Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και να φανταστείτε πρίν κάνα 2ωρο που ητανε εδώ ένας φίλος που σπούδασε λογιστής τα υπολογίζαμε έτσι...ποσο-23%

Ελπίζω να μην είναι αυτός ο λογιστής σου... :P

• Like 3
  • Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μαθηματικά γυμνασίου.

x=αρχική αξία

y=τελική τιμή

x+x*0,23=y

x(1+0,23)=y

x*1,23=y

ή x=y/1,23 (τιμή λιανικής χωρίς ΦΠΑ)

έστω αγοράζω χοντρική προϊόν Α = 100 ευρώ.

πληρώνω στο προμηθευτή 100+23=123ευρώ

βάζω κέρδος20% άρα πουλάω

(100+20)*1,23=147,60 ευρώ

ο πελάτης πληρώνει ΦΠΑ

120*0,23=27,6

ΑΠΟΔΙΔΩ στην εφορία στο τρίμηνο

27,60-23(τα οποία πλήρωσα στο προμηθευτή) =4,60

ΜΗΝ κόβωντας απόδειξη καρπώνομαι τα 4,60 + 20(το κέρδος)*0,26(φορολογία) = 9,8 επιπλέον!!

Προσωπικά όταν δε μου κόβουν απόδειξη νιώθω ότι κλέβουν εμένα.

Μην μου κόψεις απόδειξη ΑΛΛΑ κάνε μου μείωση στη τιμή να κερδίσω και εγώ (πελάτης) και εσύ (μαγαζάτορας).

• Like 1
Δημοσ.

έστω αγοράζω χοντρική προϊόν Α = 100 ευρώ.

πληρώνω στο προμηθευτή 100+23=123ευρώ

βάζω κέρδος20% άρα πουλάω

(100+20)*1,23=147,60 ευρώ

Όταν βάζεις κέρδος 20%, δεν το υπολογίζεις και επι του ΦΠΑ που πλήρωσες στον χονδρέμπορο; Δηλαδή (123+20)*1,23

Δημοσ.

Όταν βάζεις κέρδος 20%, δεν το υπολογίζεις και επι του ΦΠΑ που πλήρωσες στον χονδρέμπορο; Δηλαδή (123+20)*1,23

Κανονικά αυτό είναι λάθος... γιατί τότε δεν είναι 20% αλλά ... λίγο παραπάνω (βαριέμαι να κάνω τις πράξεις...).

Το ΦΠΑ δεν είναι κέρδος δικό μου για να του βάλω κέρδος. Ακόμα και αν ήταν θα έπρεπε το 20% να υπολογιστεί στο 123. Δηλαδή:

( 123 + 123*0,2 )* 1,23 = 181,548

181,548 / 1,23 = 147,60

147,60 - 100 = 47,60 το κέρδος μου

άρα 47,60% επί της αρχικής τιμής!

ΥΓ τελικά της έκανα τις πράξεις....

ΥΓ2 Θυμήθηκα φίλο στην ΑΣΟΕΕ το 2002-03 που μου έλεγε για τον υπολογισμό του κέρδους "επί 2 συν ΦΠΑ" !!!!

• Like 1
Δημοσ.

Όχι φυσικά.

Το να βάλεις κέρδος πάνω το ΦΠΑ απλά ανεβάζει το δικό σου ποσοστιαίο κέρδος, και φυσικά την φορολογία.

Μπορεί εσύ να κερδίσεις 1-2 ευρώ  (στα 100) παραπάνω (μετά τις λοιπές φορολογικές εισφορές επί του  κέρδους), αλλά θα είσαι  πιο ακριβός από τον διπλανό σου για περίπου 7%. Άρα ο άλλος γιατί να προτιμήσει εσένα;

Δημοσ.

Προσωπικά όταν δε μου κόβουν απόδειξη νιώθω ότι κλέβουν εμένα.

Μην μου κόψεις απόδειξη ΑΛΛΑ κάνε μου μείωση στη τιμή να κερδίσω και εγώ (πελάτης) και εσύ (μαγαζάτορας).

Σιγα! Τόσες δεκαετίες που ο ΦΠΑ που πλήρωνε ο πελάτης κατέληγε στο ταμείο έχει εδραιωθεί μια αντίληψη που δεν αλλάζει. Άμα σου κάνει έκπτωση λόγω μη έκδοσης απόδειξης θα αισθάνεται πως ψαλιδίζει το νόμιμο κέρδος του. Και +23% κέρδος και μικρότερη φορολογία εισοδήματος και κάτσε εσύ να φορολογείσαι με τεκμήρια διαβίωσης ενώ το πραγματικό σου εισόδημα είναι κατά πολύ μικρότερο.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Τα ΦΠΑ των περιοδικών (που τώρα είναι στο 6%) μέχρι τώρα τι ΦΠΑ είχαν;

Νομίζω ήταν 6.5

Δημοσ.

Όχι, το ΦΠΑ όπως είπαμε δεν ανήκει στον έμπορο, δεν μπορεί να βγάλει κέρδος από το ΦΠΑ.

Επίσης ο τρόπος που υπολογίζεις το ποσοστό κέρδους είναι λάθος, ο σωστός τρόπος είναι να διαιρείς το κέρδος με την τιμή πώλησης. Στην περίπτωση που αγοράζεις κάτι 100 και το πουλάς 20, το ποσοστό κέρδους σου είναι 20/120=1667 ή 16,67%.

Δημοσ.

Κοίτα ρε που κλαίγονται και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες.... 

που ούτε τις μισές αποδείξεις δεν κόβουν, φεσώνουν ασφαλιστικούς οργανισμούς, υπαλλήλους και κλαίγονται γιατί δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα super market!!!!!!!!!!

Εγώ πάντως αγοράζω όσο μπορώ από ντόπια καταστήματα και πιό ακριβά φίλε μου από το super market, αλλά

1. μόνο σε εκείνους που διαφοροποιούνται από το super market με χαμόγελο και προσωπική επαφή 
  2. κόβουν ΠΑΝΤΑ αποδείξεις και δεν πάνε να με κλέψουν 

και δεν είμαι ο μόνος 

και ναι ζω Αθήνα όχι σε κάποιο χωριουδάκι της επαρχίας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίτα ρε που κλαίγονται και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες.... 

που ούτε τις μισές αποδείξεις δεν κόβουν, φεσώνουν ασφαλιστικούς οργανισμούς, υπαλλήλους και κλαίγονται γιατί δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα super market!!!!!!!!!!

Εγώ πάντως αγοράζω όσο μπορώ από ντόπια καταστήματα και πιό ακριβά φίλε μου από το super market, αλλά

1. μόνο σε εκείνους που διαφοροποιούνται από το super market με χαμόγελο και προσωπική επαφή 
  2. κόβουν ΠΑΝΤΑ αποδείξεις και δεν πάνε να με κλέψουν 

και δεν είμαι ο μόνος 

και ναι ζω Αθήνα όχι σε κάποιο χωριουδάκι της επαρχίας.

Φιλε μου να πηγαίνεις στα LIDL να ψωνίζεις εκεί κόβουν παντα αποδήξεις και είναι και ποιο φτινά.εκει να πηγαίνεις.

Επεξ/σία από mastoras007
  • Like 1
Δημοσ.

Φιλε μου να πηγαίνεις στα LIDLE να ψωνίζεις εκεί κόβουν παντα αποδήξεις και είναι και ποιο φτινά.εκει να πηγαίνεις.

LIDL γράφεται όχι LIDLE

μάθε τα βασικά από τον ανταγωνισμό σου αν θέλεις να επιβιώσεις

και από ότι βλέπω από ορθογραφία σκίζεις... υπάρχει και ο αυτόματη ορθογραφία αν δεν το έχεις... (υπογραμμισμένες λέξεις που σου βγάζει κάνε δεξί κλικ) 

Δημοσ.

<p>

Κοίτα ρε που κλαίγονται και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες.... <br />

<br />

που ούτε τις μισές αποδείξεις δεν κόβουν, φεσώνουν ασφαλιστικούς οργανισμούς, υπαλλήλους και κλαίγονται γιατί δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα super market!!!!!!!!!!<br />

<br />

Εγώ πάντως αγοράζω όσο μπορώ από ντόπια καταστήματα και πιό ακριβά φίλε μου από το super market, αλλά<br />

1. μόνο σε εκείνους που διαφοροποιούνται από το super market με χαμόγελο και προσωπική επαφή <br />

2. κόβουν ΠΑΝΤΑ αποδείξεις και δεν πάνε να με κλέψουν <br />

<br />

και δεν είμαι ο μόνος <br />

<br />

και ναι ζω Αθήνα όχι σε κάποιο χωριουδάκι της επαρχίας.<br />

</p><p> </p><p>

Σπρωχτος διορισμενος Δ.Υ detected!!!</p>

Δημοσ.

<p></p><p> </p><p>

Σπρωχτος διορισμενος Δ.Υ detected!!!</p>

αχαχαχαχαχαχα σωστός....

Φιλαράκι ετσι γράφω ζήσε με αυτό... με ορθογραφικά. το οτι σε ενοχλεί δέν με απασχολεί καθόλου.

Καθεσε και κατακρίνεις τους ΕΕ και οχι τους υπαλλήλους του δημοσίου που ξυνουν τα @@ ολη μέρα και κάθοντε και σχολιάζουν τους άλους....τσιγαρακια και εφημερίδα και τους πληρώνουμε όλι μαζι και ΕΕ και μη...

Εγώ προσωπικά επιδή ξέρω πάντα ζητάω απο μικρά μαγαζιά να ΜΗΝ μου κόψουν απόδηξη ετσι για μπουρμπουάρ να τα πάρει να τα βάλει στην τσέπη του.

Αλλα που να ξέρεις εσυ..το μηνιάτικο να μπαίνει και όλα καλά..

LIDL γράφεται όχι LIDLE

διορθώθηκε

• Like 1
Δημοσ.

<p>Η κριση εχει αγγιξει ελαχιστα τους μισθωτους και συνταξιουχους και κατακρινουν τους Ε.Ε που εχει κανει η κριση το 80% να χρωσταει τεβε...Λετε ολοι αυτοι που τους λενε νταβατζηδες να μην θελουν να ειναι ασφαλισμενοι οι ιδιοι και τα παιδια τους??<br />

Λιγο μυαλο δεν βλαπτει..Απο θεμα φορολογιας ειναι προφανης ο ρατσισμος που εχουν οι Ε.Ε εναντι μισθωτων-Συνταξιουχων. Υ.Γ Δεν κατακρινω προφανως ολους τους μισθωτους- συνταξιουχους αλλα ατομα που ειναι προκλητικα καθυστερημενα και βολεμενα.Και περσι σαν Ανεργος με 3000 τεκμηριο μου ηρθε 450 ενφια και 450 εφορια = 900 ολοι αυτοι οι βολεμενοι απλα πληρωναν 0 φορο εισοδηματος για τα πρωτα 9 χιλιαρικακια....</p>

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...