LiquidTroll Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Γράφω και γω κάτι για να ικανοποιήσω την ψυχολογική ευχαρίστηση που νιώθει ένας τρόλερ όταν απαντούν στα ποστ του. Σαν να σου χαρίζω μια τζούρα... Δεν κατάλαβα , σε τρόλλαρα εγώ ποτέ? Και επιτέλους , πότε θα καταλάβουνε μερικοι εδώ μέσα ότι το ψευδώνυμό μου είναι όνομα συγκροτήματος Psychedelic?
Nahock Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δεν κατάλαβα , σε τρόλλαρα εγώ ποτέ? Και επιτέλους , πότε θα καταλάβουνε μερικοι εδώ μέσα ότι το ψευδώνυμό μου είναι όνομα συγκροτήματος Psychedelic? Εγώ παρέθεσα το μήνυμά σου όχι το ψευδώνυμο.
zio10 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Καλά σοβαρά τα φροντιστήρια είχαν 0% ΦΠΑ μέχρι τώρα;! Γιατί έτσι;! 1
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Εγώ πάλι θυμάμαι το "θα σου κόψω απόδειξη για τα μισά" και λοιπά παζάρια Εκτός αν μιλάς για μεγάλες επιχειρήσεις/franchise κτλ καπιταλιστικά βαμπιρ Μια χαρά κόβουν απόδειξη τα φροντιστήρια, τώρα αν εσύ έπεσες σε λαμόγια μην το γενικεύεις. Πάντως οι περισσότεροι αποκλείεται να πληρώσουν +23% στα δίδακτρα, είτε θα ψάξουν άλλο φθηνότερο φροντιστήριο είτε θα το γυρίσουν σε μαύρο ιδιαίτερο. Γιατι τα φροντηστηρια δεν πληρωναν φπα δεν το καταλαβα ποτε. Επισης πως γινετε ενα παιδι πχ της Α λυκειου να κανει τις ιδιες ωρες με ενα της Γ και το πρωτο δινει 200 ευρω πχ και το δευτερο 400, δεν ειναι λιγο εκμεταλλευση στην αναγκη του παιδιου λογω πανελλήνιων ? Ποιος πληρώνει 400 ευρώ για φροντιστήριο σε πανελλήνιες;
Anorymous Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Ποιος πληρώνει 400 ευρώ για φροντιστήριο σε πανελλήνιες; Tυχαιο ποσο ειπα απλα τα παιδια στην Γ τους πιανουν τον κωλο το ξερω πολλους γνωστους . Τα 400 ειναι πολλα ? Εγω το 2000 εδινα περιπου 90 χιλιαδες δηλαδη 270 ευρω.
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Tυχαιο ποσο ειπα απλα τα παιδια στην Γ τους πιανουν τον κωλο το ξερω πολλους γνωστους . Τα 400 ειναι πολλα ? Εγω το 2000 εδινα περιπου 90 χιλιαδες δηλαδη 270 ευρω. Το 2003-4 πλήρωνα κάπου 200 ή 250 σε πολύ γνωστό φροντιστήριο στο κέντρο για Β΄ λυκείου. 400 ευρώ είναι πάρα πολλά. Λογικό είναι να υπάρχει μια αύξηση στην Γ λυκείου σε σύγκριση με την Α επειδή και καλά είναι δυσκολότερη η ύλη και περισσότερο εντατική η προετοιμασία, διαγωνίσματα και τα λοιπά....
Dakonblackblade Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δε χρειαζόταν τόσος φόρος. Μόνο ιδιωτικά πανεπιστήμια.
BritGreek Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Εγώ πάλι θυμάμαι το "θα σου κόψω απόδειξη για τα μισά" και λοιπά παζάρια Εκτός αν μιλάς για μεγάλες επιχειρήσεις/franchise κτλ καπιταλιστικά βαμπιρ Επειδή προφανώς δεν γνωρίζεις, επίτρεψέ μου να σου εξηγήσω πώς δουλεύουμε από το 2013: Κάθε χρόνο, υποχρεωτικά όλοι μας ανακοινώνουμε τα δίδακτρά μας εδώ http://app.gge.gov.gr/, μαζί με τις εκπτώσεις που κάνουμε (πχ, 10% στα αδέλφια). Βάσει αυτών των διδάκτρων, ελεγχόμαστε από την εφορία όταν μας επισκέπτεται (αρκετά συχνά) και μάλιστα, ανεξάρτητα με το αν έχουμε εισπράξει ή όχι, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κόψουμε αποδείξεις. Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι "μάγκες" που δεν ανακοινώνουν καν τιμοκατάλογο, ούτε κόβουν αποδείξεις. Όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των φροντιστηρίων κόβουμε τα πάντα γιατί ούτως ή άλλως δεν μας συμφέρει να μην κόψουμε, πέραν το ότι είναι σωστό. Τα μόνα νόμιμα φροντιστήρια είναι αυτά που υπάρχουν στη λίστα του ΕΟΠΠΕΠ σε αυτό το link. http://www.eoppep.gr/index.php/el/search-for/learning-institutions/kdvm_search_page Eυτυχώς για μένα ο γιος μου κέρδισε υποτροφία για το Lower στο φροντιστήριο. Συγχαρητήρια, αλλά δωρεάν φοίτηση, τώρα με το ΦΠΑ, νομίζω δεν θα γίνεται. Έχω κάνει επίσημο ερώτημα και περιμένω απάντηση γιατί τέτοιες υποτροφίες δίνω κι εγώ στους αριστούχους. Στην αρχή η απάντηση που πήρα ήταν ότι δεν επιτρέπεται η δωρεάν φοίτηση. 1
terminator-x Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Φιλαράκι καλά τα λες , αλλά δεν γίνεται απο το 0% να με πας στο 23%. Βάλε με στο 13% , βάλε με στο 7%. Καταλαβαίνεις φυσικά ότι πρέπει να αυξήσουμε τα δίδακτρα κατα 23% πάνω ε? Τη λογική της τελευταίας πρότασης δεν την καταλαβαίνω. Η πλειοψηφία περνάει δύσκολα και δέχεται μειώσεις και εσύ θες να στο καλύψουν πλήρως οι άλλοι. Γιατί δεν δέχεσαι να απορροφήσεις ΕΣΥ ένα μέρος του ΦΠΑ και να μειωθεί λίγο το κέρδος σου?
braxamiotis Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Επειδή προφανώς δεν γνωρίζεις, επίτρεψέ μου να σου εξηγήσω πώς δουλεύουμε από το 2013: Κάθε χρόνο, υποχρεωτικά όλοι μας ανακοινώνουμε τα δίδακτρά μας εδώ http://app.gge.gov.gr/, μαζί με τις εκπτώσεις που κάνουμε (πχ, 10% στα αδέλφια). Βάσει αυτών των διδάκτρων, ελεγχόμαστε από την εφορία όταν μας επισκέπτεται (αρκετά συχνά) και μάλιστα, ανεξάρτητα με το αν έχουμε εισπράξει ή όχι, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κόψουμε αποδείξεις. Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι "μάγκες" που δεν ανακοινώνουν καν τιμοκατάλογο, ούτε κόβουν αποδείξεις. Όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των φροντιστηρίων κόβουμε τα πάντα γιατί ούτως ή άλλως δεν μας συμφέρει να μην κόψουμε, πέραν το ότι είναι σωστό. Τα μόνα νόμιμα φροντιστήρια είναι αυτά που υπάρχουν στη λίστα του ΕΟΠΠΕΠ σε αυτό το link. http://www.eoppep.gr/index.php/el/search-for/learning-institutions/kdvm_search_page Συγχαρητήρια, αλλά δωρεάν φοίτηση, τώρα με το ΦΠΑ, νομίζω δεν θα γίνεται. Έχω κάνει επίσημο ερώτημα και περιμένω απάντηση γιατί τέτοιες υποτροφίες δίνω κι εγώ στους αριστούχους. Στην αρχή η απάντηση που πήρα ήταν ότι δεν επιτρέπεται η δωρεάν φοίτηση. Κοιταξα την λίστα των νόμιμων φροντιστηρίων στην περιοχή μου και μόνο 5 είναι νόμιμα σύμφωνα με την λίστα του ΕΟΠΠΕΠ. Στον δήμο μου πρεπει να έχει καμιά 50ρια φροντιστήρια ξένων γλωσων,τα υπόλοιπα είναι παράνομα ή παίζει κάτι άλλο;
Lanike71 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Οι πλούσιοι της χώρας, είτε πάει το ΦΠΑ στο 23% είτε στο 63%, τα παιδιά τους θα τα στείλουν στα φροντιστήρια.Πρόβλημα θα έχουν όλοι οι υπόλοιποι.Και εννοείται, θα έχουν και το προβάδισμα για τις καλύτερες σχολές. Εγώ αυτό που βλέπω από την αρχή της κρίσης, είναι η προσπάθεια να αποκοπεί ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας από αυτά που απλά θεωρούσαμε αυτονόητα.Και μέχρι στιγμής, καλά τα πάνε... 1
LiquidTroll Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Τη λογική της τελευταίας πρότασης δεν την καταλαβαίνω. Η πλειοψηφία περνάει δύσκολα και δέχεται μειώσεις και εσύ θες να στο καλύψουν πλήρως οι άλλοι. Γιατί δεν δέχεσαι να απορροφήσεις ΕΣΥ ένα μέρος του ΦΠΑ και να μειωθεί λίγο το κέρδος σου? Το ποιό ? Το 2014 έχω ζημιά , και μάλιστα αρκετή. Βέβαια, τέλος του 13 ξεκίνησα , οπότε το περίμενα. Εαν πιστεύετε ότι θα αποροφηθεί το ΦΠΑ απο τις επιχειρήσεις , πλαναστε πλανην οικτράν. Και όσοι το διαφημίζουν , βλέπε LIDL , σας κοροιδευουν. Άλλωστε , εγώ δεν παίρνω δίδακτρα , εννοώ κάθε μήνα . Εγώ παίρνω για κύκλο σεμιναρίων. Ημαστε γονατισμένοι , όλοι μας , και συγκεκριμένα όσοι έχουνε φροντιστήρια έχουνε δει μια πτώση τζίρου , ειδικά το 1ο εξάμηνο του 2015 , τουλάχιστον 70%. Πόσο άλλο να γονατίσουμε δηλαδή? ΥΓ : O ΦΠΑ , είναι έμμεσος φόρος. Χρεώνεται ΠΑΝΤΑ , βασει νόμου έτσι , στον καταναλωτή. Αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ , είναι να τον αποδίδεις. 1
LiquidTroll Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Τελικά ρε παιδιά πιστέυω ότι μας δουλεύει η κυβέρνηση...Είπαν για 6% ΦΠΑ , και τώρα το παίρνουν πάλι πίσω..... Μπορεί να μου πει τελικά κάποιος τί παίζει?
censOred Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Ούτε οι ίδιοι δεν έχουν καταλήξει ακόμη. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις