Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε

Αυτό ισχύει και για κάρτα ανέργων;

Φωτογραφία δε χρειάζεται;

Δεν υπαρχει καρτα ανεργων και κανονική. Μία είναι η καρτα. Απλά αν είσαι ανεργος θα την φορτίζεις από το idika.gr (από 5/3 βασικά) χωρίς χρεωση.

Αν στείλεις φακελο κλπ  πρεπει να εχει φωτογραφία μεσα. Αν πας στον γκισέ  τότε φωτόγραφία μπορείς να πας. Αν δεν εχεις σου βγάζουν μία εκεί. Εχουν καμερα.

Επεξ/σία από fingolfingr
  • Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ.

Είχα κάνει πριν 3-4 βδομάδες αίτηση από Internet να μου έρθει στο σπίτι ταχυδρομικώς. Είχα επιλέξει άνεργος γιατί τότε ήμουν άνεργος. Πλέον ΔΕΝ είμαι άνεργος και κάρτα ΔΕΝ έχει έρθει σπίτι. Χθες πήγα σε γκισέ με QR να βγάλω "κανονική" κάρτα και να την γεμίσω με τα 30€ και η υπάλληλος μου είπε ότι εφόσον έχω κάνει αίτηση ηλεκτρονικά ΔΕΝ μπορεί να προχωρήσει. Της λέω είναι 3-4 βδομάδες που την έχω "παραγγείλει" και ακόμα να φανεί και αύριο κλείνουν οι πύλες σε διάφορους σταθμούς. Μου λέει "υπομονή". Έφυγα καθώς ήξερα ότι δεν φταίει σε κάτι η κοπέλα. Την δουλειά της κάνει.

Το θέμα είναι όμως εγώ τι θα κάνω από αύριο; Πόσο μπ@#δέλο είναι αυτή η χώρα ώρες ώρες; Σε αναγκάζουν να παρανομήσεις :huh:

Δημοσ.

δεν σε αναγκαζει κανεις να παρανομησεις, πουλανε εισιτήρια, αφου δεν εισαι ανεργος πας και αγοραζεις

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον αναγκάζουν να πληρώσει ακριβότερο εισιτήριο στερώντας του τη δυνατότητα να εκδόσει και να χρησιμοποιήσει μηνιαία κάρτα, για απροσδιόριστο χρόνο (δηλαδή για όσο θέλουν), με δική τους υπαιτιότητα.

Προσπάθησε να μάθεις αν εκδόθηκε η κάρτα. Αν ναι, μπορείς να πας σε άλλο εκδοτήριο και να πεις ότι την έχασες και ζητάς επανέκδοση (με το ΡΙΝ). Αν όχι, μπορεις να πας σε άλλο εκδοτήριο και να ζητήσεις νέα έκδοση κάρτας χωρίς να τους πεις ότι είχες κάνει ηλεκτρονική αίτηση.

Επεξ/σία από dtzgr
Δημοσ.
2 ώρες πριν, 3DJIN είπε

δεν σε αναγκαζει κανεις να παρανομησεις, πουλανε εισιτήρια, αφου δεν εισαι ανεργος πας και αγοραζεις

Δεν με κατάλαβες. Εγώ έχω όλη την καλή διάθεση να πληρώσω 30€ μηνιαία κάρτα αλλά μου στερούν την δυνατότητα γιατί αυτοί καθυστερούν στην ταχυδρόμηση καρτών, όχι εγώ. Μήπως να έκανα αίτηση πριν 4 μήνες όταν μου είπανε ότι οι άνεργοι θα κυκλοφορούν με τις βεβαιώσεις; Που να φανταστώ ότι δεν θα έχουν οργανωθεί ούτε τώρα; Και γιατί να πληρώσω 1,4€x2 φορές τουλάχιστον καθημερινά μέχρι να μου έρθει η κάρτα ενώ ΘΕΛΩ να χρησιμοποιώ κάρτα; Το να δώσω για 10 μέρες όσα δίνω σε έναν μήνα εξαιτίας τους, το βρίσκεις λογικό;

1 ώρα πριν, dtzgr είπε

Τον αναγκάζουν να πληρώσει ακριβότερο εισιτήριο στερώντας του τη δυνατότητα να εκδόσει και να χρησιμοποιήσει μηνιαία κάρτα, για απροσδιόριστο χρόνο (δηλαδή για όσο θέλουν), με δική τους υπαιτιότητα.

Προσπάθησε να μάθεις αν εκδόθηκε η κάρτα. Αν ναι, μπορείς να πας σε άλλο εκδοτήριο και να πεις ότι την έχασες και ζητάς επανέκδοση (με το ΡΙΝ). Αν όχι, μπορεις να πας σε άλλο εκδοτήριο και να ζητήσεις νέα έκδοση κάρτας χωρίς να τους πεις ότι είχες κάνει ηλεκτρονική αίτηση.

Όταν πήγα χθες στον γκισέ μου λέει η υπάλληλος ότι δεν μπορεί να δει τι γίνεται με την κάρτα μου (μαντέψτε: δεν λειτουργεί ακόμα η εξέλιξη πορείας ούτε στο site τους). Το θέμα είναι ότι δεν είπα ότι έχω εκδώσει ηλεκτρονικά κάρτα. Το είδε στο σύστημα εκείνη και δεν την άφηνε να προχωρήσει.

Δημοσ.

έχω την εντύπωση οτι απο την στιγμή που δεν τους αφήνει το σύστημα να σου εκδώσουν επιτόπου νέα κάρτα, σημαίνει οτι έχει εκδοθεί. Μπορείς να πάρεις την δευτέρα στο 11120 των ELTA courier και να ρωτήσεις σε ποιο στάδιο ειναι η αποστολή της κάρτας σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler
Είμαι άνεργος. Τι πρέπει να κάνω;

Εάν είστε άνεργος μπορείτε να εκδώσετε την προσωποποιημένη κάρτα σας με δύο τρόπους:

Α.            Μέσω της εφαρμογής στην ιστοσελίδα www.athenacard.gr , ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για την έκδοση της κάρτας σας / Υποβολή Αίτησης,  ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες.
Καταχωρείτε τα στοιχεία σας στην, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες.
Ο ΟΑΣΑ, συλλέγοντας τα παραπάνω στοιχεία, προχωρά στην έκδοση της προσωποποιημένης κάρτας σας, η οποία θα σας αποσταλεί στη διεύθυνση που δηλώσατε.
Η τελική ενεργοποίηση της Κάρτας, θα γίνει κατόπιν σχετικής επιβεβαίωσης από την ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης).

Σύντομα θα εκδοθεί σχετική οδηγία για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.

Β.             Στα εκδοτήρια Προσωποποιημένων Καρτών, προσκομίζοντας:

• Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο.
  • Πρόσφατη φωτογραφία. ( Αν δεν έχετε, θα φωτογραφηθείτε επί τόπου).
  • Επίσημο έγγραφο με το οποίο να πιστοποιείται ο ΑΜΚΑ σας σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (π.χ. φωτογραφία με το κινητό του επίσημου εγγράφου).

Η κάρτα εκδίδεται με ‘’Κανονικό Προφίλ΄΄ και ο δικαιούχος θα ακολουθήσει τις οδηγίες που θα δοθούν για να φορτώσει το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης, όπως αναφέρεται παραπάνω.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία προσωποποίησης των καρτών, οι δικαιούχοι μετακινούνται κανονικά με την επίδειξη του πιστοποιητικού του δικαιώματος τους από την ανοιχτή πύλη των σταθμών.

Βλέποντας το παραπάνω (που έχω τονίσει με κόκκινα γράμματα) στις συχνές ερωτήσεις στο www.athenacard.gr, καταλαβαίνω ότι ακόμα και όσοι δήλωσαν άνεργοι, στην πραγματικότητα θα λάβουν κάρτα με "Κανονικό Προφίλ", που σημαίνει ότι δεν διαφέρουν στην πραγματικότητα οι κάρτες αυτές από τις προσωποποιημένες κάρτες των υπολοίπων. Άρα, όποιος βρει δουλειά και τη χάσει ή όποιος δεν έχει δουλειά και βρει, δεν χρειάζεται να πηγαίνει στο εκδοτήριο για να βγάλει νέα κάρτα, καθώς όλα (από τις 5 Μαρτίου) θα γίνονται μέσα από το www.idika.gr.

Επίσης, το ότι υπάρχουν αρκετοί υπάλληλοι στα εκδοτήρια, που βαριούνται να κουνήσουν ακόμη και το ποντίκι, είναι γεγονός. Από τη στιγμή που στο ΑΜΚΑ υπάρχει ήδη καταχωρημένη προσωποποιημένη κάρτα, η αλήθεια είναι πως δεν μπορούν να εκδώσουν νέα, γιατί δεν γίνεται να έχει κάποιος δύο κάρτες, ασχέτως αν τη μία δεν την έλαβε ποτέ. Μπορεί κάλλιστα όμως ο υπάλληλος να ακυρώσει πρώτα την προηγούμενη κάρτα και ύστερα να προβεί στην έκδοση νέας κάρτας, όπως ακριβώς γίνεται στις περιπτώσεις απώλειας/κλοπής. Δεν ξέρω σε ποιο εκδοτήριο πήγες Adanos, αλλά θα σου πρότεινα να πας σε ένα πιο κεντρικό εκδοτήριο, όπου οι υπάλληλοι είναι καλύτερα ενημερωμένοι και συνήθως πιο συνεργάσιμοι, και ζήτα να ακυρωθεί η προηγούμενη κάρτα με ταυτόχρονη έκδοση καινούργιας κάρτας. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να πέσεις σε φυσιολογικό υπάλληλο, που να έχει όρεξη να σε βοηθήσει.

Επεξ/σία από pluss
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σιγά σιγά μπαίνουν μπάρες σε όλους τους σταθμούς. Θέλω να δω αυτούς που κάνανε χρήση του Μετρο χωρίς εισιτήριο και ήταν όλο μαγκιά.

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, JimxxZe είπε

Για όσους είναι φαντάροι και έχουν στρατιωτική ταυτότητα τι παίζει ξέρουμε;

Εδω δεν ξερουμε για ανεργους και αμεα θα ξερουμε για τα κωλοφανταρα? B)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, NotAliki177 said:

Σιγά σιγά μπαίνουν μπάρες σε όλους τους σταθμούς. Θέλω να δω αυτούς που κάνανε χρήση του Μετρο χωρίς εισιτήριο και ήταν όλο μαγκιά.

Kαιρος ητανε.

Οχι μονο μαγκια,αλλα πουλαγαν κι επανασταση με κατι επιχειρηματολογιες της πλακας.

Παρτε μπαρες τωρα και με ενα πονο εσεις οι τσαμπατζηδες γυφτοεπαναστατες :lol:

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, YourTrueLegend είπε

Kαιρος ητανε.

Οχι μονο μαγκια,αλλα πουλαγαν κι επανασταση . Αντε και με ενα πονο οι μπαρες τωρα προς καθε τσαμπατζη τσιπη γυφτοκαουμπόι :lol:

Καλα μην εισαι τοσο σιγουρος φιλαρακι στην Ελλαδα ο τζαμπατζης και ο παρανομος παντα επιβιωνει.. Ολο και καποια λυση θα βρεθει..

Επισης μην ακουμε βλακιες που λενε οτι εκλεισαν οι μπαρες...Ανοιχτα ειναι και περνας αμα θες απο αυτη την αμεα/ανεργων...

Στην Ελλαδα τιποτα δεν εφαρμοζεται οπως εγινε και με αλλα τοσα θεματα οπως αντικαπνιστικος νομος κλπ κλπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, eidikos33 said:

Καλα μην εισαι τοσο σιγουρος φιλαρακι στην Ελλαδα ο τζαμπατζης και ο παρανομος παντα επιβιωνει.. Ολο και καποια λυση θα βρεθει..

Επισης μην ακουμε βλακιες που λενε οτι εκλεισαν οι μπαρες...Ανοιχτα ειναι και περνας αμα θες απο αυτη την αμεα/ανεργων...

Στην Ελλαδα τιποτα δεν εφαρμοζεται οπως εγινε και με αλλα τοσα θεματα οπως αντικαπνιστικος νομος κλπ κλπ

Θα κλεισουν συντομα κι αυτες. Οτι ολο και καποια πατεντα θα βρεθει δεν αμφιβαλλω. Για νεοελληνες μιλαμε, δηλαδη πρωταθλητες κοσμου στη γυφτια και την κουτοπονηρια.

Παρ'ολα αυτα αν ποτε μεριμνησουν να υπαρχει ελεγχος στο χωρο εισοδου του καθε σταθμου, τοτε το τσαμπατζιλικι τουλαχιστον στο μετρο, θα λαβει τελος σε ικανοποιητικο ποσοστο γυφτων.

ΥΓ. Περα απο τους τσαμπατζηδες, μεγαλο συν ειναι και το γεγονος οτι δε θα μπορουν να εισβαλλουν και πασης φυσεως ζητιανοι, τουλαχιστον οχι σε αυτον τον ογκο που εισεβαλλαν μεχρι σημερα.

**Αν και αυτοι ειμαι βεβαιος οτι δε θα εχουν κανενα προβλημα να πληρωνουν εισητηριο (στην περιπτωση που το κρατος δεν τους εχει χορηγησει δωρεαν εισοδο ηδη).

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...