haris013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα, σκέφτομαι να την κάνω έξω αν και αργά κατα την γνώμη μου αλλά για διάφορους λόγους δεν μπορούσα ποιο πριν, οπότε έχω κάποιες γενικές ερωτήσεις και θέλω να βρώ κάποιες πληροφορίες. αρχικά να πω οτι σπουδάζω(είμαι 3ο έτος) μηχανικός πληροφορικής σε τει. Υπάρχουν ιδρύματα που να αναγνωρίζουν κάποια αν οχι όλα τα μαθήματα που έχω περάσει? Αν έχει κάποιος εμπειρία σε αυτό που να έχει κάνει κάτι παρόμοιο θα με βοηθούσε αρκετά καθώς η γραμματεία της σχολής ανοίγει απο σεπτέμβρη. τέλος ποιες χώρες έχουν φθηνά ή μηδαμινά δίδακτρα? έχω ακούσει για ολανδία και σουηδία.ισχύει? Τέλος να πω οτι έχω μια σχετικά καλή επαγγελματική εμπειρία στον κλάδο του IT και της ασφάλειας(cctv, μελέτες/προγραμματισμός συστημάτων ασφαλείας). δεν ξέρω απο που να αρχίσω να προγραμματίζω ένα τέτοιο εγχείρημα, δηλαδή ποιους παράγοντες πρέπει να μελετήσω πριν αποφασίσω χώρα και κάνω το ταξίδι. Το μόνο που υπάρχει τώρα ειναι τα $$(αν δεν φάνε κανα κούρεμα ) Αμερική τι κόστος σπουδών έχει ? έχω πολύ καλούς συγγενείς στην καλιφόρνια και σκέφτομαι και αυτόν τον προορισμό.
Moderators Spect~ Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 για να συνεχισεις σπουδες δεν νομιζω (μονο ερασμους για ενα εξαμηνο) για μετα δες σκανδιναβια που δεν εχει διδακτρα αν θες! εγω φευγω σε ενα μηνα για εσθονια χωρις διδακτρα πανω σε Cyber Security
haris013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 για να συνεχισεις σπουδες δεν νομιζω (μονο ερασμους για ενα εξαμηνο) για μετα δες σκανδιναβια που δεν εχει διδακτρα αν θες! εγω φευγω σε ενα μηνα για εσθονια χωρις διδακτρα πανω σε Cyber Security έχεις ήδη τελειώσει κάτι εδώ? δεν ξέρω αν αξίζει να τελειώσω την σχολή εδώ(θέλω 2,5 χρόνια στανδαρ μαζί με πρακτική/πτυχιακή) ή να κάνω restart σε κάποια σχολή έξω?
WorldOfGlass Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Χωρίς να ξέρω τι παιζει με τις πιστωτικές μονάδες που σας παρέχει το ΤΕΙ έτσι όπως έχει κανει την παιδεία η νέα κυβερνηση, το λογικό είναι να μπορείς να κανείς μεταγραφή σε κάποιο ίδρυμα αν εχεις καλη βαθμολογία και να σου αναγνωριστούν μέχρικαι τα δυο έτη αν το πρόγραμμα είναι τετραετές η 1,5 αν είναι τριετές 1
haris013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Χωρίς να ξέρω τι παιζει με τις πιστωτικές μονάδες που σας παρέχει το ΤΕΙ έτσι όπως έχει κανει την παιδεία η νέα κυβερνηση, το λογικό είναι να μπορείς να κανείς μεταγραφή σε κάποιο ίδρυμα αν εχεις καλη βαθμολογία και να σου αναγνωριστούν μέχρικαι τα δυο έτη αν το πρόγραμμα είναι τετραετές η 1,5 αν είναι τριετές ευχαριστώ. σαν ιδρύματα πως είναι ? πχ σουηδία, έχουν όλα το ίδιο επίπεδο και αναγνωρισιμότητα ή πρέπει να επιλέξω κάποιο συγκεκριμένο? πχ έχουν αει-τει αντίστιχα?
idomeneas7 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2015 Νομιζω καλύτερα να το σκεφτείς και που θα ήθελες να μείνεις μακροπρόθεσμα, πχ αφου εχεις καλους συγγενεις Αμερικη (αν σου αρεσει και η χωρα) μήπως να διάλεγες αυτό? Ωστε να μην εχεις το αγχος του ενοικιου και το εμποδιο της γλωσσας και να μπορεις πιο ευκολα να προσαρμοστεις αλλά και να εχεις αρκετες ευκαιριες.
haris013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Νομιζω καλύτερα να το σκεφτείς και που θα ήθελες να μείνεις μακροπρόθεσμα, πχ αφου εχεις καλους συγγενεις Αμερικη (αν σου αρεσει και η χωρα) μήπως να διάλεγες αυτό? Ωστε να μην εχεις το αγχος του ενοικιου και το εμποδιο της γλωσσας και να μπορεις πιο ευκολα να προσαρμοστεις αλλά και να εχεις αρκετες ευκαιριες. είναι πολύ μακρια και επίσης είναι στην καλιφόρνια.Αν θυμάμε καλά απο πέρισυ που ήρθε ο θείος και μιλάγαμε έχει τεράστιο κόστος ζωής γενικά και δεν θέλω να υποχραιωθώ στους συγγενείς μου, θέλω να είμαι όσο ποιο ανεξάρτητος γίνεται. Θα το σκεφτώ βέβαια, οι άνθρωποι με παρακαλάνε να πάω
Unabomber Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Για murica, πρωτα θα κανεις applications, και αν σε δεχτει το uni που εχεις επιλεξει, τοτε πας…… (οπως παντου αλλωστε ) Το κοστος ειναι αρκετα μεγαλο οντως…. Τα little muricans εδω , παιρνουν loans αρκετων χιλιαδων $$$$ για να σπουδασουν σε uni's διοτι τα fees ειναι αρκετα μεγαλα θα ελεγα. Θελει αρκετη σκεψη, για να ερθεις κατα εδω…… για σπουδες….. 1
idomeneas7 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Σε κόβω απλα να θες να φυγεις καπου κοντά για σιγουρια και ανα πασα στιγμη να γυρισεις πισω ε?
haris013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Σε κόβω απλα να θες να φυγεις καπου κοντά για σιγουρια και ανα πασα στιγμη να γυρισεις πισω ε? δεν θα το έλεγα, δεν έχω θέμα αν καταφέρω να προσαρμοστώ και πάνε καλά τα πράγματα κάπου να μήνω για πάντα. εξάλου ελλάδα αξίζει για διακοπές μόνο.το θέμα είναι οτι θέλω να πάω κάπου που μπορεί να σηκώσει η τσέπη μου. δεν μπορώ να δίνω πχ 20-30χιλιαδές+++ ευρώ το χρόνο σε σπουδές. επίσης σίγουρα μαζί με σπουδές θέλω και να δουλεύω(έστω και part time) για να μπορώ να έιμαι οσο ανεξάρτητος γίνεται. γιαυτό είναι δύσκολο να βρώ κάτι all around. δηλαδή σχετικά καλό επίπεδο ζωής/σπουδές και μέτριο προς χαμηλό κόστος
Unabomber Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Για Europe σε κοβω, κατα πανω μερια….. Το θεμα ειναι οτι δεν εχεις τελειωσει καν, και κατα ποσο θα σου αναγνωρισουν τα μαθηματα, (αν υπαρχουν τα ιδια φυσικα) tough decision mate. 1
GreyHorse Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Υπάρχουν Σουηδία και Ολλανδία προπτυχιακά προγράμματα στην αγγλική; Και αν ναι, δεν είναι πολλαπλάσια τα δίδακτρα; Βέλγιο που γνωρίζω, προπτυχιακά προγράμματα σε γαλλική ή ολλανδική γλώσσα στοιχίζουν μάξιμουμ γύρω στα 800 κάτι ευρώ τον χρόνο, στην αγγλική γλώσσα (που δεν υπάρχουν τα πάντα, ελάχιστα τμήματα συνήθως μάρκετινγκ, οικονομικά) στοιχίζουν πάνω από 5.000 τον χρόνο.
haris013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 η γλώσσα είναι ενα θέμα ειδικά αν είναι λίγα τα αγγλόφωνα μαθήματα αλλά είναι κάτι που μπορώ να προσαρμοστώ. ήδη γνωρίζω αρκετά καλά 3 γλώσσες.πιστεύω πως θα τα καταφέρω με αρκετή προσπάθεια.
epp Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Οσο αφορα τις ΗΠΑ το θεωρω λιγο δυσκολο να σου αναγνωρισουν μαθηματα την στιγμη που δεν εχεις ενα πρωτο πτυχιο στο χερι σου (επισης θα σου ζητησουν προφανως η σχολη σου να ειναι accredited απτην/απτις αντιστοιχες αμερικανικες αρχες). Επισης στις καλες σχολες εκει το 20αρι 30αρι το χρονο δεν θα σου φτανει. Οπως ειπε ο Unabomber googlαρε λιγο για student loans/student debt να δεις για τι εξοδα μιλαμε. Επισης δεν βλεπω τον λογο για τον οποιο να μην πας για σπουδες σε χωρα της ΕΕ (οπου δεν θα χεις θεμα βιζας). 1
LongTom Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2015 Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να πήγαινες σε κάποιο Πανεπιστήμιο που σε ενδιαφέρει(θα πρότεινα σε Γερμανία/Σκανδιναβία που έχουν ελάχιστα δίδακτρα ή καθόλου,Δανία υπό προϋποθέσεις σε πληρώνουν κι'όλας) για summer school/intership/erasmus για να δεις τι παίζει και έπειτα για μεταπτυχιακό. Έτσι θα "χωθείς" καλά στην χώρα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα