funbreaker Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Επειδή δεν θέλω να ψηφίσω, ουτε ΝΑΙ = Αποδοχή εφαρμογής μη βιώσιμου προγράμματος με περιθώρια ανάπτυξης και παροχή στους ευρωπαίους του επιχειρήματος ότι το επέλεξε ο λαός ούτε ΟΧΙ = ρίσκο πως δεν θέλουν να μας διώξουν από Ευρώπη και παροχή στους υποστηρικτές του ΝΑΙ του δικαιώματος ερμηνείας πως δεν θέλω παραμονή στην Ευρώπη προσανατολίζομαι στην ΑΠΟΧΗ ή στο ΑΚΥΡΟ. Όταν δεν έχεις ένα δημοψήφισμα με σαφή ερωτήματα που μπορεί να ερμηνεύσει όπως θέλει ο καθένας αυτά παθαίνεις και δεν θέλω να δώσω τέτοια δυνατότητα σε κανέναν. Ίσως κάνει και καλό στις εξελίξεις μιας και ούτε εντολή για το απαίσχηντο ΝΑΙ θα έχει δωθεί ούτε σαν εντολή για έξοδο από ευρώ θα μπορεί να ερμηνευτεί. Οπότε θέλω να ρωτήσω: Η αποχή και το άκυρο έχουν ακριβώς το ίδιο εκλογικό αποτέλεσμα? Δεν προσμετράται δηλαδή κανένα στον παρανομαστή? Αν δεν πάει να ψηφίσει το 40% του λαού, το δημοψήφισμα επαναλαμβάνεται ή ματαιώνεται? Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2015 από funbreaker
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Τα ψάχνω και εγώ αυτά τα 2 που λες. Κάτι που έμαθα σήμερα εν το μεταξύ, οι εφορευτικές επιτροπές είναι οι ίδιες με αυτές των τελευταίων εκλογών.
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Καλά το "ΟΧΙ" δεν υποτίθεται ότι είναι άρνηση στα μετρα που προτείνουν (backup της κυβέρνησης) ώστε να συνεχίσουμε συζητήσεις (negotiations) για καλύτερα μετρα?! Τι έξοδο από ευρώπη κτλ λες?! Η παραπληροφόρηση στο μεγαλείο της και έχει καταντήσει κουραστικό. 4
zio10 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Αυτό που λέγεται, ότι πλέον η πρόταση για την οποία ψηφίζουμε στο δημοψήφισμα δεν ισχύει πλέον, έχει βάση; Αν ναι τότε είναι ακόμα πιο άκυρο απ'όσο ήδη ήταν αυτό το δημοψήφισμα...
funbreaker Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Καλά το "ΟΧΙ" δεν υποτίθεται ότι είναι άρνηση στα μετρα που προτείνουν (backup της κυβέρνησης) ώστε να συνεχίσουμε συζητήσεις (negotiations) για καλύτερα μετρα?! Τι έξοδο από ευρώπη κτλ λες?! Η παραπληροφόρηση στο μεγαλείο της και έχει καταντήσει κουραστικό. Είδες κάπου να λέω πως εγώ το ερμηνεύω έτσι? Προσωπικά πιστεύω πως δεν θα μας βγάλουν από την Ευρώπη ούτε με όχι αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Το πρόβλημα με το ΟΧΙ είναι πως έχει δωθεί πλέον σε αυτό η ερμηνεία της επιλογής της εξόδου από την Ευρώπη και από τους δανειστές και από τους οπαδούς του ΝΑΙ. Δεν θέλω να τους δώσω το δικαίωμα μιας τέτοια ερμηνείας και σε αυτό φταίει η ασάφεια του ίδιου του δημοψηφίσματος στο οποία ψηφίζεται μια μη ισχύουσα και μη επίσημη πρόταση. 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Επειδή δεν θέλω να ψηφίσω, ουτε ΝΑΙ = Αποδοχή εφαρμογής μη βιώσιμου προγράμματος με περιθώρια ανάπτυξης και παροχή στους ευρωπαίους του επιχειρήματος ότι το επέλεξε ο λαός ούτε ΟΧΙ = ρίσκο πως δεν θέλουν να μας διώξουν από Ευρώπη και παροχή στους υποστηρικτές του ΝΑΙ του δικαιώματος ερμηνείας πως δεν θέλω παραμονή στην Ευρώπη προσανατολίζομαι στην ΑΠΟΧΗ ή στο ΑΚΥΡΟ. Όταν δεν έχεις ένα δημοψήφισμα με σαφή ερωτήματα που μπορεί να ερμηνευσεί όπως θέλει ο καθένας αυτά παθαίνεις και δεν θέλω να δώσω τέτοια δυνατότητα σε κανέναν. Ίσως κάνει και καλό στις εξελίξεις μιας και ούτε εντολή για το απαίσχηντο ΝΑΙ θα έχει δωθεί ούτε σαν εντολή για έξοδο από ευρώ θα μπορεί να ερμηνευτεί κάτι. Οπότε θέλω να ρωτήσω: Η αποχή και το άκυρο έχουν ακριβώς το ίδιο εκλογικό αποτέλεσμα? Δεν προσμετράται δηλαδή κανένα στον παρανομαστή? Αν δεν πάει να ψηφίσει το 40% του λαού, το δημοψήφισμα επαναλαμβάνεται ή ματαιώνεται? Το Άκυρο είναι Άκυρο. Ψήφισες, δεν είναι αποχή. Να το πω αλλιώς: Πάμε 1000 στους 2000 να ψηφίσουμε, συμμετοχή: 50%. Άκυρα, 999 στα 1000, Άκυρα: 99,9% Έγκυρα: 1, ας πούμε "Τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα". Ο λαός επέλεξε "Τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα", με ποσοστό 100% επί των εγκύρων. edit: Με συμμετοχή κάτω του 40%, το δημοψήφισμα δεν ακυρώνεται, απλά δεν είναι δεσμευτικό. 3
Gtr34 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Αυτό που λέγεται, ότι πλέον η πρόταση για την οποία ψηφίζουμε στο δημοψήφισμα δεν ισχύει πλέον, έχει βάση; Αν ναι τότε είναι ακόμα πιο άκυρο απ'όσο ήδη ήταν αυτό το δημοψήφισμα... Νομίζω, ότι η νέα πρόταση είναι σχεδόν ίδια με αυτήν πριν το δημοψήφισμα.Προτείναμε αλλαγές αλλά, υπάρχει διαφωνία με τους δανειστές.Οπότε, όλα ανοιχτά ακόμα. 1
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Είδες κάπου να λέω πως εγώ το ερμηνεύω έτσι? Προσωπικά πιστεύω πως δεν θα μας βγάλουν από την Ευρώπη ούτε με όχι αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Το πρόβλημα με το ΟΧΙ είναι πως έχει δωθεί πλέον σε αυτό η ερμηνεία της επιλογής της εξόδου από την Ευρώπη και από τους δανειστές και από τους οπαδούς του ΝΑΙ. Δεν θέλω να τους δώσω το δικαίωμα μιας τέτοια ερμηνείας και σε αυτό φταίει η ασάφεια του ίδιου του δημοψηφίσματος στο οποία ψηφίζεται μια μη ισχύουσα και μη επίσημη πρόταση. Γενικά μιλάω buddy με το τι βλέπω όχι συγκεκριμένα
funbreaker Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Το Άκυρο είναι Άκυρο. Ψήφισες, δεν είναι αποχή. Να το πω αλλιώς: Πάμε 1000 στους 2000 να ψηφίσουμε, συμμετοχή: 50%. Άκυρα, 999 στα 1000, Άκυρα: 99,9% Έγκυρα: 1, ας πούμε "Τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα". Ο λαός επέλεξε "Τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα", με ποσοστό 100% επί των εγκύρων. Οπότε λες πως ο υπολογισμός του ποσοστού συμμετοχής γίνεται ως: (ΝΑΙ+ΟΧΙ+ΑΚΥΡΑ) / ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ και όχι ως (ΝΑΙ+ΟΧΙ) / ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ Ακούγεται λογικό. Για το 2ο ερώτημα ξέρει κανείς?
NikosKallithea Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Και 1000 έγκυρα να βρεθούν, που λέει ο λογος, και τα 501 απο αυτά είναι υπέρ του οχι ή του ναι αυτό θα βρει, τα υπόλοιπα πάνε στα σκουπίδια, οπότε αντί να πας να ψηφίσεις πήγαινε για μπάνιο
panos2171 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Καλά το "ΟΧΙ" δεν υποτίθεται ότι είναι άρνηση στα μετρα που προτείνουν (backup της κυβέρνησης) ώστε να συνεχίσουμε συζητήσεις (negotiations) για καλύτερα μετρα?! Τι έξοδο από ευρώπη κτλ λες?! Η παραπληροφόρηση στο μεγαλείο της και έχει καταντήσει κουραστικό. Σκοπίμως το όχι το έχουν αφήσει ασαφές. Μετά από 5 μήνες έρχονται να ρωτήσουν το λαό αν θέλει ή όχι η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί το χρέος; Really; Κι εσύ τους παίρνεις στα σοβαρά; Οι άνθρωποι πραγματικά δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Έχουν αλλάξει 150 φορές γνώμη στα λεγόμενά τους... 2
funbreaker Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Γενικά μιλάω buddy με το τι βλέπω όχι συγκεκριμένα Δεν φταίει η παραπληροφόρηση ρε, ο καθένας κάνει την δουλειά του και προωθεί αυτό που τον συμφέρει ή πιστεύει ως ερμηνεία. Το θέμα ήταν το δημοψήφισμα το ίδιο να ήταν τέτοιο που να μην δίνει περιθώρια για 10 ερμηνείες. Έτσι πρέπει να είναι τα δημοψηφίσματα, αλλιώς είναι σαν να μην ξέρεις τι ψηφίζεις οπότε αν κατά την γνώμη μου θες να είσαι αξιοπρεπής δεν ψηφίζεις.
tsakonas Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Οτι και να ψηφισουμε το κ@%$λι θα ειναι ιδιο... με το ναι θα συνεχισει να μπαινει αργα και βαθεια...με το οχι θα μπει γρηγορα και ακομα πιο βαθεια.... 2
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Οπότε λες πως ο υπολογισμός του ποσοστού συμμετοχής γίνεται ως: (ΝΑΙ+ΟΧΙ+ΑΚΥΡΑ) / ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ και όχι ως (ΝΑΙ+ΟΧΙ) / ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ Ακούγεται λογικό. Για το 2ο ερώτημα ξέρει κανείς? Ποσοστό συμμετοχής: ΠΣ = (NAI+OXI+ΑΚΥΡΑ+ΛΕΥΚΑ)/ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ Ποσοστό αποχής: ΠΑ = 1 - ΠΣ Έγκυροι ψήφοι: NAI + OXI Ποσοστό του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ: NAI/έγκυροι ψήφοι και ΟΧΙ/έγκυροι ψήφοι. Εν ολίγοις, άκυρα και αποχή δεν αλλάζουν τα ποσοστά του ναι και του οχι, όπως γίνεται και μετα ποσοστά των κομμάτων. 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιουλίου 2015 Οπότε λες πως ο υπολογισμός του ποσοστού συμμετοχής γίνεται ως: (ΝΑΙ+ΟΧΙ+ΑΚΥΡΑ) / ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ και όχι ως (ΝΑΙ+ΟΧΙ) / ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ Ακούγεται λογικό. Για το 2ο ερώτημα ξέρει κανείς? Τα άκυρα και τα λευκά προσμετρώνται στους ψηφίσαντες, είναι ξεκάθαρο αυτό. Γι' αυτό και λέμε πως, εφόσον δεν έχουμε απολύτως απλή αναλόγική, αναλόγως του εκλογικού νόμου ευνοείται είτε το πρώτο, είτε το δεύτερο κόμμα (με τον νόμο των τελευταίων αναμετρήσεων προφανώς το πρώτο, αλλά εδώ είναι αλλιώς, δεν έχουμε δέκα-πενήντα-όσα κόμματα, ναι/όχι έχουμε). Στο δεύτερο σου απάντησα, κάτω από 40% απλά δεν είναι δεσμευτικό το αποτέλεσμα (κόσμιος τρόπος να σου πουν ότι έχει συνταγματική νομιμοποίηση η κυβέρνηση να σε γράψει, αν δε γουστάρει το αποτέλεσμα, ή να το αξιοποίησει, αν το γουστάρει). Υ.Γ. Σε αυτό που γράφει ο Βασίλης: απλά, να διευκρινίσω πως το ερώτημα είναι αν το άκυρο ή ή αποχή λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις