deesnider Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Τελικά το πάτησα και έκανε κλατς, δεν έβγαλε κάποιο ζουμί ή κάποιο άλλο υγρό …Τι να είναι θα μάθουμε;;; Ξέρει κανείς; Δώσε μου μισό λεπτό...πρέπει να έχω κάπου ένα βιβλίο, που κατηγοριοποιεί τα έντομα, ανάλογα με τον ήχο που παράγουν όταν τα πατάς...«κλατς» ήταν σίγουρα, ε; 4
iordanis77 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Τελικά το πάτησα και έκανε κλατς, δεν έβγαλε κάποιο ζουμί ή κάποιο άλλο υγρό … Ετοιμασου για βεντετα τωρα, οι συγγενεις το εμαθαν και ερχονται για εκδικηση. Κλεισε καλα ολες τις χαραμαδες στο σπιτι σου. 3
idomeneas7 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Μου θυμισες το Ζηκο με τo τσουβαλι με τις φακες, βγηκαν τα μαμουνια πηραν απο μια φακη στον ωμο και δρομο τον ανηφορο Ευτυχως εγω τους ξηρουτς τους εχω παντα στα πλαστικα κουτια, στα οποια και τους αγοραζω. Ε οχι, 5-10 πεταλουδακια ειναι πολλα. Και στη κουζινα κιολας? Επρεπε να τα ξεφορτωθεις. Μη νομίζεις ότι είσαι ασφαλής πάντως. Εδώ σου λέω είδα κουκούλια και ψόφια πεταλουδάκια μέσα σε σφραγισμένη σακούλα από ρεβίθια που πήρα από σούπερ μάρκετ. Είχε κουκούλια στη γωνία του κάτω μέρους των ντουλαπιών (στραβολαίμιασα να τα καθαρίσω), μέχρι και μέσα στο χάρτινο κουτί των δημητριακών βρήκα. 'Ολα αυτά επειδή είχαν αναπαραχθεί σαν τα κουνέλια βέβαια και έβλεπα πολλά στους τοίχους οπότε ψάχτηκα. Ποιός ξέρει πόσο καιρό ήταν εκεί κι εγώ δεν έπαιρνα χαμπάρι... Είναι πονηρά τα σκασμένα.
PETROS13 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Τι έντομο είναι αυτό ξέρει κανείς; Είναι περίπου 15 εκ. στο μήκος και 5-7 στο πλάτος. Βρέθηκε σε εξοχικό σε βουνό στην Στέρεα Ελλάδα. 13-XNWm4.jpg large.jpg ακίνδυνο είναι το έχω συναντήσει πολλές φορές. έχει λίγο παράξενο όνομα αλλά δεν το θυμάμαι 1
iordanis77 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Μη νομίζεις ότι είσαι ασφαλής πάντως. Εδώ σου λέω είδα κουκούλια και ψόφια πεταλουδάκια μέσα σε σφραγισμένη σακούλα από ρεβίθια που πήρα από σούπερ μάρκετ. Είχε κουκούλια στη γωνία του κάτω μέρους των ντουλαπιών (στραβολαίμιασα να τα καθαρίσω), μέχρι και μέσα στο χάρτινο κουτί των δημητριακών βρήκα. 'Ολα αυτά επειδή είχαν αναπαραχθεί σαν τα κουνέλια βέβαια και έβλεπα πολλά στους τοίχους οπότε ψάχτηκα. Ποιός ξέρει πόσο καιρό ήταν εκεί κι εγώ δεν έπαιρνα χαμπάρι... Είναι πονηρά τα σκασμένα. Αρα πηρες ηδη χαλασμενη συσκευασια. Πες μας ποιο ακριβως προϊον ηταν, ωστε να το αποφευγουμε. Τα δημητριακα τα αφηνεις ανοιχτα στο ντουλαπι? Εγω δεν αφηνω τιποτα ανοιχτο, ουτε καν αυτα που θελουν βρασιμο. Μια φορα ειχα δει κατι εντομακια στο ρυζι, κι απο τοτε κλεινω καλα το κουτι.
idomeneas7 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Αρα πηρες ηδη χαλασμενη συσκευασια. Πες μας ποιο ακριβως προϊον ηταν, ωστε να το αποφευγουμε. Τα δημητριακα τα αφηνεις ανοιχτα στο ντουλαπι? Εγω δεν αφηνω τιποτα ανοιχτο, ουτε καν αυτα που θελουν βρασιμο. Μια φορα ειχα δει κατι εντομακια στο ρυζι, κι απο τοτε κλεινω καλα το κουτι. Δεν ξέρω αν τα πήρα έτσι ή αν κάποιο σκουλήκι από αυτά των καρυδιών κατάφερε να τρυπώσει μέσα στα ρεβίθια από κάπου. Το γύρισα πίσω φυσικά και μου το άλλαξαν. Πολλές κλειστές πλαστικές συσκευασίες (π.χ. μακαρόνια) αρχικά προσπάθησα να τις πλύνω αντί να τις πετάξω και είδα ότι είχαν μπει μέσα σταγόνες νερό, άρα κάπου είχαν μικροσκοπικές τρυπούλες. Τα δημητριακά που λέω πάλι ηταν κλειστα. Τα πιό πολλά έχουν ενα χάρτινο κουτί έξω και μέσα ένα πλαστικό. Εγώ βρήκα κουκούλι στον πάτο του χάρτινου, στη γωνία, ενώ το πλαστικό με τα δημητριακά ήταν σφραγισμένο. Αυτό που θέλω να πω είναι πως είναι πανεύκολο να βάλεις σπίτι σου αυτά τα έντομα και μετά αυτά εξαπλώνονται σε όλα σου τα τρόφιμα. Σου ξαναλέω πως το "κλεινω καλά το κουτί" δεν σε προφυλάσσει πάντα. Οποιος βλέπει συχνά τέτοια έντομα στην κουζίνα του (έστω και 2-3), το πιό πιθανό είναι να έχουν κάνει αποικία. Εγώ τώρα τα έχω όλα στο ψυγείο μέχρι να βεβαιωθώ πως είναι ασφαλές το πεδίο.
iordanis77 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δεν ξέρω αν τα πήρα έτσι ή αν κάποιο σκουλήκι από αυτά των καρυδιών κατάφερε να τρυπώσει μέσα στα ρεβίθια από κάπου. Το γύρισα πίσω φυσικά και μου το άλλαξαν. Πολλές κλειστές πλαστικές συσκευασίες (π.χ. μακαρόνια) αρχικά προσπάθησα να τις πλύνω αντί να τις πετάξω και είδα ότι είχαν μπει μέσα σταγόνες νερό, άρα κάπου είχαν μικροσκοπικές τρυπούλες. Τα δημητριακά που λέω πάλι ηταν κλειστα. Τα πιό πολλά έχουν ενα χάρτινο κουτί έξω και μέσα ένα πλαστικό. Εγώ βρήκα κουκούλι στον πάτο του χάρτινου, στη γωνία, ενώ το πλαστικό με τα δημητριακά ήταν σφραγισμένο. Αυτό που θέλω να πω είναι πως είναι πανεύκολο να βάλεις σπίτι σου αυτά τα έντομα και μετά αυτά εξαπλώνονται σε όλα σου τα τρόφιμα. Σου ξαναλέω πως το "κλεινω καλά το κουτί" δεν σε προφυλάσσει πάντα. Οποιος βλέπει συχνά τέτοια έντομα στην κουζίνα του (έστω και 2-3), το πιό πιθανό είναι να έχουν κάνει αποικία. Ε βεβαια, τι να το κανεις το κλειστο κουτι οταν υπαρχει ηδη η αποικια. Πως προεκυψε αυτη η αποικια στο ντουλαπι σου κι εσυ δε πηρες χαμπαρι? Το ανοιγεις σπανια αυτο το ντουλαπι?
idomeneas7 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Καμία σχέση, σχεδόν κάθε μέρα το ανοίγω απλά δεν φαινόταν τίποτα. Επειδή δεν τα έτρωγα τα καρύδια δεν το είχα πάρει χαμπάρι, ακριβώς γιατί πρέπει να φτάσουν σε υπερπληθυσμό για να το καταλάβεις. Κι εσύ μπορεί να έχεις που λέει ο λόγος και να μην το έχεις δει, μπορεί σε εκείνο το σακουλάκι με τη ρίγανη που σου έφερε η γιαγιά σου από το χωρίο και το έχεις καταχωνιάσει από πέρυσι να έχουν φτιάξει ολόκληρη πόλη, να έχουν γεννήσει στα πιό απίθανα μέρη της κουζίνας σου και μόνο όταν φτάσουν να είναι εκατοντάδες και να πετάνε παντού θα τα πάρεις χαμπάρι.
iordanis77 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Να καθαριζεις πιο συχνα τη κουζινα σου, δεν ειναι δυνατον να εχει δημιουργηθει αποικια και συ να μη καταλαβες τιποτα.
idomeneas7 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Ακριβώς εδώ κάνεις το λάθος εδώ και τόσα μυνήματα. Η κουζίνα είναι αποστειρωμένη. Dettol συνέχεια και τέτοια. Τα ντουλάπια είναι καινούργια. Ολα ειναι λιτα και μινιμαλ μέσα, λίγα τρόφιμα, λίγα μπλιμπλίκια. 'Ολα είναι σφραγισμένα ή πολύ καλά κλεισμένα και πάντα από σούπερ μάρκετ (δεν παίρνω χύμα, από λαϊκή και τέτοια εκτός κι αν μου φέρουν δώρο). Το μόνο είναι πως δεν έχω κάνει απολύμανση εδώ και κάποια χρόνια λόγω παιδιού. Τέλος πάντων, αμα σε βολεύει να σκέφτεσαι πως είναι μόνο θέμα καθαριότητας (όπως μας έλεγαν για τις ψειρες στο σχολείο) ή πως φαίνεται αμέσως, μπορείς να συνεχίσεις να το πιστεύεις.
iordanis77 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Moλις ανοιξα την αλατιερα που εχω το τριμμενο σκορδο και ειδα πανω το εντομακι που ελεγε ο ts. Kι αλλο ενα καθοταν αμεριμνο στο πορτακι του ντουλαπιου... Οποτε αρχιζω να τα εξοντωνω για να μη πολλασιαστουν στα τροφιμα, οπως ελεγε καποιος φιλος. Σαν πολυ θαρρος πηραν τα εντομακια Ακριβώς εδώ κάνεις το λάθος εδώ και τόσα μυνήματα. Η κουζίνα είναι αποστειρωμένη. Dettol συνέχεια και τέτοια. Τα ντουλάπια είναι καινούργια. Ολα ειναι λιτα και μινιμαλ μέσα, λίγα τρόφιμα, λίγα μπλιμπλίκια. 'Ολα είναι σφραγισμένα ή πολύ καλά κλεισμένα και πάντα από σούπερ μάρκετ (δεν παίρνω χύμα, από λαϊκή και τέτοια εκτός κι αν μου φέρουν δώρο). Το μόνο είναι πως δεν έχω κάνει απολύμανση εδώ και κάποια χρόνια λόγω παιδιού. Τέλος πάντων, αμα σε βολεύει να σκέφτεσαι πως είναι μόνο θέμα καθαριότητας (όπως μας έλεγαν για τις ψειρες στο σχολείο) ή πως φαίνεται αμέσως, μπορείς να συνεχίσεις να το πιστεύεις. Aπλα αναρωτηθηκα πως γινεται να δημιουργηθει αποικια στο ντουλαπι σου και να μη παρεις χαμπαρι. Αφου απο καθαριοτητα εισαι ok τοτε φαινεται οτι η εξαπλωση των παρασιτων εγινε αυθημερον...
idomeneas7 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Είναι ύπουλα τα σκασμένα σου λέω, εγώ απλά έβλεπα αρκετά στην κουζίνα για καμιά εβδομάδα και δεν τα πείραζα ώσπου μια μέρα είπα να τα βγάλω έξω (με βάζο και χαρτί). Τα σκατιάρικα όμως ξαναέμπαιναν μέσα μόλις άνοιγα για να βγάλω και το επόμενο. Νευρίασα λοιπόν και πήρα την ηλεκτρική να τα ρουφήξω. Πάνω που τελείωσα και χαλάρωσα, ανοίγω το ντουλάπι και βλέπω έχει κι εκεί. Ξαναπαίρνω ηλεκτρική και κάπου εκεί ανακάλυψα το χωριουδάκι που είχαν φτιάξει. Ηρεμώ πάλι και μετά από μερικές μέρες, ανακαλύπτω νέα αποικία στα συρτάρια. Μιλάμε πολύ survival τα μαλακιστήρια. Να ψάξεις και αλλού γιατί αν είδες σε ένα μέρος ζωύφια, πολύ πιθανό να έχεις και άλλα.
iordanis77 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Κατσε ρε παιδι, εσυ μιλας για τον σκωρο τροφιμων-πεταλουδακια?
Swimmer21 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Ξερει κανεις τι εντομο ειναι αυτο; Το βρήκα στην αυλή πεθαμένο
vsl Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Ξερει κανεις τι εντομο ειναι αυτο; Το βρήκα στην αυλή πεθαμένο Dobsonfly. Ταΐζω τους βατράχους μου με αυτά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα