dioskouros88 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα παιδιά. Ποιο πολύ από απορία ξεκινάω αυτό το topic καθώς αν και έψαξα δεν βρήκα κάτι παρόμοιο στο forum. Επειδή και παλιότερα αλλά και πρόσφατα διαβάζω αρκετά συχνά άρθα που λένε ότι το κινητό το βράδυ πρέπει να το έχεις έξω από το δωμάτιο που κοιμάσαι και επίσης ότι το wifi πρέπει να είναι τοποθετημένο έξω από το δωμάτιο κτλ κτλ κτλ... Γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω ή το έχει ψάξει εκτενώς? Υπάρχει περίπτωση η ακτινοβολία από το κινητό και από το wifi να δημιουργεί προβλήματα υγείας? Υπάρχουν γενικά παγκόσμιες εμπεριστατωμένες μελέτες με αποτελέσματα για το συγκεκριμένο θέμα? Αυτά για την ώρα τα υπόλοιπα τα συζητάμε στην πορεία...
dioskouros88 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2015 Κανεις που να γνωριζει κατι για το συγκεκριμενο θεμα...?
Grey29 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Έχω διαβάσει αρκετά άρθρα που λένε και για το κινητό ότι πρέπει να είναι σε άλλο δωμάτιο το βράδυ και για το wifi ότι πρέπει να το κλείνουμε γιατί εκπέμπουν και τα 2 ακτινοβολία και το wifi περισσότερο απ όσο ξέρω. Προσωπικά δεν το κάνω! Το κινητό το έχω να φορτίζει δίπλα μου κάθε νύχτα και το wifi δεν το κλείνω... Πιστεύω ότι αν το κάνεις κάποιες φορές δεν προκαλεί κάποιο πρόβλημα υγείας αλλά έχω διαβάσει ότι μακροχρόνια προκαλεί από ημικρανίες και ζαλάδες μέχρι καρκίνο.... 1
jkoukos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Καταρχήν το WiFi εκπέμπει με πολύ χαμηλότερη ισχύ από τα κινητά και τα ασύρματα τηλέφωνα. Όσον αφορά του κινδύνους, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία απολύτως μελέτη που ν' αποδεικνύει (ούτε καν ως ένδειξη) προβλήματα υγείας, από τις μη ιονίζουσες ακτινοβολίες που εκπέμπουν, πέραν τις θερμικής επίδρασης. Αυτό όμως με τα σημερινά δεδομένα. Μην ξεχνάμε ότι η χρήση των κινητών ισχύει τα τελευταία 20 χρόνια και μόλις 10 για το WiFi, οπότε κανείς δεν γνωρίζει ποια η επίδραση συνολικά στα 50+ χρόνια. Γι' αυτό και τα όρια λειτουργίας που θέτουν είναι αρκετά συντηρητικά. Κάλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε. 1
dioskouros88 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Scientific Studies Showing Adverse Biological Effects + Damage From Wi-Fi Mobile Safety - Brain cancer Australian researchers are seeing and predicting rises in new cases of brain tumours Mobile phones, wifi and power lines Mobile Phones Wifi Radiation Brain Cancer Link Is Wi-Fi killing us...slowly? Wifi Health Dangers & Radiation Health Effects Student Science Experiment Finds Plants won’t Grow near Wi-Fi Router Αυτα βρηκα εως τωρα, μπορει να ειναι ενδιαφεροντα για καποιους.
jkoukos Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Μπορείς να διαβάσεις το σχετικό pdf της ΕΕΤΤ, που αναφέρει περιεκτικά τι ισχύει μέχρι σήμερα και περιέχει διευθύνσεις των ιστοσελίδων διεθνών οργανισμών, μεταξύ των οποίων και του ΠΟΥ που περιέχουν αναλυτικές εκθέσεις. 1
drhistory Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2015 Έχω δει μελέτες που λεν ότι είναι επικίνδυνα, ότι προκαλούν καρκίνο και άλλα τέτοια, έχω δει και μελέτες που λένε ότι δεν ευθύνονται για τίποτα. Παν μέτρον άριστον και δεν ανησυχώ καθόλου. 1
l337 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Επειδή τα περισσότερα links είναι ..κάπως.. θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις διάβασμα από εδώ (έχει 3 μέρη, διάβασε τα όλα)
dioskouros88 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Επειδή τα περισσότερα links είναι ..κάπως.. θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις διάβασμα από εδώ (έχει 3 μέρη, διάβασε τα όλα) Μαλλον προφανως εννοεις με το ''καπως'' οτι ειναι λιγο υπερβολικα απο οτι καταλαβα.. Ναι οκ και εγω θελω να πιστευω οτι δεν κανουνε κακο στην υγεια απλα περα απο τα αλλα λινκ, αυτο μου με ανησυχησε πιο πολυ αυτη η ερευνα που ειναι καθαρα επιστημονικη... Απλα πιστευω να συμφωνεις οτι οτι σε μερικα θεμματα υγειας χρειαζονται πολλα χρονια ερευνας μεχρι τελικα μετα απο πολυ καιρο να βγει ενα ολοκληρωμενο και καθαρο αποτελεσμα οπως πχ αλλες ερευνες υγειας που ξεκινουσαν ακομα και απο το 1960-1970 και τα τελικα αποτελεσματα εβγαιναν μεχρι πριν λιγα χρονια.. Τεσπα ο καιρος θα δειξει που λενε, καπου διαβασα οτι αρκει μονο να κρατας ενα πολυ δυνατο και υγιες ανοσοποιητικο συστημα και θα εχεις προστασια απο οποιαδηποτε ακτινοβολια ηλεκτρικων συσκευων.. Παντως πιστευω σε ολα τα θεματα γενικα οτι ειναι καλυτερη η προληψη σε ολους τους τομεις, παρα μετα να τρεχεις.. :PP
jkoukos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Η πρότυπη έρευνα (που αναφέρεις), έγινε στην Αμερική και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέχθηκαν στην 5ετία 2007-2011 σε σχέση με την βάση δεδομένων που υπάρχει από το 1973. Τα στοιχεία συμπίπτουν με μια αντίστοιχη του 2004 που έγινε στην Αγγλία. Και σ' αυτήν όμως δεν αναφέρεται η αιτία της μικρής αύξησης (0,004%), καθώς παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες μεταξύ των οποίων και των χημικών ουσιών ουσιών, όπως το χλωραιθένιο, που χρησιμοποιούνται ευρέως στην βιομηχανία. Όπως έγραψα και προηγούμενα, συμφωνώ απόλυτα ότι ελλείψει αποδεικτικών δεδομένων, καλύτερα το προλαμβάνειν αλλά να μην φθάσουμε στο άλλο άκρο του δαιμονισμού της τεχνολογίας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα