phanispal Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα, όπως λέει ο τίτλος, μπορώ να βάλω φρέσκα μύδια (και λοιπά όστρακα) στην κατάψυξη και να τα καταναλώσω αφού τα αποψύξω;
γροσερισοπ Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 80% ναί, καθάρισμα σακούλι και κατανάλωση εντώς 6 μηνών. βέβαια θα ειναι να μάπα, αυτά τα τρως φρέσκα δικιέ μου! 1
phanispal Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Τι εννοείς «καθάρισμα σακούλι»; Εννοείς ότι πρέπει να τα καθαρίσω και να τα βάλω σε σακουλάκι; Αν δεν τα καθαρίσω και τα βάλω με το δύχτι όπως τα πήρα, δε θα είναι βρώσιμα όταν τα βγάλω, αν τα καθαρίσω μετά; Μωρέ φρέσκα ναι, αλλά αν έχεις πάρει σχεδόν τρία (3) κιλά, πώς να τα φας μονομιάς;
idomeneas7 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Πως σκοπεύεις να τα μαγειρέψεις? Αν είναι τίποτα κοκκινιστά/σαγανάκι μήπως να τα καταψύξεις μαγειρεμένα (?) Αν είναι για τίποτα αχνιστά, ίσως μπορείς να τα πλύνεις λίγο και να τα βάλεις κι έτσι. Εγώ δεν τρώω τέτοια πράγματα και δεν έχω ιδέα, πάντως η πεθερα μου κάνει αυτό με το σακουλάκι και μετά το αποτέλεσμα είναι σούπερ αηδιαστικό (βέβαια για μένα και τα φρεσκα είναι σούπερ αηδιαστικά, αλλά τέλος πάντων).
andreapaog328 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 καθαρισμα και στη φωτια μεχρι νανοιξουνε. μετα καταψυξη μαζι με το ζουμι τους. οχι παντως στο διχτυ και καταψυξη
phanispal Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Αχνιστά τα κάνω συνήθως. Αν τα μαγειρέψω, πώς θα τα καταψύξω; Εκτός κι αν εννοείς ότι θα βγάλω την ψίχα και θα τη βάλω σε κανά τάπερ μαζί με το ζωμό. Οπότε λες όχι στην κατάψυξη πριν καθαριστούν και μαγειρευτούν. Γιατί αυτό; Επειδή είναι ακόμα ζωντανά και καταψύχοντάς τα θα πεθάνουν και μετά δε θα είναι βρώσιμα;
andreapaog328 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 ε ναι ξερω γω? αν τα βαλεις ετσι μεσα θα καταψυξεις και τη βρωμα
phanispal Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Ναι, απλά υποτίθεται ότι θα τα καθαρίσω όταν αποψυχθούν και πριν μαγειρευτούν. Το θέμα είναι να μάθουμε αν είναι σίγουρο ότι δε θα είναι βρώσιμα σε τέτοια περίπτωση.
nemesiskp Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Απο οσο ξερω αυτα ειναι βρωσιμα οταν κατα το μαγειρεμα ανοιγουν και δεν μενουν κλειστα.Ο πατερας της κοπελας μου που μαζευει συχνα τετοια οστρακοειδη,πολλες φορες τα καταψυχει και οταν τα μαγειρεψει τα περισσοτερα ανοιγουν κανονικα,ενω,τα υπολοιπα δεν τα τρωμε οπως δεν θα τα τρωγαμε ουτε φρεσκα.Οποτε λογικα δεν θα εχεις θεμα.Βεβαια μυρισε το και λιγακι πριν το φας.
Lanike71 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Για καλύτερα αποτελέσματα, τα καταψύχεις μέσα σε νερό (μαζί με το νερό εννοείται).Αυτό γιατί τα θαλασσινά, "στεγνώνουν" σε πολλά σημεία και χάνουν τη νοστιμιά τους αν εκτίθενται κατ' ευθείαν στον παγωμένο αέρα.Για του λόγου το αληθές, ρίξε μία ματιά σε κατεψυγμένα θαλασσινά που πωλούνται, έχουν μία κρούστα πάγου εξωτερικά για αυτό το λόγο. 2
Apoll Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Καλησπέρα, όπως λέει ο τίτλος, μπορώ να βάλω φρέσκα μύδια (και λοιπά όστρακα) στην κατάψυξη και να τα καταναλώσω αφού τα αποψύξω; Αυτά μόνο φρέσκα κρατάνε την γεύση τους. Μπορείς βέβαια ΜΟΝΟ με την τεχνική που είπε ο Lanike71. Πρέπει να τα καταψήξεις ΜΕ το νερό. Γιατί αυτά είναι ακόμα ζωντανά μέσα στο κέλυφος.
andreapaog328 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 βασικά μόνο όταν είναι ζωντανα δεν ανοιγουνε στο βρασιμο η είναι η ιδεα μου?
phanispal Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Όταν δεν ανοίγουν στο μαγείρεμα, υποτίθεται ότι ήταν από πριν ψόφια, και λένε ότι δεν είναι βρώσιμα. Τώρα αν όσα ανοίγουν παραμένουν ζωντανά, δεν το γνωρίζω.
idomeneas7 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Βρε TS, γιατί δεν κάνεις κανένα τραπέζι να τα φάτε φρέσκα? 1
phanispal Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2015 Ναι ΟΚ, το θέμα είναι να μάθω τι παίζει γενικότερα, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα