Vassilis_24 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 39 λεπτά πριν, YourTrueLegend είπε Ξανά. Δεν συζηταμε για τι προκαλει ζημια. Ακομα κι αν οι μιζες προκαλουν μεγαλυτερες ζημιες δε σημαινει οτι δεν πρεπει να περιοριστει το τσαμπατζιλικι πριν εκδικαστει η υποθεση για τις μιζες. ΔΕΝ ειναι αλληλενδετα αυτα τα δυο, γιαυτο σου ξαναλεω οτι ειναι οφφτοπικ οι μιζες (για τις οποιες σαφως και πρεπει να πληρωσουν οσοι ευθυνονται, αλλα αυτο δεν ειναι προαπαιτουμενο για να περιοριστει το τσαμπατζιλικι ). ΥΓ. Η μειωση κινησης που παρουσιαζεις ως προβλημα, για μενα φανταζει ως κατι θετικο. Αν πχ οι συρμοι σταματησουν να φισκαρουν απο τσαμπατζηδες, δε θα ειχα κανενα απολυτως προβλημα το time interval κατα τις ωρες αιχμης να πηγαινε απο 4 λεπτα στα 6 λεπτα πχ, με προυποθεση οτι θα υπηρχε και μειωση λειτουργικου κοστους που θα κατεληγε στην τσεπη του φορολογουμενου ειτε αμεσα (πχ μειωση τιμων εισητηριων) ειτε εμεσα (φοροι). Ακομα και λεφτα στον φορολογουμενο να μην επεστρεφαν, παλι δε θα με πειραζε μια μικρη αυξηση στο time interval με την προυποθεση οτι οι γυρω μου ειναι νομιμοι (δηλαδη πληρωνουν οσο κι εγω για την ιδια υπηρεσια, καλη-κακη-μετρια). ΥΓ2. Καμια κινηση δεν προκειται να μειωθει anyway. Το συντριπτικο ποσοστο των τσαμπατζηδων ειναι της κατηγοριας, "βρισκω και τα κανω", δηλαδη εχουν το 1.30 απλα επειδη βλεπουν πως μπορουν να μην το δωσουν, δε το δινουν. Δεν προκειται να αλλαξουν τροπο ζωης αυτοι, απλως θα πληρωνουν τον τροπο ζωης τους οσο πληρωνουν και ολοι οι υπολοιποι (τους οποιους εως χθες, θεωρουσαν κοροιδα). Φαντάζομαι ότι θα έχεις στα χέρια σου κάποια έρευνα περί αυτού, μιας και σε βλέπω γενικά πολύ ένθερμο υποστηρικτή. Εγώ λέω να τους κόβουμε τα πόδια κατευθείαν, για παραδειγματισμό για τους υπολοίπους, τα πρόστιμα είναι απλά ημίμετρα...
Tragic! Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 3 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε Φαντάζομαι ότι θα έχεις στα χέρια σου κάποια έρευνα περί αυτού, μιας και σε βλέπω γενικά πολύ ένθερμο υποστηρικτή. Εγώ λέω να τους κόβουμε τα πόδια κατευθείαν, για παραδειγματισμό για τους υπολοίπους, τα πρόστιμα είναι απλά ημίμετρα... Εγώ δεν καταλαβαίνω τον λόγο που δικαιολογούμε την παρανομία ή την οικονομική διευκόλυνση εις βάρος των άλλων. 2
YourTrueLegend Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 5 minutes ago, Tragic! said: Εγώ δεν καταλαβαίνω τον λόγο που δικαιολογούμε την παρανομία ή την οικονομική διευκόλυνση εις βάρος των άλλων. Αν καποιος ειναι απο τους παρανομουντες (εις βαρος των αλλων) τι περιμενεις να κανει;
Vassilis_24 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 2 λεπτά πριν, Tragic! είπε Εγώ δεν καταλαβαίνω τον λόγο που δικαιολογούμε την παρανομία ή την οικονομική διευκόλυνση εις βάρος των άλλων. Δε δικαιολογούμε την παρανομία, δικαιολογούμε την οικονομική διευκόλυνση, φυσικά και δεν είναι το ίδιο κι ας προσπαθείς να τα εξισώνεις. Καταλαβαίνω ότι είναι ωραίο να θεωρούμε κοινωνικές ομάδες κατώτερες και να μη θεωρούμε ότι θα βρεθούμε ποτέ στη θέση τους, όπως κάνουν κι οι εκάστοτε κυβερνώντες εξάλλου, ό,τι κάνει τον καθένα να κοιμάται καλύτερα το βράδυ... 1
jonkyr Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 3 ώρες πριν, eidikos33 είπε και οι λαθρο πως θα μπαινουν? Λαθρεπιβατες;
Tragic! Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 3 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε Δε δικαιολογούμε την παρανομία, δικαιολογούμε την οικονομική διευκόλυνση, φυσικά και δεν είναι το ίδιο κι ας προσπαθείς να τα εξισώνεις. Καταλαβαίνω ότι είναι ωραίο να θεωρούμε κοινωνικές ομάδες κατώτερες και να μη θεωρούμε ότι θα βρεθούμε ποτέ στη θέση τους, όπως κάνουν κι οι εκάστοτε κυβερνώντες εξάλλου, ό,τι κάνει τον καθένα να κοιμάται καλύτερα το βράδυ... Μίλησα για ανέργους, φαντάρους και ευπαθείς ομάδες; Τους εξίσωσα με τους τζαμπατζήδες; Λυπάμαι αν σε μπέρδεψε το ότι δεν διευκρίνησα το ΠΡΟΦΑΝΕΣ. Αυτοί δεν είναι παράνομοι. Είναι ανύμποροι (εκτός των φαντάρων οι οποίοι ομως είναι ορθό και αυτονόητο να διευκολύνονται). Και πρέπει να βοηθιούνται από ΟΛΟΥΣ μας για τη σωστή και ομαλή λειτουργία της "δημοκρατικής" μας κοινωνίας. Σε όσο βαθμό σαφώς μπορεί να χαρακτηριστεί ως τέτοια. Αλλά ο πουθενάς που δεν πληρώνει επειδή δεν τον ελέγχει κανείς ενώ μπορεί να το κάνει, ή ακόμα και να θυσιάσει τον πρωϊνό καφέ του για να το κάνει (πίστεψε με, πολλοί το κάνουν), θέλει πρόστιμα και καρπαζιές μέχρι να μάθει να σέβεται 5 πράματα. Και αυτό είναι το καλλίτερο για όλους τους νομοταγείς πολίτες. Οι "εξυπνάκηδες" πούλο. Μόνο μου ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα και έχουν και υποστηρικτές. Ορίστε μας. 2
eidikos33 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 2 λεπτά πριν, jonkyr είπε Λαθρεπιβατες; Λαθρομεταναστες για περνα μια βολτα απο Ελαιωνα να δεις τι γινεται,ολοι τζαμπα μπαινουν μεσα στα μμμ με τα γυναικοπαιδα
jonkyr Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Μόλις τώρα, eidikos33 είπε Λαθρομεταναστες για περνα μια βολτα απο Ελαιωνα να δεις τι γινεται,ολοι τζαμπα μπαινουν μεσα στα μμμ με τα γυναικοπαιδα Αντιλαμβάνομαι ότι (μάλλον) μόνο για αυτούς προβληματίζεσαι. Για τους Έλληνες τσαμπατζήδες δεν...; Εκτός αν θεωρείς ότι είναι ντόπιοι και τους ανήκουν τα ΜΜΜ. Μπορώ να σου δείξω δεκάδες έλληνες που μπαίνουν τσάμπα. Έλα μία βόλτα στην περιοχή μου για στους δείξω.
MikeJ Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Καλό θα ήταν να μην κλειδωθεί το θέμα γιατί άλλο είναι το νόημά του και όχι η συζήτηση πέρι τι έφταιξε για τη μαύρη τρύπα στην οικονομία Το λοιπόν, αν κάποιος διαθέτει ήδη προσωποποιημένη κάρτα που την είχε βγάλει πριν και τώρα πλέον είναι άνεργος τι κάνει ; Πάει σε γκισέ και την αλλάζουν (δλδ της προσθέτουν μέσα την πληροφορία της ανεργίας πχ ; Εγώ έκανα αίτηση για νέα κάρτα ηλεκτρονικά αλλά δεν βλέπω να έρχεται (κοντεύουν 2 μήνες) και αν και σε άλλους δεν έχει έρθει , εικάζω ότι έχει να κάνει με το ότι έχω ήδη κάρτα. 1
jakegate7 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Γιατί εβγαλες δεύτερη κάρτα αφου έχεις ήδη? Σε αυτή που έχεις ήδη είτε πας πρώτα στον γκισε να σου βάλουν την ιδιότητα ανέργου και μετά μπαίνεις στο idika για να ενεργοποιήσεις την ιδιότητα είτε απευθείας στο idika. Αύριο έχουν πει οτι θα ανοίξει η εφαρμογή του idika οπότε θα ξέρουμε τι ισχύει Εχω την εντυπωση οτι δεν μπορείς να βγάλεις δεύτερη κάρτα στο ίδιο ΑΜΚΑ, μήπως οταν την έβγαλες σου έβγαλε μνμ λάθους και δεν το πρόσεξες? 1
Adanos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, eidikos33 είπε Καλα μην εισαι τοσο σιγουρος φιλαρακι στην Ελλαδα ο τζαμπατζης και ο παρανομος παντα επιβιωνει.. Ολο και καποια λυση θα βρεθει.. Επισης μην ακουμε βλακιες που λενε οτι εκλεισαν οι μπαρες...Ανοιχτα ειναι και περνας αμα θες απο αυτη την αμεα/ανεργων... Στην Ελλαδα τιποτα δεν εφαρμοζεται οπως εγινε και με αλλα τοσα θεματα οπως αντικαπνιστικος νομος κλπ κλπ Σωστά. Ο σκληροπυρηνικός τσαμπατζής θα βρει τρόπο να μπει. Ο απλός τσαμπατζής δεν νομίζω να μπορέσει. Σιγά μην πηδήξει πάνω απ' τις μπάρες η γκόμενα που φοβάται μην σπάσει το νύχι της ή ο παχύσαρκος 50άρης που παίρνει ανελκυστήρα για να μην ανέβει 30 σκαλοπάτια. Οπότε αναγκαστικά οι πιο λάιτ τσαμπατζήδες θα λιγοστέψουν αισθητά. Και οι ζητιάνοι δεν νομίζω να ελαττωθούν καθώς χέζονται στο τάλιρο με αυτή την "δουλειά" τους και δεν θα τους λείψουν 30€. 5 ώρες πριν, 3DJIN είπε εγω θελω να δω πως θα αντιμετωπίσουν τις εντάσεις απο τις καθυστερήσεις μπες-βγες, ηδη σε δουκ. πλακ ειναι απαλευτα και ας ειναι ενας χαλαρος σταθμός. Μην ξεχναμε οι σταθμοι που εχουμε πλην δυο δεν εχουν την υποδομη για αυτο το σύστημα δε μπορω να χανω 1,5 λεπτο για να περασω τη μπαρα... Με σάλιο και υπομονή... 4 ώρες πριν, phanispal είπε Για τις μίζες δε βλέπω να αναφέρεται κάτι. http://www.tovima.gr/society/article/?aid=947439 Μόνο οι τζαμπατζήδες φταίνε. Φταίνε ΚΑΙ οι τσαμπατζηδες. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. 3 ώρες πριν, eidikos33 είπε Λαθρομεταναστες για περνα μια βολτα απο Ελαιωνα να δεις τι γινεται,ολοι τζαμπα μπαινουν μεσα στα μμμ με τα γυναικοπαιδα Οι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες γενικά έχουν ανεπίσημα "προνόμια". Θα μπουν και αυτοί σε σειρά κάποια στιγμή. Γενικά θεωρώ πως, εφόσον το κράτος και ο έλεγχος δεν είναι επαρκής και η παρανομία ανθεί στην χώρα αυτή, το ηλεκτρονικό εισιτήριο και οι πύλες είναι ένα θετικό μέτρο που έπρεπε να εφαρμοστεί πρώτο στην Ελλάδα αν κάποιος αναλογιστεί το πόσο έχουμε στο αίμα μας το τσάμπα. Το θέμα είναι και από πλευράς ΟΑΣΑ και κράτους να υπάρξουν και κάποιες διορθώσεις και αλλαγές στην υπηρεσία: Περισσότερη ασφάλεια, περισσότερη καθαριότητα, επεκτάσεις γραμμών, αγορά νέων λεωφορείων και περισσότερα δρομολόγια. Πιο σοβαροί οδηγοί και όχι οδηγοί που μιλάνε στο τηλέφωνο με 40+ άτομα μέσα στο λεωφορείο με φουλ γκάζι για να σχολάσει πιο γρήγορα. Θέλει αρκετές αλλαγές το μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ και ευελπιστώ με τα έσοδα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (αν υπάρξουν τελικά) να τις δούμε αυτές τις αλλαγές εν καιρώ. Υ.Γ.: Στην Βιέννη το μετρό λειτουργεί ρολόι, έχουν καλοδιατηρημένους σταθμούς αν αναλογιστείς την ηλικία τους, και δεν υπάρχουν μπάρες παρά μόνο ακυρωτικά. Τσαμπατζήδες ελάχιστοι καθώς το πρόστιμο είναι 100€ και οι έλεγχοι συχνοί. Βέβαια, τα εισιτήρια είναι πιο ακριβά εκεί (2,2€ μονής διαδρομής, 45€ μηνιαία) αλλά οι μισθοί άλλοι. Υ.Γ.2: 16 ώρες πριν, pluss είπε Δεν ξέρω σε ποιο εκδοτήριο πήγες Adanos, αλλά θα σου πρότεινα να πας σε ένα πιο κεντρικό εκδοτήριο, όπου οι υπάλληλοι είναι καλύτερα ενημερωμένοι και συνήθως πιο συνεργάσιμοι, και ζήτα να ακυρωθεί η προηγούμενη κάρτα με ταυτόχρονη έκδοση καινούργιας κάρτας. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να πέσεις σε φυσιολογικό υπάλληλο, που να έχει όρεξη να σε βοηθήσει. Ρώτησα σε άλλο γκισέ και μου είπε ότι σε 30 εργάσιμες έρχεται η κάρτα οπότε υπομονή (για άλλη μια φορά). Οι 30 εργάσιμες δεν περάσανε αν δεν κάνω λάθος. Οπότε αναμένω. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2018 από Adanos 1
gatokoritso Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 30 εργασιμες?30 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ?ναι σιγα μην ερθει και το πασχα..
dtzgr Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Και λίγα σου είπαν. Ενα ολόκληρο αμάξι συναρμολογείται σε 18 ώρες, σκέψου πόσο θέλει για να εκδοθεί μια κάρτα (της οποίας τα στοιχεία και φωτογραφία έχεις ήδη εισάγει ηλεκτρονικά). Για να μη μιλήσουμε για την αποστολή: σε 30 εργάσιμες στέλνεται πακέτο απο το τελευταίο χωριό της Αυστραλίας προς το τελευταίο χωριό της Νορβηγίας. Φαντάσου πόσο θέλει ένας φάκελος από τα κεντρικά του ΟΑΣΑ στη Μετσόβου 15 μέχρι την Κυψέλη. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2018 από dtzgr
Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Κάποιοι φίλοι και γνωστοί έκαναν ηλεκτρονική αίτηση για την προσωποποιημένη κάρτα για ανέργους, πέρασε πάνω από ένας μήνας και δεν τους έχουν στείλει κάτι. Εγώ θα πάω να την βγάλω στα εκδοτήρια.
Adanos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 8 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Κάποιοι φίλοι και γνωστοί έκαναν ηλεκτρονική αίτηση για την προσωποποιημένη κάρτα για ανέργους, πέρασε πάνω από ένας μήνας και δεν τους έχουν στείλει κάτι. Εγώ θα πάω να την βγάλω στα εκδοτήρια. Η καλύτερη λύση είναι αυτή. Το κακό είναι πως αν έχεις ήδη κάνει ηλεκτρονική αίτηση, δεν μπορείς να κάνεις και άλλη στον γκισέ. Μένει να ρωτήσω αν μπορώ να ακυρώσω την ηλεκτρονική και να βγάλω επιτόπου μια, αλλά χλωμό. 11 ώρες πριν, dtzgr είπε Και λίγα σου είπαν. Ενα ολόκληρο αμάξι συναρμολογείται σε 18 ώρες, σκέψου πόσο θέλει για να εκδοθεί μια κάρτα (της οποίας τα στοιχεία και φωτογραφία έχεις ήδη εισάγει ηλεκτρονικά). Για να μη μιλήσουμε για την αποστολή: σε 30 εργάσιμες στέλνεται πακέτο απο το τελευταίο χωριό της Αυστραλίας προς το τελευταίο χωριό της Νορβηγίας. Φαντάσου πόσο θέλει ένας φάκελος από τα κεντρικά του ΟΑΣΑ στη Μετσόβου 15 μέχρι την Κυψέλη. Στην Ελλάδα σταματάει ο χρόνος. Δεν το ξέρεις; οι 10 μέρες γίνονται άνετα 1 μήνας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις