Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάτσε ρε φίλε , εγώ που θέλω να αγοράζω Cayenne , πώς θα το αγοράσω με την δραχμή?

Εγώ που έχω καταθέσεις ~100.000 τι θα γίνω?

Δηλαδή τι μας λες , ότι είσαι δυσταρεστημένος με την κατάσταση? Αυτή η κατάσταση είναι η μόνη λυση , δεν υπάρχει άλλη!

Πρέπει να υποταχθούμε , γιατί απο προχτές που βγήκαμε απο το πρόγραμμα , πτωχεύσαμε , γίναμε Βενεζουέλα , γίναμε Αργεντικνή , ο κόσμος προχώρησε σε κανιβαλισμό γιατί δεν έχει να φάει.....

Τι με νοιάζει το 29% απο το πρώτο Ευρώ και η 100% προκαταβολή? Δεν είμαι ΕΕ που βγάζω 10.000 και πληρώνω τα 6(!!) σε φόρο , εγώ βγάζω πολλά παραπάνω και δεν πληρώνω έτσι και αλλιώς γιατί έχω λογιστές τζιμάνια.

Τι με νοιάζει το 23% στον τουρισμό? Εχω 4 ξενοδοχεία , και βγάζω έτσι και αλλιώς? Εσυ , που έχεις απλά ενα room to let , και περιμένεις να ζήσεις απο αυτό , ας ησουνα ικανός να φτιάξεις ξενοδοχείο

Οπότε για ποιο λόγο να σε λυπηθώ εσένα? ΣΤα παπαρια μου αν είσαι άνεργος , όποιος είναι ικανός βρίσκει δουλειά !

Εάν η συνταξη της μάνας σου είναι 400 € , πρέπει να ήμαστε στο Ευρώ , οπότε να μπορώ να σε έχω με 400 € για δουλειά 10ωρη!

Μην ακούσω κανέναν να πει ΟΧΙ , πραγματικά , θα τον δείρω διαδυκτιακά!

/capitalism off
  • Like 3
  • Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αυτή η ειρωνεία του Έλληνα οτι όποιος υποστηρίζει ναι θέλει να πάρει cayenne, έχει τουλάχιστον €100k στην τράπεζα κ.τ.λ. με ξεπερνάει...

• Like 5
Δημοσ.

Ο Σαμαράς πήδηξε απ το καράβι γνωρίζοντας την αποτυχία της κυβέρνησής του. Έφυγε τη κατάλληλη στιγμη για να έχει να λέει ότι εγω σας άφησα στην Ε.Ε. Είναι ηλίου φαεινότερων ότι μπορούσε να προτείνει αριστερό πρόεδρο (πχ τον Δραγασάκη) και να τους έκανε ρεζίλι τους αριστερούς αν έλεγαν όχι. Δεν το έκανε διότι η κυβέρνησή του είχε τελειώσει από τότε που δήλωσε ΚΑΙ αυτος ότι θα σκίσει τα μνημόνια (πόσο εύκολα ξεχνάς Έλληνα). Ήξερε ότι έπρεπε να υπογράψει και τρίτο μνημόνιο και ήξερε ότι αν το έκανε θα τον έτρωγαν ζωντανο. Συμπεριφέρθηκε πανέξυπνα για να μη χρεωθει την αποτυχία. Έδωσε την εξουσία στους άλλους. (ιστορικά το έχουμε δει με τον Βενιζέλο αυτό)

Σε ότι αφορά τους τώρα. Ο άσσος στο μανίκι τους ηταν το δημοψήφισμα. Μολις ειδαν ότι οι αγορές τη Δευτέρα αντι να καταρρεύσουν ανέβηκαν, πήγαν παρακαλητά και με κωλοτούμπες.

Η απορία μου είναι το γιατί εμένουν στο όχι. Είναι πείσμα ιδεολογίας; Είναι ανόητη σκέψη; Eίναι κάποιος άλλος κρυφος άσος; Λυπάμαι αλλά μια κυβέρνηση που έφερε την Ελλάδα σε capital control (κάτι που έπρεπε να χει κανει ο Γιωργάκης όπως και ένα κουρεμα 20% άνω των 100.000 το 2009, αντι να δωσει ψυχή και σώμα στο ΔΝΤ).

Γιατί δεν καλεί όλους τους πολιτικους αρχηγους, (εκτός των 2 γνωστων), να πάνε σαν μια γροθιά και να κάνουν μια καλύτερη διαπραγμάτευση εφόσον αυτή απέτυχε? Πιστεύω ότι θα πετύχενε ότι καλύτερο και ότι δε θα γίνουμε ουτε Βουλγαρία ούτε Ζιμπάμπουε. Εγωισμοί. Διχόνοια.

Ο καθένας θα κοιτάξει τη πάρτυ του. Όσοι έχουν τη δουλίτσα τους και αντέχουν λιγο οικονομικά θα πουν το ναι έστω και αν ξέρουν ότι το βιοτικό τους επίπεδο θα χειροτερέψει αρκετά. Θα επιβιώσουν όμως. Οι άλλοι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα θα πουν όχι χωρις να τους ενδιαφέρει αν θα γινουμε χειροτερα. Δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει να μείνεις εκτός Ευρώπης.

Ο Βαρουφάκης μόλις ειπε ότι σε περιπτωση ναι δε θα υπογράψει τη συμφωνια. Τι άλλο να σχολιάσεις μετά από αυτό.

Δημοσ.

Πάντως , μου κάνει τρομερή εντύπωση .

Όσοι ψευτο έχουνε μια δουλεια ή έχουνε συμφέροντα , είναι οι υποστηρικτές του ΝΑΙ , γιατί φοβούντε για την κατάσταση την δική τους(και ΌΧΙ της Ελλάδος γενικά....)

Οι υπόλοιποι είναι στο ΟΧΙ.

ΥΓ : Ειμαι ΕΕ , με επιχείρηση mate.....Και αναγκάστηκα να απολύσω προσωπικό .......και δεν μου ήτανε καθόλου ευχάριστο ! Τράβα ρώτα αυτούς τους ανθρώπους πόσο καλό τους έκαναν τα μνημόνια.

Δημοσ.

ΥΓ : Ειμαι ΕΕ , με επιχείρηση mate.....Και αναγκάστηκα να απολύσω προσωπικό .......και δεν μου ήτανε καθόλου ευχάριστο ! Τράβα ρώτα αυτούς τους ανθρώπους πόσο καλό τους έκαναν τα μνημόνια.

Ενω με το "οχι" δε θα εχει μνημονια. Αμε.
  • Like 1
Δημοσ.

Ο καθένας θα κοιτάξει τη πάρτυ του. Όσοι έχουν τη δουλίτσα τους και αντέχουν λιγο οικονομικά θα πουν το ναι έστω και αν ξέρουν ότι το βιοτικό τους επίπεδο θα χειροτερέψει αρκετά. Θα επιβιώσουν όμως. Οι άλλοι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα θα πουν όχι χωρις να τους ενδιαφέρει αν θα γινουμε χειροτερα. Δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει να μείνεις εκτός Ευρώπης.

Κανεις μεγα λαθος. Μεγαλο ποσοστο αυτων που θα πανε για το "οχι" ειναι ξεκαθαρο οτι θα ψηφισουν κοιταζοντας την παρτη των αλλων, με λογικη να ψοφησει η κατσικα του γειτονα.

Σε στυλ πχ "δεν με νοιαζει αν θα ειμαι χειροτερα μετα, με νοιαζει αυτοι που ψηφισαν ΣαμαροΒενιζελους να την φανε τωρα".

Η το αλλο "εμεις ως χωρα καμενο χαρτι ειμαστε, οποτε ψηφιζουμε οχι, θα ζοριστουμε λιγο παραπανω μεν, αλλα θα ζορισουμε και την Ευρωπη που μας εχει αναγκη και χωρις εμας δεν μπορει". (αυτο το 2ο εχει αρχισει να ψιλοπεθαινει πλεον , βλεποντας πως κινηθηκαν τα χρηματιστηρια αυτην την εβδομαδα).

Αρκετα επικινδυνο που δεν εχουν ιδεα τι εννοουν με το "θα ζοριστουμε λιγο παραπανω". Νομιζουν οτι απλα δε θα μπορουν για 1-2 χρονια να αγοραζουν gadgetακια.

Τα παραπανω μπορεις να τα διαπιστωσεις και στο παρον φορουμ.

Παντως το χαρακτηριστικο αυτου του δημοψηφισματος -και θα μεινει στην ιστορια- ειναι οτι ο κοσμος θα παει να ψηφισει χωρις να ξερει τι ψηφιζει.

Αλλοι λενε οτι το οχι ειναι παραμονη στο ευρω.

Αλλοι λενε οτι ειναι επιστροφη στη δραχμη.

Αλλοι λενε οτι ειναι πτωχευση.

Αλλοι λενε οτι ειναι χαρτι για καλυτερους ορους και καλυτερη διαπραγματευση.

Ο καθενας ερμηνευει το οχι οπως το φαντασιωνεται (συμπεριλαμβανομενων και των κυβερνωντων), και εν συνεχεια το υποστηριζει με τα αναλογα επιχειρηματα που τον βολευουν (συνηθως να πεθανει η κατσικα του γειτονα ειναι το βασικο επιχειρημα ή το αλλο οτι τωρα ειμαστε σε αργο θανατο ενω με ενα οχι θα πεθανουμε μια και καλη και θα αρχισει η αναπτυξη μετα).

Στην ουσια κανεις δεν γνωριζει τι σημαινει το οχι. Ειναι τελειως ασαφες (αν και οι εταιροι το εχουν καταστησει σαφες, αλλα καποιοι το ερμηνευουν ΚΑΙ αυτο ως μπλοφα απτην μερια τους, τη στιγμη που δεν εχουν μπλοφαρει ουτε 1 στιγμη ως τωρα).

Γενικα το "οχι" ειναι all around κατασταση, τα κανει ολα και συμφερει :lol: Και δραχμη και ευρω και πτωχευση και διαπραγματευση με καλυτερους ορους! Ετσι, με τοση ασαφεια καταφερνει να ικανοποιει τους παντες που του δινουν οποια ερμηνεια τους βολευει...

Και στο μεταξυ οι τραπεζες παραμενουν κλειστες και ξεμενουν απο ρευστο, τα capital controls εχουν ηδη επιβληθει, η χωρα εχει ηδη αθετησει πληρωμη προς το ΔΝΤ (με οτι αυτο συνεπαγεται), οι συνταξιουχοι δεν παιρνουν ουτε τη μιση τους συνταξη κι αυτο με αλφαβητικη σειρα, η συζητηση για κουρεμα καταθεσεων ηδη εχει ανοιξει, οι εγχωριες εταιρειες ηδη αδυνατουν να δουλεψουν καθως οι ξενες σταματουν να τις προμηθευουν και γενικα δεν υπαρχει τιποτε ιδιαιτερο να ανησυχουμε τοσο, διοτι ειμαστε η υπερηφανη Ελλαδα και ανηκουμε στην καρδια της Ευρωπης!

• Like 2
Δημοσ.

μπορεις να μου εξηγησεις λιγο τι ειναι η αριστερη και τι η δεξια τσεπη?

Τι είναι; Να πολιτεύεται ζητώντας σοσιαλισμό αλλά ταυτόχρονα να έχει εισοδήματα και οικονομίες χάρη στον καπιταλισμό.

Να διαδηλώνει υπέρ του όχι ενώ έχει κάνει το κουμάντο της να μεταφέρει σε ασφάλεια τα κεφάλαιά της.

Σαν την νονά μου κόκκαλο ΚΚΕ δεκαετίες τώρα, να θαυμάζει τις μαλακίες Στάλιν και Λένιν αλλά ταυτόχρονα να δηλώνει ευσεβούσα και χριστιανή ορθόδοξη. Και όλη την ώρα στην εκκλησία, φυσικά είχε οικονομικά έσοδα από εκεί.

Πως να το κάνουμε, κουμμουνιστής και θεοσεβούμενος δεν συμβιβάζεται.

Όπως και αριστερός με καπιταλιστικά κεφάλαια.

Γιατι να μην τον αφησουν; Θεωρητικα ειναι φορολογημενα λεφτα.

Το προβλημα δεν ειναι αν μπορουσες να κανεις αναληψη τα χρηματα σου (κ τα βαλεις στο στρωμα/σεντουκι ή τα στειλεις σε λογαριασμο εξω ή αγορασεις ενα ακινητο στο εξωτερικο), το προβλημα ειναι αν ηταν μαυρα-αφορολογητα αυτα τα χρηματα , δηλαδη ηταν προιον φοροδιαφυγης.

Καλά μαύρα δεν πιστεύω ότι ήταν τα λεφτά του, από δουλειά και την υπερβολική του τσιγκουνιά. Δεν θα ξεχάσω φάση που τον βάζω να πάρει ένα τηλέφωνο και επειδή βγήκε τηλεφωνητής του έφαγε 12 λεπτά χρέωση και με έπρηξε στον καφέ που έχασε τζάμπα τα λεπτά του. Του πέταξα ένα ευρώ στα μούτρα για την εξυπηρέτηση και σηκώθηκα και έφυγα. Τεσπα.

Το θέμα είναι που μου την σπάει που ποστάρει στο ΦΒ. Ο μόνος λόγος είναι για να πολλαπλασιάσει τα κεφάλαιά του, τον ξέρω. Και παρασύρει και ανίδεους. Χέστηκε για το ποιος θα βγει, μόνο το συμφέρον του τον ενδιαφέρει και να πάνε να πνιγούν οι υπόλοιποι. Τέτοια άτομα είναι εμετικά τελείως.

Δημοσ.

Δεν είπα ποτέ ότι δεν θα είναι δύσκολο....

Αλλά το να βάλεις ένα ρολόι εδώ στο ινσόμνια , όπως έκανε το Μέγκα , Οτι σε μια ώρα χρεοκωπούμε , σε 10 λεπτά χρεοκωπούμε κλπ , δεν νομίζει ότι βοηθάει ούτε συνάδει με τν πραγματικότητα.

Θέλει κουράγιο απο εμάς , υποφέραμε με τους πιστωτές τόσα χρόνια , πρέπει να ήμαστε υπερήφανοι και να τους αναγκάσουμε , όπως έχει γίνει στην Γερμανία και στην Αμερική και σε άλλους , να μας διαγράψουνε μέρος του Χρέους.

Το να πάρουμε περαιτέρω μέτρα , χωρίς αντίκρισμα , λυπάμαι που το λέω , είναι ανοησία.

Εγώ να το φάω το αγγούρι , δεν είμαι δειλός , αλλά να έχει προοπτική. Αν πάρουμε τα μέτρα , με κούρεμα του χρέους , εγώ πρώτος θα ψηφίσω ΝΑΙ

Δημοσ.

Για εμένα είναι απλά τα πράγματα.. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα..

Άμα πάω μόνο με την καρδιά και τα @@ θα είναι καραμπινάτο ΟΧΙ και να πα να .. κουρευτούν..

Άμα πάω με το μυαλό δυστυχώς το μόνο που μένει είναι το ΝΑΙ και θεός βοηθός (καλά και στο ΟΧΙ πάλι θεός βοηθός..).

Ότι και αν βγει ενώ ήμουν υπέρ του ευρώ και της Ευρώπης, τώρα φάνηκε πόσο χεσμένο σε έχουν και ότι νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους (ναι φαινότανε και πιο πριν αλλά τώρα κάνει μπαμ). Το θέμα είναι ότι δεν έχεις καμία ουσιαστική επιλογή..

• Like 1
Δημοσ.

Αυτή η ειρωνεία του Έλληνα οτι όποιος υποστηρίζει ναι θέλει να πάρει cayenne, έχει τουλάχιστον €100k στην τράπεζα κ.τ.λ. με ξεπερνάει...

εγω στατιστικα οσους βλεπω γνωστους που υποστηριζουν το ναι, ειναι ΟΛΟΙ βολεμενοι με εξαιρεση 2-3 ατομα χαζους και αλλους 2-3 που εχουν οντως σοβαρα επιχειρηματα

στατιστικο δειγμα οι 666 φιλοι που εχω στο φβ.

Δημοσ.

Για εμένα είναι απλά τα πράγματα.. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα..

Άμα πάω μόνο με την καρδιά και τα @@ θα είναι καραμπινάτο ΟΧΙ και να πα να .. κουρευτούν..

Άμα πάω με το μυαλό δυστυχώς το μόνο που μένει είναι το ΝΑΙ και θεός βοηθός (καλά και στο ΟΧΙ πάλι θεός βοηθός..).

Ότι και αν βγει ενώ ήμουν υπέρ του ευρώ και της Ευρώπης, τώρα φάνηκε πόσο χεσμένο σε έχουν και ότι νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους (ναι φαινότανε και πιο πριν αλλά τώρα κάνει μπαμ). Το θέμα είναι ότι δεν έχεις καμία ουσιαστική επιλογή..

Ακριβώς σε αυτό τον φόβο ποντάρουνε φίλε μου ......

εγω στατιστικα οσους βλεπω γνωστους που υποστηριζουν το ναι, ειναι ΟΛΟΙ βολεμενοι με εξαιρεση 2-3 ατομα χαζους και αλλους 2-3 που εχουν οντως σοβαρα επιχειρηματα

στατιστικο δειγμα οι 666 φιλοι που εχω στο φβ.

Μέχρι στιγμής πάντως αυτό που βλέπω στο φβ αλλά και στον δρόμο είναι το εξής.. Κάτι ψιλό πλούσιοι και με φράγκα είναι υπέρ του Ναι. Επίσης κάποιοι βόλευε οι.... Ο συνταξιούχος, ο άνεργος κλπ είναι πολύ θυμωμενος και θα ψηφίσουν Οχι

11267053_482080645284328_616095498901010

Δημοσ.

Τώρα βλέπω mega ήταν μπροστά στην ουρά σε ATM απο συνταξιούχους.... παίρνει έναν τυχαία ο οποίος λέει "παίρνω την σύνταξη μου, -μόνο 120 ευρώ ε΄; - δεν έχουν σημασία τα έξοδα μου σημασία έχει να μην εξευτελιζόμαστε στους ξένους και να χάσουμε την αξιοπρέπεια μας υποκύπτοντας στις απαιτήσεις τους"

Ο "reporter" νταξ νταξ νταξ ευχαριστώ (τραβάει το μικρόφωνο ενώ ό άλλος μιλάει)  και φεύγει απο εκει...

και μετά βάζουν μαγνητοσκοπημένο πλάνο στο καπάκι ενός παππού 90 ετών που λέει "πως να ταΐσω με μια σύνταξη 7 (!) άτομα εγώ 4 οι γυναίκα μου.... ε 4 τα παιδιά και η γυναίκα τους και τα εγγόνια τους - ενώ έκανε διάλειμμα και σήκωσε το βλέμμα του για να θυμηθεί το ποίημα " και άλλες κλάψες.... και το προβάλουν ενα 5 λεπτο...

και τώρα που γράφω αυτές τις λέξεις... πάλι "reporter" πάει να βρεί κάποιον να κλαφτεί και η απάντηση ειναι "μας πρήξατε μετα ψέματα"  και την κόψανε και αυτή...

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...