Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, όπως λέει ο τίτλος, μπορώ να βάλω φρέσκα μύδια (και λοιπά όστρακα) στην κατάψυξη και να τα καταναλώσω αφού τα αποψύξω;

Δημοσ.

Τι εννοείς «καθάρισμα σακούλι»;

 

Εννοείς ότι πρέπει να τα καθαρίσω και να τα βάλω σε σακουλάκι;

 

Αν δεν τα καθαρίσω και τα βάλω με το δύχτι όπως τα πήρα, δε θα είναι βρώσιμα όταν τα βγάλω, αν τα καθαρίσω μετά;

 

Μωρέ φρέσκα ναι, αλλά αν έχεις πάρει σχεδόν τρία (3) κιλά, πώς να τα φας μονομιάς;

Δημοσ.

Πως σκοπεύεις να τα μαγειρέψεις? Αν είναι τίποτα κοκκινιστά/σαγανάκι μήπως να τα καταψύξεις μαγειρεμένα (?) Αν είναι για τίποτα αχνιστά, ίσως μπορείς να τα πλύνεις λίγο και να τα βάλεις κι έτσι.

Εγώ δεν τρώω τέτοια πράγματα και δεν έχω ιδέα, πάντως η πεθερα μου κάνει αυτό με το σακουλάκι και μετά το αποτέλεσμα είναι σούπερ αηδιαστικό (βέβαια για μένα και τα φρεσκα είναι σούπερ αηδιαστικά, αλλά τέλος πάντων).

Δημοσ.

Αχνιστά τα κάνω συνήθως.

 

Αν τα μαγειρέψω, πώς θα τα καταψύξω; Εκτός κι αν εννοείς ότι θα βγάλω την ψίχα και θα τη βάλω σε κανά τάπερ μαζί με το ζωμό.

 

Οπότε λες όχι στην κατάψυξη πριν καθαριστούν και μαγειρευτούν. Γιατί αυτό; Επειδή είναι ακόμα ζωντανά και καταψύχοντάς τα θα πεθάνουν και μετά δε θα είναι βρώσιμα;

Δημοσ.

Ναι, απλά υποτίθεται ότι θα τα καθαρίσω όταν αποψυχθούν και πριν μαγειρευτούν.

 

Το θέμα είναι να μάθουμε αν είναι σίγουρο ότι δε θα είναι βρώσιμα σε τέτοια περίπτωση.

Δημοσ.

Απο οσο ξερω αυτα ειναι βρωσιμα οταν κατα το μαγειρεμα ανοιγουν και δεν μενουν κλειστα.Ο πατερας της κοπελας μου που μαζευει συχνα τετοια οστρακοειδη,πολλες φορες τα καταψυχει και οταν τα μαγειρεψει τα περισσοτερα ανοιγουν κανονικα,ενω,τα υπολοιπα δεν τα τρωμε οπως δεν θα τα τρωγαμε ουτε φρεσκα.Οποτε λογικα δεν θα εχεις θεμα.Βεβαια μυρισε το και λιγακι πριν το φας.

Δημοσ.

Για καλύτερα αποτελέσματα, τα καταψύχεις μέσα σε νερό (μαζί με το νερό εννοείται).Αυτό γιατί τα θαλασσινά, "στεγνώνουν" σε πολλά σημεία και χάνουν τη νοστιμιά τους αν εκτίθενται κατ' ευθείαν στον παγωμένο αέρα.Για του λόγου το αληθές, ρίξε μία ματιά σε κατεψυγμένα θαλασσινά που πωλούνται, έχουν μία κρούστα πάγου εξωτερικά για αυτό το λόγο.

  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα, όπως λέει ο τίτλος, μπορώ να βάλω φρέσκα μύδια (και λοιπά όστρακα) στην κατάψυξη και να τα καταναλώσω αφού τα αποψύξω;

 

Αυτά μόνο φρέσκα κρατάνε την γεύση τους. Μπορείς βέβαια ΜΟΝΟ με την τεχνική που είπε ο Lanike71.

Πρέπει να τα καταψήξεις ΜΕ το νερό. Γιατί αυτά είναι ακόμα ζωντανά μέσα στο κέλυφος.

Δημοσ.

Όταν δεν ανοίγουν στο μαγείρεμα, υποτίθεται ότι ήταν από πριν ψόφια, και λένε ότι δεν είναι βρώσιμα.

 

Τώρα αν όσα ανοίγουν παραμένουν ζωντανά, δεν το γνωρίζω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...