμενος.Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας εστω και αυτες με το αρνητικο υφος(ευχομαι μη τυχει σε εσας θεμα υγειας)
paylidis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Προσωπικά δε θα το επεστρεφα απο τη στιγμή που έκανες μια συμφωνία (είτε υπεγραψες συμβόλαιο ειτε όχι) και πιθανώς να έδιωξε κάποιον άλλο ενοικιαστη. Η μονη περίπτωση να το επεστρεφα θα ήταν εφόσον ο υποψηφιος ενοικιαστης που υπαναχωρεί να μου φέρει άλλον ωστε να μην προκύψει ζημία. Δε θα κρινω εαν ειναι για λόγους υγείας ή οτιδήποτε άλλο. Πάντως εαν τα 240€ αυτα σου λειπουν τόσο πολύ και εχεις και πρόβλημα υγείας (που μπορεί να σημαίνει καποια Χ εξοδα) ισως δε θα πρέπει να μπεις καν στη διαδικασία ενοικίασης σπιτιού εαν δε θες να φανεις αφερεγγυος με το καλημερα... 1
Soopercharged Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Και νομικα να καλυπτεσαι δεν εχει νοημα να το κυνηγησεις γιατι θα πληρωσεις περισσοτερα λεφτα απο αυτα που θα διεκδικησεις να παρεις πισω. Απλουστατα εκανες παιδαριωδη λαθη στο χειρισμο της υποθεσης: -Εδωσες εγγυηση χωρις να παρεις αποδειξη. -Εδωσες εγγυηση χωρις να υπογραψετε συμβολαιο. -Εδωσες εγγυηση χωρις καν να εχει ξενοικιασει ο προηγουμενος. Και αν ο προηγουμενος αλλαζε γνωμη και την αραζε στο σπιτι; Ησουν εκτεθιμενος απο 500 μεριες , συνεπως ολα ειναι θεμα της καλης θελησης του ιδιοκτητη, χωρις ωστοσο να ειναι υποχρεωμενος να στα επιστρεψει. Γιατι αν εσυ ισχυριζεσαι οτι εχεις αναγκη τα λεφτα, μπορει κι αυτος να κανει το ιδιο ή ακομα καλυτερα να υποστηριξει οτι εχασε αλλους υποψηφιους ενοικιαστες εξαιτιας σου (αρα και ενοικιο-εγγυηση κλπ). ΥΓ. Παρολα αυτα , οπως σου ηρθαν τα πραγματα , μαλλον υπερ σου ειναι οτι δεν υπαρχει υπογεγραμμενο συμβολαιο 3ετους διαρκειας... 1
Mau-Maus Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Επί της ουσίας ισχύει αυτό που είπε ένας πιο πάνω ή μόνη ζημιά που μπορεί να έπαθε είναι να έχασε άλλους ενοικιαστές μιας και με την εγγύηση 'έκλεισες' το σπίτι! Νομικά έχει δίκιο λοιπόν, από την άλλη όμως υπάρχει και η ανθρωπιά.. Επειδή του δεσμεύσες το σπίτι για 5 μέρες δεν σου δίνει τα χρήματα σου πίσω, αξιοπρέπεια μηδέν ανθρωπιά στο πάτωμα πόσο ξεφτίλες μας έχουν καταντήσει 'ευτυχώς όχι όλους' για λίγο ευρώ ρε φίλε, πόσο.. 6
scw7 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Με απειλησε πριν απο λιγο λεγοντας μου μη τολμησω να κανω αποδοχη συμβολαιου γιατι θα μου κανει μυνησεις αγωγες και αλλα κομψα,Εγω παραμενω παντοτε ηρεμος. LiquidTroll ο νομος λεει οτι εχω εικοσι μερες για να κανω την αποδοχη συμβολαιου,βασει των δικων του λεγομενων στην αρχη (δε το επιβεβαιωσα)- πως λοιπον δεν ειμαι ηθικα τουλαχιστον καλλυμενος οταν τον ενημερωνω στη τριτη και οχι στην εικοστη ημερα? χαλαρωστε λιγο τις αυστηρες κριτικες γιατι θα τυχει και σε εσας μεθαυριο και θα ψαχνεστε.ειναι μεγαλοδικηγορος πολιτιος μηχανικος και μου ελεγε οτι παρακαλανε πολλα ατομα και το κραταει για εμενα.ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΗΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΓΡΑΦΩ Ευχαριστω για το θετικο σου σχολιο mau-maus 1
Soopercharged Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Πριν μας βαλεις τις φωνες με caps, καλο ειναι να μαθεις οτι η αποδειξη απο καταθεση δεν ειναι αποδειξη-πληρωμης της εγγυησης απο τη στιγμη που δεν υπαρχει σχετικο παραστατικο υπογεγραμενο απο τον ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ή εστω ενα συμβολαιο ενοικιασης. Να στο πω απλα: Μπορει να υποστηριξει οτι σου πουλησε ενα μεταχειρισμενο κινητο τηλεφωνο και τωρα του ζητας πισω τα λεφτα υποστηριζοντας ευφανταστες ιστοριες οτι του εδωσες μια εγγυηση για ενα σπιτι που δεν εχει καν ξενοικιαστει τους τελευταιους μηνες και μαλιστα ο ενοικος συνεχιζει να διαμενει εκει μεχρι σημερα. Μπορεις να αποδειξεις οτι λεει ψεματα; Οχι. Μαλιστα μερος απο το παραπανω ειναι και αυταποδεικτη αληθεια απο την πλευρα του ιδιοκτητη. Τελος. ΔΕΝ εχεις παρει αποδειξη για τα λεφτα που πληρωσες ως εγγυηση. 1
scw7 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Πήρες απόδειξη για την εγγύηση; Δεν ξέρω νομικά τι ισχύει, ηθικά όμως θα πρέπει να σου επιστρέψει τα χρήματα εφόσον και υπαναχωρείς! Δεν βλέπω με ποιον τρόπο ζημιώνεται ο ιδιοκτήτης. Εχω το αποδεικτικο καταθεσεως στο μηχανημα της εθνικης με αιτιολογια ''εγγυηση ενοικιου''
liopyr Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Οπότε κάνε απλά μια ερώτηση σε έναν συμβολαιογράφο για το τι ισχύει, δεν νομίζω πως θα βγάλεις άκρη από εδώ. Και γενικά, ακόμα και να είχες τα λεφτά, μάλλον δεν αξίζει τον κόπο να νοικιάσεις σπίτι από κάποιον που αντιδρά με τον τρόπο που περιγράφεις, αργά ή γρήγορα θα έχεις νέα προβλήματα. 2
scw7 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2015 Πριν μας βαλεις τις φωνες με caps, καλο ειναι να μαθεις οτι η αποδειξη απο καταθεση δεν ειναι αποδειξη-πληρωμης της εγγυησης απο τη στιγμη που δεν υπαρχει παραστατικο υπογεγραμενο απο τον ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ή εστω ενα συμβολαιο ενοικιασης. Να στο πω απλα: Μπορει να υποστηριξει οτι σου πουλησε ενα μεταχειρισμενο κινητο τηλεφωνο και τωρα του ζητας πισω τα λεφτα υποστηριζοντας ευφανταστες ιστοριες οτι του εδωσες μια εγγυηση για ενα σπιτι που δεν εχει καν ξενοικιαστει. Μπορεις να αποδειξεις οτι λεει ψεματα; Οχι. Τελος. ΔΕΝ εχεις παρει αποδειξη για τα λεφτα που πληρωσες ως εγγυηση. εγραψα πιο εντονα για να το εμπεδωσουν καποιοι.Δεν εβαλα τις φωνες φιλε μου - αμεσως στην αρνητικοτητα ,να εκλαβεις κατι θετικα γινεται ποτε?γι αυτο εχουμε γινει ο ενας πιο σαπιος απο τον αλλον.Πως να την πουμε και να βγαλουμε κανενος ματι. Οπότε κάνε απλά μια ερώτηση σε έναν συμβολαιογράφο για το τι ισχύει, δεν νομίζω πως θα βγάλεις άκρη από εδώ. Και γενικά, ακόμα και να είχες τα λεφτά, μάλλον δεν αξίζει τον κόπο να νοικιάσεις σπίτι από κάποιον που αντιδρά με τον τρόπο που περιγράφεις, αργά ή γρήγορα θα έχεις νέα προβλήματα. Και τον ειχα ψυχολογησει οτι προκειται για δικολαβο αρπακτικο,λαθος δικο μου με τον εαυτο μου τα βαζω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα