Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

nope! η κατι που υποστηριζεις εφαμροζεται παντου ή οχι! δεν γινεται να εισαι ετσι σε ενα θεμα και στο αλλο να σαι αντιθετα

Δεν μπορώ να το συνδυάσω με το θέμα που συζητάμε εδώ! Σε γενικές γραμμές όμως πιστεύω ότι:

- Οι καλοί δεν χάνονται

- Είναι κυρίως στο χέρι μας να ανταμειφθούμε όσο πιστεύουμε ότι αξίζουμε

- Να μην περιμένεις από κανέναν να σε σώσει και να μην κατηγορείς κανέναν για τα χάλια σου, να κοιτάς ο ίδιος τι μπορείς να κάνεις (και συνήθως μπορείς αρκετά)

Εννοείται ότι μιλάω για όσο το δυνατόν φυσιολογικές συνθήκες, δεν μιλάω για το παιδάκι που γεννήθηκε στην Αφρική και δεν έχει νερό να πιει...

• Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

- Να μην περιμένεις από κανέναν να σε σώσει και να μην κατηγορείς κανέναν για τα χάλια σου, να κοιτάς ο ίδιος τι μπορείς να κάνεις (και συνήθως μπορείς αρκετά)

JFK εσυ ?  :P

maxresdefault.jpg

• Like 1
Δημοσ.

JFK εσυ ?  :P

maxresdefault.jpg

Αναφερόμουν στο τι μπορεί να κάνει ο καθένας για τον εαυτό του πιο πολύ, πέρα από να το να κατηγορεί τους άλλους αλλά κατ'επέκταση θα γινόταν κάτι καλό και για τη χώρα...:)

• Moderators
Δημοσ.

Εντάξει, άσχετα με το τι λέει ή το τι δεν λέει η ΠΝΠ, στη συγκεκριμένη περίπτωση που περιγράφει ο OP, δεν βρίσκω ούτε ένα σημείο στο οποίο να κερδίζει το μαγαζί. Μαγαζί με καλά ρούχα και να είναι και picky σχετικά με τον τρόπο πληρωμής στην Ελλάδα της κρίσης εν μέσω τραπεζικής αργίας; Ωραία, του έμεινε ένα σύνολο ρούχων αξίας 375 ευρώ (το οποίο είτε έχει προπληρώσει, είτε το χρωστάει στον προμηθευτή του) το οποίο στην χειρότερη περίπτωση θα το πληρωθεί σε δραχμές, ενώ στην καλύτερη περίπτωση θα το πουλήσει σε 1-2-5 μήνες σε ευρώ. Και το προτιμά αυτό αντί να το πληρωθεί επιτόπου στο λογαριασμό τραπέζας.

• Moderators
Δημοσ.

Δεν μπορώ να το συνδυάσω με το θέμα που συζητάμε εδώ! Σε γενικές γραμμές όμως πιστεύω ότι:

- Οι καλοί δεν χάνονται

- Είναι κυρίως στο χέρι μας να ανταμειφθούμε όσο πιστεύουμε ότι αξίζουμε

Εννοείται ότι μιλάω για όσο το δυνατόν φυσιολογικές συνθήκες, δεν μιλάω για το παιδάκι που γεννήθηκε στην Αφρική και δεν έχει νερό να πιει...

θα "πηδηξω" αυτον ο οποιος χαλαει την κατασταση!

Οι αλλες χωρες ειναι καλυτερες απο εμας σε αρκετα θεματα οχι γιατι ειναι πιο γαματοι αλλα γιατι δεν τα αφηνουν ολα στο κρατος. Οταν καποιος δει οτι καποιος αλλος ειναι παρανομος θα κανει καταγγελια δεν θα αφησει απο μονο του το κρατος να το διορθωσει γιατι δεν μπορει να τα κανει ολα μονο του! Αυτο ειναι που πρεπει να κανουμε και εμεις! Γκρινιαζουμε για τα παρανομα τραπεζια κτλ σε πεζοδρομια ποσοι απο αυτους εκαναν καταγγελιες?

• Like 1
Δημοσ.

θα "πηδηξω" αυτον ο οποιος χαλαει την κατασταση!

Οι αλλες χωρες ειναι καλυτερες απο εμας σε αρκετα θεματα οχι γιατι ειναι πιο γαματοι αλλα γιατι δεν τα αφηνουν ολα στο κρατος. Οταν καποιος δει οτι καποιος αλλος ειναι παρανομος θα κανει καταγγελια δεν θα αφησει απο μονο του το κρατος να το διορθωσει γιατι δεν μπορει να τα κανει ολα μονο του! Αυτο ειναι που πρεπει να κανουμε και εμεις! Γκρινιαζουμε για τα παρανομα τραπεζια κτλ σε πεζοδρομια ποσοι απο αυτους εκαναν καταγγελιες?

Αν και σε γενικές γραμμές συμφωνώ (όχι να ψάχνουμε αφορμή για καταγγελία όμως, εκεί δεν συμφωνώ, μια κατανόηση πρέπει να υπάρχει) η αλήθεια είναι ότι καταγγελία για κάτι δεν έχω κάνει ποτέ και νομίζω ότι πρέπει να είναι κάτι πολύ ακραίο για να κάνω...πιο πολύ κοιτάω τι κάνω εγώ. Δεν λέω ότι αυτό είναι το πιο σωστό απλά λέω τι κάνω προσωπικά.

Δημοσ.

ε ναι γιατι ο ελληνας ειναι και γνωστος μαγκας σε τετοιες λαμογιες.

Εχεις μαγαζι οτι ειδους μαγαζι θες! Ερχομαι εγω ξερωντας οτι εχεις POS και οτι θα πληρωσω με καρτα ! Φτανω στο ταμειο χτυπας τα παντα και σου δινω καρτα μου λες αα δεν δουλευει. Εγω ωστοσο εχω κανει χρηση αυτων που εχω αγορασει. πχ αν μιλαμε για φαγητο θα χω ηδη φαει λιγο, αν μιλαμε για ρουχα θα χω φορεσει κατι θα χω βγαλε τις καρτελες ή θα χω φορεσει αν μιλαμε για παπουτσια και γενικα ενα τροπο να του κανω "ζημια" θα τον βρω.  Εσυ λες οτι εχεις χαλασμενο POS και εγω οτι δεν κραταω μετρητα! Μετα τι θα κανεις?

Απλα θελω να σου πω και γω μπορω να σε "αναγκασω" να δεχτεις την καρτα! Απλα ο ελληνας εχει μαθει να ναι απατεωνας και για αυτο θα μαστε μια ζωη ζωα 

Ναι, αλλα εσυ δεν μπορεις να ξερεις εκ των προτερων, αν ο καταστηματαρχης καλει λαμογια ή αν οντως εχει χαλασμενο το μηχανημα του. Δεν μπορεις λοιπον να μπεις και να αρχισεις να καταναλωνεις χωρις να εχεις απο πριν ειδοποιησει με τι τροπο θες να πληρωσεις. Διοτι οπως σου ανεφερα καποιες περιπτωσεις που μπορει να προφασιστει ο καταστηματαρχης ωστε να μη δεχτει καρτα, υπαρχουν και δεκαδες αλλες στις οποιες να θελει να χτυπησει καρτα, αλλα να μην μπορει για δεκαδες τεχνικους λογους.

Οποτε, το "αναγκαζω", δεν εχει και πολυ νοημα, οπως βεβαια και η οδηγια του υπουργειου στην πραξη της.

• Moderators
Δημοσ.

ειναι υποχρεωση του καταστηματαρχη να με ενημερωσει για το αν δουλευει η καρτα ή οχι ! εγω οταν πηγαινω εχω σαν δεδομενο οτι δεουλευει! 

δεν ειναι οδηγια ειναι Νομος

Δημοσ.

ειναι υποχρεωση του καταστηματαρχη να με ενημερωσει για το αν δουλευει η καρτα ή οχι ! εγω οταν πηγαινω εχω σαν δεδομενο οτι δεουλευει! 

Αυτό λύνει από την αρχή όλα τα προβλήματα!

Δημοσ.

Καταρχάς η γενική γραμματεία καταναλωτή αναφέρει ότι βάση ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ δεν έχει δικαιωμα να σου υποδείξει το μαγαζί τον τρόπο με τον οποίο θες να πληρώσεις. Πιο συγκεκριμένα δεν έχει το δικαίωμα να σου αρνηθεί να πληρώσεις με κάρτα . Κάτι τέτοιο μπορείς να το καταγγειλεις και θα υπάρξουν κυρώσεις .
Αυτά όσον αφορά την νομοθεσία και τα νόμιμα δικαιώματα .

Δημοσ.

Δεν μπορει να μπαινει ο καθε πελατης μεσα, κι ο καταστηματαρχης να του λεει "καλησπερα σας τι θα παρετε, σας πληροφορουμε οτι το POS δε λειτουργει"... 

Καλως η κακως το πρωταρχικο νομισμα της χωρας μας, ειναι το ευρω. Αυτο ειναι υποχρεωμενος να το δεχτει ο οποιοσδηποτε. Απο κει και περα, αν εγω θελω να πληρωσω με καρτα, με δολλαρια, με ρουβλια, με αυγα ή με οτιδηποτε αλλο, οφειλω πριν κανω την αγορα να ρωτησω.

Και να σου πω το πιο απλο. Ο νομος που αναφερεται, ισχυει μονο για τις visa η και για τη δικη μου την american express ή και για του αλλουνου την maestro (που αυτες θελουν η καθε μια το δικο της POS). Εκει ισχυει ο ιδιος νομος ή οχι;

• Moderators
Δημοσ.

Δεν μπορει να μπαινει ο καθε πελατης μεσα, κι ο καταστηματαρχης να του λεει "καλησπερα σας τι θα παρετε, σας πληροφορουμε οτι το POS δε λειτουργει"... 

Καλως η κακως το πρωταρχικο νομισμα της χωρας μας, ειναι το ευρω. Αυτο ειναι υποχρεωμενος να το δεχτει ο οποιοσδηποτε. Απο κει και περα, αν εγω θελω να πληρωσω με καρτα, με δολλαρια, με ρουβλια, με αυγα ή με οτιδηποτε αλλο, οφειλω πριν κανω την αγορα να ρωτησω.

Και να σου πω το πιο απλο. Ο νομος που αναφερεται, ισχυει μονο για τις visa η και για τη δικη μου την american express ή και για του αλλουνου την maestro (που αυτες θελουν η καθε μια το δικο της POS). Εκει ισχυει ο ιδιος νομος ή οχι;

οταν πας σε ενα μαγαζι που ξερεις οτι μπορεις να πληρωσεις με καρτα και για καποιο λογο τωρα δεν μπορεις ναι  ειναι δικη του υποχρεωση να με ενημερωσει ειτε με καποια πινακιδα ειτε προφορικα!

ειναι σαν να μου λες οτι θα πας σε ενα εστιατοριο και δεν ειναι δουλεια του σερβιροτορου (που θα σου παρει παραγγελια) να σε ενημερωσει ποια φαγητα δεν ειναι διαθεσιμα

• Like 2
Δημοσ.

οταν πας σε ενα μαγαζι που ξερεις οτι μπορεις να πληρωσεις με καρτα και για καποιο λογο τωρα δεν μπορεις ναι  ειναι δικη του υποχρεωση να με ενημερωσει ειτε με καποια πινακιδα ειτε προφορικα!

ειναι σαν να μου λες οτι θα πας σε ενα εστιατοριο και δεν ειναι δουλεια του σερβιροτορου (που θα σου παρει παραγγελια) να σε ενημερωσει ποια φαγητα δεν ειναι διαθεσιμα

Ακριβως αυτο και τις περισσοτερες φορες αυτο γινεται στην βιτρινα/εισοδο οπου αναφερεται συνηθως και το ωραριο λειτουργιας γιατι αυτο ειναι διευκολυνση και των πελατων του αλλα και δικια του να μην τον ζαλιζουν με τα ιδια και τα ιδια.

Δημοσ.

Οπως ειπα και πιο πανω, το νομιμο νομισμα στο οποιο ειναι υποχρεωμενος ο οποιοσδηποτε να ανταποκριθει, ειναι το κερμα και χαρτονομισμα του ευρω. Απο κει και περα ολα τα αλλα ειναι προαιρετικα. Το ιδιο και η καρτα. Οταν λοιπον μεχρι και χτες η προμηθευση ενος POS ηταν καθαρα στο λειτουργικο πλανο του καθε καταστηματαρχη, και οταν στην πραγματικοτητα τα τα καταστηματα που εχουν ηδη POS δεν ξεπερνουν το 50%, και ερχεσαι σημερα ως κρατος και βγαζεις νομο!!! να ειναι υποχρεωμενοι να δεχτουν καρτα, ειναι απλα αστειο. Θελει τραπεζικο λογαριασμο, θελει να στο εγκρινει η τραπεζα, θελει τηλεφωνικη συνδεση (ή gprs), γενικα θελει μια διαδικασια. 

Τιποτε δε βασιζεται στο "μεχρι σημερα ξερεις". Και μεχρι  σημερα ξερεις οτι το ταδε μαγαζι σερβιρει πχ την ταδε μπυρα,  οταν θα μπεις μεσα, πρωτα εσυ θα ζητησεις την ταδε μπυρα, και μετα ο σερβιτορος θα σου πει οτι δεν εχει. Εκτος κι αν μπαινεις σε καποιο μαγαζι κι ο σερβιτορος σου λεει 'καλησπερα σας, σημερα δεν εχουμε αμστελ, δεν εχουμε gordons και δεχομαστε μονο ρουβλια και αγγλοικες λιρες".

• Moderators
Δημοσ.

και οι περισσοτεροι εδω πρεπει να καταλαβουν οτι ολα αυτα γινονται τωρα οχι γιατι χαλασαν τα μηχανηματα απλα δεν θελουν καρτες! γιατι δεν γινετε ξαφνικα να χαλασαν τα μηχανακια σε ολα τα μαγαζια

Οπως ειπα και πιο πανω, το νομιμο νομισμα στο οποιο ειναι υποχρεωμενος ο οποιοσδηποτε να ανταποκριθει, ειναι το κερμα και χαρτονομισμα του ευρω. Απο κει και περα ολα τα αλλα ειναι προαιρετικα. Το ιδιο και η καρτα. Οταν λοιπον μεχρι και χτες η προμηθευση ενος POS ηταν καθαρα στο λειτουργικο πλανο του καθε καταστηματαρχη, και οταν στην πραγματικοτητα τα τα καταστηματα που εχουν ηδη POS δεν ξεπερνουν το 50%, και ερχεσαι σημερα ως κρατος και βγαζεις νομο!!! να ειναι υποχρεωμενοι να δεχτουν καρτα, ειναι απλα αστειο. Θελει τραπεζικο λογαριασμο, θελει να στο εγκρινει η τραπεζα, θελει τηλεφωνικη συνδεση (ή gprs), γενικα θελει μια διαδικασια. 

Τιποτε δε βασιζεται στο "μεχρι σημερα ξερεις". Και μεχρι  σημερα ξερεις οτι το ταδε μαγαζι σερβιρει πχ την ταδε μπυρα,  οταν θα μπεις μεσα, πρωτα εσυ θα ζητησεις την ταδε μπυρα, και μετα ο σερβιτορος θα σου πει οτι δεν εχει. Εκτος κι αν μπαινεις σε καποιο μαγαζι κι ο σερβιτορος σου λεει 'καλησπερα σας, σημερα δεν εχουμε αμστελ, δεν εχουμε gordons και δεχομαστε μονο ρουβλια και αγγλοικες λιρες".

ρε πουρναρα το ΠΝΠ αναφερεται στα μαγαζια που εχουν ηδη POS. Δεν υποχρεωνει καποιον που δεν ειχε να βαλει! Απο που το βγαλες αυτο το συμπερασμα?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...