Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τριλημμα, μαλλον....Ενα δοντι μου(τριτο απ το τελος, πανω σειρα) τα επαιξε και δε γινεται να σφραγιστει. Οποτε τωρα εχω 3 επιλογες

1. Εξαγωγη. Αυτο σημαινει οτι θα μεινει ενα κενο. Δε πολυφαινεται αλλα δε ξερω ποσο επηρεαζεται το μασημα των τροφων.

2. Θηκη. Κοστος 190€ και καμποσες επισκεψεις. Θα θελει ανανεωση καθε 1-2 χρονια.

3. Γεφυρα. Κοστος 360€ και τροχισμα των δυο διπλανων δοντιων. Αρκετες επισκεψεις. Θα κρατησει πολυ καιρο.

Ποια επιλογη μου προτεινετε?

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το 3ο δε μου αρεσει καθολου. Χαλαω δυο δοντια, κανω πολλες επισκεψεις(θα παρει μετα το Σεπτεμβριο μου ειπε, γιατι ο τεχνιτης θα παρει τις καλοκαιρινες διακοπες του...), ειναι και ακριβο.

Σκεφτομαι το 1ο, ειδικα εαν ακουσω εμπειριες οτι δεν δυσκολευει τη μασηση.

Κι αν δε βολευει να παω μετα στη γεφυρα(η θηκη δε θα γινεται μετα την εξαγωγη, αφου δε θα υπαρχει κατι να στηριχτει).

• Like 1
Δημοσ.

Κι όμως με την γεφυρα που μπορει να κρατησει πανω από 10 χρονια "ντύνεις" και τα αλλα δυο δοντια που θα τροχηξεις και δεν θα εχεις πρόβλημα. Ο γιατρος τι προτεινει ?

Δημοσ.

Καλη λυση αλλα πανακριβη !!!!

Ναι αλλά ξενοιάζεις και το έχεις μια ζωή χωρίς πρόβλημα λες και είναι δικό σου δόντι. Με τις άλλες μεθόδους ή που θες συνέχεια να πηγαίνεις (και να πληρώνεις) ή κάνεις και τα διπλανά δόντια ευάλωτα (η πεθερα μου που δεν το έχει και πολύ με το βούρτσισμα, με γέφυρα ξεκίνησε και έχασε όλα τα πλαϊνά) οπότε πάλι θα ξαναπάς και θα ξαναπληρώσεις.

Μπορεί και να μην κάνει τίποτα, αλλά θα κυκλοφορεί φαφούτης.

• Like 2
Δημοσ.

Ναι αλλά ξενοιάζεις και το έχεις μια ζωή χωρίς πρόβλημα λες και είναι δικό σου δόντι. Με τις άλλες μεθόδους ή που θες συνέχεια να πηγαίνεις (και να πληρώνεις) ή κάνεις και τα διπλανά δόντια ευάλωτα (η πεθερα μου που δεν το έχει και πολύ με το βούρτσισμα, με γέφυρα ξεκίνησε και έχασε όλα τα πλαϊνά) οπότε πάλι θα ξαναπάς και θα ξαναπληρώσεις.

Μπορεί και να μην κάνει τίποτα, αλλά θα κυκλοφορεί φαφούτης.

Ξαναλεω ότι αν το σηκωνει η τσεπη του φιλου μας είναι ιδανικη λυση.Αλλα οι καιροι είναι δυσκολοι και για αυτό ζηταει μαλλον από ότι καταλαβα κατι οσο πιο οικονομικο αλλα και αξιοπιστο.

Δημοσ.

Σε αυτή την περίπτωση ας μείνει φαφούτης και να μαζέψει λεφτά να κάνει κάτι καλό, ειδικά αφού είναι σχετικά κρυμμένο δόντι. Θήκες και γέφυρες είναι αρπακολατζίδικη λύση για μένα και θα του βγάλουν προβλήματα αργότερα που θα τα πληρώσει πάλι. Το φτηνό είναι ακριβό σε  βάθος χρόνου.

• Like 4
Δημοσ.

1)κενο: εχεις ενα κενο που ισως επηρεασει τη μασηση κ τα απεναντι δοντια.παραλληλα επηρεαζονται κ τα υπολοιπα δοντια που απλωνονται.

2)θηκη:δε θα βγει το δοντι,απονευρωνεται θα μασας κανονικα,δε θασια φαφουτης.προσοχη ομως γιατι τεινει να μαζευει τροφες δεξια αριστερα οποτε τερηδονιζονται τα διπλανα μακροπροθεσμα.οπως επισης το δοντι μετα την απονευρωση χανει σε ελαστικοτητα ειναι νεκρο οποτε δε θα μασας πολυ σκληρα φαγητα.

3)γεφυρα:οπως κ απο πανω μονο εις διπλουν.πας για ενα χαλας δυο.

πηγαινε για μια θηκη τωρα κ φτηνα στη βαζει,κ αργοτερα βλεπεις για κανα φυτετυτο που ειναι η καλυτερη λυση.

• Like 2
Δημοσ.

Να μείνει κενό δεν είναι καλό και θα χεις θέματα σε βάθος χρόνου.

Αν το δόντι μπορεί να απονευρωθεί, μια θήκη πορσελάνη θα σε καλύψει.Ποιος σου είπε ότι θέλει ανανέωση καθε 1-2 χρόνια?Και τί εννοείς ανανέωση?Ξέρω αρκετούς με θήκη στο ίδιο σημείο με σένα που τις έχουν πάνω από 12-15 χρόνια χωρίς πρόβλημα...Και κανονικά μασάς και μόστρα έχεις ;)

Αν μπαίνει θήκη...δεν βλέπω τον λόγο να μπει γέφυρα.

Βέβαια ο στοματότυπος του καθένα είναι και διαφορετικός...και ελπίζω αυτές τις τρεις επιλογές να στις έδωσε οδοντίατρος και όχι να τις σκέφτεσαι μόνος σου..

Σε αυτή την περίπτωση ας μείνει φαφούτης και να μαζέψει λεφτά να κάνει κάτι καλό, ειδικά αφού είναι σχετικά κρυμμένο δόντι. Θήκες και γέφυρες είναι αρπακολατζίδικη λύση για μένα και θα του βγάλουν προβλήματα αργότερα που θα τα πληρώσει πάλι. Το φτηνό είναι ακριβό σε  βάθος χρόνου

Δεν έχεις καθόλου μα καθόλου δίκιο...και φυσικά καμία επαφή με τον χώρο.Μην δίνεις συμβουλές βασισμένος σ ενα παράδειγμα πεθεράς που καν δεν φρόντιζε τα υπόλοιπα δόντια ....

Δημοσ.

Γενικά το θεωρώ λάθος να ρωτάς στο φόρουμ για ιατρικά θέματα... Καλύτερα να ρωτήσεις 2-3 διαφορετικούς γιατρούς και για να καταλήξεις στην καλύτερη λύση και για να δεις και τι τιμές δίνει ο καθένας...

• Like 3
Δημοσ.
Δεν έχεις καθόλου μα καθόλου δίκιο...και φυσικά καμία επαφή με τον χώρο.Μην δίνεις συμβουλές βασισμένος σ ενα παράδειγμα πεθεράς που καν δεν φρόντιζε τα υπόλοιπα δόντια ....

To παράδειγμα είναι τραβηγμένο, όμως ισχύει ότι κινδυνεύουν και τα διπλανά δόντια σε περίπτωση γέφυρας. Αν εσύ είσαι οδοντίατρος και άρα έχεις καλύτερη επαφή με τον χώρο από μένα, δώσε τις συμβουλές σου.

Για να ρωτάει εδω όμως, προφανώς θέλει γνώμες από απλό κόσμο που έχει κάνει κάτι ανάλογο γιατί στο γιατρό πήγε ήδη και του είπε κάποια πράγματα.

Δημοσ.

To παράδειγμα είναι τραβηγμένο, όμως ισχύει ότι κινδυνεύουν και τα διπλανά δόντια σε περίπτωση γέφυρας. Αν εσύ είσαι οδοντίατρος και άρα έχεις καλύτερη επαφή με τον χώρο από μένα, δώσε τις συμβουλές σου.

Για να ρωτάει εδω όμως, προφανώς θέλει γνώμες από απλό κόσμο που έχει κάνει κάτι ανάλογο γιατί στο γιατρό πήγε ήδη και του είπε κάποια πράγματα.

Όταν παμε στον γιατρο κανουμε ότι μας προτεινει αλλα αν δεν του εχουμε εμπιστοσυνη καλο είναι να παμε και σε ένα άλλο .

• Like 2
Δημοσ.

Όταν παμε στον γιατρο κανουμε ότι μας προτεινει αλλα αν δεν του εχουμε εμπιστοσυνη καλο είναι να παμε και σε ένα άλλο .

Εννοείται, όμως κάποιους τους βοηθάει να ακούσουν περιπτώσεις άλλων ανθρώπων με αντίστοιχο πρόβλημα και πως αντιμετωπίστηκε. Εγώ το βλέπω πολύ σωστό να βλέπεις και την οπτική του ασθενή (ή κάποιου γνωστού του ασθενή) γιατί τα περισσότερα οι γιατροί τα περιγράφουν από την δική τους οπτική και συνήθως δεν τα έχουν βιώσει οι ίδιοι.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα δώσεις περισσότερη βάση σε όσα θα διαβάσεις από "άσχετους" σε σχέση με αυτά που θα σου πει ο γιατρός, αλλά ότι θα έχεις μια πιό ολοκληρωμένη εικόνα και θα αποκτήσεις ερωτήματα προς το γιατρό που πιθανόν να μην είχες πριν, ώστε να ενημερωθείς εκτενέστερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...