Προς το περιεχόμενο

Η πρώτη υψηλής ευκρίνειας φωτογραφία του Πλούτωνα από το New Horizons της NASA


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ιστορική χαρακτηρίζεται η σημερινή μέρα για την ανθρωπότητα και την εξερεύνηση του διαστήματος αφού το διαστημικό σκάφος New Horizons, το ταχύτερο που έχει κατασκευαστεί, βρέθηκε πιο κοντά από ποτέ στον Πλούτωνα, και μάλιστα έστειλε και την πρώτη, υψηλής ανάλυσης φωτογραφία του μυστηριώδους και αινιγματικού πλανήτη νάνου.

Το New Horizons θα πραγματοποιήσει “χαμηλές πτήσεις” στον πλανήτη νάνο (από απόσταση 12.500 χιλιομέτρων, που θα λέγαμε πως είναι τρεις φορές μικρότερη από εκείνη που βρίσκονται οι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι από την Γη) για να φωτογραφήσει το ορατό ημισφαίριο και να συλλέξει πληροφορίες για την ατμόσφαιρα του, την σύσταση της ενώ αναμένεται να περάσει και από τον νότιο πόλο του, ένα τμήμα που βρίσκεται εδώ και 20 χρόνια στο σκοτάδι, και αναμένεται να συνεχίσει να βρίσκεται στο σκοτάδι για ακόμη 80 χρόνια.

 

Αργότερα αναμένεται να περάσει και σε απόσταση 28.000 χιλιομέτρων από τον Χάροντα, το μεγαλύτερο από τα πέντε φεγγάρια του Πλούτωνα για να συλλέξει πληροφορίες για την επιφάνεια του, την ατμόσφαιρα του (αν διαθέτει) κ.ά. Πέρα από την “εξερεύνηση” του Πλούτωνα και του Χάροντα, η αποστολή που κόστισε 700 εκατομμύρια δολάρια, θα επισκεφτεί και την Ζώνη του Κάϊπερ, ένα δακτύλιο παγωμένων σωμάτων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τα σκουλικα απο την ταινια dune ειναι αυτα? :P

 

Για την ταινία δεν ξέρω, πάντως όποιος sci-fi fan δεν έχει διαβάσει τουλάχιστον τα έξι βιβλία του Frank Herbert, διαπράττει διαρκές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Ειδικά το God Emperor of Dune δεν έχει ισάξιο στο είδος του, το θεωρώ κατά πολύ μακράν το καλύτερο βιβλίο επιστημονικής φαντασίας αλλά φυσικά δεν διαβάζεται μόνο του, χρειάζεται και τα προηγούμενα 3.

 

Σχετικά με τον Πλούτωνα τώρα, επιτέλους έφτασε το ρημάδι! Φοβερή φωτογραφία και σκεφτείτε ότι το σκάφος ήταν ακόμα πολύ μακρυά από τον "πλανήτη". Στο κοντινότερο σημείο της τροχιάς του έφτασε γύρω στις 14.49 Ελλάδος στα 12.000 χλμ και η ανάλυση ήταν της τάξης των εκατοντάδων μέτρων ανά pixel.

 

Το live streaming εδώ: http://www.ustream.tv/NASAHDTV

 

(αν και προς το παρόν είναι ήρεμα τα πράγματα, οι κοντινές φωτογραφίες πρέπει να φτάνουν στη Γη μόλις αυτή την ώρα)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...