gia_nnis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2015 Σε γνωστο μου πηρε κλιση στα 4 χρονια που το εφτιαξε. Το δοντι θα το ειχες γλυτωσει αν εβαζες εξαρχης θηκη..!
iordanis77 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Το εβγαλα τελικα το κωλοδοντο. Γλυτωσα πολυ μαυριλα, το περισσοτερο μερος του ητανε σφραγισμα(λενε οτι ειναι καρκινογονα). Σε γνωστο μου πηρε κλιση στα 4 χρονια που το εφτιαξε. Το δοντι θα το ειχες γλυτωσει αν εβαζες εξαρχης θηκη..! Τι φτιαξιμο εκανε και πηρε και κλιση?Δε μου ειχε βαλει θηκη τοτε που το εφτιαξε η γιατρος, τι να κανουμε?... Εκρινε οτι δε χρειαζεται, μαλλον γιατι το απονευρωσε. Θηκη ομως μου εβαλε σε αλλο δοντι, στην απεναντι πλευρα.10 χρονια ειχα αυτο το μαυρο πραγμα στο στομα μου. Οχι πια.Απο δω και περα παω για εμφυτευμα, μολις πιασω δουλεια. Γιατι 2000€ ανεργος ανθρωπος δυσκολο να τα δωσω. Ασε που σε κανα χρονο βλεπω να φευγει και το διπλα δοντι...
efo355 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Το εβγαλα τελικα το κωλοδοντο. Γλυτωσα πολυ μαυριλα, το περισσοτερο μερος του ητανε σφραγισμα(λενε οτι ειναι καρκινογονα). Τι φτιαξιμο εκανε και πηρε και κλιση? Δε μου ειχε βαλει θηκη τοτε που το εφτιαξε η γιατρος, τι να κανουμε?... Εκρινε οτι δε χρειαζεται, μαλλον γιατι το απονευρωσε. Θηκη ομως μου εβαλε σε αλλο δοντι, στην απεναντι πλευρα. 10 χρονια ειχα αυτο το μαυρο πραγμα στο στομα μου. Οχι πια. Απο δω και περα παω για εμφυτευμα, μολις πιασω δουλεια. Γιατι 2000€ ανεργος ανθρωπος δυσκολο να τα δωσω. Ασε που σε κανα χρονο βλεπω να φευγει και το διπλα δοντι... Το εμφύτευμα είναι επένδυση για το μέλλον. Και 70 χρονών να φτάσεις και να χρειάζεσαι μασέλα το εμφύτευμα που θα βάλεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί τότε ως στήριγμα.
gia_nnis Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Τι φτιαξιμο εκανε και πηρε και κλιση? Δε μου ειχε βαλει θηκη τοτε που το εφτιαξε η γιατρος, τι να κανουμε?... Εκρινε οτι δε χρειαζεται, Σαν το δικο σου και πηραν κλιση το μπροστα-πισω επειδη το αφησε 4 χρονια. Εβαλε γεφυρα 600ε! Δεν σου εβαλε θηκη η γιατρος σου αλλα αμα σε ειχε παιδι της θα σου εβαζε..! Ηξερε τι εκανε..!!!
fylatos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Δεν είναι καρκινογόνα ρε παιδιά τα σφραγίσματα έλεος. Επίσης μην αφήσεις τόσο καιρό το κενό. Λείπει σημαντικό δόντι, θα επηρεαστεί ή μάσηση σου και τα διπλάνα δόντια. Επίσης υπάρχει πιθανότητα να υπερεκφυθεί το αντίθετο δόντι και να μην υπάρχει χώρος. Ξεκινά με μια καλή περιοδοντική θεραπεία γιατί δε θες να χάσεις άλλα δόντια, κάνε ότι σφραγίσματα χρειάζονται και αφού έχεις πολύ καλή υγεία στο στόμα σου κάνε ένα εμφύτευμα ή μια γέφυρα. Η γέφυρα σου ξαναγραφω είναι μια καλή λύση.
iordanis77 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2015 Δεν σου εβαλε θηκη η γιατρος σου αλλα αμα σε ειχε παιδι της θα σου εβαζε..! Ηξερε τι εκανε..!!! Δηλαδη ειχε προηγουμενα μαζι μου και ηθελε να με βλαψει? Στο αλλο δοντι ομως πως εβαλε? Η θηκη σημαινει καλο μεροκαματο για το γιατρο, γιατι να μη θελει να τη βαλει? Δεν είναι καρκινογόνα ρε παιδιά τα σφραγίσματα έλεος. Επίσης μην αφήσεις τόσο καιρό το κενό. Λείπει σημαντικό δόντι, θα επηρεαστεί ή μάσηση σου και τα διπλάνα δόντια. Επίσης υπάρχει πιθανότητα να υπερεκφυθεί το αντίθετο δόντι και να μην υπάρχει χώρος. Ξεκινά με μια καλή περιοδοντική θεραπεία γιατί δε θες να χάσεις άλλα δόντια, κάνε ότι σφραγίσματα χρειάζονται και αφού έχεις πολύ καλή υγεία στο στόμα σου κάνε ένα εμφύτευμα ή μια γέφυρα. Η γέφυρα σου ξαναγραφω είναι μια καλή λύση. Ουτε εγω πιστευω οτι ειναι καρκινογονα, αλλα υπαρχει τετοια φημη. Ποσο καιρο να το αφησω? Τι ειναι η περιοδοντικη θεραπεια? Μολις τελειωσα σειρα επισκεψεων, κατα την οποια εβγαλα ενα φρονιμιτη και σφραγισα 5 δοντια. Εντοπιστηκαν και πολλα αλλα δοντια που σε 1-2 χρονια θα θελουν σφραγισματα. Τη γεφυρα την αποκλειω. Διπλα απ το κενο υπαρχει ενα δοντι σε κακη κατασταση(υπαρχον σφραγισμα απο πανω, 2 τερηδονες στα πλαγια, ρωγμη) που προβλεπω σε λιγο να το βγαζω κι αυτο. Αρα θα παω για 2 εμφυτευματα. Εμαθα οτι οσο περισσοτερα εμφυτευματα βαζεις ταυτοχρονα τοσο πεφτει η τιμη
gia_nnis Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Η θηκη σημαινει καλο μεροκαματο για το γιατρο, γιατι να μη θελει να τη βαλει?για να σου βαλει κατι στο μελλον που θα κοστισει περισσοτερο.. Τα κολπα της δουλειας..! Οπως και αν σου βαλει θηκη και δεν στο καθαρισει καλα..
iordanis77 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Tραγικη η κατασταση... απο αριστερα δε μπορω να μασησω τιποτα. Μονο τα πολυ μαλακα, γιαουρτια ή ζελε. Θελω πισω το δοντι μου για να σου βαλει κατι στο μελλον που θα κοστισει περισσοτερο.. Τα κολπα της δουλειας..! Οπως και αν σου βαλει θηκη και δεν στο καθαρισει καλα.. Ασε με ρε φιλε στο πονο μου, να μου βαλει κατι λεει μετα απο 10 χρονια, αν ζει μεχρι τοτε. Ακου οι οδοντογιατροι δε στα καθαριζουν καλα, η συνομωσιολογικη φαντασια σου καλπαζει.
gia_nnis Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Tραγικη η κατασταση... απο αριστερα δε μπορω να μασησω τιποτα. Μονο τα πολυ μαλακα, γιαουρτια ή ζελε. Θελω πισω το δοντι μου Ασε με ρε φιλε στο πονο μου, να μου βαλει κατι λεει μετα απο 10 χρονια, αν ζει μεχρι τοτε. Ακου οι οδοντογιατροι δε στα καθαριζουν καλα, η συνομωσιολογικη φαντασια σου καλπαζει. Ναι ρε μεγαλε αφου ειναι νομος σε απονευρωμενο ή μεγαλο σφραγισμα μπαινει θηκη! Ασε εμενα στην φαντασια μου και κατσε τωρα και κλαιγε Ο εχθρος του σωστου ειναι το σωστοτερο..! οπως και η θηκη προαιρετικα πρεπει να βγει μετα απο καποια χρονια,ελεγχος και αν κριθει.. να μπει καινουργια!
iordanis77 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Ναι ρε μεγαλε αφου ειναι νομος σε απονευρωμενο ή μεγαλο σφραγισμα μπαινει θηκη! Ασε εμενα στην φαντασια μου και κατσε τωρα και κλαιγε Ο εχθρος του σωστου ειναι το σωστοτερο..! οπως και η θηκη προαιρετικα πρεπει να βγει μετα απο καποια χρονια,ελεγχος και αν κριθει.. να μπει καινουργια! Φιλε ξεκολα. Ο καθε γιατρος κοιταει να σου κανει καλη δουλεια για να τον ξαναπροτιμησεις. Αν πας σε οδοντογιατρο για σφραγισμα που σου φυγει μετα απο 1 χρονο, θα ξαναπας σε αυτον? Βαζε και λιγο το μυαλο σου να δουλευει αντι να αρλουμπολογεις και να ειρωνευεσαι. Κλαιω και οταν βλεπω τετοια βλακεια στο κοσμο ΥΓ. Το συγκεκριμενο σφραγισμα-απονευρωση εμεινε 10 χρονια, το καταλαβες τωρα μεγαλε μου οτι δεν εχει σχεση με αυτο που νομιζες?
fylatos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2015 Ναι ρε μεγαλε αφου ειναι νομος σε απονευρωμενο ή μεγαλο σφραγισμα μπαινει θηκη! Ασε εμενα στην φαντασια μου και κατσε τωρα και κλαιγε Ο εχθρος του σωστου ειναι το σωστοτερο..! οπως και η θηκη προαιρετικα πρεπει να βγει μετα απο καποια χρονια,ελεγχος και αν κριθει.. να μπει καινουργια! Εμένα αυτό το νόμο πάντως δε μου τον μάθανε...
gia_nnis Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2015 Φ ΥΓ. Το συγκεκριμενο σφραγισμα-απονευρωση εμεινε 10 χρονια, ΥΓ. Και αν ειχες βαλει θηκη θα το ειχες ακομα.. Επισης να ξερετε σε μεγαλο σφραγισμα καλο θα ειναι να μπαινει το μαυρο υλικο ειναι πολυ πιο ανθεκτικο απο το λευκο.. 1
fylatos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 ΥΓ. Και αν ειχες βαλει θηκη θα το ειχες ακομα.. Επισης να ξερετε σε μεγαλο σφραγισμα καλο θα ειναι να μπαινει το μαυρο υλικο ειναι πολυ πιο ανθεκτικο απο το λευκο.. Ξεφεύγεις και λες πράγματα για τα οποία δεν έχεις καμία γνώση
iordanis77 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 ΥΓ. Και αν ειχες βαλει θηκη θα το ειχες ακομα.. Επισης να ξερετε σε μεγαλο σφραγισμα καλο θα ειναι να μπαινει το μαυρο υλικο ειναι πολυ πιο ανθεκτικο απο το λευκο.. Ο καθενας μπορει να γινεται μετα χριστον προφητης. Αρα εσυ σε καθε απονευρωση θεωρεις απαραιτητη τη θηκη, αλλιως ο οδοντιατρος παει να σε ξεγελασει... Μαυρο ηταν το υλικο μου, καταμαυρο. Αισθητικα ειμαι καλυτερα τωρα, απο κει που με πλατυ χαμογελο φαινοταν κατι μαυρο στη γωνια, τωρα δε φαινεται τιποτα.
Mr_Proper Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Τριλημμα, μαλλον....Ενα δοντι μου(τριτο απ το τελος, πανω σειρα) τα επαιξε και δε γινεται να σφραγιστει. Οποτε τωρα εχω 3 επιλογες 1. Εξαγωγη. Αυτο σημαινει οτι θα μεινει ενα κενο. Δε πολυφαινεται αλλα δε ξερω ποσο επηρεαζεται το μασημα των τροφων. 2. Θηκη. Κοστος 190€ και καμποσες επισκεψεις. Θα θελει ανανεωση καθε 1-2 χρονια. 3. Γεφυρα. Κοστος 360€ και τροχισμα των δυο διπλανων δοντιων. Αρκετες επισκεψεις. Θα κρατησει πολυ καιρο. Ποια επιλογη μου προτεινετε? εγώ είχα φάει ενα παστέλι και έσπασα ενα κομματάκι στην άκρη του τραπεζίτη μου... έλεγα θα πάω αύριο στον οδοντίατρο... το αύριο έγινε μεθαύριο και το μεθαύριο αύριο... και περάσανε 3 βδομάδες και πήγα και αυτό γιατι άρχισα να έχω σοβαρούς πόνους... αυτό που έγινε ειναι να κάνει η τερηδόνα (που δεν είχα σε άλλα δόντια αλλά φαίνεται επειδή το σημείο δεν είχε σμάλτο ήταν πιο επιρρεπές τεσπα) ενα "τούνελ" μέσα στο δόντι μου και το "έφαγε" απο μέσα... Χρειάστηκα απονεύρωση... βασικά όλο το δόντι απο μέσα ουσιαστικά μου το άδειασε και μου έβαλε λευκό σφράγισμα και κάτι άλλα που βάζουν στην απονεύρωση... χρειάστηκα και θήκη... αλλά και αυτό έγινε αύριο,μεθαύριο και περάσανε 4 χρόνια απο τότε και το δόντι το χρησιμοποιώ μια χαρα δεν έσπασε ούτε έπεσε το σφράγισμα ντρέπομαι που το λέω αλλά έτσι ειναι οπότε κάνε ενα σφράγισμα και εσύ αν δεν έχεις τα λεφτά για θήκη και την κάνεις όταν έχεις πιστεύω ότι αν και ειμαι βλάκας που δεν έβαλα ακόμη θήκη ειναι πολύ καλύτερα να έχω έστω έτσι απονευρωμένο δόντι απο το να μην έχω καθόλου ή να έχω γέφυρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα