Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θυμήθηκα πρόσφατα κάτι που έκανε ο παππούς μου και σίγουρα πολλοί άλλοι της γενιάς του.

'Οταν ήταν σε ανηφόρα με το τρακτερ, κουνιόταν μπρος πίσω να δώσει ώθηση στο όχημα. Επίσης όταν πέρναγε κάτω από χαμηλά κλαδιά, έσκυβε το κεφάλι να μην τον πετύχουν, παρόλο που ήταν κλειστό το τρακτέρ με οροφή.

Ο μπαμπάς μου μού έλεγε για πολύ παλιά κάποιος στο χωριό που καβαλούσε το γαϊδούρι και στους ώμους του κουβαλούσε το έξτρα βάρος. Όταν τον είχε ρωτήσει ο μπαμπάς μου μικρός, γιατί το έκανε αυτό, του απάντησε "για να μην κουράζεται το ζωντανό".

Μου το θύμισες, χαχα!

• Απαντ. 412
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όταν ήμουν αρκετά μικρή -4/5- πήγαινα και κόλλαγα την μούρη μου στην τηλεόραση για να βλέπω  τα πίξελ και για να ηλεκτρίζονται τα μαλλιά μου, και οι γονείς μου μέχρι τώρα μου λένε οτι αυτό ευθύνεται που έβαλα γυαλιά από τα 6 μου. Ακόμα δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο..

Πο έβλεπα κ εγώ τηλεόραση στο μισό μέτρο...τώρα έχω μυωπία. :P

Δημοσ.

Πο έβλεπα κ εγώ τηλεόραση στο μισό μέτρο...τώρα έχω μυωπία. :P

αυτη εβλεπε τηλεοραση στο μισο χιλιοστο.  :P  δεν νομιζω ομως οτι αυτο κανει την μυωπια

Δημοσ.

Δεν είναι τόσο απλό.

Θεωρητικά ναι αν τρως λιγότερο από οσο καις θα χάσεις αλλά είναι πιο περίπλοκο από αυτό.

Οι συνδυασμοί και η ώρες παίζουν ρόλο.

Αν φας για παράδειγμα πολλούς απλους υδατάνθρακες πριν τον ύπνο τότε έχεις μεγάλες πιθανότητες να βάλεις λίπος.

Οι απλοί υδατάνθρακες ανεβάζουν το ζάχαρο και την ινσουλίνη στο αίμα,η ινσουλίνη(ακόμα και σε μικρή συγκέντρωση) με τη σειρά της ενεργοποιεί τη σύνθεση λίπους στον οργανισμό.Ταυτόχρονα να ένζυμα που είναι υπεύθυνα για τη καύση λίπους παύουν να λειτουργούνε.

Γιάυτο το λόγο οι απλοί υδατάνρακες συνδυάζονται με πρωτείνη και όχι λιπαρά και είναι καλό να τρώγωνται μόνο πρωινές ώρες η πριν/μετά τη γυμναστική.

Για μέγιστη κάυση λίπους κατα τη διάρκεια του ύπνου το βραδινό γεύμα είναι καλό να περιέχει μόνο λιπαρά/πρωτείνες και ελάχιστο έως καθόλου υδατάνθρακα.

Το χειροτερο ειναι οτι πολλοι νομιζουν οτι ολες οι θερμιδες ειναι ιδιες. Και οτι μπορουν να αδυνατησουν απλως κοιτωντας μια λιστα με το ποσες καταναλωνουν καθε μερα.

Λες και δεν εχει σημασια ποτε τις τρως ή τι συνδυασμους κανεις. Για να μην πουμε για τις επιπτωσεις στην υγεια οσων εφαρμοζουνε τετοιες επιπολαιες μεθοδους

οι ποσότητες μικροστοιχείων που τρώς. (πρωτεΐνη / υδατάνθρακας / λίπος) επηρεάζουν την σωματοδομή σου σε συνδυασμό με την γυμναστική. 

Το βάρος σου (κιλά πάνω στην ζυγαριά) όμως εξαρτάται μόνο από το πόσες θερμίδες τρως, δεν έχουν σημασία χρονισμοί γευμάτων, macros, Insulin spikes κτλ εκεί, και η θερμίδα είναι θερμίδα είτε είναι από nutella είτε από μπρόκολο.  

• Like 2
Δημοσ.

Απέκτησα μυωπία με ελάχιστο αστιγματισμό, αλλά σχεδόν όλοι στα σόγια φοράνε γυαλιά, οπότε ήταν προκαθορισμένο χαχα

Δημοσ.

Εσύ είσαι ο παραπλανημένος in this case.

Μπορείς να αδυνατίσεις απλώς κοιτώντας μια λίστα με το πόσες θερμίδες καταναλώνεις κάθε μέρα, δεν έχει καμία σημασία πότε τις τρώς και επίσης καμία σχέση το τι συνδυασμούς κάνεις. Μπορείς να τρως κάθε μέρα βάφλα με μπριζόλες 2 λεπτά πριν πας για ύπνο και πάλι να αδυνατίζεις.

Physics 101.

Αδυνατιζεις σε κιλα προσωρινα με την τακτικη που αναφερεις.

Μακροπροθεσμα ομως οταν πιστευεις οτι δεν εχει καμια σημασια το ποτε τρως και το τι συνδιασμους κανεις, θα σε κανει τον καλυτερο πελατη των γιατρων.

Δεν πειραζει ομως θα μπορεις να υπερασπιζεσαι την θεωρια σου ακομα και εις βαρος της υγειας σου, αλλωστε και οι γιατροι καπως πρεπει να ζησουνε.

• Like 1
Δημοσ.

Αδυνατιζεις σε κιλα προσωρινα με την τακτικη που αναφερεις.

Μακροπροθεσμα ομως οταν πιστευεις οτι δεν εχει καμια σημασια το ποτε τρως και το τι συνδιασμους κανεις, θα σε κανει τον καλυτερο πελατη των γιατρων.

Δεν πειραζει ομως θα μπορεις να υπερασπιζεσαι την θεωρια σου ακομα και εις βαρος της υγειας σου, αλλωστε και οι γιατροι καπως πρεπει να ζησουνε.

1) Διαβάζεις τι έγραψε ο Bspus

2) Διαβάζεις τι απάντησα

3) Διαβάζεις συμπληρωματικά, αν χρειαζεται, τι έγραψε ο alex

4) Διαπιστώνεις ότι το ποστ σου είναι άσχετο της αρχικής ερώτησης

Αν το (4) δεν ισχύει, συνεχίζεις να λουπάρεις από βήμα (1) μέχρι (3), ώσπου το (4) να γίνει αληθές. Κι όσο πάρει.

• Like 6
Δημοσ.

1) Διαβάζεις τι έγραψε ο Bspus

2) Διαβάζεις τι απάντησα

3) Διαβάζεις συμπληρωματικά, αν χρειαζεται, τι έγραψε ο alex

4) Διαπιστώνεις ότι το ποστ σου είναι άσχετο της αρχικής ερώτησης

Αν το (4) δεν ισχύει, συνεχίζεις να λουπάρεις από βήμα (1) μέχρι (3), ώσπου το (4) να γίνει αληθές. Κι όσο πάρει.

Εσυ να λουπαρεις ξανα για να καταλαβεις το τι γενικη εικονα δινεις με τα λεγομενα σου.

Δημοσ.

Φίλος πλένει (βουτάει δηλαδή στον χιλιοβρώμικο κουβά της σφουγγαρίστρας) με σκέτο νερό το μοναδικό (!!!) μποξεράκι του και το φοράει κατευθειαν και βρεγμένο χωρίς να το απλώσει ή κάτι τέτοιο "περιττό".

Επίπονη διαδικασία, επαναλαμβανόμενη μια δυο φορές το μήνα.

Πίστευα ότι το μπάσο και ή κιθάρα είναι τα ίδια όργανα μέχρι πρόσφατα :-D

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;;;

Δημοσ.

Αλλά εγώ δεν το πάω καν τόσο μακριά, γιατί nobody messes με τον πρώτο νόμο της Θερμοδυναμικής:

Αυτο που εκανες quote απο την πηγη μου ηταν ενα effect οντως αλλα οχι το μονο. Κανανε πειραμα με συγκεκριμενο αριθμο θερμιδων και υπηρχε αποτελεσμα

Researchers studied 420 Spanish men and women participating in a 20-week weight loss program. The study protocol dictated their calorie count but not their meal timing. Half of them ate lunch—which accounts for about 40% of Spaniards’ daily intake—before 3 pm. The other half lunched later. The results: Delayed diners slimmed down more slowly and ended up shedding 9% of their body weight over the course of the study, compared with 11% for those who ate earlier. That’s about a 3.5-pound difference for people who started at 175.

Μπορει να μην φαινεται πολυ σημαντικο αλλα διαφορα υπηρχε.

Τελος παντων δεν θα το συνεχισω για τη διατροφη, απλα να πω οτι αυτο που υποστηριζα δεν παραβιαζει κανενα νομο της θερμοδυναμικης. Δεν τρωμε μονο, καποια τα χεζουμε κιολας (sorry για την εκφραση!).

Ειναι δυνατον δυο ανθρωποι (παρομοιου βαρους) να παιρνουν τον ιδιο αριθμο θερμιδων και να αποβαλλουν διαφορετικο. Το τι ωρες τρως (και οι συνδυασμοι που κανεις) μου φαινεται λογικο να το επηρεαζουν αυτο, ασχετα απο το αν ισχυει τελικα η οχι

Δημοσ.

Δεν ειπε πως ειναι καλο για την υγεία σου μαν. Ειπε πως τεχνικά υφίσταται.

Μπορουσε να το αφησει απλως ετσι,χωρις να το διανθησει με το δεν εχει καμια σημασια το ποτε τις τρως τις θερμιδες και επισης καμια σχεση το τι συνδιασμους θα κανεις,καθως και οτι μπορεις να τρως καθε μερα βαφλα με μπριζολες 2 λεπτα πριν πας για υπνο και παλι να αδυνατιζεις.

Επικινδυνα μονοπατια στα λεγομενα αυτα.

Θα υπαρξουν ατομα που θα πουν αφου θα αδυνατισω ετσι και αλλιως με ελεγχο των θερμιδων με παιρνει να τρωω ακομα και μονο μια φορα την μερα 2 λεπτα πριν τον υπνο χωρις να με νοιαζει το αν τρωω σωστα ως προς τον τροπο μαγειρεματος ως προς την ποικιλια των τροφων γιατι οι θερμιδες ειναι θερμιδες και ολα τα υπολοιπα δεν παν να κουρευονται.

Δημοσ.

Άλλα 1-2 που θυμήθηκα από την παιδική μου ηλικία:

1) Μου φαινόταν λογικό να κοιτάζω από τις τρύπες εξαερισμού την τηλεόραση για μικρά ανθρωπάκια αλλά εντελώς αφύσικο να υπάρχουν ΤΟΣΑ πολλά εκεί μέσα από ΤΟΣΕΣ ταινίες

2) Έκλαιγα όταν έβλεπα έναν ηθοποιό να παίζει και εδώ και αλλού. Έλεος δηλαδή, τους γάζωνε όλους στην αγαπημένη μου ταινία και στην αμέσως επόμενη ψοφουσε αβοήθητος σαν το σκυλί στ' αμπέλι. Είναι ζωή αυτη;

3) Χάιδευα το σκυλάκι στο κεφάλι γιατί του άρεσε και αυτου και ήταν και απαλό αλλά μετά υπέφερα από τύψεις και αυπνία νοιώθοντας υπέυθυνος που "κρέμασαν τα αυτιά του" όπως έλεγε ο παλιοχωριάτης θείος μου γι αυτό και δεν στέκουν όρθια. Ο σκύλος παρεμπιπτόντως ήταν ένας ημί-μπάσταρδος λαμπραντόρ με εκ φύσεως κρεμασμένα αυτιά.

4) Ότι άμα κάνω "χούμπα-χούμπα" (τι σας θύμισα ο πούστης ε;; ) θα βγάλω ουρά σαν του Μαρσουπιλαμί (πόσα χρόνια έχω να πω/ακούσω αυτή τη γαμάτη λέξη!!!)

5ον και κορυφαίον η τρομοκρατία της γιαγιάς στα περί του αυνανισμού και τις συνέπειες του, οποτε μετά από κάθε "άδειασμα" τσέκαρα τα πάντα:

-Ακοή βάζοντας χαμηλά το ραδιόφωνο

-Οφθαλμούς σε ανάγνωση κειμένου από μακριά τύπου μπάρμπας - πρεσβίωπας

-Τρίχες στα χέρια, σπυριά, φούσκες και παρασαρκώματα και ο,τι άλλα σκατά επινοούσε το σόι μου για να με τρομοκρατεί

-Και φυσικά με τα κυάλια του παππού από μακριά να μην περάσει ο γύφτος ή αράπης ή Αλβανός ή Μεσημεράς (αυτός που σε μαζεύει και σε τρώει ή σε πουλάει αν δεν κοιμάσαι μεσημέρι, πρέπει να είμαι ο μόνος που το λέγαν και να μην είναι ευρέως γνωστό. Μάλλον επινόηση του παππού) για να με μαζέψει ως αντίποινα που πείραζα το πουλάκι μου.

• Like 2
Δημοσ.

Εσύ είσαι ο παραπλανημένος in this case.

Μπορείς να αδυνατίσεις απλώς κοιτώντας μια λίστα με το πόσες θερμίδες καταναλώνεις κάθε μέρα, δεν έχει καμία σημασία πότε τις τρώς και επίσης καμία σχέση το τι συνδυασμούς κάνεις. Μπορείς να τρως κάθε μέρα βάφλα με μπριζόλες 2 λεπτά πριν πας για ύπνο και πάλι να αδυνατίζεις.

Physics 101.

γι αυτο που λες παντως εκανε δικαστήριο ο jamie Oliver με τα mc Donald's και σε μια συνεντευξη στο ted ex εξηγουσε οτι τα μακ εφάρμοζαν που λες αλλα αυτό δεν τους κάνει υγιεινό φαγητό .....κ ενα παραδειγμα που ειπε κ στο δικαστήριο ειναι οτι αν κοιταμε μονο θερμίδες ας τρωμε 2 κυβους ζαχαρι την ημέρα τις θερμιδες που πρεπει παίρνουμε
Δημοσ.

Ειναι δυνατον δυο ανθρωποι (παρομοιου βαρους) να παιρνουν τον ιδιο αριθμο θερμιδων και να αποβαλλουν διαφορετικο. Το τι ωρες τρως (και οι συνδυασμοι που κανεις) μου φαινεται λογικο να το επηρεαζουν αυτο, ασχετα απο το αν ισχυει τελικα η οχι

Επικινδυνα μονοπατια στα λεγομενα αυτα.

Θα υπαρξουν ατομα που θα πουν αφου θα αδυνατισω ετσι και αλλιως με ελεγχο των θερμιδων με παιρνει να τρωω ακομα και μονο μια φορα την μερα 2 λεπτα πριν τον υπνο χωρις να με νοιαζει το αν τρωω σωστα ως προς τον τροπο μαγειρεματος ως προς την ποικιλια των τροφων γιατι οι θερμιδες ειναι θερμιδες και ολα τα υπολοιπα δεν παν να κουρευονται.

γι αυτο που λες παντως εκανε δικαστήριο ο jamie Oliver με τα mc Donald's και σε μια συνεντευξη στο ted ex εξηγουσε οτι τα μακ εφάρμοζαν που λες αλλα αυτό δεν τους κάνει υγιεινό φαγητό .....κ ενα παραδειγμα που ειπε κ στο δικαστήριο ειναι οτι αν κοιταμε μονο θερμίδες ας τρωμε 2 κυβους ζαχαρι την ημέρα τις θερμιδες που πρεπει παίρνουμε

Παιδιά, τελευταία παρέμβαση γιατί το ξεσκίσαμε. ΔΕΝ έδωσα πουθενά διατροφικές συμβουλές. Ανέφερα facts.

Αν πω ότι η μη χρήση προφυλακτικού δεν σκοτώνει, κι αυτό το εκλάβει κάποιος ως "πήδα ό,τι κινείται ασκούφωτα", natural selection.

Αν πω ότι το στομάχι μας περιέχει υδροχλωρικό οξύ, κι αυτό το εκλάβει κάποιος ως, "το ακουαφόρτε είναι κατάλληλο προς κατανάλωση", natural selection.

Αν γράψω ότι δεν σε σκοτώνει η τάση, αλλά η ένταση, κι αυτό το εκλάβει κάποιος ως, "χώσε το δάχτυλο στην πρίζα", natural selection.

Αν γράψω κάπου ότι η μειωμένη εισροή θερμίδων οδηγεί σε απώλεια κιλών κι αυτό το εκλάβει κάποιος ως, τρώγε μία βάφλα τη μέρα και είσαι κομπλέ, natural selection.

Ειλικρινά σόρρυ που κούρασα, δεν ξέρω πόσο πιο απλά να το γράψω.

• Like 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...