opcorsa Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Με ξαφνιάζει πραγματικά το γεγονός πως όλοι έχετε άποψη για ένα επάγγελμα που δεν γνωρίζετε. Πληροφοριακά κάνω αυτό το επάγγελμα 11 χρόνια και το γεγονός πως πληρώνομαι με το κομμάτι όπως αναφέρθηκε παραπάνω είναι αυτό που με έσωσε διότι δεν φοβάμαι ούτε για περικοπές ούτε για απολύσεις. Όταν διάλεξα το επάγγελμα αυτό ήταν μια εποχή που μπορούσα να κάνω ότι επάγγελμα ήθελα μιας και η αγορά ήταν ακόμη ανοιχτή, την ίδια ώρα οι φίλοι μου προτίμησαν τον καναπέ του σπιτιού τους και το επίδομα του ΟΑΕΔ. Άρα λοιπόν ψάχνω δουλειά και κάποιος μου προσφέρει μια ευκαιρία που όχι μόνο δεν την αξιολογώ αλλά έχω και αρνητική άποψη δίχως να έχω την παραμικρή ιδέα περι τίνος πρόκειται. Ψάχνω πραγματικά για δουλειά τελικά; Αν ψάχνεις δουλειά αντίστοιχη των σπουδών σου είναι απίθανο και εαν βρεις θα σου δίνουν ψίχουλα και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στα χρόνια της κρίσης, αν ψάχνεις για δουλειά σε θέση διευθυντή δίχως καμία εργασιακή εμπειρία ξεκαβάλα λίγο και αναθεώρησε τους στόχους σου. Διευκρινίζω πως δεν συμμερίζομαι την λογική της χρήσης παραπλανητικών αγγελιών, το μήνυμά μου αφορά το επάγγελμα του ασφαλιστή. Όποιος έχει απορίες θα του τις απαντήσω μετα χαράς Φιλικά Πειστηκα! Που υπογραφω? :devil: :devil: 1
dollyyy19 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά στο ΙΚΑ αν δεν έχεις εισόδημα, δεν σκας τίποτα. Στον ΟΑΕΕ έχεις-δεν έχεις εισόδημα, σκας ένα 250ρι το μήνα. Οπότε μπορεί εσύ να βγάζεις καλά λεφτά και να μη σε απασχολεί, για κάποιους άλλους όμως στον κλάδο σου μπορεί το 250ρι να είναι μεγάλο μέρος του «μισθού» τους, σωστά; 250αρι,το πρωτο εξαμηνο,αντε τον πρωτο χρονο.μετα ,απογειωνεσαι............ 4
Thodorisgo Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Το πρόβλημα του ΟΑΕΕ και της εφορίας αφορά μεγάλο μέρος της κοινωνίας και όχι μόνο τους ασφαλιστές. Όσο για την λογική του ΟΑΕΕ όντως έτσι είναι απο την άλλη όμως κάποιος χωρίς εισόδημα δεν έχει λόγο να κρατάει το ταμείο. Το ταμείο των μηχανικών ΤΣΜΕΔΕ είναι στην ίδια λογική, δουλεύεις δεν δουλεύεις πρέπει να πληρώνεις και απ' όσο γνωρίζω αν κάποιος κάνει διαγραφή από εκεί δεν μπορεί να ξαναγραφτεί. Όπως και να χει ξαναλέω πως δεν είναι όλες οι δουλειές για όλους τους ανθρώπους όμως μέχρι να καταλήξει κάποιος τι είναι ιδανικό γι' αυτόν δεν έχει κάτι να χάσει με το να δοκιμάσει ειδικά εάν είναι άνεργος. Αυτό δεν αφορά την δουλειά μου αποκλειστικά υπάρχουν κι άλλα επαγγέλματα που ίσως τα έχουμε παρεξηγήσει. Εύχομαι σε όσους βρίσκονται στην διαδικασία εύρεση εργασίας να βρουν κάτι που τους γεμίζει. Η παρέμβαση μου αφορούσε τα του επαγγέλματος του ασφαλιστή διότι μερικά σχόλια ήταν λες και είμαστε μασονική στοά
Βασίλης_29 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2016 Το ταμείο των μηχανικών ΤΣΜΕΔΕ είναι στην ίδια λογική, δουλεύεις δεν δουλεύεις πρέπει να πληρώνεις και απ' όσο γνωρίζω αν κάποιος κάνει διαγραφή από εκεί δεν μπορεί να ξαναγραφτεί. Λάθος, το ΤΣΜΕΔΕ έχει μακράν την χειρότερη πρακτική, χειρότερη και από το ΟΑΕΕ, πράγμα που είναι σχεδόν παγκόσμια πρωτοτυπία, σου στέλνουν ραβασάκι να πας να πληρώσεις μόλις εγγραφείς στο επιμελητήριο για την άδεια άσκησης επαγγέλματος, ασχέτως αν έκανες έναρξη στην εφορία ή αν δουλεύεις, και έναρξη να έκανες και μετά τερματισμό εξακολουθείς και πληρώνεις. Αυτό με την διαγραφή από το ΤΕΕ ήταν μια παπάτζα που την έλεγαν παλιά για εκφοβισμό δεν στηριζόταν από πουθενά νομικά, πλέον είναι τόσο πολλές οι διαγραφές νέων μηχανικών είτε που δεν έχουν να πληρώσουν είτε αλλάζουν αντικείμενο είτε πάνε εξωτερικό, οπότε δεν ισχύει το μέτρο αυτό.
sphinxgr Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Να μην πω για το ΦΠΑ και τον φόρο 26% από το 1ο ευρώ, γενικά τέτοια δουλειά δεν αξίζει για μένα με αυτές τις συνθήκες. Είσαι πίσω !!!! Στους ελεύθερους επαγγελματίες, το 26% από πέρυσι, έγινε 29% Το ΦΠΑ είναι γνωστό πως ανέβηκε στο 24% ενώ φυσικά υπάρχει και η Ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα τους. + Φυσικά την ασφάλιση κλπ
De@th L0rd Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 ` Είσαι πίσω !!!! Στους ελεύθερους επαγγελματίες, το 26% από πέρυσι, έγινε 29% Το ΦΠΑ είναι γνωστό πως ανέβηκε στο 24% ενώ φυσικά υπάρχει και η Ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα τους. + Φυσικά την ασφάλιση κλπ Και ακούς κάποιους αφελείς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα κ με το ζόρι τα βγάζουν πέρα, να ονειρεύονται "πρέπει να ανοίξουμε ένα μαγαζί". Που πας ρε καραμίχαλε στην Ελλάδα του 2016; Είσαι φτωχός, θες να γίνεις φτωχός και χρεωμένος; 3
dollyyy19 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 δυχτηχως,δεν υπαρχει εναλακτικη.ή υπαλληλος ή μαγαζακι.υπαλληλος που?σε ποια δουλεια?αρα,μαγαζακι ή ελευθεριο επαγγελμα,για οποιον δεν γνωριζει.και εκει,στην γωνια,περιμενει το κρατος,οχι για συνεταιριλικι,αλλα για να γινει αφεντικο σου .αυτος που γνωριζει,καθεται ανεργος,και γλυτωνει περα απο τις ζημιες,κυριως την ψυχολογικη φθορα.σε οποιοδηποτε αλλο δημοκρατικο κρατος,με ανεξαρτητη δικαστικη εξουσια,με μια μηνυση για ψυχικη οδυνη για αυτες τις τεχνητες συνθηκες,θα αποζημιωνοταν ακομη και οι πετρες............ 3
Hellaslover Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Σα να θυμαμαι ειχε ρωτησει καποιος παλαιοτερα για κατι τετοιο. Αρα μουφα
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Είσαι πίσω !!!! Στους ελεύθερους επαγγελματίες, το 26% από πέρυσι, έγινε 29% Το ΦΠΑ είναι γνωστό πως ανέβηκε στο 24% ενώ φυσικά υπάρχει και η Ειδική εισφορά αλληλεγγύης στα εισοδήματα τους. + Φυσικά την ασφάλιση κλπ Έλα ρε... εγώ 26% το θυμάμαι, για το ΦΠΑ είχα ακούσει οτι ανέβηκε μια μονάδα για συγκεκριμένα καταναλωτικά προϊόντα, δεν ήξερα οτι πήγε για όλους +1%.
bedazzled Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Βασίλης_29 Στον ΟΑΕΕ τα σκας ενώ το ΙΚΑ στο πληρώνουν; κάνεις λάθος μάλλον ξεχνάς πως εκτός της εργοδοτικής εισφοράς τις κρατήσεις απο τον μισθό σου. Οτι δουλειά κι αν κάνεις τα σκας στο ταμείο το θέμα είναι πως βγάζω αρκετά καλά λεφτά και η πληρωμή του ΟΑΕΕ δεν με απασχολεί. Πόσο καλά λεφτά δηλαδή; Πες μας ένα ενδεικτικό μηνιαίο ποσό κατά μέσο όρο.
Thodorisgo Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Εγώ είμαι 11 χρόνια όπως ανέφερα οπότε ένας νέος ασφαλιστης δεν έχεις τις ίδιες αμοιβές με εμένα. Πρόχειρα θα σου πω ότι ένας καλός ασφαλιστης μπορεί να βγάλει 1000-1500 από τους πρώτους μηνες
chill Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Νομίζω δεν μιλάμε για ασφαλιστές αλλά για άχρηστους τηλεφωνοπριξαρχιδες σωστά; Εγώ έχω ασφαλιστή, με δικό του γραφείο, δεν με ενοχλεί ποτέ - εκτός και αν θεωρούμε ενοχλήση τις ευχετήριες κάρτες - και ειναι πανταχού παρών σε ότι χρειαστώ. Αυτός ναι ειναι ασφαλιστής.Τον συγκρίνουμε με τους πουθενάδες με τα ακουστικά; 3
nomikarios Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Για τον κύριο Thodorisgo έχω να πω μόνο 4 λέξεις: Commercial Value/International Life. Υπήρξα δυστυχώς ασφαλισμένος και στις δύο! Και βεβαίως όχι μόνο σε αυτές αλλά και σε 1-2 άλλες μεγάλες. Γενικά η αντιμετώπιση των ασφαλισμένων παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις, πουθενά δεν θα βρεις απολύτως ευχαριστημένους πελάτες. Φυσικά οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι δεν φταίνε, αυτοί είναι ο τελευταίος τροχός της άμαξας. Δεν παύουν όμως να πουλάνε πολλές φορές "φύκια για μεταξωτές κορδέλες", πωλητές είναι βέβαια οι άνθρωποι. Ειδικά σε ό,τι αφορά ασφάλειες ζωής. Αν δεν έχει όρεξη κάποιος να μελετήσει καλά το θέμα, καλύτερα να μην ασχοληθεί. Δεν μιλάμε για συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας όπου αν δεν σου αρέσει φεύγεις σε 1-2 χρόνια χωρίς χασούρα. Με τις online ασφάλειες και με την κρίση, το επάγγελμα του ασφαλιστή μόνο καλές προοπτικές δεν έχει. 1 1
Thodorisgo Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Για τον κύριο Thodorisgo έχω να πω μόνο 4 λέξεις: Commercial Value/International Life. Υπήρξα δυστυχώς ασφαλισμένος και στις δύο! Και βεβαίως όχι μόνο σε αυτές αλλά και σε 1-2 άλλες μεγάλες. Γενικά η αντιμετώπιση των ασφαλισμένων παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις, πουθενά δεν θα βρεις απολύτως ευχαριστημένους πελάτες. Φυσικά οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι δεν φταίνε, αυτοί είναι ο τελευταίος τροχός της άμαξας. Δεν παύουν όμως να πουλάνε πολλές φορές "φύκια για μεταξωτές κορδέλες", πωλητές είναι βέβαια οι άνθρωποι. Ειδικά σε ό,τι αφορά ασφάλειες ζωής. Αν δεν έχει όρεξη κάποιος να μελετήσει καλά το θέμα, καλύτερα να μην ασχοληθεί. Δεν μιλάμε για συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας όπου αν δεν σου αρέσει φεύγεις σε 1-2 χρόνια χωρίς χασούρα. Με τις online ασφάλειες και με την κρίση, το επάγγελμα του ασφαλιστή μόνο καλές προοπτικές δεν έχει. Πληροφοριακά ο πρόεδρος της international life αφού έριξε την εταιρεία στα βράχια άνοιξε στα καπάκια πρακτορείο ασφαλειων. Αυτό για να καταλάβεις την σοβαρότητα του κράτους μιας και εποπτικη αρχή των ασφαλιστικών εταιρειών είναι η τράπεζα της Ελλάδος.
De@th L0rd Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Πληροφοριακά ο πρόεδρος της international life αφού έριξε την εταιρεία στα βράχια άνοιξε στα καπάκια πρακτορείο ασφαλειων. Αυτό για να καταλάβεις την σοβαρότητα του κράτους μιας και εποπτικη αρχή των ασφαλιστικών εταιρειών είναι η τράπεζα της Ελλάδος. Τα πιάσαμε τα λεφτά μας. Ο μεγαλύτερος νόμιμος απατεώνας της Ελλάδας που ενώ είναι ιδιωτική εδώ και δεκατίες πόζαρε σαν ΔΗΜΟΣΙΑ τράπεζα στους πελάτες της.
Προτεινόμενες αναρτήσεις