Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι πας να ψηφίσεις τι δεν πας ότι τους βολεύει αυτό θα γίνει γιατί μιλάμε για πολλά λεφτά, χαζοί δεν είναι και τα έχουνε σκεφτεί όλα, απλά είναι στην φύση του ανθρώπου η αντίσταση και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...προσωπικά δουλεύω κυριακή οποτε δεν μπορώ να πάω και να θέλω.

• Like 1
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Οτι και να ψηφισουμε το κ@%$λι θα ειναι ιδιο... με το ναι θα συνεχισει να μπαινει αργα και βαθεια...με το οχι θα μπει γρηγορα και ακομα πιο βαθεια....

Όνομα και πράμα λέμε!

Δημοσ.

Σκοπίμως το όχι το έχουν αφήσει ασαφές. Μετά από 5 μήνες έρχονται να ρωτήσουν το λαό αν θέλει ή όχι η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί το χρέος; Really; Κι εσύ τους παίρνεις στα σοβαρά; Οι άνθρωποι πραγματικά δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Έχουν αλλάξει 150 φορές γνώμη στα λεγόμενά τους...

Μετά απο τα σκληρά μέτρα και το τελεσίγραφο που δώσαν την προηγούμενη βδομάδα δεν δώσαν στην κυβέρνηση άλλη επιλογή. Εγώ που παρακολουθούσα στενά τις εξελίξεις από ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία από την Παρασκευή το περίμενα ότι κάτι σοβαρό θα γινόταν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Αυτό που λέγεται, ότι πλέον η πρόταση για την οποία ψηφίζουμε στο δημοψήφισμα δεν ισχύει πλέον, έχει βάση; Αν ναι τότε είναι ακόμα πιο άκυρο απ'όσο ήδη ήταν αυτό το δημοψήφισμα...

Η πρόταση δεν ισχύει αλλά μια χαρά νόημα έχει το δημοψήφισμα εκτώς και αν μας κάναν κάποια σημαντικά καλύτερη πρόταση. Γιατί αν σου προτείνουν κάτι παρόμοιο ή χειρότερο όπως ακούγεται τους λές ο λαός ψήφισε όχι στα τάδε μέτρα και τώρα εσείς μου προτείνετε χειρότερα;

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Επαναλαμβάνω, δεν ακυρώνεται, απλώς παύει το αποτέλεσμα να είναι δεσμευτικό για την κυβέρνηση. Αν θέλει, το αξιοποιεί, αλλιώς νομιμότατα το αγνοεί.

• Like 3
Δημοσ.

Επαναλαμβάνω, δεν ακυρώνεται, απλώς παύει το αποτέλεσμα να είναι δεσμευτικό για την κυβέρνηση. Αν θέλει, το αξιοποιεί, αλλιώς νομιμότατα το αγνοεί.

Στην εξαιρετικη περιπτωση 50-50 (απιθανο βεβαια)

Επαναλαμβανεται την επομενη κυριακη ? 

• Like 1
Δημοσ.

Στην εξαιρετικη περιπτωση 50-50 (απιθανο βεβαια)

Επαναλαμβανεται την επομενη κυριακη ? 

στατιστικά πάντως είναι σχεδόν απίθανο να μην υπάρχει ούτε μια ψήφος διαφορά

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Ούτε μία ψήφος διαφορά; Τι να πω, δεν γνωρίζω τι θα γινόταν σε αυτή την περίπτωση.

Πρακτικά, το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο. Θεωρητικά, έχει ενδιαφέρον η απορία.

• Like 1
Δημοσ.

Nαι βρε guys, απιθανο ειναι, αλλα υπαρχει καποια πηγη που να αναφερει ισως τι γινεται σε αυτη την περιπτωση ?

Oλα τα εχετε δει εκει κατω, δεν θα μου εκανε εντυπωση και ενα τετοιο κουλο.....

• Super Moderators
Δημοσ.

Όχι, δεν υπάρχει κανένα τέτοιο προηγούμενο.

Το δημοψήφισμα του 1920 πήγε 98,97 με 1,03.

Το δημοψήφισμα του 1924 πήγε 69,78 με 30,02.

Το δημοψήφισμα του 1935 πήγε 97,87 με 2,13.

Το δημοψήφισμα του 1946 πήγε 68,49 με 31,60.

Το δημοψήφισμα του 1968 πήγε 92,10 με 7,90. 

Το πιο πρόσφατο, μέχρι μεθαύριο, του 1974, πήγε 69,2 με 30,8.

Δηλαδή, ακόμη και εκεί που δεν ήταν τελείως για τα γέλια (όπως το '68) οι διαφορές ήταν μεγάλες. Δεν είδαμε καν δημοψήφισμα να κρίνεται με ποσοστό της τάξης του 50-60%.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να βγεί 50,0000 - 50,0000% με ούτε μια ψήφο διαφορά το δημοψήφισμα, αυτά είναι φανταστικά σενάρια. Τώρα αν ήμασταν κράτος με 10 ή 100 πολίτες μόνο, εκεί να πω εντάξει.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τί λέτε, αλλά η περίοδος αυτή, έχει βγάλει μέσα σε 5 μέρες και αρκετά καλά ανέκδοτα. 

Όπως το παρακάτω.

"Φάε, Νικόλα μου, να μεγαλώσεις, να βρεις δουλειά, να πληρώνεις γιατί ήδη είσαι χρεωμένο μέχρι το λαιμό. Τι όχι τετράχρονε δραχμολάγνε;"

• Like 1
Δημοσ.

μια ερώτηση , ειμαι φοιτητής  μακρια απο τον τοπο μόνιμης κατοικίας μου και λογο οικονομικών δεν μπορώ να πάω , υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να ψηφίσω εδώ που σπουδάζω?

Δημοσ.

Κάπου διάβασα ότι η εφορευτικη επιτροπή είναι η ίδια με τις τελευταίες εκλογές..ισχύει?

Αν δεν πας στην εφορευτικη υπάρχει κάποιο πρόστιμο?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...