Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειχα με εναν πολλη καλο μου φιλο αλβανικης καταγωγης μια συζητιση πανω σε αυτο το θεμα, θα ηθελα να δω μερικες γνωμες ακομα, ποια ειναι η γνωμη σας?

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ειχα με εναν πολλη καλο μου φιλο αλβανικης καταγωγης μια συζητιση πανω σε αυτο το θεμα, θα ηθελα να δω μερικες γνωμες ακομα, ποια ειναι η γνωμη σας?

Σίγουρα δεν είσαι εσύ ο φίλος σου ?

• Like 29
Δημοσ.

Όσο πιο αμόρφωτος είναι ένας λαός τόσο πιο πολύ στρέφεται στον εθνικισμό.

Επίσης όσο πιο κατεστραμένος είναι ένας λαός τόσο πιο πού στρέφεται στο μεγαλοϊδεατισμό.

• Like 22
Δημοσ.

Όσο πιο αμόρφωτος είναι ένας λαός τόσο πιο πολύ στρέφεται στον εθνικισμό.

Επίσης όσο πιο κατεστραμένος είναι ένας λαός τόσο πιο πού στρέφεται στο μεγαλοϊδεατισμό.

Εδώ μιλάμε για κάτι δεκάδες άντε εκατοντάδες καθυστερημένους καραβλάχους αλβανούς, δε έχει καμιά σχέση με τον λαό. 

Δεν είναι π.χ. μισό εκατομμύριο ψήφοι στην χα για να συμπεράνεις με σιγουριά ότι έχεις να κάνεις με αμόρφωτο λαό.

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ μιλάμε για κάτι δεκάδες άντε εκατοντάδες καθυστερημένους καραβλάχους αλβανούς, δε έχει καμιά σχέση με τον λαό. 

Δεν είναι π.χ. μισό εκατομμύριο ψήφοι στην χα για να συμπεράνεις με σιγουριά ότι έχεις να κάνεις με αμόρφωτο λαό.

Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω τι τάσεις επικρατούν στον αλβανικό λαό ως προς το θέμα αλλά είχα την εντύπωση πως το καλοβλέπουν γενικά όλοι, άσχετα με το αν το εκφράζουν κιόλας. Μπορεί να κάνω και λάθος όμως.

Πάντως δεν είναι αυτό το κριτήριο της αμορφωσιάς του αλβανικού λαού, αυτό θα ήταν αποτέλεσμα αν ίσχυε.

Ανεξαρτήτως αυτού, ο αλβανικός λαός δεν είναι ιδιαίτερα μορφωμένος, όχι επειδή είναι χαζός αλλά λόγω των πολιτικών και οικονομικών συγκοιριών των τελευταίων δεκαετιών.

Για να μην παρεξηγηθούμε δεν το είπα ρατσιστικά. Και ο ελληνικός λαός μετά τον ατυχή πόλεμο το 1897 και την οικονομική κατάπτωση στον μεγαλοϊδεατισμό και στον εθνικισμό κατέφυγε.

Δημοσ.

Μεγάλη Αλβανία, μεγάλα Σκοπια, μεγάλη Ελλάδα, Βουλγαρία με πρόσβαση στο Αιγαιο, αναβίωση Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Εθνικιστικά παραμύθια του κάθε λαου, κυκλοφορούν και ένα χάρτη λιγοι Εθνικιστές, παντρεύουν τις ονειρώξεις τους με λίγη παραλλαγμένη ιστορία, μια ξεχασμένη μειονότητα και λίγα γεγονότα του παρελθόντος και φτιάχνουν ένα παραμύθι για να έχουν να πορεύονται. 

• Like 21
Δημοσ.

Εγω που δουλευω μαζι με ατομα απο την αλβανια.. εχουν μερικοι πολυ ακραιες αποψεις.

Ο ενας λεει οτι ολη η ηπειρος ηταν αλβανικη, στην πρεβεζα μιλανε αλβανικα, με ειπε ενα ονομα απο καποιον κατακτητη που ειχαν σαν τον Μ.Αλεξανδρο.

Το καλυτερο ειναι οτι δεν σεβονται την χωρα που μενουν, μεγαλωνουν τα παιδια τους, ολα, οποια και να ηταν αυτη, δεν αναφερομαι μονο στην Ελλαδα .

Οταν γυριζει λεγοντας η χωρα σου ειναι ενα μπουρδελο, φανερωνει την παιδεια του...

• Like 10
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...