Soopercharged Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Σοβαρα, αυτο που εκανες copy-paste το εκανες για να αποδειξεις οτι εχεις δικιο; Ειτε δεν διαβαζεις τι κανεις copy-paste, ειτε δεν καταλαβαινεις τι διαβαζεις. Οσο για το ερωτημα σου (εχει πλακα που επιμενεις δε), πες μου ποιον ορο ενος συνηθους συμβολαιου ενοικιασης μπορει να παραβιασει ο ιδιοκτητης και να προκαλεσει οικονομικη ζημια στον ενοικιαστη. Ο ενοικιαστης πχ μπορει να εχει απληρωτα ενοικια, απληρωτους λογαριασμους, να σπασει το συμβολαιο οτι ωρα του 'ρθει χωρις καμια προειδοποιηση (καλη ωρα σαν τον ts), φθορες στο διαμερισμα κλπ κλπ, εξου και η εγγυηση βαση νομου. Ο ιδιοκτητης;
dacourt Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δε ξερω ακομη αν ειμαι νομικα καλυμμενος.Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας εστω και αυτες με το αρνητικο υφος(ευχομαι μη τυχει σε εσας θεμα υγειας) Τι πάει να πει αυτό που έγραψες; να μην μας τύχει εμάς να αρρωστήσουμε επειδή εσένα σου ήρθαν στραβά τα πράγματα; μα είσαι στα καλά σου; κάνεις εσύ μια συμφωνία, ο άλλος δέχεται την συμφωνία σου και μετά ακυρώνεις την συμφωνία και τον αρχίζεις στο παρακαλετό... και λες εμάς να μην αρρωστήσουμε; μα είσαι στα καλά σου; Σωστό είναι αυτό που σου έγραψαν.. ο ιδιοκτήτης θα μπορούσε να βρει άλλον ενοικιαστή, είναι τόσο απλό, μα τόσο απλό. Την χολή σας γιατί την βγάζετε τόσο εύκολα; είναι κακό αυτό.. μην το κάνετε τουλάχιστον δημόσια. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 στο εβαλα για να δεις οτι η εγγυηση ειναι επιστρεψιμη! τι μπορει να κανει ο ιδιοκτητης? να μπει στο σπιτι χωρις την αδεια μου (εκει απλα αλλαζεις κλειδαρια αλλα ειναι εξοδα) να χαλασει κατι και να με αναγκασει να το φτιαξω εγω γιατι ειναι ανευθυνος πχ αν χαλασει κατι στην υδρευση του σπιτιου να κανει λαμογιες με δεη κτλ σε περιπτωση που δεν την βαλει στο ονομα μου μερικα που σκεφτηκα τωρα! εγω ουτε νοικιαζω σε κανεναν ουτε νοικιαζω απο καποιον. Μια φορα νοικιασα σαν φοιτητης και μονο αυτο. οποτε δεν παιρνω θεση γιατι ειμαι ενας απο αυτους που κανουν οτι να ναι! 1
Soopercharged Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 στο εβαλα για να δεις οτι η εγγυηση ειναι επιστρεψιμη! Οκ μου λυθηκε και η απορια: Δεν καταλαβαινεις τι διαβαζεις. Εκτος αν μπορεις να μου δειξεις πού εγραψα οτι η εγγυηση δεν ειναι επιστρεψιμη. Να σου θυμησω. Εγραψες οτι η εγγυηση επιστρεφεται αν δεν προκαλεσεις φθορες στο διαμερισμα. Κι εγραψα οτι η εγγυηση δεν αφορα ΜΟΝΟ τις φθορες στο διαμερισμα αλλα τους ορους του συμβολαιου που ΑΝ παραβιαστουν, ΔΕΝ επιστρεφεται. τι μπορει να κανει ο ιδιοκτητης? να μπει στο σπιτι χωρις την αδεια μου (εκει απλα αλλαζεις κλειδαρια αλλα ειναι εξοδα) Και του αφαιρεις τα λεφτα απτο ενοικιο του επομενου μηνα. Γρηγορη λυση αυτη, γιατι εχει κι αλλες. να χαλασει κατι και να με αναγκασει να το φτιαξω εγω γιατι ειναι ανευθυνος πχ αν χαλασει κατι στην υδρευση του σπιτιου Και του αφαιρεις τα λεφτα απτο ενοικιο του επομενου μηνα. Γρηγορη λυση αυτη, γιατι εχει κι αλλες. να κανει λαμογιες με δεη κτλ σε περιπτωση που δεν την βαλει στο ονομα μου Τι να βαλει στο ονομα σου?! Εσυ εισαι υπευθυνος να πας και να γραψεις το ρολοι σου στο ονομα σου. Τον σπιτονοκοικουρη περιμενεις να στο κανει; εγω ουτε νοικιαζω σε κανεναν ουτε νοικιαζω απο καποιον. Μια φορα νοικιασα σαν φοιτητης και μονο αυτο. οποτε δεν παιρνω θεση γιατι ειμαι ενας απο αυτους που κανουν οτι να ναι! Η πλακα ειναι οτι το λες δηθεν ειρωνικα και καλα, αλλα αυτη ακριβως ειναι και η ειρωνεια της υποθεσης.
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 και αν εγω δεν εχω να τα δωσω εκεινη τη στιγμη? Το να φυγω μπορει να μου προκαλεσει νομικες κυρωσεις και εκτος αυτου θα εχω εξοδα αρα οικονομικη ζημια οταν λες οτι για παραβιαση οποιουδηποτε ορου εχει το δικαιωμα να μην στα επιστρεψει εισαι λαθος! αν του αφησω κατι απληρωτο τοτε κραταει αυτα που χρειαζεται για να ξεχρεωσει και επιστρεφει τη διαφορα. προφανως οταν εγραψα πριν οτι παραδιδεις το σπιτι στην κατασταση που το βρηκες εννοειται οτι δεν εχεις αφησει απληρωτος λογαριασμους,ενοικια,κοινοχρηστα κτλ ε? Οποτε το καμια σχεση που εγραψες πριν ηταν ακυρο
Soopercharged Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 και αν εγω δεν εχω να τα δωσω εκεινη τη στιγμη? Το να φυγω μπορει να μου προκαλεσει νομικες κυρωσεις και εκτος αυτου θα εχω εξοδα αρα οικονομικη ζημια Τα παραπονα σου στον νομοθετη. Μιλα του για την αδικια που μας διηγεισαι εδω περα, διηγησου του τα εξυπνα παραδειγματα σου και προτεινε του την εγγυηση να την πληρωνει ο ιδιοκτητης στον ενοικιαστη (πλουσιος θα ειχα γινει δικε μου, καθε μερα θα νοικιαζα 10 διαμερισματα και την επομενη θα εφευγα με την εγγυηση στην τσεπη, φοβερες οι ιδεες σου!) οταν λες οτι για παραβιαση οποιουδηποτε ορου εχει το δικαιωμα να μην στα επιστρεψει εισαι λαθος! αν του αφησω κατι απληρωτο τοτε κραταει αυτα που χρειαζεται για να ξεχρεωσει και επιστρεφει τη διαφορα. προφανως οταν εγραψα πριν οτι παραδιδεις το σπιτι στην κατασταση που το βρηκες εννοειται οτι δεν εχεις αφησει απληρωτος λογαριασμους,ενοικια,κοινοχρηστα κτλ ε? Οποτε το καμια σχεση που εγραψες πριν ηταν ακυρο Και ξανά-μανά. Εγραψες οτι ειναι μονο για φθορες η εγγυηση. Να εδω: http://www.insomnia.gr/topic/574135-αρνηση-επιστροφη-εγγυησης-ενοικιου/?p=54102576 5 ποστ μετα, μας λες οτι εννοουσες κατι αλλο απο αυτο που εγραψες, πχ εννοουσες και απληρωτους λογαριασμους στη ΔΕΗ, απληρωτα ενοικια και γενικως χρεη, μιλωντας για φυσικες φθορες (!). Το οποιο επισης δεν ισχυει καθως πχ αν φυγεις νωριτερα απο τη ληξη του συμβολαιου, και σε καλυτερη κατασταση να το παραδωσεις και με πληρωμενα τα παντα, εγγυηση ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΙΣΩ. Ισως μετα απο 5-10 ποστ ακομα να μας πεις οτι κι αυτο το εννοουσες και να σε παω στο επομενο παραδειγμα που σιγουρα θα το εννοουσες κι εκεινο...
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 ξεχασα οτι πρεπει να εξηγω τα παντα γιατι καποιοι δεν μπορουν να σκεφτουν το λογικο. αν και "αστειο" το σχολιο σου εγω απλα σου ειπα πως και ο ιδιοκτητης μπορει να βλαψει αυτον που του νοικαζει το σπιτι
Soopercharged Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Ναι βρε το σεναριο του να νοικιαζεις σπιτι (πληρωνεις ΚΑΙ ενοικιο ΚΑΙ ρευματα ΚΑΙ νερα ΚΑΙ τηλεφωνα ΚΑΙιντερνετ σε μηνιαια βαση) αλλα να σπασει η σωληνα ΚΑΙ να μην την φτιαχνει ο ιδιοκτητης ΚΑΙ να μην εχεις λεφτα να πληρωσεις τον υδραυλικο (ωστε στη συνεχεια να τα κοψεις απο το ενοικιο) ειναι ακρως συνηθισμενο και ρεαλιστικο , τοσο ωστε να θεωρεις οτι θα μπορουσα να απαντησω πιο σοβαρα. Η πιο σοβαρη απαντηση που μπορω να σου δωσω επ'αυτου, ειναι οτι συγκρινεις βουρτσες με οδοντοβουρτσες, διοτι ακομα κι αν σε "ζημιωσει" κατ'αυτον τον τροπο ο ιδιοκτητης, δεν ειναι κατι που το κανει ηθελημενα για να βαλει λεφτα στην τσεπη του. Δηλαδη δεν αποφασιζει αυτος να σπασει η σωληνα. Μονη της σπαει. Και το οικονομικο ωφελος του ιδιοκτητη ειναι στην καλυτερη περιπτωση διαρκειας 29 ημερων. Μετα τα κοβεις απτο ενοικιο. Αντιθετως ο ενοικιαστης εχει μονιμως την επιλογη να ριξει φεσι κατα βουληση στον ιδιοκτητη και να του φαει λεφτα με καθε πιθανο τροπο και σε μονιμη βαση. Μηπως τωρα εισαι σε θεση να καταλαβεις γιατι η εγγυηση πληρωνεται απο τον ενοικιαστη ή θα φαμε αλλα 5 ποστ για να εξηγουμε πραγματα που δεν χρειαζονται εξηγηση ουτε στα ανιψακια μου, μεχρι να καταληξεις να μας πεις οτι αυτο ενοουσες κι εσυ; Αλλα τελος παντων, στο νομοθετη τα παραπονα σου.
koulkos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Κάθε λίγες μέρες εμφανίζεται και ένα θέμα με ενοικιάσεις. Χωρίς καμία πρόθεση διαπληκτισμού, είναι τόσο δύσκολο το 2015 να προφυλαχθείς από 5 βασικά πράγματα την ώρα που η νομοθεσία, χιλιάδες συζητήσεις και εμπειρίες ενοικιαστών και ιδιοκτητών είναι διαθέσιμες στο internet; Δεν μιλώ για την ποιότητα του ανθρώπου. Αυτό είναι λαχείο. Μπορεί ο ενοικιαστής να σου βγει αφερέγγυος ή μπορεί ο ιδιοκτήτης να σου βγει παράξενος. Όλα στο παιχνίδι είναι. Αλλά 5 βασικά πράγματα οφείλουμε να τα γνωρίζουμε και αν δεν τα γνωρίζουμε σίγουρα τα ψάχνουμε. Για αρχή, η εγγύηση ή καπάρο. Από τη στιγμή που δίνεις εγγύηση, είτε μετρητοίς, είτε μέσω τραπεζικών επιλογών, παίρνεις μια απόδειξη που λέει ότι ο τάδε έλαβα αυτά τα χρήματα από τον δείνα για εγγύηση της τάδε κατοικίας. Δεν είναι ανάγκη να αγοράσεις έτοιμο μπλοκ αποδείξεων είσπραξης για να το κάνεις αυτό. Σε μια Α4 γράφεις τα στοιχεία των δύο συμβαλλομένων και μπαίνουν οι υπογραφές. Η μορφή ή η διάταξη του χαρτιού κανένα ρόλο δεν παίζουν. Τα στοιχεία και οι υπογραφές ναι. Έπειτα πάμε στο συμβόλαιο. Υπογράφεται και από τους δύο, παίρνει ο καθένας ένα αντίτυπο και ο ιδιοκτήτης έχει υποχρέωση να το θεωρήσει μέσω taxis. Παλαιότερα πήγαιναν στην εφορία. Ο ενοικιαστής μπαίνει στον λογαριασμό του, βλέπει εισερχόμενο μήνυμα σχετικό με το θέμα, αποδέχεται το μισθωτήριο και αυτομάτως είναι σαν να το υπογράφει. Αν τα μισθώματα καταβάλλονται μετρητοίς, τότε απαιτείται η παραλαβή απόδειξης κάθε φορά που γίνεται η συναλλαγή ώστε να αποδεικνύεται εγγράφως και να μην επιδέχεται αμφιβολίας. Αν γίνονται μέσω τραπέζης, το καταθετήριο αποτελεί αποδεικτικό και στο τέλος της χρονιάς κόβεται και μια απόδειξη συνολική. Όποιος μένει μακριά από το σπίτι που εκμισθώνει μπορεί να στέλνει μηνιαίως τις αποδείξεις μέσω email, επέχουν την ίδια θέση με αυτής της απόδειξης. Στο θέμα του ts τώρα, προσωπικά θεωρώ πως υφίσταται οικονομική ζημία του ιδιοκτήτη αλλά κρίνω τη συμπεριφορά του ανήθικη. Θα έδινα τα χρήματα πίσω γιατί αυτά τα πράγματα τυχαίνουν και αύριο μπορεί να είμαι εγώ στη θέση του ενοικιαστή. Αλλά αυτό είναι θέμα της οπτικής του καθενός. Από τη στιγμή που ο εκμισθωτής έστειλε το μισθωτήριο για αποδοχή στο taxis, ο ενοικιαστής έχει ένα πάτημα για εκβιασμό, δηλαδή να τον απειλήσει πως θα αποδεχθεί τη μίσθωση και θα καταβάλλει κάθε μήνα 100 ευρώ. Και από τη στιγμή που υπάρχει μισθωτήριο η απόδειξη για την καταβολή της εγγύησης λέει πολλά. Στην ουσία δηλαδή αν θέλει να του κάνει κακό, τον παίρνει ένα τηλέφωνο, του λέει όλα οκ τελικά, θα το νοικιάσω το σπίτι, παίρνει τα κλειδιά και στο τέλος του μήνα του βάζει 100 ευρώ και μένει κάγκελο ο άλλος. Και δεν μπορεί να του κάνει και τίποτα. Το θέμα είναι όμως ότι με αυτό τον τρόπο δεν κερδίζει κανείς τίποτα οπότε η μόνη λύση είναι η συζήτηση. Από εκεί και πέρα ο καθένας πορεύεται όπως επιθυμεί και κρίνει αν για 250 ευρώ αξίζει να μπει σε μια άλλη λογική που ποτέ δεν ξέρεις που θα καταλήξει.
iordanis77 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 τι μπορει να κανει ο ιδιοκτητης? να μπει στο σπιτι χωρις την αδεια μου (εκει απλα αλλαζεις κλειδαρια αλλα ειναι εξοδα) να χαλασει κατι και να με αναγκασει να το φτιαξω εγω γιατι ειναι ανευθυνος πχ αν χαλασει κατι στην υδρευση του σπιτιου να κανει λαμογιες με δεη κτλ σε περιπτωση που δεν την βαλει στο ονομα μου Οχι, αυτο δε μπορει να το κανει. Γιαυτο και στις περιπτωσεις που ειναι μια υποθεση στο δικαστηριο για μη καταβολη ενοικιου ή οτιδηποτε, ουδεποτε ο ιδιοκτητης εισβαλει στο σπιτι γιατι ετσι θα δωσει ενα πολυ ισχυρο οπλο στον αντιδικο του. Η αυτοδικια τιμωρειται αυστηρα.
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Οχι, αυτο δε μπορει να το κανει. Γιαυτο και στις περιπτωσεις που ειναι μια υποθεση στο δικαστηριο για μη καταβολη ενοικιου ή οτιδηποτε, ουδεποτε ο ιδιοκτητης εισβαλει στο σπιτι γιατι ετσι θα δωσει ενα πολυ ισχυρο οπλο στον αντιδικο του. Η αυτοδικια τιμωρειται αυστηρα. καλα ξερεις ποσοι το κανουν ε? εμενα μια φορα μπηκε για να φτιαξει κατι και επιτοοπυ αλαξα κλειδαρια και το κλειδι το ειδα μονο οταν ξενοικιασα
iordanis77 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 καλα ξερεις ποσοι το κανουν ε? εμενα μια φορα μπηκε για να φτιαξει κατι και επιτοοπυ αλαξα κλειδαρια και το κλειδι το ειδα μονο οταν ξενοικιασα Μπηκε με την αδεια σου?
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Μπηκε με την αδεια σου? οχι! εγω μια φορα ειχα νοικιασει σπιτι σαν φοιτητης και εμεινα μεσα 4 χρονια. Και περα απο αυτο δεν ειχα αλλο θεμα. ΠΟυ αυτο εγινε στην αρχη κιολας. Αλλα για να δεις γυφτια ο κοσμος. Νοικιαζω σπιτι Σεπτεμβρη του 07 (και εφτιαξα και το παρκε γιατι ηταν σε αθλια κατασταση) και ετοιμαζομαι να ξενοικιασω Ιουνιου του 11. Ο τυπος ζητησε ενοικια ιουλιου αυγουστου γιατι και καλα ειχαμε υπογραψει για 4 χρονια..
iordanis77 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 οχι! Kαι με τι κλειδι μπηκε μεσα? Εβγαλε αντικλειδι ή παραβιασε τη κλειδαρια? Αρα μιλαμε για διαρρηξη, συνεπως καλεις την αστυνομια και τον μπουζουριαζουν σα κοινο διαρρηκτη. Αλλα για να δεις γυφτια ο κοσμος. Νοικιαζω σπιτι Σεπτεμβρη του 07 (και εφτιαξα και το παρκε γιατι ηταν σε αθλια κατασταση) και ετοιμαζομαι να ξενοικιασω Ιουνιου του 11. Ο τυπος ζητησε ενοικια ιουλιου αυγουστου γιατι και καλα ειχαμε υπογραψει για 4 χρονια.. Σωστα εκανε ο τυπος, αυτο ηταν το εννομο συμφερον του. Εσυ αν ησουν στη θεση του θα χαριζες λεφτα?
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Moderators Δημοσ. 25 Ιουνίου 2015 Kαι με τι κλειδι μπηκε μεσα? Εβγαλε αντικλειδι ή παραβιασε τη κλειδαρια? Αρα μιλαμε για διαρρηξη, συνεπως καλεις την αστυνομια και τον μπουζουριαζουν σα κοινο διαρρηκτη. Σωστα εκανε το τυπος, αυτο ηταν το εννομο συμφερον του. Εσυ αν ησουν στη θεση του θα χαριζες λεφτα? αυτο εγινε πριν αλλαξω κλειδαρια και ηταν και ο λογος για να αλλαξω. Οταν εχεις καποιον ο οποιος μενει 4 χρονια εχεις παντα τα ενοικια στην ωρα σου και δεν εχεις γενικα θεματα ναι το θεωρω γυφτια. Ειδικα για φοιτητες που σπανια μενουν ολα τα χρονια σε ενα σπιτι. Και το αλλο που εχω δει. Πεφτει το ταβανι απο το σπιτι στο κεφαλι της ξαδερφης μου που εμενε εκει και της ειπε η ξαδερφη μου οτι προφανως θα αφησει το σπιτι κτλ και της λεει αν της δωσει ενοικιο για τον επομενο μηνα γιατι δεν ειχε προλαβει να φυγει μεχρι τις 3-4 του μηνα Ραμματα και κολαρο εντωμεταξυ η αλλη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα