dimitra_m3 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Στο εξωτερικο σε κοιτανε καπως αν τους πεις οτι μενεις μονος/η. Ολα θεμα συνηθειας ειναι.
idomeneas7 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 'Οσον αφορά το πρώτο σκέλος, δεν μιλάω μόνο για φασίνα και μαγείρεμα αλλά γενικά να μην παρέχουν στο παιδί τα πάντα έτοιμα. Φυσικά και το δωμάτιο του δεν το καθαρίζουν ή δεν του πλένουν τα ρούχα ή δεν χαρτζιλικώνουν για τα πάντα κλπ. Για το δευτερο σκέλος, απευθύνομαι κυρίως σε άτομα που φτάνουν τα 30+, μένουν ακόμα με τους γονείς τους και περιμένουν να φύγουν όταν παντρευτούν. Θα είναι πολύ δύσκολο δύο άτομα που έχουν συνηθίσει έτσι να προσαρμοστούν σε δικό τους σπίτι αργότερα και αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση, ειδικά όταν ισχύουν οι προϋποθέσεις παραπάνω (="ανεπροκοπο" παιδι). Προφανώς και τα άλλα 2-3 άτομα με τα οποία θα μπορούσε να συζήσει κάποιος θα ήταν φίλοι σε αντίστοιχη φάση, δεν θα πήγαινε με άσχετους. Φυσικα και υπαρχουν εξαιρεσεις στα παραπάνω, αλλα απο αυτα που βλέπω ειναι ελάχιστες οι περιπτωσεις που τα παιδια αντιμετωπιζουν τους γονεις σαν "συγκατοικους" και οχι σαν "ξενοδοχους". 1
mathsrule Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 'Για το δευτερο σκέλος, απευθύνομαι κυρίως σε άτομα που φτάνουν τα 30+, μένουν ακόμα με τους γονείς τους και περιμένουν να φύγουν όταν παντρευτούν. Θα είναι πολύ δύσκολο δύο άτομα που έχουν συνηθίσει έτσι να προσαρμοστούν σε δικό τους σπίτι αργότερα και αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση, ειδικά όταν ισχύουν οι προϋποθέσεις παραπάνω (="ανεπροκοπο" παιδι). Για να φύγουν όταν παντρευτούν βασική προϋπόθεση είναι να δουλεύει και το άλλο άτομο. Διότι εάν μπορούσε να διατηρηθεί σπιτικό με έναν μισθό, τότε αυτό το άτομο θα είχε φύγει πολύ νωρίτερα, πίστεψέ με. Διότι από τη μία είναι το "βόλεμα" που λες με τη βοήθεια των γονιών, αλλά από την άλλη οι συμβιβασμοί που πρέπει να κάνεις και ο περιορισμός με τις πιέσεις που υφίστασαι είναι αρκετά για να θέλουν τα παιδιά να ανεξαρτητοποιηθούν. Θεωρείς πως εάν ξαφνικά κάθε άτομο είχε 1000€ το μήνα θα συνέχιζαν πολλοί να μένουν με τους γονείς τους; Στις τελική, για να παντρευτούν δύο άτομα πάει να πει ότι τα βρίσκουν και επικοινωνούν. Ας αναθέσουν, λοιπόν, μεταξύ τους κάποιες δουλειές του σπιτιού και θα το δουλέψουν σιγά-σιγά.
Unabomber Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Στο εξωτερικο σε κοιτανε καπως αν τους πεις οτι μενεις μονος/η. Ολα θεμα συνηθειας ειναι. Πως δηλαδη σε κοιτανε ? Ποτε δεν με εχουν κοιταξει καπως αν τυχει και αναφερθει πανω σε μια συζητηση κατι τετοιο. 1
idomeneas7 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Για να φύγουν όταν παντρευτούν βασική προϋπόθεση είναι να δουλεύει και το άλλο άτομο. Διότι εάν μπορούσε να διατηρηθεί σπιτικό με έναν μισθό, τότε αυτό το άτομο θα είχε φύγει πολύ νωρίτερα, πίστεψέ με. Διότι από τη μία είναι το "βόλεμα" που λες με τη βοήθεια των γονιών, αλλά από την άλλη οι συμβιβασμοί που πρέπει να κάνεις και ο περιορισμός με τις πιέσεις που υφίστασαι είναι αρκετά για να θέλουν τα παιδιά να ανεξαρτητοποιηθούν. Θεωρείς πως εάν ξαφνικά κάθε άτομο είχε 1000€ το μήνα θα συνέχιζαν πολλοί να μένουν με τους γονείς τους; Στις τελική, για να παντρευτούν δύο άτομα πάει να πει ότι τα βρίσκουν και επικοινωνούν. Ας αναθέσουν, λοιπόν, μεταξύ τους κάποιες δουλειές του σπιτιού και θα το δουλέψουν σιγά-σιγά. Και 1000 να έπαιρναν που λες, οι περισσότεροι θα έμεναν. Δεν θυμάσαι πριν την κρίση τι γινόταν? Εγω ήξερα άντρα που δεν είχε ιδέα που είναι ο καφές μέσα στο σπίτι. Ειναι νοοτροπία της πλειοψηφίας δυστυχώς.
LongTom Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Στο εξωτερικο σε κοιτανε καπως αν τους πεις οτι μενεις μονος/η. Ολα θεμα συνηθειας ειναι. Που το είδες αυτό; Για γίνε συγκεκριμένος λίγο διότι δεν κολλάει κάπου αυτό που έγραψες. Και 1000 να έπαιρναν που λες, οι περισσότεροι θα έμεναν. Δεν θυμάσαι πριν την κρίση τι γινόταν? Εγω ήξερα άντρα που δεν είχε ιδέα που είναι ο καφές μέσα στο σπίτι. Ειναι νοοτροπία της πλειοψηφίας δυστυχώς. Ωραίο τσουβάλιασμα. Εγώ από την άλλη θυμάμαι προ κρίσης πάρα πολλοί έμεναν μόνοι τους,ιδίως στα '00s. Πρόσεχε με ποιον κάνεις παρέα,διότι από ότι βλέπω δεν είναι και το καλύτερο δείγμα. 1
TriLoBiTe Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Στο εξωτερικο σε κοιτανε καπως αν τους πεις οτι μενεις μονος/η. Για τι χώρες μιλάμε; Σε ανεπτυγμένες χώρες (Aυστραλία π.χ) διώχνουν οι γονείς τα παιδιά από το σπίτι απ' τα 18.
kabouras Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 οι γυναικες ειναι πιο ικανες(και "τυχερες") στην ευρεση εργασιας! ΥΓ: δεν κατηγορω τις γυναικες γιατι οι αντρες φταινε και για αυτο γιατι οταν σε νεα μαγαζι 10 μουνοδουλοι θα πανε μονο και μονο γιατι δουλευει αυτη η καποια το βλεπω λογικο απο τη μερια του καταστηματαρχη! Το θεμα ειναι οτι αυτο δε συμβαινει μονο σε τετοιου ειδους καταστηματα.... Μεχρι και σε τραπεζες που το εχω προσφατο, ο boss του καταστηματος ειναι ανδρας αλλα οι περισσοτερες υπαλληλοι γυναικες και ανω της μετριας εμφανισης. Εγω θεωρω απολυτως σιγουρο οτι η εμφανιση τυς τις εχει βοηθησει να βρουν τη δουλεια που εχουν. Και απλα τραγικο και αλλος εμας λογος που οταν αρθουν τα controls δε θα αφησω ουτε σεμτ στις ελληνικες τραπεζες. Για τον ιδιο λογο που δε πηγαινω σε μερη που εχουν προσλαβει καποια υπαλληλο λογω εμφανισης 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Το θεμα ειναι οτι αυτο δε συμβαινει μονο σε τετοιου ειδους καταστηματα.... Μεχρι και σε τραπεζες που το εχω προσφατο, ο boss του καταστηματος ειναι ανδρας αλλα οι περισσοτερες υπαλληλοι γυναικες και ανω της μετριας εμφανισης. Εγω θεωρω απολυτως σιγουρο οτι η εμφανιση τυς τις εχει βοηθησει να βρουν τη δουλεια που εχουν. Και απλα τραγικο και αλλος εμας λογος που οταν αρθουν τα controls δε θα αφησω ουτε σεμτ στις ελληνικες τραπεζες. Για τον ιδιο λογο που δε πηγαινω σε μερη που εχουν προσλαβει καποια υπαλληλο λογω εμφανισης χοχο εγω ποτε δεν ειχα λεφτα στην τραπεζα παλαιοτερα δεν επελγαν γυναικες σε δουλειες λογο εγκυμωσυνης (ειναι αναγκασμενοι να τις πληρωνουν για καποιο διαστημα ενω δεν δουλευουν) πλεον ομως εχει παιξε μεγαλο ρολο το σεξιστικο κομματι και φταινε οι αντρες για αυτο
mathsrule Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Και 1000 να έπαιρναν που λες, οι περισσότεροι θα έμεναν. Δεν θυμάσαι πριν την κρίση τι γινόταν? Εγω ήξερα άντρα που δεν είχε ιδέα που είναι ο καφές μέσα στο σπίτι. Ειναι νοοτροπία της πλειοψηφίας δυστυχώς. Εγώ, πάντως, θυμάμαι προ κρίσης όλους τους φοιτητές να πηγαίνουν επαρχία ή/και γενικότερα κάπου μακρυά από το σπίτι ακριβώς για να μένουν μόνοι. Αυτό με τον γνωστό σου και τον καφέ δεν μου λέει κάτι συγκεκριμένο. Κι εγώ γνωρίζω κοπέλα που δεν ήξερε ότι όταν σφουγγαρίζουμε το πάτωμα δεν το βρέχουμε απλά με νερό.
idomeneas7 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Εγώ, πάντως, θυμάμαι προ κρίσης όλους τους φοιτητές να πηγαίνουν επαρχία ή/και γενικότερα κάπου μακρυά από το σπίτι ακριβώς για να μένουν μόνοι. 'Ολοι αυτοί που σπούδαζαν μακριά και έμεναν μόνοι, ποιός πλήρωνε για το ενοίκιο και τα έξοδα στην συντριπτική πλειοψηφία? Ακόμα και αυτοί που δούλευαν κανένα μεροκάματο, όσα έβγαζαν τα έτρωγαν σε εξόδους και τα πάγια έξοδα ήταν ευθύνη των γονιών. @LongTom, δεν πρόκειται για τσουβάλιασμα, μιλάω για την πλειοψηφία όπως την παρατηρώ εγώ. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεσαι προσβλητικός λέγοντας "να προσέχω με ποιόν κάνω παρέα γιατί δεν είναι το καλύτερο δείγμα". Βλέπω πολλά τέτοια περιστατικά στον περίγυρό μου και τα σχολιάζω ανάλογα, μένοντας εκεί. Δεν βγάζω άχρηστους γενικά όσους είναι έτσι ούτε τους προσβάλλω λέγοντας ότι είναι "κακό δείγμα ανθρώπου". 'Εχουν ένα ελάττωμα (σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια) και σχολιάζω μόνο αυτό και πως επηρεάζει την ζωή τους. Και για να κλείσουμε ευχάριστα, mathsrule είσαι για θέμα "Αντιλήψεις ανοικοκύρευτων" που θα μαζεύουμε όλα τα αστεία τέτοιου τύπου? Π.χ. εγώ παλιά νόμιζα ότι τα πιάτα δεν χρειάζεται να τα πλένεις από κάτω γιατί μόνο μέσα βάζεις το φαγητό και τρως άρα κάτω δεν λερώνονται.
dimitra_m3 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Με Αγγλία και Ολλανδία έχω συναναστραφεί περισσότεροΤα ενοίκια τους εκεί είναι πάρα πολύ ακριβά, πχ μπορεί να δίνει και 700€ για να μένει σε ένα σπίτι με άλλους τρεις συγκατοίκους (ο καθένας το δικό του υπνοδωμάτιο φυσικά)
mathsrule Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 'Ολοι αυτοί που σπούδαζαν μακριά και έμεναν μόνοι, ποιός πλήρωνε για το ενοίκιο και τα έξοδα στην συντριπτική πλειοψηφία? Ακόμα και αυτοί που δούλευαν κανένα μεροκάματο, όσα έβγαζαν τα έτρωγαν σε εξόδους και τα πάγια έξοδα ήταν ευθύνη των γονιών. Ναι, προφανώς, ο λόγος, όμως, που ανέφερα τους φοιτητές που έμεναν/μένουν μόνοι, είναι για να σου δείξω ότι δεν επιδιώκουν όλα τα άτομα το να βρίσκονται σε ένα σπίτι όπου οι γονείς τους θα τα κάνουν όλα. Όλοι λίγο-πολύ θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν και να μείνουν κάπου μόνοι τους. Εάν, λοιπόν, εμφανίζονταν λεφτά (είτε από γονείς, είτε από το τζόκερ, είτε από το κράτος, είτε από οπουδήποτε) η πλειονότητα να έφευγε από το πατρικό, όχι διότι δεν τους αρέσει η φροντίδα των γονιών, αλλά διότι νιώθουν αρκετά περιορισμένοι και ότι δέχονται πιέσεις. Και για να κλείσουμε ευχάριστα, mathsrule είσαι για θέμα "Αντιλήψεις ανοικοκύρευτων" που θα μαζεύουμε όλα τα αστεία τέτοιου τύπου? Π.χ. εγώ παλιά νόμιζα ότι τα πιάτα δεν χρειάζεται να τα πλένεις από κάτω γιατί μόνο μέσα βάζεις το φαγητό και τρως άρα κάτω δεν λερώνονται. Ψήσ' το.
De@th L0rd Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Για τι χώρες μιλάμε; Σε ανεπτυγμένες χώρες (Aυστραλία π.χ) διώχνουν οι γονείς τα παιδιά από το σπίτι απ' τα 18. Γι αυτό κ μετά όταν γεράσουν οι γονείς και ζητάνε φροντίδα, τους κλείνουν δίκαια σε ένα γηροκομείο και τους πουλάνε το σπίτι τα παιδιά. Απλά είναι τα πράγματα, μη βλέπουμε μόνο τη μια όψη... 2
g_alkis Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Γι αυτό κ μετά όταν γεράσουν οι γονείς και ζητάνε φροντίδα, τους κλείνουν δίκαια σε ένα γηροκομείο και τους πουλάνε το σπίτι τα παιδιά. Απλά είναι τα πράγματα, μη βλέπουμε μόνο τη μια όψη... 1. Δεν τους κλείνουν, πηγαίνουν μόνοι τους. Και καλύτερη φροντίδα έχουν 24/7 και δεν ταλαιπωρούν τα παιδιά τους. Αλλά όχι, εδώ κυριαρχεί "σε μεγάλωσα, σε έθρεψα, σε έκανα άνθρωπο, θα σου αφήσω και μια κληρονομιά, άρα οφείλεις να με υπηρετήσεις, οφείλεις να ταλαιπωρηθείς". 2. Πέντε φορές καλύτερα είναι τα γηροκομεία του εξωτερικού από το μέσο ξενοδοχείο που πας εσύ κι εγώ 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις