Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παραπάνω κάποιος είπε ότι είναι τα μόνα ποιοτικά παγωτά.

 

Επειδή κι εγώ βλέπω πως έχεις κολλήσει, να σου δώσω να καταλάβεις τι εννοώ..

 

 

Το παρακάτω είναι το cornetto το οποίο ΔΕΝ είναι παγωτό αλλά μια χημική αηδία

 

IMG_0265.JPG

 

 

 

Το παρακάτω είναι από Haagen Dazs

 

IMG_0277.JPG

 

 

 

Καταλαβαίνεις τώρα ποια είναι πχ. η διαφορά παγωτού και "παγωτού";

 

(δεν υποστηρίζω τα haagen dazs, είμαι λάτρης του -πολύ- φρέσκου χύμα παγωτού, απλά παραθέτω τις 2 φωτογραφίες ως επιχείρημα)

  • Like 1
  • Απαντ. 226
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπορεις να βαλεις τη δευτερη ταμπελα πληρη, οπως ειναι η πρωτη?

 

Οταν λενε "φρεσκια κρεμα γαλακτος" τι εννοουν, θα μπορουσε να ειναι και μπαγιατικη?

Η κρεμα γαλακτος παντως συγκαταλεγεται στα ανθυγιεινα προιοντα.

Δημοσ.

Δεν έχω αυτή τη στιγμή εύκαιρο κουτί για να την τραβήξω φωτογραφία μιας και η φωτογραφία αυτή είναι παλιά.

Συγκεκριμένα πάντως γράφει "φρέσκια κρέμα γάλακτος, αποβουτυρωμένο γάλα, διάλυμα ζάχαρης, κρόκος αυγού, φυσικό άρωμα βανίλια, ζάχαρη".

 

"φρέσκια κρέμα γάλακτος" εννοεί πως δεν είναι σκόνη κρέμα γάλακτος.

 

Η κρέμα γάλακτος μπορεί να είναι ανθυγιεινή (είναι) όμως άλλο ανθυγιεινό (και παχυντικό) και άλλο γεμάτο χημικά και συντηρητικά.

  • Like 1
Δημοσ.

Παγωτο ζαχαροπλαστείου με "προβλεπόμενες" πρώτες ύλες για παγωτό (μόνο 3-4 είναι τα υλικά του παγωτού και ούτε χημικά ούτε τίποτα άλλο).

Το παρακάτω αφορά μερικούς μόνο κανόνες όσον αφορά τα "παγωμένα γλυκίσματα" (και όχι παγωτά, εξού και το "" στο κείμενο).

Περισσότερα, στον ΕΦΕΤ.

 

http://www.efet.gr/images/efet_res/docs/consultations/new_legislation_settings/Isxyon_%20Arthro_137_%20KTP.pdf

 

Σπάνια τρώω παγωτά συσκευασμένα γιατί μόνο παγωτά δεν είναι.

 

Το χύμα παγωτό είναι καλό σε γεύση.Είναι καλύτερο από τα συσκευασμενα?

 

Το ίδιο παγωτό δεν εννοείς (χύμα) από ζαχαροπλαστειο?

Δημοσ.

Δεν έχω αυτή τη στιγμή εύκαιρο κουτί για να την τραβήξω φωτογραφία μιας και η φωτογραφία αυτή είναι παλιά.

Συγκεκριμένα πάντως γράφει "φρέσκια κρέμα γάλακτος, αποβουτυρωμένο γάλα, διάλυμα ζάχαρης, κρόκος αυγού, φυσικό άρωμα βανίλια, ζάχαρη".

 

Αν αυτα ειναι τα συστατικα του εν λογω παγωτου, τοτε μπορω να πω οτι ειναι το ιδανικο παγωτο.

Που το πουλανε και ποσο κανει?

Αν πχ. η τιμη του 2λιτρου οικογενειακου ειναι στα 10€, τοτε ειναι απλησιαστο.

 

Πολυ αμφιβαλω παντως αν σε τυποποιημενο παγωτο του εμποριου τα μονα συστατικα του ειναι "φρέσκια κρέμα γάλακτος, αποβουτυρωμένο γάλα, διάλυμα ζάχαρης, κρόκος αυγού, φυσικό άρωμα βανίλια, ζάχαρη". Μονο αν δω την ετικετα θα πειστω :)

 

Διαλυμα ζαχαρης τι σημαινει?

Αποβουτυρωμενο γαλα σημαινει light, δηλαδη ειναι λιπαρα 0%?

Δημοσ.

Σπάνια τρώω παγωτά συσκευασμένα γιατί μόνο παγωτά δεν είναι.

 

Το χύμα παγωτό είναι καλό σε γεύση.Είναι καλύτερο από τα συσκευασμενα?

 

Το ίδιο παγωτό δεν εννοείς (χύμα) από ζαχαροπλαστειο?

 

Από ζαχαροπλαστείο εννοώ.

Το χύμα παγωτό από ζαχαροπλαστείο, κατά την γνώμη μου, είναι με διαφορά το καλύτερο με την προυπόθεση όμως να είναι πολύ φρέσκο, με ορθές πρακτικές συντήρησης, καθώς και οι πρώτες ύλες να είναι φρέσκες.

 

Δημοσ.

Το ξαναρωτησα επειδη δεν ελαβα σαφη απαντηση.δεν το λεω ειρωνικα απλα μου εκανε εντυπωση που το μπεν εντ τζερι ειναι παγωτο και τα αλλα οχι.αν καταλαβα καλα τα μουφα παγωτα εχουν μεσα λαδια και κατι αλλα χημικα.ενω τα πραγματικα παγωτα κρεμα, γαλα, αυγο, ζαχαρη και βανιλια.(μα,αυγο?)

  • Like 1
Δημοσ.

Αν αυτα ειναι τα συστατικα του εν λογω παγωτου, τοτε μπορω να πω οτι ειναι το ιδανικο παγωτο.

Που το πουλανε και ποσο κανει?

Αν πχ. η τιμη του 2λιτρου οικογενειακου ειναι στα 10€, τοτε ειναι απλησιαστο.

 

Πολυ αμφιβαλω παντως αν σε τυποποιημενο παγωτο του εμποριου τα μονα συστατικα του ειναι "φρέσκια κρέμα γάλακτος, αποβουτυρωμένο γάλα, διάλυμα ζάχαρης, κρόκος αυγού, φυσικό άρωμα βανίλια, ζάχαρη". Μονο αν δω την ετικετα θα πειστω :)

 

Διαλυμα ζαχαρης τι σημαινει?

Αποβουτυρωμενο γαλα σημαινει light, δηλαδη ειναι λιπαρα 0%

 

Εδώ Αθήνα πουλιέται σε ορισμένα περίπτερα και σε κάποια super market (πχ. Βασιλόπουλος).

Το brand αυτό είναι πιο διαδεδομένο -κυρίως- εκτός Ελλάδας.

Το κύπελο των 500 ml κοστίζει 6,5 με 7 ευρώ. Είναι αρκετά ακριβό και ανήκει στην κατηγορία των συσκευασμένων όπως τα περισσότερα.

 

Το "διάλυμα ζάχαρης" από μόνο του -σαν φράση- δεν λέει κάτι.

Συνήθως είναι %κ.β. ή %κ.ο. και εννοεί πόση διαλυμένη ουσία (ζάχαρη στο παράδειγμα μας) υπάρχει σε μια ποσότητα διαλύματος (παγωτό στο παράδειγμα μας).

"αποβουτυρωμενο γαλα" είναι  το γάλα όπου σχεδόν όλο το λίπος έχει αφαιρεθεί και περιέχει λιγότερο από 0,5% λιπαρά.

 

Δημοσ.

Από ζαχαροπλαστείο εννοώ.

Το χύμα παγωτό από ζαχαροπλαστείο, κατά την γνώμη μου, είναι με διαφορά το καλύτερο με την προυπόθεση όμως να είναι πολύ φρέσκο, με ορθές πρακτικές συντήρησης, καθώς και οι πρώτες ύλες να είναι φρέσκες.

 

 

Και πως το ξερεις οτι βαζουν φρεσκες πρωτες υλες?

Λογικα οι ζαχαροπλαστες θα βαζουν πολλα συνηρητικα, ειδικα αφου δε τους ελεγχει κανεις. Οτι κανουν και οι φουρναρηδες δηλαδη οταν φτιαχνουν το ψωμι, σακια ολοκληρα εχουν με τα Ε που ριχνουν μεσα...

Το κύπελο των 500 ml κοστίζει 6,5 με 7 ευρώ. Είναι αρκετά ακριβό και ανήκει στην κατηγορία των συσκευασμένων όπως τα περισσότερα.

 

Το "διάλυμα ζάχαρης" από μόνο του -σαν φράση- δεν λέει κάτι.

Συνήθως είναι %κ.β. ή %κ.ο. και εννοεί πόση διαλυμένη ουσία (ζάχαρη στο παράδειγμα μας) υπάρχει σε μια ποσότητα διαλύματος (παγωτό στο παράδειγμα μας).

"αποβουτυρωμενο γαλα" είναι  το γάλα όπου σχεδόν όλο το λίπος έχει αφαιρεθεί και περιέχει λιγότερο από 0,5% λιπαρά.

 

 

Οπως το ειπα λοιπον, πανακριβο αρα και απλησιαστο.

Σιγουρα ομως θα εχει συντηρητικα, οπως ολα τα συσκευασμενα. Αλλιως η ημερομηνια ληξεως του θα επρεπε να ειναι λιγες μερες.

 

Επειδη ακριβως απο μονο του δε λεει κατι, γιαυτο ζητησα info.

Το εγραψα τι σημαινει αποβουτυρωμενο γαλα, ρωτησα για το ποσοστο. Αρα πανω γραφει "λιπαρα 0,5%"?

Δημοσ.

Το ξαναρωτησα επειδη δεν ελαβα σαφη απαντηση.δεν το λεω ειρωνικα απλα μου εκανε εντυπωση που το μπεν εντ τζερι ειναι παγωτο και τα αλλα οχι.αν καταλαβα καλα τα μουφα παγωτα εχουν μεσα λαδια και κατι αλλα χημικα.ενω τα πραγματικα παγωτα κρεμα, γαλα, αυγο, ζαχαρη και βανιλια.(μα,αυγο?)

 

Ένα πραγματικό παγωτό (πχ ένα καλό χύμα) θεωρητικά (μεγάλη λέξη αυτό) θα πρέπει να περιέχει 5-6 φρέσκα υλικά -μόνο- και όχι συντηρητικά. Το παγωτό αυτό, με ορθές πρακτικές διατήρησης, διατηρείται απλά αρκετές ώρες (το μάξιμουμ απλά μερικές μέρες).

Τα περισσότερα συσκευασμένα έχουν πάρα πολλές χρωστικές και ακόμη περισσότερα συντηρητικά (αν δεις την ημερομηνία λήξης θα καταλάβεις και το γιατί :) )

 

Και πως το ξερεις οτι βαζουν φρεσκες πρωτες υλες?

Λογικα οι ζαχαροπλαστες θα βαζουν πολλα συνηρητικα, ειδικα αφου δε τους ελεγχει κανεις. Οτι κανουν και οι φουρναρηδες δηλαδη οταν φτιαχνουν το ψωμι, σακια ολοκληρα εχουν με τα Ε που ριχνουν μεσα...

 

Οπως το ειπα λοιπον, πανακριβο αρα και απλησιαστο.

Σιγουρα ομως θα εχει συντηρητικα, οπως ολα τα συσκευασμενα. Αλλιως η ημερομηνια ληξεως του θα επρεπε να ειναι λιγες μερες.

 

Επειδη ακριβως απο μονο του δε λεει κατι, γιαυτο ζητησα info.

Το εγραψα τι σημαινει αποβουτυρωμενο γαλα, ρωτησα για το ποσοστο. Αρα πανω γραφει "λιπαρα 0,5%"?

 

Δεν βάζουν όλοι φρέσκες ύλες.

Γι' αυτό και ψάχνω και δοκιμάζω παντού. Έχω βρει όμως μερικά που είναι θεόφρεσκα. Και κριτήριο μου είναι η γεύση και η (όποια) εμπειρία. Είναι δύσκολο να βρεις φρέσκο πολύ. Στα 50 που θα δοκιμάσεις ζήτημα να είναι τα 3 έως 5. Το φρέσκο χύμα που θα βρεις όμως, κατά την άποψη μου, θα είναι κορυφή.

 

Όσο για τα haagen dazs σίγουρα κάτι έχουν από συντηρητικά, αυτό δεν το αμφισβητώ αλλιώς θα έληγαν πολύ σύντομα. Έχω την εντύπωση όμως πως δεν κρατάνε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα όπως τα υπόλοιπα. Θα το κοιτάξω.

Όσο για το ποσοστό λίπους που γράφει η συσκευασία, πάλι δεν το θυμάμαι (νομίζω όμως πως δεν είναι 0%), οπότε και αυτό θα το κοιτάξω.

 

Δημοσ.

Φέτος έχω φάει 1 φορά παγωτό.

 

Μισό κιλό χύμα από Eskimo 6,2€.

 

Από Perfeto που έχω φάει πέρυσι είναι λίγο φθηνότερο αλλά χειρότερο σε γεύση,πιο άνοστο.

 

Οποτε δεν είναι παντού ίδιο το χύμα.

Δημοσ.

Από Perfeto που έχω φάει πέρυσι είναι λίγο φθηνότερο αλλά χειρότερο σε γεύση,πιο άνοστο.

 

 

 

και δε χαιρεσαι? αυτο σημαινει οτι ειχε λιγοτερη ζαχαρη/σιροπια:)

Δημοσ.

Όποιος μένει νότια προάστια ή περνάει πού και πού, (όταν ανοίξει πάλι τον Οκτώβρη) ας περάσει από την Ηλιούπολη και τον Μπακογιάννη.

 

http://popaganda.gr/enas-galatas-89-eton-stin-ilioupoli/

http://www.nou-pou.gr/articles/south-stories/prolabaineis-na-dokimaseis-kalytero-giaoyrti-twn-notiwn-prin-kleisei/

 

Ή ας κάνει ένα τηλέφωνο μπας και δεν έχει κλείσει, που δε νομίζω.

 

Εκεί θα βρει εκτός από γιαούρτι και ρυζόγαλο, φρέσκο παγωτό σε τρεις γεύσεις: βανίλια, σοκολάτα και καϊμάκι.

 

Γιατί κλείνει το καλοκαίρι; Επειδή δεν υπάρχει φρέσκο γάλα, το οποίο προμηθεύεται από τσοπάνηδες/παραγωγούς στα Μέγαρα ή/και αλλού.

  • Like 1
Δημοσ.

Ένα πραγματικό παγωτό (πχ ένα καλό χύμα) θεωρητικά (μεγάλη λέξη αυτό) θα πρέπει να περιέχει 5-6 φρέσκα υλικά -μόνο- και όχι συντηρητικά. Το παγωτό αυτό, με ορθές πρακτικές διατήρησης, διατηρείται απλά αρκετές ώρες (το μάξιμουμ απλά μερικές μέρες).

Τα περισσότερα συσκευασμένα έχουν πάρα πολλές χρωστικές και ακόμη περισσότερα συντηρητικά (αν δεις την ημερομηνία λήξης θα καταλάβεις και το γιατί :) )

 

 

 

Από ποια θεωρία προκύπτει ότι το παγωτό με τα 5-6 υλικά έχει διάρκεια ζωής ωρών/λίγων ημερών;

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...