Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θεια δικη, το τελευταιο καταφυγιο καποιου που ελπιζει σε μια απονομη δικαιοσυνης, που δεν μπορει να αποδωσει απο μονος του.

Κοινώς, wishful thinking.

Δεν πιστευω ασφαλως οτι υπαρχει κατι τετοιο.

• Like 1
  • Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πιστευεται ολοι στον καλο θεουλη και την θεια δικη του αλλιωσ θα τιμωρηθειτε και θα φυλακιστειται στην αιωνια κολαση.

• Moderators
Δημοσ.

Θεια δικη = συμπτωση.

θεια δικη απλα το "βαφτησαν" για δικους τους θρησκευτικους λογους imho

Δημοσ.

<p>Θεια δικη πες το, θα γυρισει ο τροχος πες το...Οπως θες πες το παντως οτι κανεις χοντρες μαλακιες σου γυρνανε πισω μετα απο λιγο καιρο.Αυτο απο προσωπικες εμπειριες..:Ρ</p>

Δημοσ.

Βλέπω κάποιοι μπλέκουν το θέμα με την θρησκεία ή με κακά πράγματα που συμβαίνουν σε καλούς ανθρώπους. 'Ασχημα συμβαίνουν σε όλους, ανεξαρτήτως πράξεων, οπότε είναι άτοπο να αναφέρεται. Δεν ισχυρίστηκε κανείς πως αν κάνεις κακο, θα σου συμβαίνουν μόνο άσχημα και αν κάνεις καλό, μόνο καλά. Ούτε πως είναι όλα με point system και σου αναλογεί να πάρεις ακριβώς όσα έχεις δώσει.

Επίσης νομίζω πως ο όρος "θεια δικη" απλά περιγράφει την έννοια και δεν συμβαδίζει με καμία θρησκεία (αν έχω καταλάβει καλά, δεν συζητάμε για "τον θεό που θα τον τιμωρήσει").

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Βλέπω κάποιοι μπλέκουν το θέμα με την θρησκεία ή με κακά πράγματα που συμβαίνουν σε καλούς ανθρώπους. 'Ασχημα συμβαίνουν σε όλους, ανεξαρτήτως πράξεων, οπότε είναι άτοπο να αναφέρεται. Δεν ισχυρίστηκε κανείς πως αν κάνεις κακο, θα σου συμβαίνουν μόνο άσχημα και αν κάνεις καλό, μόνο καλά. Ούτε πως είναι όλα με point system και σου αναλογεί να πάρεις ακριβώς όσα έχεις δώσει.

Επίσης νομίζω πως ο όρος "θεια δικη" απλά περιγράφει την έννοια και δεν συμβαδίζει με καμία θρησκεία (αν έχω καταλάβει καλά, δεν συζητάμε για "τον θεό που θα τον τιμωρήσει").

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%98%CE%B5%CE%AF%CE%B1_%CE%94%CE%AF%CE%BA%CE%B7

Δημοσ.

Γενικα οχι , κυριως γιατι η ζωη δεν ειναι ταινια . 

Παρολαυτα μου χει τυχει ενα σκηνικο που ισως ηταν η εξαιρεση του κανονα. Παιρνω ταξι ενα μεσημερι σε διαδρομη που κανω σχετικα συχνα και ξερω ποσο βγαινει .Παει ο εξυπνος ο ταξιτζης και αντι να επιλεξει μια απτις 2-3 πιθανες διαδρομες (που ειχαν μικρη διαφορα μεταξυ τους) ξεκιναει με την μια και σε μια φαση στριβει να βγει σε περιφερειακο δρομο για να παρει την 2η διαδρομη. Με το που βλεπω τι κανει πριν του κανω θεμα λεω απο  μεσα μου "να σου καει το αμαξι βρωμιαρη" και ω θεοι 1 λεπτο αργοτερα ανεβαζει θερμοκρασια το ταξι και αναγκαστικά κανει δεξια και σταματαει...

• Moderators
Δημοσ.

Γενικα οχι , κυριως γιατι η ζωη δεν ειναι ταινια . 

Παρολαυτα μου χει τυχει ενα σκηνικο που ισως ηταν η εξαιρεση του κανονα. Παιρνω ταξι ενα μεσημερι σε διαδρομη που κανω σχετικα συχνα και ξερω ποσο βγαινει .Παει ο εξυπνος ο ταξιτζης και αντι να επιλεξει μια απτις 2-3 πιθανες διαδρομες (που ειχαν μικρη διαφορα μεταξυ τους) ξεκιναει με την μια και σε μια φαση στριβει να βγει σε περιφερειακο δρομο για να παρει την 2η διαδρομη. Με το που βλεπω τι κανει πριν του κανω θεμα λεω απο  μεσα μου "να σου καει το αμαξι βρωμιαρη" και ω θεοι 1 λεπτο αργοτερα ανεβαζει θερμοκρασια το ταξι και αναγκαστικά κανει δεξια και σταματαει...

και ξερεις πως λεγετε αυτο ε? Συμπτωση!

• Like 1
Δημοσ.

και ξερεις πως λεγετε αυτο ε? Συμπτωση!

Προφανως μιας και οπως ειπα ηταν μια εξαιρεση της στιγμης και επισης ηταν ετσι και αλλιως αρκετα ζεστη μερα. Παρολαυτα οπως και να χει ηταν μια ευχαριστη εκπληξη

Δημοσ.

αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα

Άστα να πάνε... εδώ η Εύα έκανε μια μαλακία και τώρα την πληρώνουν οι γυναίκες επ' άπειρον με πόνους κατά τη γέννα..

Δημοσ.

Το πιο χαρακτηριστικο παραδειγμα του confirmation bias.

Για την ακριβεια ειναι τοσο λιγες οι φορες που τυχαινει καποιος να παθει (η να απολαυσει) αυτο που του αξιζει που οταν το βλεπουμε το κανουμε παραδειγμα και το συζηταμε.

Ολα τα υπολοιπα που βλεπουμε και δεν συμφωνουν με αυτο το σκεπτικο απλως τα αγνοουμε.

Για να μην συζητησουμε καν το ποσο πολυπλοκο θεμα ειναι τι "αξιζει" ο καθενας. Λες και η ηθικη ειναι κατι απολυτο και σταθερο σε ολη την ανθρωπινη ιστορια αλλα και μεταξυ διαφορετικων λαων.

Αραγε η θεια δικη αλλαζει και αυτη μυαλα μαζι με τους ανθρωπους σε καθε περιπτωση?

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...