Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To παράδειγμα είναι τραβηγμένο, όμως ισχύει ότι κινδυνεύουν και τα διπλανά δόντια σε περίπτωση γέφυρας. Αν εσύ είσαι οδοντίατρος και άρα έχεις καλύτερη επαφή με τον χώρο από μένα, δώσε τις συμβουλές σου.

Για να ρωτάει εδω όμως, προφανώς θέλει γνώμες από απλό κόσμο που έχει κάνει κάτι ανάλογο γιατί στο γιατρό πήγε ήδη και του είπε κάποια πράγματα.

Φυσικά και γνωρίζει ο καθένας εδώ μέσα ότι δεν μπορείς να δώσεις καμία συμβουλή πάνω σε ιατρικό ζήτημα μέσω φόρουμ.Αν δεν γίνει εξέταση ...πώς θα βγει η θεραπεία? :)

Το ότι μπορεί να ειπωθεί εμπεριστατωμένα πχ ότι το ακρυλικό υλικό είναι κατώτερης ποιότητας από την πορσελάνη για τους τάδε λόγους είναι συζητήσιμο στο μέσο στο οποίο βρισκόμαστε.

Για την περίπτωση την συγκεκριμένη μπορεί να βγει ο καθένας με προσωπική εμπειρία και να πει "ααα φίλε εγω έχω βάλει γέφυρα 50 χρόνια κανένα πρόβλημα" άλλος να πει "έκανα εμφύτευμα και μου κατάστρεψαν το στόμα"...άλλος το μακρύ του και το κοντό του.Για αυτό ανάλογα και με το οικονομικό του ενδιαφερόμενου είναι να πάει σε 2-3 οδοντιατρους ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ (κάτι που εδώ δεν γίνεται :) )να ακούσει προσεκτικά τις λύσεις που του προτείνουν και να αποφασίσει...να μην πολυστηρίζεται σε μεμονωμένα περιστατικά ...

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κουβέντα γίνεται, εσύ τα ιατρικά σου δεν τα συζητάς με φίλους/γνωστους? Δεν περιμένεις να σου κάνουν διαγνωση ούτε να σου πουν θεραπεία, όμως πολύ πιθανό να ακούσεις κάτι χρήσιμο ανάμεσα στα μακριά και τα κοντά του καθενός.

Τώρα αν εσύ δεν μπορείς να κρίνεις (μην το πάρεις προσωπικά, ο καθένας) και πας και κάνεις το γιατροσόφι που άκουσες από την θεία σου τη Μαριγώ, δεν φταίει η θεία η Μαριγώ που το είπε αλλά εσύ που την άκουσες.

Δημοσ.

Κουβέντα γίνεται, εσύ τα ιατρικά σου δεν τα συζητάς με φίλους/γνωστους? Δεν περιμένεις να σου κάνουν διαγνωση ούτε να σου πουν θεραπεία, όμως πολύ πιθανό να ακούσεις κάτι χρήσιμο ανάμεσα στα μακριά και τα κοντά του καθενός.

Τώρα αν εσύ δεν μπορείς να κρίνεις (μην το πάρεις προσωπικά, ο καθένας) και πας και κάνεις το γιατροσόφι που άκουσες από την θεία σου τη Μαριγώ, δεν φταίει η θεία η Μαριγώ που το είπε αλλά εσύ που την άκουσες.

Το επικίνδυνο είναι αυτό ακριβώς που είπες στο τέλος...ξέρεις πόσοι και πόσοι δεν μπορούν να κρίνουν και ακολουθούν κάτι που είδαν/άκουσαν/διάβασαν στο ίντερνετ!! :)

Και φυσικά κουβέντα κάνουμε :)

Δημοσ.

ξέρεις πόσοι και πόσοι δεν μπορούν να κρίνουν και ακολουθούν κάτι που είδαν/άκουσαν/διάβασαν στο ίντερνετ!! :)

Darwin Awards.

Δημοσ.

4. Εμφύτευμα

Διαβασα και ενα παρομοιο νημα που το συζητηθηκε εδω προ μηνος, και ηθελα να ρωτησω, το εμφυτευμα ειναι διαφορετικο πραγμα απο τη θηκη? Τι ακριβως ειναι?

1)κενο: εχεις ενα κενο που ισως επηρεασει τη μασηση

2)θηκη:δε θα βγει το δοντι,απονευρωνεται θα μασας κανονικα,δε θασια φαφουτης.προσοχη ομως γιατι τεινει να μαζευει τροφες δεξια αριστερα οποτε τερηδονιζονται τα διπλανα μακροπροθεσμα.οπως επισης το δοντι μετα την απονευρωση χανει σε ελαστικοτητα ειναι νεκρο οποτε δε θα μασας πολυ σκληρα φαγητα.

1) την επηρεαζει ή δεν την επηρεαζει? θελω να το μαθω αυτο, ειναι κανεις με τετοια εμπειρια?

2) εχω θηκη εδω και 10 χρονια απ την αλλη πλευρα. Δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

Να μείνει κενό δεν είναι καλό και θα χεις θέματα σε βάθος χρόνου.

Αν το δόντι μπορεί να απονευρωθεί, μια θήκη πορσελάνη θα σε καλύψει.Ποιος σου είπε ότι θέλει ανανέωση καθε 1-2 χρόνια?Και τί εννοείς ανανέωση?...

ελπίζω αυτές τις τρεις επιλογές να στις έδωσε οδοντίατρος και όχι να τις σκέφτεσαι μόνος σου..

Καλα, σε βαθος χρονου μπορει να βαλω και μασελα :) Αν η μασηση δεν επηρεαζεται, γιατι οχι? Ειναι και πιο υγιες.

Σιγα μη βαλω θηκη πορσελανης, το πιο φτηνο υλικο θα βαλω, οπως εχω ηδη σε αλλο δοντι.

Ανανεωση καθε 1-2 χρονια μου το ειπε φυσικα ο γιατρος, για τη συγκεκριμενη περιπτωση. Επειδη δεν υπαρχει αρκετο δοντι για να στηριχτει λεει, θα μου φυγει συντομα και μετα θα πρεπει να βαζω αλλη...

Ναι, αυτες τις 3 επιλογες μου τις εδωσε ο οδοντιατρος.

Δημοσ.

Δεν επηρεάζει τη μάσηση, τις πρωτες μερες θα το νιωθεις παραξενα που εχει κενο αλλα θα το συνηθισεις. Βέβαια αμα δεν βάλεις τίποτα, το κοκκαλο απο κατω θα ατροφησει και αν θες μετα απο πολλά χρονια να βαλεις εμφυτευμα ισως να μην μπαινει. Στο εμφυτευμα σου χωνει μια μεταλλικη βιδα και πανω εκει κουμπωνει το δοντι. Μετα απο λιγες μερες ειναι σαν κανονικο, δικο σου δοντι.

Δημοσ.

Στο εμφυτευμα σου χωνει μια μεταλλικη βιδα και πανω εκει κουμπωνει το δοντι. Μετα απο λιγες μερες ειναι σαν κανονικο, δικο σου δοντι.

Μα αυτο δεν ειναι η  θηκη?

Δεν επηρεάζει τη μάσηση, τις πρωτες μερες θα το νιωθεις παραξενα που εχει κενο

Το κενο αυτο θα μπορει πχ. να μασησει ενα αμυγδαλο?

Δημοσ.

η καλυτερη λυση απονευρωνεις το δοντι , βαζεις μια θηκη πορσελανης λογικα κανα 250 αρη θα σου βγει, κατα 80-90% δεν θα ξανα ασχοληθεις με το δοντι . 

Δεν επηρεάζει τη μάσηση, τις πρωτες μερες θα το νιωθεις παραξενα που εχει κενο αλλα θα το συνηθισεις. Βέβαια αμα δεν βάλεις τίποτα, το κοκκαλο απο κατω θα ατροφησει και αν θες μετα απο πολλά χρονια να βαλεις εμφυτευμα ισως να μην μπαινει. Στο εμφυτευμα σου χωνει μια μεταλλικη βιδα και πανω εκει κουμπωνει το δοντι. Μετα απο λιγες μερες ειναι σαν κανονικο, δικο σου δοντι.

μετα απο μερικους μηνες*

Μα αυτο δεν ειναι η  θηκη?

οχι το εμφυτευμα σου βαζει μια βιδα μεσα στο οστο και απο πανω μετα σου βαζει την πορσελανη . συνολικα παιρνει 1200-1500 ευρω και καποιους μηνες η διαδικασια 

Δημοσ.

μετα απο μερικους μηνες*

Εννοώ μέρες απο τη στιγμή που θα τελειώσει. Δεν παίρνει μήνες... Μια φορά πας για μέτρα και σου χώνει τη βίδα και μετά από κανα μήνα πας για να σου βαλει το δοντι. Μετά είσαι λες και είναι δικό σου.

Το κενό δεν θα μασάει αμύγδαλα, βασικά σχεδόν τίποτα δεν θα μασάει αλλά δεν θα σε επηρεάζει, θα τρως κανονικά τα πάντα.

Δημοσ.

η καλυτερη λυση απονευρωνεις το δοντι , βαζεις μια θηκη πορσελανης λογικα κανα 250 αρη θα σου βγει, κατα 80-90% δεν θα ξανα ασχοληθεις με το δοντι . 

Koιταξε, το δοντι ηταν ηδη απονευρωμενο και σφραγισμενο. Επι 9 χρονια δεν ειχα προβλημα, αλλα τις προαλλες εσπασε και επρεπε να αφαιρεθει το μεγαλυτερο μερος του δοντιου.

Θηκη μου ειπε η οδοντογιατρος αν μπει δε θα κρατησει πολυ, θα φυγει καποια στιγμη γιατι δεν υπαρχει αρκετο δοντι να τη κρατησει.

Δημοσ.

Κάτσε, έντιτ γιατί έχεις ακόμα δόντι: πρώτα πας για εξαγωγή και μετά από 2-3 εβδομάδες για τη βίδα. Ομως δεν περιμένεις τόσο για το τελικό δόντι πλέον γιατί ο οδοντοτεχνίτης θα έχει προλάβει να το φτιάξει.

Δημοσ.
οχι το εμφυτευμα σου βαζει μια βιδα μεσα στο οστο και απο πανω μετα σου βαζει την πορσελανη . συνολικα παιρνει 1200-1500 ευρω και καποιους μηνες η διαδικασια 

Δηλαδη υπαρχει και αυτη η λυση, που ειναι διαφορετικη απο τη θηκη? Και γιατι δεν μου την ειπε? Μηπως γιατι δε μπορει να γινει στη περιπτωση μου?

Κάτσε, έντιτ γιατί έχεις ακόμα δόντι: πρώτα πας για εξαγωγή και μετά από 2-3 εβδομάδες για τη βίδα.

Εννοεις για εμφυτευμα?

Αυτη τη στιγμη εχω ενα μικρο μερος δοντιου και μπολικο υλικο απ το σφραγισμα που ειχε γινει.

Δημοσ.

Δηλαδη υπαρχει και αυτη η λυση, που ειναιο διαφορετικη απο τη θηκη? Και γιατι δεν μου την ειπε? Μηπως γιατι δε μπορει να γινει στη περιπτωση μου?

Εννοεις για εμφυτευμα?

Γίνεται λογικά, απλά είναι ακριβή όπως σου είπαν και πιό πάνω. Είναι η καλύτερη λύση για αυτό κοστίζει.

Για εμφύτευμα λέω, ναι.

Δημοσ.

Εννοώ μέρες απο τη στιγμή που θα τελειώσει. Δεν παίρνει μήνες... Μια φορά πας για μέτρα και σου χώνει τη βίδα και μετά από κανα μήνα πας για να σου βαλει το δοντι. Μετά είσαι λες και είναι δικό σου.

Το κενό δεν θα μασάει αμύγδαλα, βασικά σχεδόν τίποτα δεν θα μασάει αλλά δεν θα σε επηρεάζει, θα τρως κανονικά τα πάντα.

η κατω γναθος παιρνει γυρω στους 2-3 μηνες και στην πανω 4-5 . 

τοτε ειτε κανεις γεφυρα οπως ειπες με ενα μικρο κινδυνο  στο μελλον να εχεις θεμα .

απο την αλλη κανεις εμφυτευμα ειναι αρκετη ταλαιπωρία για καποιους μηνες ειναι ακριβο αλλα εχεις ποσοστο επιτυχιας πανω απο 95% για μια 15 ετια   

μπορει να μην στην ειπε γιατι πολυ απλα μπορει να μην κανει ο συγκεκριμενος . δεν κανουν ολοι 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...