Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε πουρναρα το ΠΝΠ αναφερεται στα μαγαζια που εχουν ηδη POS. Δεν υποχρεωνει καποιον που δεν ειχε να βαλει! Απο που το βγαλες αυτο το συμπερασμα?

Για αυτους που εχουν ηδη λεω κι εγω, δεν μπορεις να υποχρεωνεις εμενα που για τον Α η Β λογο ετυχε να βαλω POS, απο σημερα να δεχομαι πλαστικο χρημα που δεν μπορω να το κανω τιποτε, κι αλλος διπλα μου με το ιδιο μαγαζι να παιρνει μετρητα τα οποια μπορει να τα αξιοποιησει για να ξαναπαρει εμπορευμα...

• Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Για αυτους που εχουν ηδη λεω κι εγω, δεν μπορεις να υποχρεωνεις εμενα που για τον Α η Β λογο ετυχε να βαλω POS, απο σημερα να δεχομαι πλαστικο χρημα που δεν μπορω να το κανω τιποτε, κι αλλος διπλα μου με το ιδιο μαγαζι να παιρνει μετρητα τα οποια μπορει να τα αξιοποιησει για να ξαναπαρει εμπορευμα...

1) οταν ο πελατης δεν εχει μετρητα μαντεψε με τι θα αγορασει!? με καρτα! και απο ποιον!? απο σενα που εχεις

2)το εμπορευμα δεν θα το πληρωσεις μετρητα! απο οσο ξερω απο ενα ποσο και πανω γινετε μεσο τραπεζας! (με επιφυλαξει αυτο)

3)ειναι προσωρινο οχι μονιμο αυτο

4)αγοραζεις και εσυ με καρτα οποτε μια χαρα το κανεις κατι 

5)πρεπει να καταλαβετε οτι μιλαμε για special occasion οποτε πρεπει να δειξουν ολοι κατανοηση!

ΥΓ: δεν εχω καταστημα και ουτε ψωνιζω αυτες τις μερες τιποτα απλα κρινω συμφωνα με τη λογικα ,την κατανοηση και την ανθρωπια

Δημοσ.

1) οταν ο πελατης δεν εχει μετρητα μαντεψε με τι θα αγορασει!? με καρτα! και απο ποιον!? απο σενα που εχεις

2)το εμπορευμα δεν θα το πληρωσεις μετρητα! απο οσο ξερω απο ενα ποσο και πανω γινετε μεσο τραπεζας! (με επιφυλαξει αυτο)

3)ειναι προσωρινο οχι μονιμο αυτο

4)αγοραζεις και εσυ με καρτα οποτε μια χαρα το κανεις κατι 

5)πρεπει να καταλαβετε οτι μιλαμε για special occasion οποτε πρεπει να δειξουν ολοι κατανοηση!

ΥΓ: δεν εχω καταστημα και ουτε ψωνιζω αυτες τις μερες τιποτα απλα κρινω συμφωνα με τη λογικα ,την κατανοηση και την ανθρωπια

1. Δε διαφωνουμε, απλα ο καθενας πρεπει να ειναι ελευθερος να κανει τις επιλογες του, ειτε ειναι πελατης ειτε καταστηματαρχης.

2. Σε ποια τραπεζα; αφου ολες ειναι κλειστες. Θα πρεπει λοιπον εκτος απο POS να εχεις προνοησει (πριν το νομο), να εχεις webbanking να εχεις ενεργοποιημενες τις συναλλαγες με λογαριασμους τριτων, και θα πρεπει να δεχτεται κι ο προμηθευτης σου να πληρωθει ετσι (διοτι ως αλυσιδα, κι εκεινος πρεπει να βρει χρημα να πληρωσει και παει λεγοντας).

3. Μα για αυτες τις μερες μιλαμε, που το ρευστο ειναι δυσευρετο, σε ηρεμες εποχες, ολοι θα δεχτουν καρτα. Σημερα αυτοι που δε δεχονται καρτα ειναι γιατι εχουν οπως ολοι αμεση αναγκη το μετρητο.

4. Δε γινονται με καρτα οι αγορες απο προμηθευτες...

5. Η κατανοηση πρεπει ομως να ειναι αμφιδρομη.

• Moderators
Δημοσ.

2. Σε ποια τραπεζα; αφου ολες ειναι κλειστες. Θα πρεπει λοιπον εκτος απο POS να εχεις προνοησει (πριν το νομο), να εχεις webbanking να εχεις ενεργοποιημενες τις συναλλαγες με λογαριασμους τριτων, και θα πρεπει να δεχτεται κι ο προμηθευτης σου να πληρωθει ετσι (διοτι ως αλυσιδα, κι εκεινος πρεπει να βρει χρημα να πληρωσει και παει λεγοντας).

3. Μα για αυτες τις μερες μιλαμε, που το ρευστο ειναι δυσευρετο, σε ηρεμες εποχες, ολοι θα δεχτουν καρτα. Σημερα αυτοι που δε δεχονται καρτα ειναι γιατι εχουν οπως ολοι αμεση αναγκη το μετρητο.

4. Δε γινονται με καρτα οι αγορες απο προμηθευτες...

5. Η κατανοηση πρεπει ομως να ειναι αμφιδρομη.

2)προχτες πηγα σε καταστημα πειραιως και εκανα κανονικα κατααθεση! Ειναι κλειστες για αναληψεις για καταθεσεις μπορεις κανονικα!

3)το ειπες και μονος σου το ρευστο ειναι ΔΥΣΕΥΡΕΤΟ αρα πως περιμενεις ο πελατης να ρθει να ψωνισει με μετρητα αφου δεν εχει?

5)Δεκτο αλλα οπως ειπα και σε προηγουμενο ποστ μου. Ο καταστηματαρχης ειναι 1 ενω οι πελατες πολλοι αλλα προς τα που γερνει η ζυγαρια? θα δειξουν οι 10 κατανοηση στα "συμφεροντα" του 1 ή ο 1 στους 10?

Δημοσ.

2)προχτες πηγα σε καταστημα πειραιως και εκανα κανονικα κατααθεση! Ειναι κλειστες για αναληψεις για καταθεσεις μπορεις κανονικα!

3)το ειπες και μονος σου το ρευστο ειναι ΔΥΣΕΥΡΕΤΟ αρα πως περιμενεις ο πελατης να ρθει να ψωνισει με μετρητα αφου δεν εχει?

5)Δεκτο αλλα οπως ειπα και σε προηγουμενο ποστ μου. Ο καταστηματαρχης ειναι 1 ενω οι πελατες πολλοι αλλα προς τα που γερνει η ζυγαρια? θα δειξουν οι 10 κατανοηση στα "συμφεροντα" του 1 ή ο 1 στους 10?

2. Και σωστα εκανες. Απο την αλλη πλευρα ομως του συρματος ειναι ο προμηθευτης που πρεπει να κανει αναληψη, την οποια δεν θα καταφερει να κανει, αρα θα σου πει απο πριν οτι δεν θα σου τιμολογησει και δε θα σου στειλει εμπορευμα αν δε δει ρευστο. Σε περιπτωσεις που ξερω (καβες), εχει μισθωθει μεχρι και εταιρια μεταφορας χρηματων ωστε να παει ρευστο σε εταιριες εισαγωγης ποτων και μπυρας ωστε να στειλουν εμπορευμα). Αρα εγω απο τη μερια μου, μια χαρα να την κανω την καταθεση, αχρηστη ομως αν δεν ερθει το προιον που θελω.

3. Εσυ πως περιμενεις να ψωνισεις οταν τα πρωτα προιοντα τα εχει παρει ο πελατης με την καρτα, και ο καταστηματαρχης δεν εχει ρευστο να ξαναγεμισει τα ραφια του; Τι ακριβως θα ψωνισεις;

5. Οποτε, οπως εγραψα και στο 3. αφου οι καταστηματαρχες δειξουν κατανοηση στους πρωτους πελατες, οι επομενοι θα αγορασουν κατανοηση και θα πληρωσουν με πιστωτικη :)

Δημοσ.

Καλά, όοοολοι οι προμηθευτές πιά θέλουν μετρητό? Εμείς που δίνουμε χονδρική και στους περισσότερους έχουμε πίστωση, έτσι και τύχει σε κανέναν μικρό να ζητήσουμε έμβασμα, το θεωρεί παράλογο και αναφωνεί: "Μα είστε σοβαροί? Ολοι πίστωση κάνουν".

Να βρουν άλλους προμηθευτές αυτοί που έχουν πρόβλημα. Αν και δεν νομίζω ότι οι προμηθευτές έχουν το πρόβλημα, απλά είναι καλοί αποδιοπομπαίοι τράγοι.

• Like 1
Δημοσ.

να παιρνει μετρητα τα οποια μπορει να τα αξιοποιησει για να ξαναπαρει εμπορευμα...

Σε χώρες του εξωτερικού όπου ο κανόνας είναι οι κάρτες (π.χ. Βόρεια Ευρώπη), πως παίρνουν εμπόρευμα εκεί πέρα; Λύστε μου αυτή την απορία.

Μήπως λέω μήπως κάποιοι μαγαζάτορες δεν φρόντισαν να βγάλουν ebanking κωδικούς και γι' αυτό αποφεύγουν το πλαστικό χρήμα; Τουλάχιστον αυτό ακούγεται για κάποια βενζινάδικα...

Δηλαδή εγώ που έχω ebanking από το 2004 (εποχές των παχιών αγελάδων) είμαι χαζός και οι άλλοι που δεν προνόησαν τόσα χρόνια είναι οι έξυπνοι; Δικό τους πρόβλημα!

Το POS δεν είναι διακοσμητικό για να το δουλεύεις κατά το δοκούν, ειδικά τώρα που υπάρχει ΠΝΠ.

Με αυτή την λογική σε λίγο δεν θα δέχονται και τα ευρωχαρτονομίσματα με κωδικό Υ (βρείτε το γιατί)...

Δημοσ.

Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και στο δημόσιο οι πληρωμές γίνονται ηλεκτρονικά και τα ποσά προσυμπληρώνονται στη φορολογική δήλωση. Βέβαια σε ένα τουριστικό νησί (ξένοι τουρίστες) έλεγαν στους τουρίστες ότι δε δέχονται πιστωτική παρά μόνο μετρητά. 

Τα συμπεράσματα δικά σας.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και στο δημόσιο οι πληρωμές γίνονται ηλεκτρονικά και τα ποσά προσυμπληρώνονται στη φορολογική δήλωση. Βέβαια σε ένα τουριστικό νησί (ξένοι τουρίστες) έλεγαν στους τουρίστες ότι δε δέχονται πιστωτική παρά μόνο μετρητά. 

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Κοίτα, δεν με παραξενεύει τίποτα πλέον στην Ελλάδα.

Ούτε όταν καλεί Έλληνας σε ξενοδοχείο και του λένε 120 ευρώ την βραδυά, και ξανακαλεί ο ίδιος, μιλά Βουλγάρικα και του λένε 60.

(Και αυτό σήμερα ένα από τα δεκάδες σχετικά παραδείγματα που άκουγα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη σήμερα)

Δημοσ.

Οπως ειπα και πιο πανω, το νομιμο νομισμα στο οποιο ειναι υποχρεωμενος ο οποιοσδηποτε να ανταποκριθει, ειναι το κερμα και χαρτονομισμα του ευρω. Απο κει και περα ολα τα αλλα ειναι προαιρετικα. Το ιδιο και η καρτα. Οταν λοιπον μεχρι και χτες η προμηθευση ενος POS ηταν καθαρα στο λειτουργικο πλανο του καθε καταστηματαρχη, και οταν στην πραγματικοτητα τα τα καταστηματα που εχουν ηδη POS δεν ξεπερνουν το 50%, και ερχεσαι σημερα ως κρατος και βγαζεις νομο!!! να ειναι υποχρεωμενοι να δεχτουν καρτα, ειναι απλα αστειο. Θελει τραπεζικο λογαριασμο, θελει να στο εγκρινει η τραπεζα, θελει τηλεφωνικη συνδεση (ή gprs), γενικα θελει μια διαδικασια. 

Τιποτε δε βασιζεται στο "μεχρι σημερα ξερεις". Και μεχρι  σημερα ξερεις οτι το ταδε μαγαζι σερβιρει πχ την ταδε μπυρα,  οταν θα μπεις μεσα, πρωτα εσυ θα ζητησεις την ταδε μπυρα, και μετα ο σερβιτορος θα σου πει οτι δεν εχει. Εκτος κι αν μπαινεις σε καποιο μαγαζι κι ο σερβιτορος σου λεει 'καλησπερα σας, σημερα δεν εχουμε αμστελ, δεν εχουμε gordons και δεχομαστε μονο ρουβλια και αγγλοικες λιρες".

ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΩΡΑ . Ο Νόμος που υποχρεώνονται τα μαγαζιά να δέχονται οποιοδήποτε τρόπο συναλλαγής θέλει ο πελάτης υπάρχει ανέκαθεν (εκτός και αν έχει μόνο έναν τρόπο συναλλαγής το μαγαζί) . Δεν είναι καινούριος νόμος ούτε νόμος του Σύριζα . 

Δημοσ.

Καλά, όοοολοι οι προμηθευτές πιά θέλουν μετρητό? Εμείς που δίνουμε χονδρική και στους περισσότερους έχουμε πίστωση, έτσι και τύχει σε κανέναν μικρό να ζητήσουμε έμβασμα, το θεωρεί παράλογο και αναφωνεί: "Μα είστε σοβαροί? Ολοι πίστωση κάνουν".

Να βρουν άλλους προμηθευτές αυτοί που έχουν πρόβλημα. Αν και δεν νομίζω ότι οι προμηθευτές έχουν το πρόβλημα, απλά είναι καλοί αποδιοπομπαίοι τράγοι.

Αναλογα το ειδος του μαγαζιου, και αναλογα τα ποσα. Στο χωρο της εστιασης στον οποιο ειμαι, η πιστωση πλεον ειναι ονειρο απατηλο, μιας αλλης εποχης. Εκτος κι αν λεμε πιστωστη το να παρεις εμπορευμα το σαββατο, με σκοπο να τον εξοφλησεις τη δευτερα.

Σε χώρες του εξωτερικού όπου ο κανόνας είναι οι κάρτες (π.χ. Βόρεια Ευρώπη), πως παίρνουν εμπόρευμα εκεί πέρα; Λύστε μου αυτή την απορία.

Μήπως λέω μήπως κάποιοι μαγαζάτορες δεν φρόντισαν να βγάλουν ebanking κωδικούς και γι' αυτό αποφεύγουν το πλαστικό χρήμα; Τουλάχιστον αυτό ακούγεται για κάποια βενζινάδικα...

Δηλαδή εγώ που έχω ebanking από το 2004 (εποχές των παχιών αγελάδων) είμαι χαζός και οι άλλοι που δεν προνόησαν τόσα χρόνια είναι οι έξυπνοι; Δικό τους πρόβλημα!

Το POS δεν είναι διακοσμητικό για να το δουλεύεις κατά το δοκούν, ειδικά τώρα που υπάρχει ΠΝΠ.

Με αυτή την λογική σε λίγο δεν θα δέχονται και τα ευρωχαρτονομίσματα με κωδικό Υ (βρείτε το γιατί)...

Μιλαμε για τη συγκεκριμενη εβδομαδα, με τις ιδιαιτεροτητες της. Τον υπολοιπο καιρο, κι εδω, μια χαρα μπορεις να κανεις αυτα που γινονται στις χωρες του εξωτερικου, απο τη στιγμη που ο προμηθευτης μπορει να κανει αναληψη μπορεις κι εδω να τον πληρωσεις μεσω δεκαδων τροπων μεταφορας χρηματων μεσω τραπεζας. 

ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΩΡΑ . Ο Νόμος που υποχρεώνονται τα μαγαζιά να δέχονται οποιοδήποτε τρόπο συναλλαγής θέλει ο πελάτης υπάρχει ανέκαθεν (εκτός και αν έχει μόνο έναν τρόπο συναλλαγής το μαγαζί) . Δεν είναι καινούριος νόμος ούτε νόμος του Σύριζα . 

Εστω οτι ειναι παμπαλαιος, (το οποιο δε γνωριζω, αν μπορεις πες μποιος ειναι), καμμια σημασια δεν εχει, αν ο αλλος αποφασισει οτι δεν θα δεχτει καρτα, και βρει ενα τροπο (απο αυτους που ανεφερα), να το παιξει νομιμος. Το να σου πει στα ισια οτι δε γουσταρει να περασει την καρτα, προφανως και ειναι προβλημα, αλλα αν σου πει οτι το μηχανημα ειναι χαλασμενο, δεν μπορεις να αποδειξεις τιποτε.

Δημοσ.

Κοίτα, δεν με παραξενεύει τίποτα πλέον στην Ελλάδα.

Ούτε όταν καλεί Έλληνας σε ξενοδοχείο και του λένε 120 ευρώ την βραδυά, και ξανακαλεί ο ίδιος, μιλά Βουλγάρικα και του λένε 60.

(Και αυτό σήμερα ένα από τα δεκάδες σχετικά παραδείγματα που άκουγα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη σήμερα)

μιλας σοβαρα τώρα; ηξερα για γερμανικά απο τη δεκαετία του '00 αλλα για βουλγαρικα με ξεπερνα

Δημοσ.

Το έχετε δοκιμάσει αυτό οι ίδιοι?

Είναι δυνατόν να το δώσει στο Βούλγαρο μισή τιμή ρε παιδιά? Για ποιο λόγο, του τα χρωστάει?

Δημοσ.

Δεν είναι ότι δίνει στον Βούλγαρο μισή τιμή, είναι ότι δίνει στον Έλληνα μεγαλύτερη απ την κανονική για να τον απωθήσει. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι οι ξενοδόχοι προτιμούν τους αλλοδαπούς τουρίστες σε σχέση με τους εγχώριους.

Προσωπικά πχ έχω δει διαφορά μεταξύ της τιμής που προσφέρει ένα ξενοδοχείο στο booking.com και της τιμής που μου έδωσαν όταν τους πήρα απευθείας τηλέφωνο, η δεύτερη ήταν ~30% πανω.

Δημοσ.

Δεν ειμαι σιγουρος οτι το κανουν για να αποθησουν τους ελληνες. Νομιζω πιο πιθανο επειδη οι ελληνες ειναι γνωστο οτι ειναι κοροιδα οποτε αρκετοι θα πληρωσουν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...