Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

μαστορα εσυ μαλλον δεν ξερεις τι παιζει!!

να στο πω αλλιως αν το φπα δεν ηταν μεσα στην τιμη που πληρωνει ο πελατης τοτε γιατι σε καθε αυξηση του φπα αυξανετε και η τιμη πωλησης του!?

οταν κατι κανει 10€ χωρις φπα και το πουλας 11.3€ (13%) τα 10€ ειναι δικα σου και το 1.3€ του κρατους! Τα λεφτα τα εχεις παρει κανονικα και αυτο ειναι το λαθος. Δεν θα πρεπει ποτε να πηγαινε το ΦΠΑ στο ταμειο αλλα απαυθειας στο κρατος

• Like 1
  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Φιλε μου θέλω να καταλήξω στο οτι λόγο αυτής της γαμημένης κρήσης μαγαζια και επηχειρήσεις αναγκάζονται να ρίξουν τις τιμές όσο δεν πάει για να τραβίξουν κανα άνθρωπο αλλα το συστημα αυτης της χώρας σε αναγκαζει θές δεν θές να κλείσεις γιατι εσυ ανγκάζεσαι να ρίξεις τιμές να τραβήξεις κανα άνθρωπο αλα απο την άλη έρχονται και σου λένε αυξηση φπα εσυ τι θα κάνεις μετα?θα πείς στο κόσμο παιδια σορυ αλλα σημερα δευτερα οι τιμές αλλαζουν πάμε +13% επάνω οποτε ειμαστε ποιο ακριβοι ξέρεις τι θα κάνει μετα ο κόσμος???????θα πάει στα LIDLE να ψωνίζει γιατι αυτοι είναι γερμανοι και δέν τους νιάζει στο κάνουν δώρο το +13% οποτε αναγαζεσαι και εσυ να το χαρίσεις το 13% και τι σου μενει μετα?ενα @ρχίδι...άντε μετα να βάλεις και υπάληλο..άντε μετα να σου λέει θα σε πάω στην επιθεώρηση εργασίας για το χ- ψ λόγο.

+φονώ οτι ο πελάτης το πληρώνει το φπα έχετε πάρει χαμπάρι όμος οτι επιδή οι τιμές είναι τόσο χαμιλές και το φπα τόσο αυξημένο εσυ πληρώνεις μόνο το την αξία του πρωιόντος και το φπα το πληρώνει ο επαγκελματίας απο το κέρδος του γιατι αν δέν ημασταν σε αυτη τη κολοκρήση δέν θα πουλούσε το μηλο 1€ αλλά 1,23€ για να βγάλει το κέρδος που πρέπει να βγάλει να πληρώσει και το φπα και τον οποιοδηποτε παραπονιάρη εργαζόμενο και το ενοικιο και τη δεη που χρεώνει το ρευμα σαν χρυσάφι και το τέβε και το ίκα του εργαζόμενου και παααααρα πολλά άλα.

Οπότε φίλε μου ΟΧΙ το φπα το πληρώνω εγω απο την τσέπη μου και όχι εσύ.Απο το κέρδος που πρέπει να έχω κανονικά το πληρώνω εγώ γιατι έριξα τόσο της τιμές ωστε εσύ να έρθεις σε μένα και να μπορείς να πληρώσεις αν το πλήρωνες εσύ τοτε θα στο πουλούσα το μήλο 1,23 και οχι 1 αλλα αναγάζομαι να στο πουλήσω 1 γιατι αλιός θα πάς να το πάρεις απο αλού.

Κατάλαβες?κατάλαβες.

μαστορα εσυ μαλλον δεν ξερεις τι παιζει!!

να στο πω αλλιως αν το φπα δεν ηταν μεσα στην τιμη που πληρωνει ο πελατης τοτε γιατι σε καθε αυξηση του φπα αυξανετε και η τιμη πωλησης του!?

οταν κατι κανει 10€ χωρις φπα και το πουλας 11.3€ (13%) τα 10€ ειναι δικα σου και το 1.3€ του κρατους! Τα λεφτα τα εχεις παρει κανονικα και αυτο ειναι το λαθος. Δεν θα πρεπει ποτε να πηγαινε το ΦΠΑ στο ταμειο αλλα απαυθειας στο κρατος

Εκτός απο πολυκαταστήματα θέλω να κόψεις καμια βόλτα αυτες της μέρες σε σινικιακά μαγαζάκια να μου πείς ποιός ανέβασε της τιμές λογο αυξησης φπα Αν ο μανάβης της γειτονιάς δέν άνέβασε τις τιμές ποιος θα το πληρώσει το 13%?

Παιδια συγκεντροθείτε λιγάκι δέν μιλάω για πολυκαταστήματα και πολυεθνικές μιλάω για σινικιακά μαγαζιά τα οποία σε λίγο καιρό θα εξαφανιστούν

Θεωριτικά μιά χαρά τα λέτε ετσι είναι μαζί σας και εγω πρακτικά όμος τι γινεται/

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

αν το φπα το πληρωνεις εσυ απο την τσεπη σου εισαι σε μονιμο χρεος οποτε δεν εχεις λογο να εχεις μαγαζι! 

ειναι σαν να μου λες καθε μερα βγαζω 100 δινω 110! κατι το οποιο δεν γινετε εξορισμου

• Like 4
Δημοσ.

Οποτε συμφονούμε σε κάτι.

Θα δείς σε λίγο καιρο ποσα μαγαζια θα κλείσουν για αυτούς τους 2 λόγους.

1--δέν θα αντέχουν τον φπα και γενικα τα καινούρια μέτρα

2ον-- δέν θα πατάει άνθρωπος στο μαγαζί γιατί ανέβασαν τις τιμές λόγο φπα.

Οποτε τι κάνεις?κρατάς ίδιες τις τιμές πληρώνεις απο την τσέπη σου το φπα και όσο αντέξεις.

Αλλα ξεφύγαμε απο το θέμα του παιδιου και θα ήθελα αν δεν έχει πρόβλημα να μας πει λεπτομέριες

Δεν απάντησες έχει δουλεια το μαγαζί που εργάζεσαι?

Τι μαγαζί είναι?

Δημοσ.

Όσο δεν υπογράφεις τίποτα καινούργιο δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Θεωρητικά ούτε να σε απολύσει μπορεί αν δεν υπογράψεις την απόλυση!!!!

Ε καλά αυτό δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, αν ήταν έτσι δεν θα μπορούσαν να απολύσουν κανέναν!

Για το ΦΠΑ, όπως έχω ξαναγράψει, θεωρητικά ναι δεν είναι έσοδο του καταστήματος αλλά του κράτους αλλά πρακτικά είναι πάρα πολύ δύσκολο να βάζεις κάθε μέρα στην άκρη τα λεφτά του ΦΠΑ! Μια λύση θα ήταν να πληρωνόταν πιο συχνά, κάθε βδομάδα ας πούμε

• Moderators
Δημοσ.

Ε καλά αυτό δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, αν ήταν έτσι δεν θα μπορούσαν να απολύσουν κανέναν!

Για το ΦΠΑ, όπως έχω ξαναγράψει, θεωρητικά ναι δεν είναι έσοδο του καταστήματος αλλά του κράτους αλλά πρακτικά είναι πάρα πολύ δύσκολο να βάζεις κάθε μέρα στην άκρη τα λεφτά του ΦΠΑ! Μια λύση θα ήταν να πληρωνόταν πιο συχνά, κάθε βδομάδα ας πούμε

ή οπως ειναι εξω που εχουν ενα λογαριασμο για αυτο το λογο και καθε φορα που κοβεται μια αποδειξη φευγει το φπα απο το λογαριασμο αυτο σε λογαριασμο του κρατους

• Like 1
Δημοσ.

ή οπως ειναι εξω που εχουν ενα λογαριασμο για αυτο το λογο και καθε φορα που κοβεται μια αποδειξη φευγει το φπα απο το λογαριασμο αυτο σε λογαριασμο του κρατους

Ναι αν γίνεται κάπως αυτόματα οκ αλλά έτσι όπως είναι τώρα είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις χώρια τα λεφτά

• Moderators
Δημοσ.

Ναι αν γίνεται κάπως αυτόματα οκ αλλά έτσι όπως είναι τώρα είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις χώρια τα λεφτά

καλα ολα γινονται αλλα νταξει!

Δημοσ.

καλα ολα γινονται αλλα νταξει!

Θεωρητικά, στην πράξη δεν ξέρω αν υπάρχει 1 στα 100 μαγαζιά που να το κάνει!

Δημοσ.

η νοοτροπια ειναι λαθος,οταν φτανει το μαγαζι στο σημειο να πρεπει να ΚΛΕΨΕΙ τα χρηματα που πληρωσαν επι πλεον της τιμης οι καταναλωτες-πελατες τοτε εχει ερθει η ωρα ο δηθεν επιχειρηματιας να καταλαβει οτι πρεπει να το κλεισει.

Αλλιως ας βαλει διπλα στην ταμπελα του καταστηματος μια επιγραφη που να λεει:αγαπητοι πελατες επειδη δε βγαινει το καταστημα κλεβω απο εσας,ευχαριστουμε για την εμπιστοσυνη σας να σας κλεβουμε.

• Like 3
Δημοσ.

Ναι σιγά μην βάλει και μεγαφωνική εγκατάσταση.  Από τον ΦΠΑ θα κλέψει το μαγαζί για να επιβιώσει και θα αφήσει απλήρωτο ΟΑΕΕ και άλλους φόρους. Κακό ξεκακό πάντα έτσι κάνουν οι επιχειρηματίες, αυτοί που προνοούν και κλείνουν τις επιχειρήσεις τους για να προλάβουν να αποφύγουν τυχόν χρέη και άλλα ληξιπρόθεσμα είναι μια ισχνή μειοψηφία.

Δημοσ.

<p>Και κάπως έτσι ενα thread για τα εργασιακά δικαιώματα ενός ανθρώπου κατέληξε να γινεται πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων με τους εμπόρους να μαλώνουν για την αύξηση του ΦΠΑ. Υ.γ. Ο ΦΠΑ πληρώνεται απο τον πελάτη και οχι απο τον έμπορο, αν ο έμπορος το καπηλεύεται για να πληρώσει τη ΔΕΗ ή αν υπόκοστολογεί το προϊόν του και περιμένει να ειναι ο ΦΠΑ το κέρδος του κατι κανει λάθος.</p>

• Like 3
Δημοσ.

Οποτε συμφονούμε σε κάτι.

Θα δείς σε λίγο καιρο ποσα μαγαζια θα κλείσουν για αυτούς τους 2 λόγους.

1--δέν θα αντέχουν τον φπα και γενικα τα καινούρια μέτρα

2ον-- δέν θα πατάει άνθρωπος στο μαγαζί γιατί ανέβασαν τις τιμές λόγο φπα.

Οποτε τι κάνεις?κρατάς ίδιες τις τιμές πληρώνεις απο την τσέπη σου το φπα και όσο αντέξεις.

Αλλα ξεφύγαμε απο το θέμα του παιδιου και θα ήθελα αν δεν έχει πρόβλημα να μας πει λεπτομέριες

Δεν απάντησες έχει δουλεια το μαγαζί που εργάζεσαι?

Τι μαγαζί είναι?

Τα μαγαζιά θα κλείσουν λόγο στρέβλωσης της αγοράς. Που δημιουργείται από τους ανυπαρκτους ελέγχους.

Αυτός που κόβει 7-9% ΦΠΑ. Θα συνεχίσει να κόβει 7-9%, άντε να κάνει μια ανατίμηση και να κόβει 10-13%. Δυστυχώς αυτοί είναι το πρόβλημα και όχι οι μονάδες του ΦΠΑ.

Δημοσ.

Ts εχεις υπογράψει συμβόλαιο??? Αν ναι πατας σε αυτο κ δεν μπορει να σου κανει τπτ...αν δεν εχεις αυτα εχει η μαυρη εργασια δυστυχώς .....οσο για την αλλη κουβεντα που κανετε τοσα χρονια πουλανε σχεδον ολα τα μαγαζια αερα σε παραλογες τιμες ο φπα παει στον πελατη κ καμια φορα βλεπεις με τις προσθαφαιρέσεις του φπα τρελες ανατιμήσεις προς τα πανω (για παράδειγμα ποσοι μειωσαν τις τιμες στην εστιαση οταν πηγε στο 13%)

• Like 1
Δημοσ.

Μην υπογράψεις πουθενά αν δε συμβουλευτείς κάποιον να ξέρει.

Έστω ότι σε κάνει 4ωρο, λέγοντας ότι είναι για 2-3 μήνες, και υπογράφεις.

Την επόμενη μέρα μπορεί να σε απολύσει με βάση τη νέα σύμβαση και (αν) να πάρεις αποζημίωση τ4ωρου, χώρια που ο ΟΑΕΔ θα υπολογιστεί με το 4ωρο.

Αν δεν υπογράψεις, δε μπορεί να κάνει τίποτα, ούτε να σε απολύσει. Εκτός και αν παρουσιάσει κανένα πολύ σοβαρό λόγο. Αν σε απολύσει γιατί έτσι του έκατσε, τότε τον πας επιθεώρηση εργασίας και θα τραβάει τα μαλλιά του.

Αν σου πει τίποτα ζήτα τη νέα σύμβαση να τη δει ο δικηγόρος σου και ο επιθεωρητής εργασίας που υπάγεσαι.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...