parlapipas25 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Πιστευετε η οχι; Oι αποψεις διιστανται αλλα μπορουμε να μοιραστουμε και εδω γνωμες/εμπειριες μας.
tsifotis Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 επόμενο θρεντ... εταιριες-απατες τύπου πυραμίδα: αξίζει να πληρώσει κανεις εγγραφή; τι λέτε; 2
fylatos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Στο κοινό ίσως. Στον ιατρικό κόσμο και μετά από πρόσφατες μετά αναλύσεις δεν υπάρχει κανένας διχασμός. Μόνο συμφέροντα κάποιων που θέλουν να βγάζουν λεφτά πουλώντας νερό. 3
parlapipas25 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Τα ομοιπαθητικα φαρμακα ειναι παρα πολυ φτηνα.Μιλαμε για 1-2 ευρω. Την εχετε δοκιμασει και μιλατε εκ πειρας οτι δεν βοηθαει;Πολλοι ανθρωποι λενε οτι τους βοηθησε χωρις να εχουν καποιο κερδος φανταζομαι.
zio10 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Αν και θα πέσει κράξιμο πάλι, εγώ πιστεύω γιατί δικά μου άτομα απόλυτα έμπιστα έχουν δει αποτελέσματα. Τώρα αν είναι placebo ή οτιδήποτε δεν το ξέρω.
fylatos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Τα ομοιπαθητικα φαρμακα ειναι παρα πολυ φτηνα.Μιλαμε για 1-2 ευρω. Την εχετε δοκιμασει και μιλατε εκ πειρας οτι δεν βοηθαει;Πολλοι ανθρωποι λενε οτι τους βοηθησε χωρις να εχουν καποιο κερδος φανταζομαι. Έχει αποδειχτεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν βοηθάνε. 1
doctorkostis Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Αν δούλευαν θα υπήρχαν μελέτες με αυτά. Χρηματοδοτούμενες από τις εταιρείες που φτιάχνουν τα συγκεκριμένα φάρμακα. Δεν υπάρχει ούτε μια. 7
fylatos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Αν δούλευαν θα υπήρχαν μελέτες με αυτά. Χρηματοδοτούμενες από τις εταιρείες που φτιάχνουν τα συγκεκριμένα φάρμακα. Δεν υπάρχει ούτε μια. Και υπάρχουν reviews και συστηματικά και μεταναλυσεις για το αντίθετο. Όπως έγραψα πιο πάνω κι όπως λεω σε κάθε γιατρό ομοιοπαθητικής που έχω συναντήσει: καλά κάνεις που θες να βγάλεις κέρδος αλλά μην προσπαθείς να μας πείσεις για κάτι που δεν έχει αποδειχτεί ποτέ ότι δουλεύει. Επίσης μην μου το παίζεις ηθικός ενώ το ξέρεις και παραβιάζεις τον όρκο σου για να κερδοφορήσεις. 1
akpe Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Ομοιοπαθητική. Μια «επιστήμη» που σου λέει με λίγα λόγια ότι μπορείς να θεραπεύσεις έναν ασθενή που πάσχει από Έμπολα, μολύνοντας τον με κάτι παρόμοιο με Έμπολα. Μάλιστα. Δε λέω, ο Δαρβίνος θα ήταν υπερήφανος...
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2015 Το έχουμε ξανασυζητήσει εδώ αυτό το θέμα. Η άποψη που επικράτησε είναι οτι την ομοιοπαθητική την εξασκούν διάφορα άτομα που έχουν σπουδάσει κανονικά γιατροί με πτυχίο και βρίσκουν αυτόν τον τομέα για να βγάλουν περισσότερα χρήματα, στην ομοιοπαθητική καταλήγουν άτομα με ασθένειες και προβλήματα που έχουν δοκιμάσει άλλους τρόπους θεραπείας επιστημονικά αποδεκτούς χωρίς επιτυχία. Υπάρχουν και διάφοροι άσχετοι που λενε τα δικά τους και υπόσχονται οτι θα σε κάνουν καλά.
Anorymous Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Αν και θα πέσει κράξιμο πάλι, εγώ πιστεύω γιατί δικά μου άτομα απόλυτα έμπιστα έχουν δει αποτελέσματα. Τώρα αν είναι placebo ή οτιδήποτε δεν το ξέρω. Στην ουσια η ομοιπαθητικη ενισχυει την αμυνα του οργανισμο και σε συνδιασμο με την κλασικη ιατρικη μπορει να βοηθησει σε πολλες περιπτωσεις. Εγω εχω δει αποτελεσματα και σε γνωστους και σε δικα μου ατομα. Αν δούλευαν θα υπήρχαν μελέτες με αυτά. Χρηματοδοτούμενες από τις εταιρείες που φτιάχνουν τα συγκεκριμένα φάρμακα. Δεν υπάρχει ούτε μια. Εισαι γιατρος και σεβομαι απολυτα την γνωμη σου, απο τα λιγα ομως που ξερω το δηλητήριο του μπλε σκορπιου σαν ομοιοπαθητική ξεκινησε και το 2013 μετα απο ερευνες εδειξε οτι οντος δρα κατα συγκεκριμενων καρκινων. 1
akpe Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι εννοούμε ομοιοπαθητική. Το «γιατρεύω το κρυολόγημα με κρυολόγημα»; Το «αραιώνω το φάρμακο μέχρι να μην έχει πρακτική εφαρμογή»; Το «χρησιμοποιώ καθαρά φυτικά προϊόντα κ.λπ. ως αντικατάστατα των κοινών φαρμάκων»;Έχω δύο παραδείγματα του πως μπορεί να εκληφθεί ο όρος. 1) Αντιμετωπίζω προβλήματα στον ύπνο εδώ και χρόνια. Κάποτε στράφηκα στη βαλεριάνα και από πολλούς άκουσα πως αποτελεί «ομοιοπαθητική» αντιμετώπιση. Μπορεί αρχικά να βοήθησε, αλλά σε βάθος χρόνου τίποτα. Η καθαρά φαρμακευτική αντιμετώπιση από την άλλη, με συμπληρώματα μελατονίνης, βοήθησε λίγο παραπάνω. 2) Προ διετίας είχα χτυπήσει τον αγκώνα μου και είχε πρηστεί ολόκληρος. Φίλη της μάνας μου, δήθεν ομοιοπαθητικός, προσφέρθηκε να με βοηθήσει, τρίβοντας τον αγκώνα μου με κάτι σαν πέτρα. I shit you not. Εννοείται δεν έκανε τίποτα. Την πρώτη περίπτωση θα μπορούσα να τη δεχτώ, μιας και σίγουρα υπάρχουν βότανα, ματζούνια κ.λπ. που μπορεί να βοηθήσουν σε κάποιες παθήσεις. Αυτό όμως από το «μην παίρνεις το τάδε φάρμακο, φάε/τρίψε/ρούφα(winkwink)/κάπνισε αυτό γιατί τα φάρμακα είναι του σατανά/αργός θάνατος/συνωμοσία των υποχθόνιων δρακονιανών» απέχει χιλιόμετρα.Τη δεύτερη περίπτωση... Ε πηγαίντε να τρίψετε στον αγκώνα σας μια πέτρα. Feels good, doesn't it?
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι εννοούμε ομοιοπαθητική. Το «γιατρεύω το κρυολόγημα με κρυολόγημα»; Το «αραιώνω το φάρμακο μέχρι να μην έχει πρακτική εφαρμογή»; Το «χρησιμοποιώ καθαρά φυτικά προϊόντα κ.λπ. ως αντικατάστατα των κοινών φαρμάκων»; Έχω δύο παραδείγματα του πως μπορεί να εκληφθεί ο όρος. 1) Αντιμετωπίζω προβλήματα στον ύπνο εδώ και χρόνια. Κάποτε στράφηκα στη βαλεριάνα και από πολλούς άκουσα πως αποτελεί «ομοιοπαθητική» αντιμετώπιση. Μπορεί αρχικά να βοήθησε, αλλά σε βάθος χρόνου τίποτα. Η καθαρά φαρμακευτική αντιμετώπιση από την άλλη, με συμπληρώματα μελατονίνης, βοήθησε λίγο παραπάνω. 2) Προ διετίας είχα χτυπήσει τον αγκώνα μου και είχε πρηστεί ολόκληρος. Φίλη της μάνας μου, δήθεν ομοιοπαθητικός, προσφέρθηκε να με βοηθήσει, τρίβοντας τον αγκώνα μου με κάτι σαν πέτρα. I shit you not. Εννοείται δεν έκανε τίποτα. Την πρώτη περίπτωση θα μπορούσα να τη δεχτώ, μιας και σίγουρα υπάρχουν βότανα, ματζούνια κ.λπ. που μπορεί να βοηθήσουν σε κάποιες παθήσεις. Αυτό όμως από το «μην παίρνεις το τάδε φάρμακο, φάε/τρίψε/ρούφα(winkwink)/κάπνισε αυτό γιατί τα φάρμακα είναι του σατανά/αργός θάνατος/συνωμοσία των υποχθόνιων δρακονιανών» απέχει χιλιόμετρα. Τη δεύτερη περίπτωση... Ε πηγαίντε να τρίψετε στον αγκώνα σας μια πέτρα. Feels good, doesn't it? Μου είχε προτείνει και φίλος κάποτε όταν έπαθα μια σοβαρή φλεγμονή και νοσηλεύτηκα νοσοκομείο, να μην λαμβάνω αντιβιώσεις και να πάω σε ομοιοπαθητικό, απλά του είπα οκ και δεν κάθησα να κάνω αντίλογο. Αν είχε πρηστεί μέρος του σώματός μου και μου έλεγε κανείς να το τρίψει με πέτρα ούτε που θα το έκανα. Η βοτανολογία είναι ενδιαφέρον τομέας, φυσικά όποιος παρουσιάζει τα βότανα και τα διάφορα ροφήματα ως φάρμακα που γιατρεύουν τα πάντα μόνο κακό κάνει.
doctorkostis Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Εισαι γιατρος και σεβομαι απολυτα την γνωμη σου, απο τα λιγα ομως που ξερω το δηλητήριο του μπλε σκορπιου σαν ομοιοπαθητική ξεκινησε και το 2013 μετα απο ερευνες εδειξε οτι οντος δρα κατα συγκεκριμενων καρκινων. Φιλικά, κάτσε διάβασε τι υποστηρίζει Η ομοιοπαθητική, πως δουλεύουν δηλαδή τα φάρμακα της. Το ότι την εφαρμόζουν γιατροί, δεν την κάνει επιστήμη. Τα φράγκα είναι μεγάλο δέλεαρ. Στην ιατρική όλα καθορίζονται πριν από τις μελέτες. Τα αποτελέσματα είναι στατιστική, μετρημένα κουκιά. Το επιχείρημα "ένας γνωστός μου είδε αποτέλεσμα" δυστυχώς δεν είναι επιχείρημα.
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Στην ιατρική όλα καθορίζονται πριν από τις μελέτες. Τα αποτελέσματα είναι στατιστική, μετρημένα κουκιά. Το επιχείρημα "ένας γνωστός μου είδε αποτέλεσμα" δυστυχώς δεν είναι επιχείρημα. Θες να πεις οτι πρωτού διεξαχθεί μελέτη για κάτι υπάρχουν και άλλα στάδια; Γενικά για να φτάσουν στο στάδιο της μελέτης τι πρέπει να περάσει πριν από αυτή; Θεωρητική έρευνα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα