idomeneas7 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Εγώ δεν εσχολούμαι με την πολιτική γιατί το βρίσκω βαρετό σπορ και ετσι κι αλλιώς έχω το έτερο ήμισυ που παρακολουθεί ειδήσεις με ενδιαφέρον και με πρήζει όπως και να έχει. Τόσο καιρό λοιπόν δεν είχα ασχοληθεί στο ελάχιστο με τις εξελίξεις και απλά άκουγα νέα εδώ κι εκεί, χωρίς να δίνω και πολλή σημασία μιας και με κουράζει πολύ η προπαγάνδα. Χτες όμως έκατσα από περιέργεια να δω τι σκατα λένε αυτά τα νέα μέτρα και σήμερα είπα να δω το πρώτο μνημόνιο λίγο. Ρε παιδιά, λέει πολύ διαφορετικά πράγματα από αυτά που έκαναν οι δικοί μας. Στην ουσία ειναι How to get your shit together for dummies, για να μην είναι τόσο μπουρδελέ η χώρα (λαμογια, διαφθορα, γραφειοκρατια, ξυσιμο, κλπ). 'Εχει και κάποια αυστηρά μέτρα, αλλά μέχρι εκεί που έχω διαβάσει έχει και καλά πράγματα που οι δικοί μας δεν έκαναν. Ας πούμε, βλέπω αυτό: The programme does not include conditonality on private sector's wages [...]Instead, the programme foresees a strengthening of wage-setting mechanisms thatwill support adjustment through normal market forces. 2010 Χωρίς να παρακολουθώ, έχω ακούσει από δεκάδες κόσμο πως οι μειώσεις μισθών ήταν μέσα στο μημόνιο. Αναρωτιέμαι, έχει κάτσει κανείς να τα διαβάσει ή απλά ο,τι ακούει απο ΜΜΕ? 'Η μήπως εγώ κατάλαβα κάτι λάθος μιας και δεν ασχολούμαι? Site: EconomicAdjustment 2
arisg90 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Το προβλημα ειναι οτι δεν τα διαβασαν αυτοι που επρεπε (Χρυσοχοιδης κ λοιποι υπουργοι). 10
idomeneas7 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Μα αυτό βλέπω κι εγώ, πως στην ουσία τα μνημόνια και τα oecd toolkits έχουν πολύ χρήσιμα μέτρα, τα οποία δεν εφαρμόστηκαν (ή εφαρμόστηκαν σε ελάχιστο βαθμό και με λάθος τρόπο) ενώ αντίθετα εφαρμόστηκαν άλλα μέτρα, για τα οποία "κατηγορήθηκε" το μνημόνιο χωρίς καν να τα περιλαμβάνει. 1
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος διχάζεται χωρίς να ξέρει που είναι η αλήθεια και που είναι το ψέμα. Εγώ κατατάσσω την πολιτική σαν 10η τέχνη . Για να μπορείς να κρίνεις πρέπει να έχεις εικόνα από μέσα. 1
panos2171 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Μα τα μνημόνια ουσιαστικά έχουν μέτρα ανάπτυξης τα οποία όμως ποτέ δεν εφαρμόστηκαν. Καμιά κακιά Γερμανία δε φταίει, την ισορροπία της ΕΕ θέλουν που φυσικά τους κρατάει δυνατούς ειδάλλως και την Ιρλανδία και την Κύπρο θα την είχαν κάνει προτεκτοράτο τους όπως λέει η κλασσική ελληνική καραμέλα. Ο τιτανομέγιστος ΓΑΠ μας έβαλε στο μνημόνιο χωρίς να διαπραγματευτεί τίποτα και όχι μόνο αυτό αλλά δεν εφάρμοσε και τίποτα από αυτά που έλεγε το μνημόνιο. Έρχετε ο πιτσαδόρος παραλαμβάνοντας ένα μπουρδέλο, με ρυθμούς χελώνας προσπαθεί από τη μια να φέρει μια ισορροπία αλλά ταυτοχρόνως να ικανοποιήσει και κάποια συμφέροντα. Βάζει φόρους, ρίχνει μισθούς και τρώει το κράξιμο, κλείνει όμως την ΕΡΤ και διώχνει τις καθαρίστριες. Έρχεται ο άχρηστος και τάζει λαγούς με πετραχήλια και όχι μόνο αυτό αλλά γράφει τελείως στα @@ του όχι μόνο το μνημόνιο αλλά και τις προτάσεις των δανειστών για εκπλήρωση του χρέους.Και μετά από όλα αυτά βγαίνει ο αρχιδάτος ο Έλληνας που αυτή τη στιγμή κάνει ουρές στα ΑΤΜ για να πάρει 60€, αδειάζει τα s/m και κινδυνεύει να δει κουρεμένες τις καταθέσεις του να λέει ότι για όλα φταίει η κακιά Γερμανία και οι σαμαροβενιζέλοι που στην τελική είναι οι λιγότερο υπαίτιοι για όλα αυτά, αν βάλουμε κάτω τα γεγονότα με τη σειρά. 2
idomeneas7 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Και οι Σαμαροβενιζέλοι μια χαρά φταίνε, ούτε αυτοί εφήρμοσαν τίποτα από τα μέτρα ανάπτυξης αλλά έβαλαν δικά τους που ηταν καταστροφικά. Παιδιά αξίζει παντως να τα διαβάσετε, είναι πολλές εκατοντάδες σελίδες αλλά αξίζει. Διαβάζω τώρα το πρώτο toolkit και δεν έχω βρει ούτε ένα "κακό" πράγμα μέσα, ίσα-ίσα που έχει πολύ χρήσιμες αλλαγές. Παράλληλα, στο newsfeed μου βλέπω αρκετούς να λένε όχι στην εφαρμογή των εργαλειοθηκών. Και απορώ: τι δεν τους αρέσει? Site: Toolkit1 4
4saken Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Μου φαινεται και το Mein Kampf να διαβαζες παλι τιποτα κακο δεν θα βρισκες... 3
idomeneas7 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Πολύ έξυπνο, θέλεις να με διαφωτίσεις για το τι βρίσκεις εσύ κακό στα toolkits? 4
ADHD Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Βασικά τα μνημόνια εχουν μέτρα τα οποία έπρεπε να έχεις πάρει απο μόνος σου, το λυπηρό είναι ότι χρειάζονται οι ¨θεσμοϊ για να σου πουν τα αυτονόητα. Προφανώς τα τρολλακια ουτε το εχουν διαβάσει ουτε επαφή με την πραγματικότητα εχουν η θέλουν να γίνουμε Αργεντινή η Βενεζουέλα οπότε θα ακούσεις πολλά και διάφορα αν έχεις αυτή την άποψη. Οι Σαμαροβενιζελοι δυστυχώς δεν το εφάρμοσαν, βασικά λένε όλοι για το μνημόνιο που απέτυχε χωρίς στην ουσία να έχει εφαρμοστεί σωστά. Τόσα χρόνια οι άλλες χώρες το έκαναν και τώρα βγήκαν απο την κρίση εμείς όμως είμαστε ιδιαίτερος και καλομαθημενος λαός και δεν πιάνει η λιτότητα. Θέλει ενα μνημόνιο Χ3 για να στρώσει η χώρα και να πεις ότι θα γίνεις σιγά σιγά ευρωπαϊκό κράτος. 2
Apoll Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Εγώ δεν εσχολούμαι με την πολιτική γιατί το βρίσκω βαρετό σπορ και ετσι κι αλλιώς έχω το έτερο ήμισυ που παρακολουθεί ειδήσεις με ενδιαφέρον και με πρήζει όπως και να έχει. Τόσο καιρό λοιπόν δεν είχα ασχοληθεί στο ελάχιστο με τις εξελίξεις και απλά άκουγα νέα εδώ κι εκεί, χωρίς να δίνω και πολλή σημασία μιας και με κουράζει πολύ η προπαγάνδα. Χτες όμως έκατσα από περιέργεια να δω τι σκατα λένε αυτά τα νέα μέτρα και σήμερα είπα να δω το πρώτο μνημόνιο λίγο. Ρε παιδιά, λέει πολύ διαφορετικά πράγματα από αυτά που έκαναν οι δικοί μας. Στην ουσία ειναι How to get your shit together for dummies, για να μην είναι τόσο μπουρδελέ η χώρα (λαμογια, διαφθορα, γραφειοκρατια, ξυσιμο, κλπ). 'Εχει και κάποια αυστηρά μέτρα, αλλά μέχρι εκεί που έχω διαβάσει έχει και καλά πράγματα που οι δικοί μας δεν έκαναν. Ας πούμε, βλέπω αυτό: The programme does not include conditonality on private sector's wages [...] Instead, the programme foresees a strengthening of wage-setting mechanisms that will support adjustment through normal market forces. 2010 Χωρίς να παρακολουθώ, έχω ακούσει από δεκάδες κόσμο πως οι μειώσεις μισθών ήταν μέσα στο μημόνιο. Αναρωτιέμαι, έχει κάτσει κανείς να τα διαβάσει ή απλά ο,τι ακούει απο ΜΜΕ? 'Η μήπως εγώ κατάλαβα κάτι λάθος μιας και δεν ασχολούμαι? Site: EconomicAdjustment Ναι γι αυτό κατακρίνω της προηγούμενες κυβερνήσεις, ισάξια με αυτή. Και αν δεις στις συζητήσεις, όλες οι απαιτήσεις για φόρους με το τρίτο μνημόνιο....pending referendum..... είναι από την Ελληνική πλευρά. IMF & EU ζητάνε περικοπές στα έξοδα με απολύσεις και όχι νέους φόρους. Γι αυτό και πέταξαν στα μούτρα της κυβέρνησης τα περί 100% προκαταβολή φόρου των εταιρίων, και το IMF πέταξε στα μούτρα όλων τα περί περικοπών στην Άμυνα. Γιατί ουδέποτε το τελευταίο ζήτησε απο καμμία χώρα να κόψει τους προϋπολογισμούς στην Άμυνα.
NikosKallithea Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Και αυτοί που τα διάβαζαν δεν έβλεπαν τι έλεγαν http://www.defencenet.gr/defence/item/ντροπιαστικό-φεκ-υπογεγρταμμένο-στο-βερολίνο
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Μα αυτό βλέπω κι εγώ, πως στην ουσία τα μνημόνια και τα oecd toolkits έχουν πολύ χρήσιμα μέτρα, τα οποία δεν εφαρμόστηκαν (ή εφαρμόστηκαν σε ελάχιστο βαθμό και με λάθος τρόπο) ενώ αντίθετα εφαρμόστηκαν άλλα μέτρα, για τα οποία "κατηγορήθηκε" το μνημόνιο χωρίς καν να τα περιλαμβάνει. κι αυτό ήταν το μεγάλο λάθος των εταίρων, ότι επέτρεψαν ισοδύναμα...
bilya Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2015 Τα μνημονια ειχαν νομους μεσα που ουτε οι ιδιοι δεν τολμανε να τα εφαρμόσουν στις χωρες τους πχ συλλογικες συμβασεις , κατωτατος μισθος ...παντως τα μεγαλυτερα εγκληματα ειναι το psi, το μεσοπροθεσμο και οτι πουθενα δεν γινετε λογος για το χρεος ..αυτο που παει να γινει τωρα δλδ ..
vasman15 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Η ελλαδα δηστυχως ειναι μια χωρα ιδιορυθμη ,με δικους της ρυθμους και φυσικα με "ικανους " και "τιμιους " πολιτικους, οποτε χρειαζονταν και ειδικα μετρα και σταθμα αλλα και πολλα αλλα τα οποια δεν ελαβαν υποψη τους οι "σωτηρες" μας και φυσικα δεν υπηρχει περιπτωση για πολλους λογους να εφαρμοστουν...το κακο ξεκινησε απο τον Ανδρεα παπανδρεου με το τσοβολα δωστα ολα ,με λεφτα που δανειζονταν αβερτα για να ειμαστε ομηροι στις εβραικες τραπεζες,εκτινασοντας στα υψη το βιωσημο ως τοτε χρεος της ελλαδας,απο εκει και περα η συνεχεια γνωστη και το απολυτο χαος που διευρυνεται και δεν ξερω πως και που θα σταματησει αυτη η κατρακυλα και ο διασειρμος που βιωνουμε σαν λαος
idomeneas7 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2015 Τα μνημονια ειχαν νομους μεσα που ουτε οι ιδιοι δεν τολμανε να τα εφαρμόσουν στις χωρες τους πχ συλλογικες συμβασεις , κατωτατος μισθος ...παντως τα μεγαλυτερα εγκληματα ειναι το psi, το μεσοπροθεσμο και οτι πουθενα δεν γινετε λογος για το χρεος ..αυτο που παει να γινει τωρα δλδ .. Kαι ξαναλέω, έχεις διαβάσει τα μνημόνια? Πες μου που λέει μέσα για τον κατωτατο μισθο και τι ακριβώς. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα