Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άκουσα μια στην τηλεόραση ψυχολόγο που έλεγε νομίζω ότι πάνω από 45' στο ίντερνετ την ημέρα είναι σημάδι ότι ο άλλος είναι εθισμένος. Εγώ όμως περνάω πολύ περισσότερο χρόνο στο ίντερνετ αλλά δε με θεωρώ εθισμένο. Τώρα ειδικά που κάποιος μπορεί να κάνει τόσα πολλά πράγματα στο ίντερνετ νομίζω δεν είναι το ίδιο όπως παλιά. Αυτό που εννοώ είναι ότι σήμερα κάποιος μπορεί να δει μια ταινία στο ίντερνετ που παλιά την έβλεπε στο βίντεο, να ακούσει μουσική στο youtube αντί για το mp3, μπορεί να διαβάσει τα βιβλία του στον υπολογιστή αντί για τα εκτυπωμένα βιβλία. Επίσης εγώ γράφω σημειώσεις στον υπολογιστή μου αντί σε τετράδια. Με άλλα λόγια, περνάω πολλές ώρες στον υπολογιστή. Αλλά όταν είμαι με φίλους στο σπίτι, ή έξω ή σε διακοπές ούτε μου λείπει ούτε το σκέφτομαι. Επίσης δεν παίζω ούτε σε παιχνίδια τύπου wow, lol κτλ ούτε έχω fb. Είμαι εθισμένος;

• Moderators
Δημοσ.

οχι απλα λενε λιγο οτι να ναι αυτοι! με αυτη τη λογικοι οσοι διαβαζουν εφημεριδα πανω απο 45λεπτα μεσα στη μερα ειναι εθισμενοι , το ιδιο και για βιβλια κτλ. Εθισμος ειναι οταν χωρις αυτο δεν κανεις. 

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Δεν θα έλεγα ότι θα πάθαινα σύνδρομο στέρησης, έχω μείνει καιρό χωρίς internet για διακοπές, κλπ, χωρίς να το ακουμπάω καθόλου, αλλά μόλις επιστρέψω σε PC, θα πάω κατευθείαν να δω τι έχω χάσει. (π.χ. στο Insomnia :P)

• Like 4
Δημοσ.

45 Λεπτά; Χαχαχαχαχα τι λένε ρε.. 45 λεπτά κάνω να δω τι νέο παίζει π.χ Ειδήσεις,fb,insonnia,youtube,ταινίες κ.α)

• Like 3
Δημοσ.

Απλο ειναι το θεμα αν μπαινεις για να δεις κατι συγκεκριμενο που εχεις στο μυαλο σου δεν εισαι εθισμενος αν μπαινεις για να μπεις εισαι εθισμενος

• Like 2
Δημοσ.

ασε μας μωρε με τον καθε  πικραμενο γεροξουρα που μετα βιας ξερει να γραψει ενα email και του παιρνει 45 λεπτα και νομιζει οτι υπολοιποι ειμαστε πρεζακια επειδη μπορουμε να κανουμε 5 πραματα παραπανω.

ενα ταξιδι να θες να οργανωσεις σωστα θα σου φαει τουλαχιστον ενα 3ωρο στον υπολογιστη αλλα αυτο δεν το σκεφτηκαν.

• Like 1
Δημοσ.

Παλιά όταν ασχολούμασταν με κάτι ήταν πολύ απλά επειδή μας αρέσει. Σήμερα όλα όσα μας αρέσουν τα βαφτίζουν "εθισμός". Ο πραγματικός εθισμός είναι όταν απειλείται πραγματικά η υγεία σου, πνευματική και σωματική σε επικίνδυνα επίπεδα, βλέπε τζόγος/ναρκωτικά/κάπνισμα/junk food. Υπάρχουν και άλλοι εθισμοί, όπως στο πορνό ή στο να παίζει κάποιος παιχνίδια μέρες σερί, που αυτό μπορεί να σε σκοτώσει. Αυτοί είναι σοβαροί εθισμοί. Τώρα αν η άλλη με το που ξυπνάει τσεκάρει fb/instagram για να δει πόσοι της έκαναν like ή αν την ακολούθησαν, αυτό λέγεται extremely low self-esteem που μετατρέπεται σε εθισμό. Τώρα αν τα 45' internet θεωρούνται εθισμός... Oook.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άκουσα μια στην τηλεόραση ψυχολόγο που έλεγε νομίζω ότι πάνω από 45' στο ίντερνετ την ημέρα είναι σημάδι ότι ο άλλος είναι εθισμένος. Εγώ όμως περνάω πολύ περισσότερο χρόνο στο ίντερνετ αλλά δε με θεωρώ εθισμένο. Τώρα ειδικά που κάποιος μπορεί να κάνει τόσα πολλά πράγματα στο ίντερνετ νομίζω δεν είναι το ίδιο όπως παλιά. Αυτό που εννοώ είναι ότι σήμερα κάποιος μπορεί να δει μια ταινία στο ίντερνετ που παλιά την έβλεπε στο βίντεο, να ακούσει μουσική στο youtube αντί για το mp3, μπορεί να διαβάσει τα βιβλία του στον υπολογιστή αντί για τα εκτυπωμένα βιβλία. Επίσης εγώ γράφω σημειώσεις στον υπολογιστή μου αντί σε τετράδια. Με άλλα λόγια, περνάω πολλές ώρες στον υπολογιστή. Αλλά όταν είμαι με φίλους στο σπίτι, ή έξω ή σε διακοπές ούτε μου λείπει ούτε το σκέφτομαι. Επίσης δεν παίζω ούτε σε παιχνίδια τύπου wow, lol κτλ ούτε έχω fb. Είμαι εθισμένος;

Εθισμος στο οτιδηποτε ειναι η ελλειψη ελεγχου. Δεν εχει σημασια αν ειναι τα ψωνια, το ποτο, ο καφες, το WoW, χορτο η φαγητο. Εσυ το ελεγχεις η σε ελεγχει? Εσυ ξερεις.

Επεξ/σία από doubtful
Δημοσ.

Πιστεύω ότι δε με ελέγχει, το χρησιμοποιώ για να κάνω τη δουλεία μου. Πχ έχω μια απορία σε κάτι που διαβάζω το googlαρω επιτόπου βρίσκω την απάντηση.. ή ψάχνω μια συγκεκριμένη εικόνα.. ή θέλω να αγοράσω κάτι και βλέπω ένα review.. τώρα από εκεί και πέρα όταν είμαι μόνος το χρησιμοποιώ για ψυχαγωγία αλλά όταν είμαι με παρέα ή με την κοπέλα μου δεν ασχολούμαι. Ενώ είναι κάποιο φίλοι μου που βγαίνουν έξω και είναι με ένα κινητό στο χέρι και είναι στο fb. Ε αυτό είναι λίγο εθισμός.

• Like 1
Δημοσ.

Παπαριές.

Δηλαδή εγώ που κάθομαι 7,5 ώρες στη δουλειά και άλλες 5-6 σπίτι πρέπει να με κλείσουν μέσα.

• Like 3
Δημοσ.

Απλο ειναι το θεμα αν μπαινεις για να δεις κατι συγκεκριμενο που εχεις στο μυαλο σου δεν εισαι εθισμενος αν μπαινεις για να μπεις εισαι εθισμενος

Ναι αλλα τρωγωντας ανοιγει η ορεξη  :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...