iordanis77 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Το κενό δεν θα μασάει αμύγδαλα, βασικά σχεδόν τίποτα δεν θα μασάει αλλά δεν θα σε επηρεάζει, θα τρως κανονικά τα πάντα. Πως δε θα επηρεαζει φιλε μου? αφου το κενο δεν μασαει... Πρεπει να ακουσω εμπειρια. Γίνεται λογικά, απλά είναι ακριβή όπως σου είπαν και πιό πάνω. Είναι η καλύτερη λύση για αυτό κοστίζει. Για εμφύτευμα λέω, ναι. Θα τη ρωτησω τοτε. Το εμφυτευμα αυτο χρειαζεται βαση, δηλαδη υπολειμμα δοντιου, οπως χρειαζεται η θηκη? Παντως εμφυτευμα και θηκη, ψευτικο δοντι δεν ειναι? που υφισταται η διαφορα τους?
noFEARgr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Το εμφυτευμα αυτο χρειαζεται βαση, δηλαδη υπολειμμα δοντιου, οπως χρειαζεται η θηκη? οχι χρειαζεται να εχεις υγείες και αρκετο κοκαλο 1
iordanis77 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 οχι χρειαζεται να εχεις υγείες και αρκετο κοκαλο Μου εβγαλε ακτινογραφια και βρηκε το κοκκαλο ενταξει. Διαφορα θηκης-εμφυτευματος?
fylatos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 οχι χρειαζεται να εχεις υγείες και αρκετο κοκαλο Και να μην καπνίζεις αν θες καλά ποσοστά επιτυχίας, να το καθαρίζεις για να μην πάθει περιεμφυτευματίτιδα, να μην έχεις συστηματικά νοσήματα όπως σακχαρώδη διαβήτη κ.α. για τα οποία Α. Δεν έχει νόημα να συζητάμε ας πάει στο γιατρό του β. Δεν έχει νόημα να εξετάζουμε δίχως κλινική και ακτινογραφική εικόνα. Πάντως ακόμα και σε περίπτωση μεγάλης απώλειας της μύλης ενός δοντιού υπάρχει ή δυνατότητα χυτού άξονα και στεφάνης (θήκης) (**αν υπάρχει ferrule, σε σένα πάει no fear οι άλλοι το βλέπουν κινέζικα). Τέλος οι ακίνητες αποκαταστάσεις πχ γέφυρες και στεφάνες έχουν άριστη επιβίωση στο στομα αν ο ασθενής τηρεί βασική στοματική υγιεινής και δεν αυξάνεται ή πιθανότητα απώλεια δοντιού αν φροντίζει να καθαρίζει με νήμα και βούρτσα τη θήκη και τα δόντια. Δεν δημιουργούνται ούτε σκαλοπάτια ούτε κενά αν τροχιστει σωστά το δόντι. Αν μένουν τροφές τότε κάποια μαλάκια έκανε ο οδοντίατρος και ή αποκατάσταση είναι αποτυχημένη εξ αρχής. Για να είμαστε ακριβείς το όριο πρέπει να μην είναι διακριτό με αιχμηρό εργαλείο ή να είναι ανεπαίσθητο, όχι απλά να μην κολλάνε τροφές. Μου εβγαλε ακτινογραφια και βρηκε το κοκκαλο ενταξει. Διαφορα θηκης-εμφυτευματος? Η θήκη είναι ένα προσθετικό της μυλης του δοντιού, ενα κάλυμμα για το πάνω μέρος. Το εμφύτευμα έχει τρία μέρη το μέρος της ρίζας που βιδώνεται ή πακτωνεται στο οστό και είναι από συμβατό υλικό συνήθως τιτάνιο, την ψευδομυλη που αντικαθιστά το πάνω μέρος του δοντιού και τη θήκη που το καλύπτει. Αντικαθιστά δλδ το δόντι σαν σύνολο κι οχι μόνο την επιφάνεια του. 1
noFEARgr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Μου εβγαλε ακτινογραφια και βρηκε το κοκκαλο ενταξει. Διαφορα θηκης-εμφυτευματος? ειπαμε στην θηκη χρησημοποιεις το δικο σου δοντι ενω στο εμφυτευμα σου βαζει ο οδοντιατρος μια βιδα και πανω εκει το πορσελανινο δοντι. θα συμφωνησω με τον fylatos ο οδοντιατρος σου πει τι προτεινει . αν δεν σε καλυπτει μπορεις να παρεις και απο εναν αλλον μια δευτερη γνωμη . Κατι τελευταιο που συμφωνω επισης ακουω συνεχεια απο πολλους να κατακρινουν τις γεφυρες, οι γεφυρες χρησημοποιουνται χρονια και αν ο ασθενεις προσεχει δεν θα εχει κανενα προβλημα. Πολυ καλο το εμφυτευμα αλλα δεν ξερω σε αυτην την φαση που βρισκομαστε αν καποιος εχει τοσα χρηματα.
gia_nnis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Τριλημμα, μαλλον....Ενα δοντι μου(τριτο απ το τελος, πανω σειρα) τα επαιξε και δε γινεται να σφραγιστει. Οποτε τωρα εχω 3 επιλογες 1. Εξαγωγη. Αυτο σημαινει οτι θα μεινει ενα κενο. Δε πολυφαινεται αλλα δε ξερω ποσο επηρεαζεται το μασημα των τροφων. 2. Θηκη. Κοστος 190€ και καμποσες επισκεψεις. Θα θελει ανανεωση καθε 1-2 χρονια. 3. Γεφυρα. Κοστος 360€ και τροχισμα των δυο διπλανων δοντιων. Αρκετες επισκεψεις. Θα κρατησει πολυ καιρο. Ποια επιλογη μου προτεινετε? Διαβασα στα γρηγορα ολο το θεμα.. Απορια.. δεν ειναι δυσαναλογο να παιρνει 360ε για γεφυρα και 190ε για θηκη? Θελω να πω οτι η τιμη της γεφυρας ειναι αρκετα χαμηλη! Για μενα φταιει ο οδοντιατρος σου γιατι ειναι κανονας σε απονευρωμενο δοντι για να το προστατεψουμε(αξιοπιστια) βαζουμε θηκη γιατι αργα ή γρηγορα σπαει και μετα παει το δοντακι.. ακομα και σε μεγαλο σφραγισμα βαζουμε θηκη.. Για μενα αν σε παιρνει να βαλεις εμφυτευμα.. και να μην αφησεις το κενο πολλα χρονια γιατι τα αλλα δυο θα παρουν κλιση.. Επισης αφου για γεφυρα μπορει και παιρνει 360ε το εμφυτευμα μπορει να στο αφησει και 800ε αρκει να σου κανει σωστη δουλεια..
fylatos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Το εμφύτευμα δύσκολα τόσο καλή τιμή με καλό εμφύτευμα και σωστή διαδικασία.
iordanis77 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Η θήκη είναι ένα προσθετικό της μυλης του δοντιού, ενα κάλυμμα για το πάνω μέρος. Το εμφύτευμα έχει τρία μέρη το μέρος της ρίζας που βιδώνεται ή πακτωνεται στο οστό και είναι από συμβατό υλικό συνήθως τιτάνιο, την ψευδομυλη που αντικαθιστά το πάνω μέρος του δοντιού και τη θήκη που το καλύπτει. Αντικαθιστά δλδ το δόντι σαν σύνολο κι οχι μόνο την επιφάνεια του. Καλυμμα για το πανω μερος? Eχω θηκη στη αλλη μερια εδω και 10 χρονια, δε μοιαζει με καλυμμα πανω μερους, μοιαζει με ολοκληρο ψευτικο δοντι. Για να μου βαλει τωρα θηκη θα χρειαστουν, μου ειπε, αξονες να φυτευτουν, πανω στους οποιους θα στηριχτει η θηκη. Δηλαδη εχουμε κι εκει πακτωση. ειπαμε στην θηκη χρησημοποιεις το δικο σου δοντι ενω στο εμφυτευμα σου βαζει ο οδοντιατρος μια βιδα και πανω εκει το πορσελανινο δοντι. θα συμφωνησω με τον fylatos ο οδοντιατρος σου πει τι προτεινει . αν δεν σε καλυπτει μπορεις να παρεις και απο εναν αλλον μια δευτερη γνωμη . Αρα μπορω να το βγαλω για την ωρα, και κατοπιν, τις επομενες μερες/βδομαδες να παρω γνωμες και να προχωρησω σε εμφυτευμα.
fylatos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Κάλυμμα για όλο το δόντι πάνω από τα ούλα. Ο χυτός άξονας δεν πακτωνεται αλλά κολλάει στο εσωτερικό της ρίζας. Το εμφύτευμα βιδώνεται ή πακτωνεται στο οστό στη θέση της ρίζας. Η Θήκη με χυτό άξονα πάντως έχει καλή επιβίωση αν υπάρχουν οι σωστές συνθήκες.
iordanis77 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Κάλυμμα για όλο το δόντι πάνω από τα ούλα. Ο χυτός άξονας δεν πακτωνεται αλλά κολλάει στο εσωτερικό της ρίζας. Το εμφύτευμα βιδώνεται ή πακτωνεται στο οστό στη θέση της ρίζας. Αρα η διαφορα ειναι πως η θηκη ειναι μονο για πανω απο τα ουλα, ενω το εμφυτευμα ειναι ολοκληρο νεο δοντι, καταλαβα. Η Θήκη με χυτό άξονα πάντως έχει καλή επιβίωση αν υπάρχουν οι σωστές συνθήκες. Ομως στη περιπτωση μου δε θα κρατησει πολυ γιατι δεν υπαρχει αρκετο εναπομεινον δοντι, θα μου βγει στο χερι μετα 1-2 χρονια, ειπε, και θα ξανατρεχω για θηκη... Αρα δε συμφερει ε
fylatos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Δεν θα κατέφευγα σε λύση 2-3 ετών στη θέση σου. Αν θες πάρε και δεύτερη γνώμη και εφόσον συμφωνεί με την πρώτη τότε διάλεξε για εσένα με βάση τα δικά σου στάνταρ. Το εμφύτευμα δεν είναι πάντως τόσο απλή εναλλακτική όσο ή γέφυρα και είναι αρκετά πιο ακριβό.
gia_nnis Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Ο ROBOCΟP ΣΑΣ ΚΑΛΟΣΟΡΙΖΕΙ! https://www.youtube.com/watch?v=ZWwWWhor0nw 1
iordanis77 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Το εμφύτευμα δεν είναι πάντως τόσο απλή εναλλακτική όσο ή γέφυρα και είναι αρκετά πιο ακριβό. Δεν ειναι απλο το εμφυτευμα αλλα ειναι απλη η γεφυρα που σου σακατευει δυο διπλανα δοντια? Να σημειωσω οτι το ενα απο τα δυο διπλανα μου ειναι ηδη σφραγισμενο, εχει και ρωγμη οπως προσεξα προσφατα, εχει και αρχη νεας τερηδονας σε αλλο σημειο του. Παιζει καποιο ρολο αυτο? Αληθεια, ο ΟΑΕΔ καλυπτει καθολου τετοια εξοδα?
fylatos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Δε λεω ότι το εμφύτευμα δεν είναι λύση αλλά το σχέδιο θεραπείας δεν εξαρτάται μόνο από τα υλικά ή την τσέπη του καθενός. Το βιολογικό κομμάτι παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο όπως και η στοματική υγιεινή. Δεν ειναι απλο το εμφυτευμα αλλα ειναι απλη η γεφυρα που σου σακατευει δυο διπλανα δοντια? Να σημειωσω οτι το ενα απο τα δυο διπλανα μου ειναι ηδη σφραγισμενο, εχει και ρωγμη οπως προσεξα προσφατα, εχει και αρχη νεας τερηδονας σε αλλο σημειο του. Παιζει καποιο ρολο αυτο? Αληθεια, ο ΟΑΕΔ καλυπτει καθολου τετοια εξοδα? Αν καπνίζεις ή δεν έχεις καλή στοματική υγιεινή ή έχεις σακχαρώδη διαβήτη ή άλλη αυτοάνοση νόσο που επηρεάζει την επούλωση του οστού ή λαμβάνεις κάποιο φάρμακο που δεν επιτρέπει την σωστή ενσωμάτωση του εμφυτεύματος ή το εμφύτευμα είναι σε αισθητική περιοχή όπου η επιτυχία είναι σχετική ή έχεις τάσεις βρουξισμου (τρίζεις τα δόντια σου) κλπ κλπ το εμφύτευμα είναι χειρότερη λύση. Η επιλογή σχεδίου θεραπείας γίνεται από εσένα αλλά η κατάρτιση του από το γιατρό σου. Ρωτά έναν ή δύο για τις εναλλακτικές και διάλεξε. Αλλά μην προτείνεις εναλλακτικές χωρίς να γνωρίζεις με βάση το φόρουμ ή τι λενε κάποιοι. Έχεις κάθε δικαίωμα να διαλέξεις αλλά καμία γνώση για να επιβάλεις. Νομίζω ότι προσανατολιζεσαι καλά αλλά δεν εχεις όλα τα δεδομένα στα χέρια σου. Πρέπει να επισκεφτείς ξανά τον οδοντίατρο για να τα μάθεις.
iordanis77 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2015 Το βιολογικό κομμάτι παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο όπως και η στοματική υγιεινή. Αν καπνίζεις ή δεν έχεις καλή στοματική υγιεινή ή έχεις σακχαρώδη διαβήτη ή άλλη αυτοάνοση νόσο που επηρεάζει την επούλωση του οστού ή λαμβάνεις κάποιο φάρμακο που δεν επιτρέπει την σωστή ενσωμάτωση του εμφυτεύματος ή το εμφύτευμα είναι σε αισθητική περιοχή όπου η επιτυχία είναι σχετική ή έχεις τάσεις βρουξισμου (τρίζεις τα δόντια σου) κλπ κλπ το εμφύτευμα είναι χειρότερη λύση. Η στοματικη υγιεινη ειναι δεδομενη, αλλα δεν αρκει. Βουρτσιζεις 2-3 φορες την ημερα, δε καπνιζεις, δεν εχεις διαβητη, δεν παιρνεις φαρμακα. Αλλα... πινεις καφε! Οχι μονορουφι, λιγο-λιγο. Θες 5 ωρες να τον πιεις. Αρα καλα κρασια Η επιλογή σχεδίου θεραπείας γίνεται από εσένα αλλά η κατάρτιση του από το γιατρό σου. Ρωτά έναν ή δύο για τις εναλλακτικές και διάλεξε. Αλλά μην προτείνεις εναλλακτικές χωρίς να γνωρίζεις με βάση το φόρουμ ή τι λενε κάποιοι. Έχεις κάθε δικαίωμα να διαλέξεις αλλά καμία γνώση για να επιβάλεις. Νομίζω ότι προσανατολιζεσαι καλά αλλά δεν εχεις όλα τα δεδομένα στα χέρια σου. Πρέπει να επισκεφτείς ξανά τον οδοντίατρο για να τα μάθεις. Σιγα μην επιβαλουμε κιολας. Προς το παρον το βγαζω(αυριο) και μετα βλεπουμε. Απ οτι μου ειπαν στο μεταξυ, δε βαζουν ολοι οι οδοντογιατροι εμφυτευματα, οποτε η συγκεκριμενη δε μου το προτεινε διοτι ενδεχομενως δε κανει τετοια δουλεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα