Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παράδειγμα: Ανοίγω εφαρμογή στο κινητό που έχει δημόσια τη χώρα διαμονής και βλέπω 4-5 μηνύματα αγνώστων που περιληπτικά λένε τα εξής "Πως είναι τα πράγματα στη χώρα σου, είστε καλά? Διαβάζουμε τα νέα και ανησυχούμε, πως είσαι?".

Για να μη μιλήσω για τους τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας, που έτσι και τύχει να σε ρωτήσουν κάτι και ανοίξετε συζήτηση οι ειλικρινά καλοπροαίρετες ερωτήσεις δεν έχουν τέλος. Ο άλλος σήμερα μου περιέγραφε business plan για το πως να οργανωθείς και να βρεις δουλειά στο εξωτερικό.

Επίσης διαβάζοντας τα σχόλια σε διεθνείς εφημερίδες/περιοδικά/etc βλέπω μια αυξημένη κατανόηση. αλληλεγγύη αλλά και γνώση επί της κοινωνικής κατάστασης στη χώρα σε σχέση με πριν.

Υπάρχει κανείς άλλος που να το έχει παρατηρήσει αυτό? Σας παρακαλώ μην το γυρίσετε στα πολιτικά, εγώ απλά αναρωτιέμαι για το κατά πόσο η κατάσταση αυτή τη στιγμή ενώνει ή διχάζει τους ανθρώπους και για το κατά πόσο έχει αλλάξει η στάση των διεθνών media και κατ επέκταση του κόσμου.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εγώ εισπράττω διεθνή υποστήριξη από τον κόσμο, ειδικά τους Ευρωπαίους. H Guardian βλέπω έχει αρκετά άρθρα υπέρ μας και σελίδες όπως το Europe says OXI μαζεύουν επίσης αρκετούς ανθρώπους. Μου φαίνεται πολύ όμορφο όλο αυτό και ελπίζω να συνεχιστεί.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ βλέπω τους υπόλοιπους ευρωπαίους διχασμένους για το θέμα της Ελλάδας και γενικά να υπάρχει μία διαστρεβλωμένη εικόνα για την κατάσταση στην χώρα η οποία καλλιεργείται από τα ξένα ΜΜΕ.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω συνομιλώ καθημερινά σχεδον με εξωτερικο και εχω και συγγενεις εκει, παλιοτερα υπηρχε καποια ειρωνια για την τεμπελια του Ελληνα(φταινε και τα ΜΜΕ τους για αυτο) και για τα τζαμπα λεφτα που ζηταμε, τωρα εχει γινει ενα ειδος λυπης προς τα εμας. Συγκεκριμενα για Ολλανδια και Αγγλια λεω, στην δευτερη αρκετοι υποστηρίζουν μια πιθανη εξοδο μας αλλα και παλι το κυρίαρχο στοιχειο ειναι η λυπη για το που φτασαμε και πως. Οι Ολλανδοι εχω την αισθηση οτι ουτε να μας βλεπουν δεν θελουν. :P

Αυτα απο προσωπικες εμπειριες πολιτων και φυσικα με μικρο δειγμα οποτε δεν τσουβαλιαζω, τα ΜΜΕ τους δεν ξερω τι λενε οσα διαβαζω εγω παντως(οικονομικα site οχι κιτρινο τυπο και λαικιστικα) η ανησυχία ειναι αυξημενη γενικα. Το δημοψηφισμα το καταλαβαν ολοι ως "ναι η οχι στην Ευρωπη" παντως για αυτο και η οποια ανησυχία, τωρα που το βροντερο οχι εχει καταληξει να ειναι το ναι τελικα μαλλον η σταση τους θα αλλαξει.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο με τον ανθελληνισμο των Ολλανδων δεν το καταλαβα ποτε...Εχω πελατες που ερχονται χρονια στην Κερκυρα, καποιοι αγορασαν και σπιτια, αλλοι μαθαινουν την γλωσσα μας και αγαπανε την Ελλαδα.Εκατονταδες χιλιαδες ερχονται καθε χρονο στην Ελλαδα,οσοι μενουν πισω μας μισουν?

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο με τον ανθελληνισμο των Ολλανδων δεν το καταλαβα ποτε...Εχω πελατες που ερχονται χρονια στην Κερκυρα, καποιοι αγορασαν και σπιτια, αλλοι μαθαινουν την γλωσσα μας και αγαπανε την Ελλαδα.Εκατονταδες χιλιαδες ερχονται καθε χρονο στην Ελλαδα,οσοι μενουν πισω μας μισουν?

Ειπα μικρο δειγμα και προσωπικες εμπειριες, ο καθενας φυσικα μπορει να εχει διαφορετικες, αλλα σκεψου για να ερχεται ο αλλος χρονια σε ενα τουριστικο μερος προφανως του αρεσει η Ελλαδα οποτε ισως το δειγμα ειναι biased και αυτο.

Δημοσ.

Οι Ολλανδοί ποτε δεν ήταν έξτρα φιλικοί, με κανέναν λαό. Τον τελευταίο μήνα όμως, έχουν εξαγριωθεί λίγο με εμάς. Ωστόσο, πριν βιαστούμε να τους κατηγορήσουμε, να θυμηθούμε ότι η προπαγάνδα των media δεν ειναι μονο ελληνικο φαινόμενο. Παρόμοια σκηνικά παίζουν και εδώ. Πριν εναν μηνα, πριν ξεκινήσει η ιστορία με το referendum και τα σχετικά, οι Ολλανδοί πιστεύαν ότι είναι 100% σίγουρο ότι θα βγουμε απο το ευρώ και ότι ήταν απλά θέμα χρόνου.

Μετά το δημοψηφίσμα, και μετά το όχι, οι Ολλανδοί έχουν τσινίσει πολύ πάντως. Εχω σκηνικά κατα νου αλλα δεν θα τα αναφέρω.

• Like 3
Δημοσ.

1. Ζω τουρκία,

Ψιλοχέστηκαν εδώ τι έκανε η Ελλάδα. Με 1-2 που μίλησα δε μπορούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς θέλει η Ελλάδα.

2. Πέρασα κάποιο χρόνο σπουδών στη Γαλλία έχω κάποια επαφή (κυρίως μέσω FB) με ανθρώπους (συμφοιτητές) από όλο το κόσμο.

Κανείς δε φάνηκε να ασχολείται με το όλο θέμα και υποθέτω ότι θα έχουν ignore στη ροή μηνημάτων στη 1η σελίδα γιατί θα έλβεπαν απανωτά μηνύματα, φωογραφίες, σχόλια για ένα θέμα που δε τους αφορά ιδιαίτερα.

3. Μην λαμβάνετε σαν κριτήριο το τι λέει σε εσάς κάποιος ξένος face-to-face ... υπάρχουν και στοιχειώδεις κανόνες ευγενίας. Επίσης σκεφτείτε ότι μπορεί για κάθε μήνυμα ανησυχίας που λάβατε στο inbox σας, πόσοι άλλοι γνωστοί σας στο εξωτερικό να μη τους κέγεται καρφί και δεν επικοινώνησαν προφανώς μαζί σας για να σας το πουν.

Οι Ολλανδοί ποτε δεν ήταν έξτρα φιλικοί, με κανέναν λαό. Τον τελευταίο μήνα όμως, έχουν εξαγριωθεί λίγο με εμάς. Ωστόσο, πριν βιαστούμε να τους κατηγορήσουμε, να θυμηθούμε ότι η προπαγάνδα των media δεν ειναι μονο ελληνικο φαινόμενο. Παρόμοια σκηνικά παίζουν και εδώ. Πριν εναν μηνα, πριν ξεκινήσει η ιστορία με το referendum και τα σχετικά, οι Ολλανδοί πιστεύαν ότι είναι 100% σίγουρο ότι θα βγουμε απο το ευρώ και ότι ήταν απλά θέμα χρόνου.

Μετά το δημοψηφίσμα, και μετά το όχι, οι Ολλανδοί έχουν τσινίσει πολύ πάντως. Εχω σκηνικά κατα νου αλλα δεν θα τα αναφέρω.

Ξέρεις περισσότερους Ολλανδούς που "πουλάνε πνεύμα" για τους Έλληνες ή το ανάποδο ?

Για το τι πίστευαν ένα μήνα πριν ... έχεις κάποιο λόγο μέχρι αυτή τη στιγμή να πιστεύεις το αντίθετο?

Δημοσ.

Ξέρεις περισσότερους Ολλανδούς που "πουλάνε πνεύμα" για τους Έλληνες ή το ανάποδο ?

Δεν το έχω σκεφτεί. Νομίζω θα έλεγα είναι ίδιος ο αριθμός. Στην Ολλανδική version όμως δυσκολεύεσαι να διαχωρίσεις το ''πουλάω πνεύμα'' απο το ''επιτίθομαι ρατσιστικά''.

Δημοσ.

Οι Ολλανδοί εχουν γενικότερα θεμα με τους Ελληνες. ΤΟ ακουω απο το 2008 που ειχα γνωστους εκει. 

Απο Ρουμανια και Σερβια μπορω να μεταφέρω συμπάθεια, όπως και απο Γαλλία, Σουηδια.

Η εικόνα της Ελλάδας εχει να κανει όπως και εδω, ανάλογα τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενος, την επίδραση των μιντια, την πολιτικοποιηση του κλπ. π.χ. θα δεις το σχολιο του 15χρονου στο youtube " f u Greece, pay your debts" 1+1 κανουν 2, λες και ειναι τοσο απλα τα οικονομικά. Ενας αριστερός Γαλλος θα σου έκανε διάλεξη για την πίεση που δεχεται η χώρα, ενας αναγνωστης της bild θα εβγαζε το λουγκερ του παππου του απο το μπαούλο, ένας αδιαφορος τουριστας θα ρωτουσε γιατι εχουν κοσμο στο ΑΤΜ, που να φαει καλό παγωτό κλπ

• Like 5
Δημοσ.

Κάθε κοινωνία έχει τις τάσεις της, αριστερές, δεξιές, συντηρητικές, με περισσότερη κατανόηση κλπ.

Στη Γερμανία που ζω κινούμαι συχνά κοντά σε κόσμο που βλέπει σε γενικές γραμμές με συμπάθεια τους έλληνες για τη λιτότητα που έχουν υποστεί, κατανοούν γιατί βγήκε το Όχι, δεν ψηφιζουν μέρκελ κλπ. Προφανως αυτοί δεν ταυτίζουν ούτε τις καραγκιοζοκυβερνήσεις της ελλάδας με τον κάθε έλληνα προσωπικά, ούτε αν γνωρίσουν έναν έλληνα (ή μουσουλμάνο ή οτιδήποτε) νομίζουν ότι τους γνώρισαν όλους.

Παρ 'ολα αυτά όμως στην καθημερινότητα έρχεσαι σε επαφή και με άκυρο κόσμο που δεν θα έκανες παρέα ή από άλλα κοινωνικά στρώματα, συγκεκριμένα αν ο άλλος είναι αμόρφωτος, καράβλαχος, διαβάζει μόνο bild και πιστεύει σε ψεκασμένες θεωρίες (παντού υπάρχουν αυτά) εννοείται πως θεωρεί πως ΟΛΟΙ οι έλληνες του χρωστάνε λεφτά (αυτουνού προσωπικά...) γιατί ενώ εκείνος πλήρωνε φόρους αυτοί τεμπέλιαζαν και τώρα ζουν πλουσιοπάροχα με τεράστιες συντάξεις κλπ. (πραγματικά το πιστεύουν αυτό για τις συντάξεις, ότι παίρνουν μεγαλύτερες από τους γερμανούς) Μπούρδες και γενικεύσεις δηλαδή, αντίστοιχες με μύθους που κυκλοφορούν στν ελλάδα και σε κάθε χώρα για αλλους λαούς.

Υπάρχει κι η εκδοχή ο άλλος να είναι ψιλοζάπλουτος σε ακριβό προάστειο καθαρίζει πολλά χιλιάρικα το μήνα κτλ, αυτός δεν θα σου τα πει στη μούρη αλλά βλέπεις πώς κινείται, ή μπορεί να γίνει σαρκαστικός. Κι αυτός εναντίον της ελλάδας είναι, αλλά με τη λογική ότι το σύστημα που ζούμε είναι μια χαρά δίκαιο και οφείλουμε να πατήσουμε πάνω στους άλλους για να τα καταφέρουμε, οπότε ποιος τη χέζει την ελλάδα.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν το έχω σκεφτεί. Νομίζω θα έλεγα είναι ίδιος ο αριθμός. Στην Ολλανδική version όμως δυσκολεύεσαι να διαχωρίσεις το ''πουλάω πνεύμα'' απο το ''επιτίθομαι ρατσιστικά''.

Γι αυτό το έβαλα σε εισαγωγικά. Στις εξυπνάδες που ακούω από ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ έλληνες υποκρύπτεται και τροφοδοτείται πιστεύω στην ουσία του ρατσισμός.

Δημοσ.

Μόνο οι πολίτες από τις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες και την Αγγλία είναι σχετικά φιλικοί απέναντι μας. Οι βόρειες ανεπτυγμένες χώρες μας θεωρούν τεμπέληδες, λαμόγια και τζαμπατζήδες που θέλουμε να καλοπερνάμε με τα λεφτά τους και υπάρχουν και οι φτωχώτερες χώρες που απλά δεν θέλουν να βοηθήσουν την πλουσιότερη Ελλάδα. Πάντως η ιστορία έχει αποδείξει ότι πραγματική αλληλεγγύη δεν υπάρχει και κανείς δεν πρόκειται να μας βοηθήσει αν δεν είναι προς το συμφέρον του.

Δημοσ.

Ε κοιτα και εμεις εδω εχουμε τα προβληματα μας οκ, σκεψου να σου ερχοταν στη βουλη να ψηφίσεις να δωσεις καποια χρηματα απο το ΑΕΠ σου στους Ισπανους λεμε τωρα επειδη τα εκαναν μανταρα στη χωρα τους και τα εφαγαν, και να σε βομβαρδιζαν τα ΜΜΕ με τους τεμπεληδες Ισπανους που ζητανε χρηματα απο φτωχότερα κρατη για να συνεχισουν να περνανε καλα. Δεν νομιζω να ειχες και την καλυτερη αποψη για αυτους μετα, σιγουρα θα υπηρχε ενα κλιμα ειδικα εαν ποτε δεν ησουν ιδιαιτερα φιλικος απεναντι τους.

Παντως μην τους τσουβαλιαζουμε ολους οκ, απλα ειναι λογικο να υπαρχουν αρκετοι απεναντι μας για τους λογους που ολοι ξερουμε.

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...