Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάποιος που θέλει το original παγωτό - διότι τις διαφορές με το παγ.γλύκισμα αυτός τις βρίσκει ουσιαστικές - πώς θα είναι σε θέση να το ξεχωρίζει; Από το να θυμάται απ'έξω όλα τα συστατικά ή τον τρόπο παρασκευής; Ορίζονται έτσι κάποιες προδιαγραφές και μια ονομασία π.χ. "παγωτό", και απο κεί και πέρα επιλέγει αν θέλει το "παγωτό" ή το "παγωμένο γλύκισμα".

Μόνο προς όφελος σου είναι ο διαχωρισμός αυτός σαν καταναλωτής, είτε τρως τα πάντα είτε μόνο παγωτά.

Η βιομηχανία έχει το πρόβλημα, που δεν μπορεί να βάλει γάλα σόγιας και χοιρινό λίπος σε αυτούς που θέλουν το αυθεντικό παγωτό.

Οφελος του καταναλωτη ειναι να διαβαζει τα συστατικα καθε προιοντος ωστε να αποκλειει τα ανθυγιεινα. Απο κει και περα τα τυπικα και οι ονομασιες για τις οποιες κοπτεσαι, δεν ειναι σημαντικα. Γιατι τι να το κανεις ενα παγωτο "οριτζιναλ" αν ειναι  να εχει μεσα πιο πολλες βλαπτικες ουσιες απ οτι το παγ. γλυκισμα? Και δε καταλαβαινω γιατι εχεις κολλημα μονο με τα παγωτα, ολα τα υπολοιπα ειδη της αγορας δε σε ενδιαφερουν?

• Απαντ. 226
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οφελος του καταναλωτη ειναι να διαβαζει τα συστατικα καθε προιοντος ωστε να αποκλειει τα ανθυγιεινα. Απο κει και περα τα τυπικα και οι ονομασιες για τις οποιες κοπτεσαι, δεν ειναι σημαντικα. Γιατι τι να το κανεις ενα παγωτο "οριτζιναλ" αν ειναι  να εχει μεσα πιο πολλες βλαπτικες ουσιες απ οτι το παγ. γλυκισμα? Και δε καταλαβαινω γιατι εχεις κολλημα μονο με τα παγωτα, ολα τα υπολοιπα ειδη της αγορας δε σε ενδιαφερουν?

Εγώ δεν καταλαβαίνω εσύ γιατί κόπτεσαι που λέει τα πράγματα όπως είναι, και μπερδεύεις οφέλη με υποχρεώσεις/δικαιώματα.

Μέχρι πριν κάποιους μήνες ήταν υποχρεωμένοι να το αναγράφουν ότι κάτι είναι παγωμένο γλύκισμα, και πλέον έχουν γίνει όλα παγωτά. Για το καλό του καταναλωτή έγινε, ή για να γλυτώσουν λίγα γράμματα στην εκτύπωση; Ή για κάτι άλλο;

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, θα κάθομαι με ανοιχτό το καταψύκτη, αν δε με πετάξει έξω ο καταστηματάρχης, και θα ψαχουλεύω όλες τις ετικέτες μέχρι να βρω ποιο δεν έχει φυτικά λίπη...

Αν πρόσεξες υπερασπίστηκα το δικαίωμα σου να τρως ότι θες. Κάποιος που θέλει να τρώει απλό παγωτό, με απλά υλικά, γιατί να μην έχει τη δυνατότητα να το ξεχωρίζει εύκολα, γρήγορα και εγγυημένα με μια λέξη "παγωτό"; Εσένα συγκεκριμένα, πώς σε περιορίζει αυτό και εναντιώνεσαι, τη στιγμή που τα τρως όλα χωρίς πρόβλημα;

• Like 1
Δημοσ.

επεσε μιζα αλλαξε ο νομος...αναπτυξη...

μεταξυ μας οταν θες να ταιζεις ενα εθνος(και κυριως παιδια) τρανς λιπαρα/Υδρογονωμένα Λιπαρά(βλεπε αμερικη) δημιουργεις προβλημα στην υγεια τους...εκει δεν υπαρχει δημοσια υγεια εδω ομως υπαρχει οποτε με τον καιρο θα χεις μεγαλυτερα δημοσια εξοδα(δημοσια εξοδα που τα πληρωνουμε ολοι)...

τι σχεση εχει ο συμπυκνωμενος χυμος με τα φρουτοποτα που εχουν μονο σιρόπι καλαμποκιού νερο και γευση φρουτων?το ιδιο ισχυει και στα παρακατω σου λενε το πρωτο ειναι το real (σχεδον φυσικο)!

ουτε η φετα ειναι ποπ http://www.kathimerini.gr/753034/article/epikairothta/ellada/o-polemos-gia-thn-feta

εδωσαν την ευκαιρια στον καναδα και θα ΕΞΑΓΕΙ και αυτη με το ονομα φετα ακομη και με ελληνικα γραμματα σημαιες κτλ....

<<φέτα - λευκό τυρί 

φυσικός χυμός - φρουτοποτό

βούτυρο - μαργαρίνη

ψωμί - αρτοπαρασκεύασμα

γιαουρτι-Έδεσμα γιαουρτιού...>>

φανταζεσαι στην ιταλια να αφηναν τον καθεναν να πουλαει παγωτο με ονομασια gelateria/gelato με λιπος μπριζολας με αρωμα φραουλα?

δεν ειναι τυχαιο που τα κρι κρι ή παγωτα απο ζαχαροπλαστεια τα θεωρουν καλυτερα απο τα εμπορικα.συμβαινει γιατι ειναι πιο οριτζιναλ(χωρις τρανς λιπαρα αλλα με γαλα ή σκονη) απο τα υπολοιπα.

• Like 2
Δημοσ.

Θα έρθει η ώρα που τα συμφέροντα των πολυεθνικών θα πιέσουν την ΕΕ να καταργήσει την ΠΟΠ, θα σας πασάρουν αγελαδινό τυρί ως «φέτα» και μερικά χάπατα θα τους υπερασπίζεστε κι από πάνω...

Όσο για το κόστος του πραγματικού παγωτού (γάλα + κρέμα γάλακτος), δεν θυμάμαι στα 90s να ξεφραγκιαζόμασταν που είχε 100δρχ το παγωτό.

Δημοσ.

Θα έρθει η ώρα που τα συμφέροντα των πολυεθνικών θα πιέσουν την ΕΕ να καταργήσει την ΠΟΠ, θα σας πασάρουν αγελαδινό τυρί ως «φέτα» και μερικά χάπατα θα τους υπερασπίζεστε κι από πάνω...

Όσο για το κόστος του πραγματικού παγωτού (γάλα + κρέμα γάλακτος), δεν θυμάμαι στα 90s να ξεφραγκιαζόμασταν που είχε 100δρχ το παγωτό.

καποτε το παγωτο απο ψιλικατσιδικο οχι σουπερ μαρκετ που το παιρνες πιο φθηνα ειχε 2500 δραχμες τωρα εχουν 8 ευρω στο σουπερ μερικα και σχεδον 10 οπως το παρφε καρντορ εχουν ξεφυγει οι τιμες πια.

Ενα ειναι το παγωτο

το ιδιο αλλα της νιρβανα νομιζω οτι ειναι πιο καλο.

Δημοσ.

Ναι, θα κάθομαι με ανοιχτό το καταψύκτη, αν δε με πετάξει έξω ο καταστηματάρχης, και θα ψαχουλεύω όλες τις ετικέτες μέχρι να βρω ποιο δεν έχει φυτικά λίπη...

Αν πρόσεξες υπερασπίστηκα το δικαίωμα σου να τρως ότι θες. Κάποιος που θέλει να τρώει απλό παγωτό, με απλά υλικά, γιατί να μην έχει τη δυνατότητα να το ξεχωρίζει εύκολα, γρήγορα και εγγυημένα με μια λέξη "παγωτό"; Εσένα συγκεκριμένα, πώς σε περιορίζει αυτό και εναντιώνεσαι, τη στιγμή που τα τρως όλα χωρίς πρόβλημα;

A, θεωρεις πολυτελεια το να διαβασεις την ετικετα. Φιλε τετοιοι καταναλωτες δυστυχως ειστε οι περισσοτεροι, γιαυτο και ενθαρρυνονται οι εταιριες να "εμπλουτιζουν" τα προιοντα τους με ολο και περισσοτερα σκουπιδια και ουσιες.

Να σου πω ομως εναν απλο πρακτικο τροπο για να ξεχωριζεις το παγωτο που θες: Ειναι πολυ πιο ακριβο απο τα αλλα. Ολα αυτα στους καταψυκτες ειναι φτηνα και ακαταλληλα για σενα, που οπως λες ψαχνεις το ποιοτικο.

Φιλε μου... εγω δε τρωω τετοια πραγματα, ουτε και ειπα οτι με περιοριζει ή οτι εναντιωνομαι. Διαβασε προσεκτικα τα δυο προηγουμενα μυνηματα μου για να καταλαβεις τι ειπα.

δεν ειναι τυχαιο που τα κρι κρι ή παγωτα απο ζαχαροπλαστεια τα θεωρουν καλυτερα απο τα εμπορικα.συμβαινει γιατι ειναι πιο οριτζιναλ(χωρις τρανς λιπαρα αλλα με γαλα ή σκονη) απο τα υπολοιπα.

Δε ξερω για τα παγωτα κρι κρι, αλλα τα γιαουρτια ειναι ακαταλληλα συμφωνα με την αναγραφομενη συνθεση. 

Και τι σε κανει να πιστευεις οτι τα φτηνα παγωτα που ετρωγες στα 90s ηταν αγνα και υγιεινα?

Με σκονη γαλατος γινονταν και ουσιες, οπως δηλαδη και τα τωρινα.

Δημοσ.

Ρε μανία...

Το καταλαβαίνεις και από την γεύση και από τα συστατικά που έβαζαν τότε. Εκτός αυτού, στα 90s όλες αυτές οι εταιρίες (ΕΒΓΑ, Algida κλπ.) ήταν ελληνικές, δεν είχαν την τεχνογνωσία να βάζουν φυτικά λίπη και ο νόμος ήταν σαφής. Δεν είναι τυχαίο ότι ο νόμος άλλαξε λίγο μετά τις εξαγορές από ξένες εταιρίες.

Καταλάβετέ το ότι όλες αυτές οι «μόδες» ξεκινάνε από την Αμερική (εκεί ίσως το είχαν από τα 80s/90s) και σιγά-σιγά διαχέονται και στις υπόλοιπες χώρες. Μήπως θέλετε να τρώμε pink slime και εδώ πέρα;

Αύριο-μεθαύριο θα παράξουν συνθετικό κρέας (ήδη γίνονται έρευνες), θα σας το πασάρουν ως μπριζόλα και θα διαβάζουμε posts εδώ μέσα το 2030 ότι καλά κάνουν οι εταιρίες. Όχι ρε φίλε, ΔΕΝ κάνουν καλά!

Να πουλάνε συνθετικό κρέας, δεν έχω πρόβλημα, αρκεί να γράφουν ότι είναι συνθετικό κρέας και να μην το βαφτίσουν μπριζόλα, επειδή έτσι βολεύει τους μετόχους της εκάστοτε εταιρίας!

Η νοοτροπία «τράβα πάρε Ben Jerrys» είναι εξίσου απαράδεκτη με το «τράβα πάρε iPhone». Δεν έχουν όλοι λεφτά για iPhone, ούτε θέλουν όλοι iPhone. Τι λύσσα κακιά είναι αυτή να κάνουμε ΚΑΙ το παγωτό είδος πολυτελείας; Ήταν είδος πολυτελείας πριν 20 χρόνια;

Όλα αυτά μου θυμίζουν το βράσιμο του βατράχου (google it). Μερικοί δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι τα περνάνε λίγα-λίγα, για να τα δέχεται πιο εύκολα ο κόσμος. Και αν κρίνω από τις απαντήσεις εδώ μέσα, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

ΥΓ: Όταν θα μου στείλει επιταγή σπίτι μου η Unilever προς υπεράσπιση των προϊόντων της, τότε και μόνο τότε και θα το παίζω δικηγόρος τους. Αμισθί δικηγόρος δεν γουστάρω να γίνω.

Δημοσ.

A, θεωρεις πολυτελεια το να διαβασεις την ετικετα. Φιλε τετοιοι καταναλωτες δυστυχως ειστε οι περισσοτεροι, γιαυτο και ενθαρρυνονται οι εταιριες να "εμπλουτιζουν" τα προιοντα τους με ολο και περισσοτερα σκουπιδια και ουσιες.

Να σου πω ομως εναν απλο πρακτικο τροπο για να ξεχωριζεις το παγωτο που θες: Ειναι πολυ πιο ακριβο απο τα αλλα. Ολα αυτα στους καταψυκτες ειναι φτηνα και ακαταλληλα για σενα, που οπως λες ψαχνεις το ποιοτικο.

Φιλε μου... εγω δε τρωω τετοια πραγματα, ουτε και ειπα οτι με περιοριζει ή οτι εναντιωνομαι. Διαβασε προσεκτικα τα δυο προηγουμενα μυνηματα μου για να καταλαβεις τι ειπα.

Δεν είναι πολυτέλεια να διαβάζεις τις ετικέτες. Την πολυτέλεια του χρόνου δεν έχουμε να διαβάζουμε όλες τις ετικέτες, όχι μόνο του παγωτού

Τελοσπάντων, ξαναδιάβασα τα posts σου από περιέργεια. Συμπέρασμα σαφές ως προς γιατί κάνουμε αυτό τον διάλογο, ενώ θα έπρεπε να συμφωνούμε, δεν έβγαλα. Ίσως είναι το γεγονός ότι σου φαίνεται υποκριτικό να ενδιαφερόμαστε για ένα διαχωρισμό παγωτού-γλυκίσματος, ενώ πιθανότατα δεν ξέρουμε που πάνε τα 4 για τα υπόλοιπα που τρώμε. Μπορεί και να' ναι έτσι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι παραιτούμαστε από τη ζωή. . Δε λες  "δε *αμιέται, έτσι κι αλλιώς ό,τι τρώω σαβούρα είναι, στο παγωτό θα κολλήσω;" Λάθος.Αν κάτι έρθει στην αντίληψη σου σχετικά με το φαγητό, προσπαθείς να το αλλάξεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε μανία...

Το καταλαβαίνεις και από την γεύση και από τα συστατικά που έβαζαν τότε. Εκτός αυτού, στα 90s όλες αυτές οι εταιρίες (ΕΒΓΑ, Algida κλπ.) ήταν ελληνικές, δεν είχαν την τεχνογνωσία να βάζουν φυτικά λίπη και ο νόμος ήταν σαφής. Δεν είναι τυχαίο ότι ο νόμος άλλαξε λίγο μετά τις εξαγορές από ξένες εταιρίες.

Καταλάβετέ το ότι όλες αυτές οι «μόδες» ξεκινάνε από την Αμερική (εκεί ίσως το είχαν από τα 80s/90s) και σιγά-σιγά διαχέονται και στις υπόλοιπες χώρες. Μήπως θέλετε να τρώμε pink slime και εδώ πέρα;

...................................

Η νοοτροπία «τράβα πάρε Ben Jerrys» είναι εξίσου απαράδεκτη με το «τράβα πάρε iPhone». Δεν έχουν όλοι λεφτά για iPhone, ούτε θέλουν όλοι iPhone. Τι λύσσα κακιά είναι αυτή να κάνουμε ΚΑΙ το παγωτό είδος πολυτελείας; Ήταν είδος πολυτελείας πριν 20 χρόνια;

Εγω φιλε μου ειμαι αρκετα παλιος και θυμαμαι και τα παγωτα των 70s και των 80s. Aπο τοτε ηταν γνωστο οτι το γαλα που περιειχαν ηταν σε σκονη. Δεν εχει σημασια η εθνικοτητα της εταιριας. Ο νομος που λες ηταν τυπικος, οχι ουσιαστικος.

Για ποιες μοδες απο Αμερικη μιλας?... Καλα, σοβαρα πιστευεις οτι οι γαλακτοβιομηχανοι θα σου βαζουν αγνα ποιοτικα υλικα για να τρως φτηνο και καλο παγωτο? :huh:

Αύριο-μεθαύριο θα παράξουν συνθετικό κρέας (ήδη γίνονται έρευνες), θα σας το πασάρουν ως μπριζόλα και θα διαβάζουμε posts εδώ μέσα το 2030 ότι καλά κάνουν οι εταιρίες. Όχι ρε φίλε, ΔΕΝ κάνουν καλά!

Ειπε κανεις απο δω οτι κανουν καλα?

Δεν είναι πολυτέλεια να διαβάζεις τις ετικέτες. Την πολυτέλεια του χρόνου δεν έχουμε να διαβάζουμε όλες τις ετικέτες, όχι μόνο του παγωτού

Τελοσπάντων, ξαναδιάβασα τα posts σου από περιέργεια. Συμπέρασμα σαφές ως προς γιατί κάνουμε αυτό τον διάλογο, ενώ θα έπρεπε να συμφωνούμε, δεν έβγαλα. Ίσως είναι το γεγονός ότι σου φαίνεται υποκριτικό να ενδιαφερόμαστε για ένα διαχωρισμό παγωτού-γλυκίσματος, ενώ πιθανότατα δεν ξέρουμε που πάνε τα 4 για τα υπόλοιπα που τρώμε. Μπορεί και να' ναι έτσι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι παραιτούμαστε από τη ζωή. . Δε λες  "δε *αμιέται, έτσι κι αλλιώς ό,τι τρώω σαβούρα είναι, στο παγωτό θα κολλήσω;" Λάθος.Αν κάτι έρθει στην αντίληψη σου σχετικά με το φαγητό, προσπαθείς να το αλλάξεις.

Ενταξει φιλε, σηκωνω τα χερια ψηλα :) Γραφω συνεχως τα ιδια αλλα για καποιο λογο δε μπορεις να τα καταλαβεις.

Δημοσ.

Ενταξει φιλε, σηκωνω τα χερια ψηλα :) Γραφω συνεχως τα ιδια αλλα για καποιο λογο δε μπορεις να τα καταλαβεις.

Δεν πειράζει. Άμα κατάλαβαν οι υπόλοιποι μου φτάνει.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν πειράζει. Άμα κατάλαβαν οι υπόλοιποι μου φτάνει.

Τι σχεση εχουν οι υπολοιποι οταν στα δυο προηγουμενα μηνυματα σου εγραψες για μενα πραγματα που δεν εχουν σχεση με τη πραγματικοτητα. Οταν καταλαβαινεις αλλα νταλλων βγαζεις και λαθος συμπερασματα.

To καιμακι με βυσσινο σιροπι που εχει και πρωτο ηταν το αγαπημενο μου...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...