bedazzled Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 αφού έτσι σας έχουν μάθει οι μάνες #οχι; Οι μάνες και οι πατεράδες διαπαιδαγωγούν λάθος τόσο τους γιους όσο και τις κόρες... γι' αυτό βλέπουμε αυτά που βλέπουμε. Να τα λέμε όλα. Προσοχή: δεν λέω ότι το κάνουν επίτηδες οι γονείς. Αυτοί πιστεύουν ότι κάνουν το σωστό, γιατί έτσι τους διδάξανε και οι δικοί τους γονείς. Άλλο το τι πιστεύεις όμως και άλλο το τι ισχύει στην πραγματικότητα... ΥΓ: Γενικά ο θεσμός της οικογένειας είναι πιο δυνατός στην Νότια/Μεσογειακή Ευρώπη και λιγότερο στην Βόρεια. Άρα προφανώς δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα. Αυτό έχει και καλά (ο κοινωνικός ιστός δεν έχει καταρρεύσει με τα μνημόνια) και κακά (λάθος νοοτροπίες). Στην Σουηδία παίζουν σκηνικά του στυλ πας στο πατρικό να φάτε οικογενειακά και πληρώνεις ρεφενέ ή τα παιδιά έχουν δικαίωμα να μηνύσουν τους γονείς αν καπνίζουν μπροστά τους... μιλάμε για τελείως άλλη κουλτούρα αναφορικά με την οικογένεια. Δεν γίνεται να εφαρμοστούν αυτά στην Ελλάδα χωρίς να γίνει εμφύλιος. 4
totem_lost Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δηλαδη ο αλλος στο παραδειγμα σου που καλως ή κακως ειναι ευκαταστατος και μενει κατω απο τους γονεις του σε ενα μεγαλο σχετικα σπιτι να φυγει και να παει να μεινει με αλλο 1 σε ενα δυαρι για να νιωσεις καλυτερα εσυ,επειδη ειναι οικονομικα ευκαταστατος. Ωραια λογικη. Καλά εσύ το ξεχείλωσες άσχημα. Προφανώς δεν εννοώ κάτι τέτοιο. Εννοώ οτι ο Έλληνας είναι τόσο καλομαθημένος που η μόνη περίπτωση να αποχωριστεί το μητρικό του βόλεμα είναι να μείνει κάτω από τους γονείς του. Συγκατοικήσεις και λοιπά ξεβολέματα είναι εκτός συζήτησης. Φυσικά δεν μιλάω για αυτούς που δεν τα βγάζουν πέρα με τίποτα, αλλά για τους καλομαθημένους μαμάκηδες - τους είδαμε και πριν την κρίση άλλωστε.. 1
LongTom Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Εάν και εγώ είχα τα λεφτά-υποστήριξη και τις ευκαιρίες που έχω στο εξωτερικό(ή έχουν οι ξένοι) μια χαρά θα ήμουν στην Ελλάδα μόνος μου από τα 18. Όταν ο Δανός παίρνει 900€ με το καλημέρα ως φοιτητής,άλλα 500€+ σαν part-timer(<10ωρών/εβδομάδα) σε μια δουλειά που βρίσκει πολύ εύκολα(μόνη προϋπόθεση γλώσσα και όρεξη)και άλλα 1000€ εάν ανήκει σε ειδική κατηγορία(φτωχός),τότε δεν βλέπω τι σχέση έχει αυτός με τον Ελ 18αρη που θα πάρει από το Κράτος την φορολογία,το χαρτί της στράτευσης,την αυτόματη ανεργία και την ευχή της μάνας ανεξαρτήτως ιστορικού και ικανοτήτων... Μην συγκρίνετε ανόμοια πράγματα,όταν ο Ελ του 1980-90 έμενε με την μάνα του,το έκανε διότι το ήθελε(κατά γενική ομολογία). Όταν ο Ελ των '10s μένει με την μάνα του,είναι διότι δεν έχει καλύτερη εναλλακτική... Έχετε μείνει πολύ πίσω, σε εποχές προ Κρίσης και σε άλλες κοινωνικές δυναμικές. Επίσης όσοι άντρες Ελ μένουν εξωτερικό,αυτούς που τους έχω γνωρίσει,μια χαρά ανεξάρτητοι είναι σε πολύ καθαρά και τακτοποιημένα σπίτια που θα ζήλευαν πολλές νεαρές ακαμάτρες της ημεδαπής. Αυτή η μυθολογία,του μαμάκια-ανίκανου, καλό είναι να εκλείψει. 15 1
bedazzled Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 @LongTomΔεν έχεις άδικο. Στο εξωτερικό παίζουν και μεγαλύτεροι μισθοί (μεγαλύτερο κόστος διαβίωσης/μεγάλα ενοίκια/χαμηλή ιδιοκατοίκηση) και κοινωνικό δίχτυ προστασίας από το κράτος (στην Ελλάδα έχουμε την οικογένεια, οπότε αυτό δυστυχώς λείπει). Ο Έλληνας εργοδότης που δίνει €500/μήνα βασικό μισθό τα δίνει ανεξαιρέτως αν μένεις με τους γονείς ή αν μένεις μόνος/ανεξάρτητος (άδικο για αυτούς)... στην Δανία που η πλειοψηφία είναι στο ενοίκιο από τα 18, δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό.
Fulgore Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Εμενα παντως το παραπανω του totem lost μου θυμιζει και λιγο αυτα που ακουγαμε τον τελευταιο καιρο να λενε οι ξενοι γενικα για μας περι τεμπελιας κλπ. 2
LongTom Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 @LongTom Δεν έχεις άδικο. Στο εξωτερικό παίζουν και μεγαλύτεροι μισθοί (μεγαλύτερο κόστος διαβίωσης/μεγάλα ενοίκια/χαμηλή ιδιοκατοίκηση) και κοινωνικό δίχτυ προστασίας από το κράτος (στην Ελλάδα έχουμε την οικογένεια, οπότε αυτό δυστυχώς λείπει). Ο Έλληνας εργοδότης που δίνει €500/μήνα βασικό μισθό τα δίνει ανεξαιρέτως αν μένεις με τους γονείς ή αν μένεις μόνος/ανεξάρτητος (άδικο για αυτούς)... στην Δανία που η πλειοψηφία είναι στο ενοίκιο από τα 18, δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό. Στην Δανία που μένω,βλέπω ότι το Κράτος κάνει τους γονείς στον πολίτη μετά τα 18.Δεν είναι τόσο ανεξάρτητοι όσο θέλουν να το παίζουν,διότι το δίχτυ είναι πανταχού παρόν και πάντα,μα πάντα οι νεαροί ενήλικες έχουν πολλαπλά οφέλη και δικαιώματα στα πάντα. Τα ενοίκια για τους φοιτητές είναι πολύ χαμηλά σε kollegiums,μιλάμε παίζουν τιμές που είναι μικρότερες από τιμές σε Θεσσαλονίκη προ κρίσης(εάν έχεις καλό "νούμερο" και βρεις τα καλά σπίτια)και το Κράτος εγγυάται ότι θα χωθείς κάπου. Έτσι το τσουβάλιασμα είναι εύκολο διότι δεν λαμβάνουμε υπ' όψιν το τι συμβαίνει πραγματικά σε κάθε περίπτωση. εδιτ: Ξέχασα να γράψω ότι κάθε σπίτι που προσφέρεται σε φοιτητές περνάει πρώτα από επιτροπή πριν βγει στο κοινό σάιτ προσφορών. Τουλάχιστον στο γειτονικό Ώρχους έτσι έχω δει να γίνεται. 1
totem_lost Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δηλαδή για να καταλάβω: Ένα διαμέρισμα στην Αθήνα με δυο υπνοδωμάτια το βρίσκω 300, 350 EU πες 325 ένα μέσo όρο. Τα λοιπά έξοδα είναι περίπου: 50 ΔΕΗ, 20 κοινόχρηστα, 5 ΕΥΔΑΠ, 10 internet = 85 το μήνα, σύνολο 400. Και για θέρμανση: 100 EU το μήνα για 5 μήνες δηλαδή 500 το χρόνο - ανά μήνα περίπου 40 παραπάνω - 440 το μήνα. Δηλαδή άτομα που παίρνουν 900, 1000 ευρώ το μήνα, δεν μπορούν να δίνουν 220 ευρώ για να νοικιάσουν σπίτι με ένα μόνο συγκάτοικο; FYI για ένα τέτοιο διαμέρισμα στο Amsterdam πληρώνουμε 750 EU each και λέμε και ευχαριστώ.
LongTom Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δηλαδή για να καταλάβω: Ένα διαμέρισμα στην Αθήνα με δυο υπνοδωμάτια το βρίσκω 300, 350 EU πες 325 ένα μέσo όρο. Τα λοιπά έξοδα είναι περίπου: 50 ΔΕΗ, 20 κοινόχρηστα, 5 ΕΥΔΑΠ, 10 internet = 85 το μήνα, σύνολο 400. Και για θέρμανση: 100 EU το μήνα για 5 μήνες δηλαδή 500 το χρόνο - ανά μήνα περίπου 40 παραπάνω - 440 το μήνα. Δηλαδή άτομα που παίρνουν 900, 1000 ευρώ το μήνα, δεν μπορούν να δίνουν 220 ευρώ για να νοικιάσουν σπίτι με ένα μόνο συγκάτοικο; Μπορούν και το κάνουν πολλοί(αρκετοί δίνουν πολλά για να μείνουν μόνοι),αλλά όλα εξαρτώνται στο που,πότε και γιατί βρίσκεις το σπίτι. Στην Ευρώπη το σπίτι είναι δύσκολο πράγμα και πολλοί προτιμούν να τα δίνουν αλλού(χόμπι,ξεσάλωμα κ.ο.κ.). Οι περισσότεροι που ξέρω προτιμούν να είναι κοντά σε πανεπιστήμια-δουλειά με ένα τσούρμο νοματαίους,παρά να μένουν σε καλό σπίτι μόνοι τους μακρυά από την καθημερινή τους διαδρομή. Επίσης πολλοί,που το φυσάν,αγοράζουν και σπίτια για τα παιδιά τους σε περιοχές που βολεύουν για τα πανεπιστήμια.Στην Κοπεγχάγη έχω ακούσει ότι αυτός είναι από τους κύριους λόγους που τα "νορμάλ" διαμερίσματα έχουν γίνει απλησίαστα. Ότι δηλαδή γινόταν προ Κρίσης σε Θεσσαλονίκη, με πολλούς να αγοράζουν διαμερίσματα αντί να νοικιάζουν.
techm Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δηλαδή για να καταλάβω: Ένα διαμέρισμα στην Αθήνα με δυο υπνοδωμάτια το βρίσκω 300, 350 EU πες 325 ένα μέσo όρο. Τα λοιπά έξοδα είναι περίπου: 50 ΔΕΗ, 20 κοινόχρηστα, 5 ΕΥΔΑΠ, 10 internet = 85 το μήνα, σύνολο 400. Και για θέρμανση: 100 EU το μήνα για 5 μήνες δηλαδή 500 το χρόνο - ανά μήνα περίπου 40 παραπάνω - 440 το μήνα. Δηλαδή άτομα που παίρνουν 900, 1000 ευρώ το μήνα, δεν μπορούν να δίνουν 220 ευρώ για να νοικιάσουν σπίτι με ένα μόνο συγκάτοικο; FYI για ένα τέτοιο διαμέρισμα στο Amsterdam πληρώνουμε 750 EU each και λέμε και ευχαριστώ. Αέρα κοπανιστό θα φάει ο άλλος;Δεν είδα να βάζεις το σημαντικότερο μέρος στα έξοδα. 'Εχεις σκεφτεί μήπως κάποιοι θέλουν να κρατήσουν αυτά που βγάζουν για το μέλλον,είτε σε περίπτωση που συμβεί κάτι(όπως συμβαίνει αυτή την στιγμή στην χώρα),είτε κάνοντας αποταμίευση να ανοίξουν το δικό τους σπιτικό; 1
dimitra_m3 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 πως από το θέμα των δύο φύλων το πήγατε στο οικονομικό ενός ενοικίου ... 1
idomeneas7 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 πως από το θέμα των δύο φύλων το πήγατε στο οικονομικό ενός ενοικίου ... Το ίδιο θέμα είναι: ποιό φύλο είναι πιό άχρηστο στην πληρωμή ενοικίου? Μείνετε συντονισμένοι και θα μάθετε. 2
Fulgore Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δηλαδή για να καταλάβω: Ένα διαμέρισμα στην Αθήνα με δυο υπνοδωμάτια το βρίσκω 300, 350 EU πες 325 ένα μέσo όρο. Τα λοιπά έξοδα είναι περίπου: 50 ΔΕΗ, 20 κοινόχρηστα, 5 ΕΥΔΑΠ, 10 internet = 85 το μήνα, σύνολο 400. Και για θέρμανση: 100 EU το μήνα για 5 μήνες δηλαδή 500 το χρόνο - ανά μήνα περίπου 40 παραπάνω - 440 το μήνα. Δηλαδή άτομα που παίρνουν 900, 1000 ευρώ το μήνα, δεν μπορούν να δίνουν 220 ευρώ για να νοικιάσουν σπίτι με ένα μόνο συγκάτοικο; FYI για ένα τέτοιο διαμέρισμα στο Amsterdam πληρώνουμε 750 EU each και λέμε και ευχαριστώ. Ξερεις πολλους νεους και νεες στην Ελλαδα να παιρνουν 1000ευρω το μηνα???? 6
ADHD Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Το ίδιο θέμα είναι: ποιό φύλο είναι πιό άχρηστο στην πληρωμή ενοικίου? Μείνετε συντονισμένοι και θα μάθετε. Απο τη δικη μου εμπειρια οι οι γυναικες το κυνηγανε λιγο περισσοτερο το θεμα δουλειας οι αντρες ειναι λιγο να βρουν αυτο που θελουν αυτο που νομιζουν οτι τους αξιζει λιγο πιο slow κτλπ. Εκτος του οτι εχουν κομπλεξ και θελουν να εχουν καλυτερη δουλεια απο τη γυναικα. Σε θεμα εργασιας και γενικα ωριμότητας με λυπη μου βλεπω αρκετες γυναικες να αντιμετωπιζουν πιο σοβαρα τα πραγματα απο τους αντρες.. Και βαζω και τον εαυτο μου μεσα για ειμαι ειλικρινής αλλα ισως επεσα και στις περιπτώσεις οκ γιατι μιλαω με σχετικα μικρο δειγμα γνωστων κτλπ.. Συμπερασμα: Αρκετες γυναικες ειναι πιο ικανες στην πληρωμη ενοικίου..
Moderators Spect~ Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 10 Ιουλίου 2015 Απο τη δικη μου εμπειρια οι οι γυναικες το κυνηγανε λιγο περισσοτερο το θεμα δουλειας οι αντρες ειναι λιγο να βρουν αυτο που θελουν αυτο που νομιζουν οτι τους αξιζει λιγο πιο slow κτλπ. Εκτος του οτι εχουν κομπλεξ και θελουν να εχουν καλυτερη δουλεια απο τη γυναικα. Σε θεμα εργασιας και γενικα ωριμότητας με λυπη μου βλεπω αρκετες γυναικες να αντιμετωπιζουν πιο σοβαρα τα πραγματα απο τους αντρες.. Και βαζω και τον εαυτο μου μεσα για ειμαι ειλικρινής αλλα ισως επεσα και στις περιπτώσεις οκ γιατι μιλαω με σχετικα μικρο δειγμα γνωστων κτλπ.. Συμπερασμα: Αρκετες γυναικες ειναι πιο ικανες στην πληρωμη ενοικίου.. οι γυναικες ειναι πιο ικανες(και "τυχερες") στην ευρεση εργασιας! ΥΓ: δεν κατηγορω τις γυναικες γιατι οι αντρες φταινε και για αυτο γιατι οταν σε νεα μαγαζι 10 μουνοδουλοι θα πανε μονο και μονο γιατι δουλευει αυτη η καποια το βλεπω λογικο απο τη μερια του καταστηματαρχη! 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις