Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Getta Robo είπε

Ενω οδηγουν; Δεν νομιζω ο ΚΟΚ να συμφωνει μαζι τους.

Δεν το γνωριζω, δεν οδηγω. Δηλαδη οι ταξιτζηδες που συνηθως εχουν διπλα τους ενα μεγαλο δοχειο φραπε παρανομουν? Στους συχνους ελεγχους που τους κανουν εχω ακουσει να βεβαιώνονται παραβασεις για επιλογη πελατων, για πειραγμενο ταξιμετρο κλπ., αλλα για καφε οχι.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
3 minutes ago, rus said:

Δεν το γνωριζω, δεν οδηγω. Δηλαδη οι ταξιτζηδες που συνηθως εχουν διπλα τους ενα μεγαλο δοχειο φραπε παρανομουν? Στους συχνους ελεγχους που τους κανουν εχω ακουσει να βεβαιώνονται παραβασεις για επιλογη πελατων, για πειραγμενο ταξιμετρο κλπ., αλλα για καφε οχι.

Αν λοιπον οδηγεις, ενω κρατας την φραπεδαρα, και το τσιγαρο στο αλλο χερι, παρανομεις.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Getta Robo είπε

Αν λοιπον οδηγεις, ενω κρατας την φραπεδαρα, και το τσιγαρο στο αλλο χερι, παρανομεις.

Αυτό ισχυει και για του ςεπαγγελματιες? Οι ταξιτζήδες που μολις ανεφερα γιατι δεν ανησυχουν?

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, rus είπε

Πρόσεχε, η προνομία είναι να πίνεις/τρως/καπνίζεις την ώρα που οδηγάς. Αν ο ταξιτζής/λεωφορειατζής/οδηγός έχει παρκάρει στην άκρη και πίνει/καπνίζει/τρώει τότε δεν θεωρείται παράνομο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, gokuthelegend είπε

Πρόσεχε, η προνομία είναι να πίνεις/τρως/καπνίζεις την ώρα που οδηγάς. Αν ο ταξιτζής/λεωφορειατζής/οδηγός έχει παρκάρει στην άκρη και πίνει/καπνίζει/τρώει τότε δεν θεωρείται παράνομο.

Για την ωρα της οδηγησης μιλαμε. Αν χρησιμοποιεις ταξι θα ξερεις ότι τις περισσοτερες φορες διπλα τους υπαρχει ένα φραπεδακι.

Οσο για το τσιγαρο, εκει υπαρχει σαφη ςαπαγορευση (παρολ αυτά καποιοι συνηθιζουν να εχουν ένα τσιγαρακι στο αριστερο τους χερι:))

Δημοσ.

Που ακριβώς λέει στον ΚΟΚ ότι απαγορεύεται να πίνεις/τρως όταν οδηγείς?

Συγκεκριμένη αναφορά παρακαλώ, με άρθρο και παράγραφο. 

Να ξέρω αν ειναι παράνομο να πίνω από το μπουκαλάκι με νερό που έχω συνήθως μαζί μου.

Δημοσ.

Εγω εχω μια αλλη, ας υποθεσουμε ότι ο ελεγκτης πιανει έναν ανεργο στο λεωφορειο χωρις καρτα. Υπαρχει προστιμο? Πόσο?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, rus είπε

Εγω εχω μια αλλη, ας υποθεσουμε ότι ο ελεγκτης πιανει έναν ανεργο στο λεωφορειο χωρις καρτα. Υπαρχει προστιμο? Πόσο?

Μπορει να εχει το χαρτι/βεβαιωση ομως.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Fulgore είπε

Μπορει να εχει το χαρτι/βεβαιωση ομως.

Ναι, πως αλλιως θα δειξει οτι ειναι ανεργος.

Ισχυει ακομα το χαρτι/βεβαιωση για τα λεωφορεια? Νομιζα οτι καταργηθηκε.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, rus είπε

Ναι, πως αλλιως θα δειξει οτι ειναι ανεργος.

Ισχυει ακομα το χαρτι/βεβαιωση για τα λεωφορεια? Νομιζα οτι καταργηθηκε.

Αν για χ,ψ λογους δεν εχεις καρτα οπως ανεφερες σαν εναλλακτικη επιλογη εχεις την βεβαιωση.

Και προφανως και δεν καταργηθηκε γιατι το συστημα εχει ακομα τα θεματακια του οπως εχει αναφερθει απο πολλους πχ στο θεμα της ανανεωσης.

Ειδικα για το λεωφορειο που ανεφερες δεν υπαρχουν οι μπαρες αρα δεν εχεις καποιο θεμα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το συστημα εχει μεν τα θεματακια του, και τα λεωφορεια δεν εχουν μπαρες, αλλα η βεβαιωση του οαεδ ισχυει ακομα? Πως ειμαστε σιγουροι?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
Στις 17/7/2018 στις 1:48 ΜΜ, *nenya* είπε

Εμείς είμαστε οι επιβάτες, εμείς ερχόμαστε σε επαφή με τέτοιους οδηγούς, εμείς μπορούμε να τους εκθέσουμε αν το θέλουμε ;) Αρχικά, μήνυμα στο site του oasa με περιγραφή του περιστατικού ΚΑΙ προσθέτεις στο μήνυμα τον νόμο κατά του καπνίσματος ΚΑΙ διαδίδεις το περιστατικό σε twitter, blogs, sites, fb, να το δει όσος περισσότερος κόσμος γίνεται. Και για bonus αν θες συνοδεύεις και με φωτο του καπνιστή οδηγού από μπροστά να φαίνεται και ο αριθμός του λεωφορείου [εννοείται την φάτσα του οδηγού την κάνεις να μην φαίνεται, μην έχεις μπλεξίματα].

Στο θέμα του βίντεο με τον οδηγό, επειδή έχει τύχει να μιλήσω με άτομο που κατέγραφε έναν οδηγό στο κινητό (ο οδηγός έβριζε και έριχνε καντήλια στον επιβάτη καθ' όλη την διάρκεια της διαδρομής), αργότερα του έκανε καταγγελία στον ΟΑΣΑ που δεν έγινε τίποτα πέρα από ένα απλό "συγνώμη", δικηγόρος του είπε οτι ακόμα και με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου να σηκώσεις το βίντεο αυτό είναι παράνομο. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Στο θέμα του βίντεο με τον οδηγό, επειδή έχει τύχει να μιλήσω με άτομο που κατέγραφε έναν οδηγό στο κινητό (ο οδηγός έβριζε και έριχνε καντήλια στον επιβάτη καθ' όλη την διάρκεια της διαδρομής), αργότερα του έκανε καταγγελία στον ΟΑΣΑ που δεν έγινε τίποτα πέρα από ένα απλό "συγνώμη"

Και τι ηθελες να γινει δηλαδή? Να απολυθει επειδη τσακωθηκε με έναν επιβατη?

Να δουμε τι θα γινει και με το νέο κανονισμο των ταξιτζηδων, ποινες λεει αν φερονται απρεπως στο πελατη, αντε ομως ο πελατης να αποδειξει ότι οντως εγινε κατι τετοιο. Θα πρεπει οι οδηγοι να κουβαλανε καμερα πανω τους οπως γινεται με τους αμερικανους αστυνομικους...

Επεξ/σία από rus
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, rus είπε

Και τι ηθελες να γινει δηλαδή? Να απολυθει επειδη τσακωθηκε με έναν επιβατη?

Επειδή μάλλον δεν κατάλαβες, ο επιβάτης δεν τσακώθηκε με τον οδηγό, αλλά ο οδηγός τα ξεκίνησε όλα.

Ο συγκεκριμένος οδηγός είχε σταματήσει το όχημα σε μια ενδιάμεση στάση πριν καν φτάσει στην αφετηρία και είπε στους επιβάτες να βγούνε όλοι έξω και να περιμένουν το επόμενο δρομολόγιο που ήταν λίγο πριν από αυτό και θα τους πήγαινε στην αφετηρία. Τρία άτομα αρνήθηκαν να βγούνε, ο οδηγός έλεγε οτι έληξε η βάρδιά του εκείνη την ώρα αλλά αυτό ήταν ψέμματα γιατί τουλάχιστον ο υποφαινόμενος επιβάτης το γνώριζε πότε λήγουν οι βάρδιες των οδηγών. Ο οδηγός τους είπε οτι θα καλέσει την αστυνομία αν δεν φύγουν, κάλεσε την αστυνομία που ήρθε, οι επιβάτες ανέφεραν τι και πως και ο αστυνόμος είπε στον οδηγό να επικοινωνήσει με τον προϊστάμενό του στον ΟΑΣΑ και να εκτελέσει οτι οδηγίες του δώσει ο προϊστάμενος για το θέμα, αν έλεγε ο προϊστάμενος οτι έπρεπε να φύγουν οι επιβάτες και αυτοί δεν έφευγαν τότε έπρεπε να τους συλλάβει ο αστυνομικός, έλα όμως που ο προϊστάμενος είπε να συνεχίσει κανονικά το δρομολόγιο μέχρι την λήξη της βάρδιας (που προφανώς δεν έληγε τότε η βάρδια αλλά ο οδηγός το είπε έτσι γιατί βαριόταν να δουλέψει και μάλλον είχε έρθει σε συννενόηση με άλλους οδηγούς της γραμμής για να καλύψουν το θέμα). Τελικά συνέχισε το δρομολόγιο κανονικά και μόλις κατέβηκαν οι δύο προτελευταίοι επιβάτες και έμεινε ο τελευταίος άρχισε να ρίχνει καντήλια και χριστοπαναγίες στον επιβάτη. Αυτός έβγαλε το κινητό και άρχισε να τον καταγράφει σε βίντεο προς το τέλος. Η καταγγελία έγινε στον ΟΑΣΑ μαζί με το βίντεο, αλλά δεν έγινε τίποτα. Σκέφτηκε να σηκώσει το βίντεο στο διαδίκτυο αλλά μετά κινδυνεύει να του κάνει μήνυση και αγωγή ο οδηγός, ακόμα και με αλλοιωμένη την φάτσα/

Κάτι τέτοιοι δημόσιοι υπάλληλοι που κατά κύριο λόγο μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, χρειάζονται οχι απλά απόλυση με τις κλωτσιές αλλά να μην βρίσκουν πουθενά δουλειά και να πεινάσει όλη η οικογένειά τους μετά. 

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...