Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενώ τώρα είναι; Ένα δημοψήφισμα; Δεν το χαρακτήρισε/αν λανθασμένη, βεβιασμένη, ή απεγνωσμένη απόφαση (για εμένα είναι και τα τρία). Το χαρακτήρισε/αν πραξικόπημα.

• Like 1
  • Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Το δημοψήφισμα γενικα δεν ειναι κακο, αυτη η παρωδία που φερνει η κυβέρνηση ειναι ομως. Ουτε το ερωτημα δεν ειναι σαφες τι να συζητάμε τωρα.

Δημοσ.

Ενώ τώρα είναι; Ένα δημοψήφισμα; Δεν μιλάμε για λανθασμένη, βεβιασμένη, ή απεγνωσμένη απόφαση (για εμένα είναι και τα τρία). Μιλάμε για πραξικόπημα.

Το δημοψηφισμα ειναι πραξικοπημα. Τι να πεις τωρα εδω...

Δημοσ.

Το θέμα ήταν τότε εθνικό. Οπότε προφανώς δεν ήταν πραξικοπηματική πράξη

Και τώρα τί είναι; 

Εκτός δεν σε αφορούν τα επόμενα 40 χρόνια που η Ελλάδα θα είναι με τα διάφορα μνημόνια, προσπαθώντας να ξεπληρώσει το χρέος.

Όπως αυτό συμφωνήθηκε το 2010, για το πρόγραμμα εξόφλησης μέχρι το 2054.

Δες εδώ μαζί με όλες τις 306 δόσεις, και πότε πρέπει να καταβληθούν αυτές.

http://graphics.wsj.com/greece-debt-timeline/

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ενώ τώρα είναι; Ένα δημοψήφισμα; Δεν μιλάμε για λανθασμένη, βεβιασμένη, ή απεγνωσμένη απόφαση (για εμένα είναι και τα τρία). Μιλάμε για πραξικόπημα.

Προφανώς και δεν είναι. Αλλά λόγω αυτών που ρωτάει και πώς τα ρωτάει, παραπατάει στη γραμμή της αντισυνταγματικότητας

Δημοσ.

Μη ρωτάς εμένα, αυτούς που το χαρακτήρισαν έτσι ρώτα.

Και εσυ αποδεχεσαι και αναπαραγεις αυτον τον χαρακτηρισμο

Δημοσ.

Προφανώς και δεν είναι. Αλλά λόγω αυτών που ρωτάει και πώς τα ρωτάει, παραπατάει στη γραμμή της αντισυνταγματικότητας

100% μαζί σου σε αυτό.

Και εσυ αποδεχεσαι και αναπαραγεις αυτον τον χαρακτηρισμο

Από το #27 εσύ συμπεραίνεις ότι τον αποδέχομαι;

Ώπα, τώρα είδα το clusterfuck του #31, το διόρθωσα :P

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Και τώρα τί είναι; 

Εκτός δεν σε αφορούν τα επόμενα 40 χρόνια που η Ελλάδα θα είναι με τα διάφορα μνημόνια, προσπαθώντας να ξεπληρώσει το χρέος.

Όπως αυτό συμφωνήθηκε το 2010, για το πρόγραμμα εξόφλησης μέχρι το 2054.

Δες εδώ μαζί με όλες τις 306 δόσεις, και πότε πρέπει να καταβληθούν αυτές.

http://graphics.wsj.com/greece-debt-timeline/

Το ''reforms for the completion of the current program and beyond'' και το '' preliminary debt sustainability analysis'' , για τα οποία (υποτίθεται) θα ψηφίσουμε αποτελουν εθνικό θέμα; Γιατί νομίζω ότι το σύνταγμα μας αλλιώς ορίζει τι είναι εθνικό θέμα.

Δημοσ.

πριν τον σολωνα υπηρχε νομος να μπορει ενας ανθρωπος να παρει δανειο θετοντας τον εαυτο του σαν ενεχυρο.

οσοι δε μπορουσαν να πληρωσουν το δανειο γινοντουσαν δουλοι στο δανειστη τους.

ο σολωνας χαρισε τα χρεη σε οσους χρωστουσαν, και ελευθερωσε οσους ειχαν γινει δουλοι λογο δανειων.

υ.γ. ο σωρας που κολλαει ?

Σε όσους λένε ότι ή αθηναϊκή δημοκρατία ήταν η πραγματική ενώ σήμερα υποδεέστερη υπενθυμιζω ότι ήταν δημοκρατία αυτή αδιαφορούσε για την γνώμη των γυναικών των δούλων των απόρων κτλ

Μου απαντας ότι έγινε νομος για όσους είχαν γίνει δούλοι λόγω χρεων. Ναι που κολλάει αυτό; ή δουλεία δεν ήταν μόνο για χρεη, αλλά και λόγω αιχμαλωσίας πολεμου ή απαγωγές (πειρατία). Δεν ισχυρίστηκαν ότι η αθηναϊκή δημοκρατία ήταν μέτρια λόγω της δουλοποιησης από χρέη αλλά ότι ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Δεν την εφεύραν αυτοί αλλά δεν μπορούμε να λέμε ότι τότε υπήρχε αγνή δημοκρατία.

Ή απουσία ειρμού μου θύμισε Σωρρα, αυτα.

Δημοσ.

Σε όσους λένε ότι ή αθηναϊκή δημοκρατία ήταν η πραγματική ενώ σήμερα υποδεέστερη υπενθυμιζω ότι ήταν δημοκρατία αυτή αδιαφορούσε για την γνώμη των γυναικών των δούλων των απόρων κτλ

Μου απαντας ότι έγινε νομος για όσους είχαν γίνει δούλοι λόγω χρεων. Ναι που κολλάει αυτό; ή δουλεία δεν ήταν μόνο για χρεη, αλλά και λόγω αιχμαλωσίας πολεμου ή απαγωγές (πειρατία). Δεν ισχυρίστηκαν ότι η αθηναϊκή δημοκρατία ήταν μέτρια λόγω της δουλοποιησης από χρέη αλλά ότι ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Δεν την εφεύραν αυτοί αλλά δεν μπορούμε να λέμε ότι τότε υπήρχε αγνή δημοκρατία.

Ή απουσία ειρμού μου θύμισε Σωρρα, αυτα.

Μηπως τα λες αναποδα?..Μηπως η αθηναικη δημοκρατια ηταν η πραγματικη αφου και ΠΡΩΤΗ στον κοσμο και εκει δημιουργηθηκε η εννοια και το σημερα ειναι κατι διαφορετικο?..Γιατι βλεπω σκεφτομαστε αναποδα και οπως μας συμφερει.

Δημοσ.

Αν πάει σε εμένα αυτό ήδη διόρθωσα το ποστ μου για να μη δίνω το λάθος συμπέρασμα. Ε όχι να με βγάλεις και κουκουέ :P

Επισκέπτης
Δημοσ.

Η 5 Ιουνίου πέρασε. Επίσης, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να λες στους άλλους τι θα ψηφίσουν, ναι ή όχι .

Έτσι μπράβο! Αλλιώς όλοι θα ακούγαμε την άποψη μεγαλοκαρχαρίων όπως ο Αλαφούζος, ο Μπόμπολας, ο Κυριακού... oh wait!

Δημοσ.

Μηπως τα λες αναποδα?..Μηπως η αθηναικη δημοκρατια ηταν η πραγματικη αφου και ΠΡΩΤΗ στον κοσμο και εκει δημιουργηθηκε η εννοια και το σημερα ειναι κατι διαφορετικο?..Γιατι βλεπω σκεφτομαστε αναποδα και οπως μας συμφερει.

Ο Δημος της Αθηνας, δηλαδη οι Αθηναιοι πολιτες δεν ηταν μειοψηφια πληθυσμιακα στο συνολο των κατοικων?

Δεν ηταν ουσιαστικα οι προνομιουχοι?

Αν εφαρμοζαμε σημερα μια δημοκρατικη κοινωνια με βαση εκεινα τα προτυπα, το μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου (που φυσικα χαρακτηριζονται πλεον ολοι ως πολιτες) που νομιζεις οτι θα αντιστοιχουσε?

Το συστημα τους, οπως ολα τα συστηματα διακυβερνησης ηταν μια πιο προοδευτικη μορφη ολιγαρχιας. Λεω ολα γιατι ακομα και ο απολυτος μοναρχης δεν κυβερναει πραγματικα μονος του.

Το innovation ηταν η τακτικη και προβλεψιμη εναλλαγη των εκαστοτε που καθονταν στο τιμονι (παντα μεσα απο το υποσυνολο των εκλεκτων φυσικα)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...