Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα συμφορουμίτες.

Εδώ και λίγο καιρό έχω ξεκινήσει να φτιάχνω μόνη μου φυτικά καλλυντικά στο σπίτι. Κρέμες σώματος/προσώπου, κεραλοιφές, κτλ.
Επειδή υπάρχει μεγάλη απήχηση από τον φιλικό και συγγενικό μου περίγυρο κι αρχίζει να εξαπλώνεται αυτό, θα ήθελα να το ψάξω σε νομικό και οικονομικό επίπεδο.

Τι ισχύει για τις μικρές επιχειρήσεις αυτού του κλάδου; Έναρξη στην εφορία; Παραστατικά; Βιβλία; Έλεγχος προϊόντων; Πιστοποίηση;

Θα σας παρακαλούσα να μου απαντήσετε ΜΟΝΟ όσοι έχετε πραγματικές γνώσεις κι όχι υποθετικά...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Τα γνωστά

450 Ευρώ κάθε δίμηνο στο ΤΕΒΕ (για αρχή)

100+ Για λογιστή ( εκτος αν σου αρέσει να ζεις επικύνδυνα)

26% απο το πρώτο Ευρώ (τώρα παίζει να πάει 29%) και 55% προκαταβολή (που μπορεί να γίνει 100%)

Προσωπικά , θα σε συμβούλευα να δουλέψεις μέσω E-bay . Να φτιάχνεις ότι θες , και να το πουλάς στο e-bay ,

εκεί μπορεί να έχει ψωμί αρκετό.

• Like 2
Δημοσ.

Κάτσε όπως είσαι. Μη κάνεις τη μαλακία και το κάνεις κανονική επιχείρηση αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρω τι χρειάζεται για τα άλλα,όμως αν πιστεύεις ότι μπορείς να πληρώσεις οαεε για αρχή 450 το δίμηνο και τέλος επιτηδεύματος 100 το μήνα για 8 μήνες τότε ξεκίνα να ψάχνεις και τα υπόλοιπα

Δημοσ.

Εγώ λεω αν έχει 5-6 χιλ στην άκρη go for it!

Οαεε, ταμειακή, τέλος επιτηδεύματος (πρώτο έτος δεν έχει), λογιστή σχετικά φτηνό αφού δεν κανεις κάτι σύνθετο κ είσαι οκ.

Για το σπίτι είναι δικό σου; Αν όχι τότε μίσθωση ή παραχώρηση μέρους.

Αν δε βγει έχασε 5 χιλ αν βγει θα πάει καλά.

Επίσης δες το etsy.com που έχει ψωμί για καλλυντικά κλπ

Δημοσ.

Μμμμ αθάνατο ελληνικό κράτος!
Μάλλον θα προτιμήσω να ζήσω επικίνδυνα...

Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω 5 χιλ. για κάτι που είναι εντελώς αβέβαιο.

Θα το ψάξω και για etsy και ebay, αν και το capital control μου εχει σπάσει τα νεύρα που δεν μ'αφηνει να ανοίξω paypal λογαριασμό..

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Δημοσ.

Επειδή πολλά χρόνια είμαι σε δουλειά που έχει να κάνει με το εμπόριο χημικών έχω απλά να σου τονίσω ότι η νομοθεσία περί καλλυντικών είναι σε αρκετές περιπτώσεις πιο αυστηρή από των τροφίμων. Για να πάρεις άδεια θα ματώσεις.

Έχεις τεράστια ευθύνη για το αν πάθει κάτι κάποιος (αλλεργία, εξανθήματα κλπ).

Δεν είναι η κατασκευή καλλυντικών τόσο εύκολη για έναν μη χημικό όσο φαίνεται.

Έχω πελάτες που κάνουν σαπούνια, κρέμες κλπ και τα πουλάνε σε bazar, ιντερνετικά κλπ και είναι άσχετοι.

Με τίποτα δεν εμπιστεύομαι να πάρω από κανέναν για προσωπική χρήση.

Ελάχιστη γνώση να έχεις καταλαβαίνεις ότι είναι ultra επικίνδυνα και αυτό αφορά μόνο τα υλικά που βάζουν μέσα. Δεν αναφέρομαι καν σε κανόνες υγιεινής κατά τη παρασκευή τους.

• Like 5
Δημοσ.

Δεν χρησιμοποιώ χημικά, μόνο φυτικά και βιολογικά υλικά τα οποία είναι ήδη ελεγμενα εφόσον κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Αν κάποιος έχει αλλεργία ενημερώνεται εκ των προτέρων για τα συστατικά του κάθε προϊόντος.

Με ενδιέφερε περισσότερο η διαδικασία έναρξης. Το ποιος θα "ρισκαρει" να χρησιμοποιήσει αυτά που φτιάχνω αφήστε να απασχολεί εμένα.

Κι επειδή τον τελευταίο καιρό ο κόσμος έχει στραφεί κατά πολύ σε προϊόντα μικρών παραγωγών, οι μεγαλοεταιρειες τρέμουν.

Ούτε εγώ εμπιστεύομαι τη χημεία των μεγαλοεταιρειων. Από καρκίνους χορτάσαμε.

Είναι στα άμεσα σχέδια μου πάντως να ψάξω για πιστοποίηση από κάποιο χημικό εργαστήρι.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Δεν χρησιμοποιώ χημικά, μόνο φυτικά και βιολογικά υλικά τα οποία είναι ήδη ελεγμενα εφόσον κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Αν κάποιος έχει αλλεργία ενημερώνεται εκ των προτέρων για τα συστατικά του κάθε προϊόντος.

Με ενδιέφερε περισσότερο η διαδικασία έναρξης. Το ποιος θα "ρισκαρει" να χρησιμοποιήσει αυτά που φτιάχνω αφήστε να απασχολεί εμένα.

Κι επειδή τον τελευταίο καιρό ο κόσμος έχει στραφεί κατά πολύ σε προϊόντα μικρών παραγωγών, οι μεγαλοεταιρειες τρέμουν.

Ούτε εγώ εμπιστεύομαι τη χημεία των μεγαλοεταιρειων. Από καρκίνους χορτάσαμε.

Είναι στα άμεσα σχέδια μου πάντως να ψάξω για πιστοποίηση από κάποιο χημικό εργαστήρι.

Ευχαριστώ

Δυο πράγματα :

1. Φρόντισε να φτιάξεις ένα καλό σάιτ , στα Αγγλικά , για να μπορέσεις να δείξεις ότι είσαι σοβαρή επιχείρηση και να πουλήσεις στο εξωτερικό

2. Πούλα στο εξωτερικό μέσω e-bay

3. Οι ξένοι , θα θελήσουνε κάποια certifications. Θα πρέπει να λες , να δειχνεις ότι τα καλλυντικά σου έχουνε περάσει απο κάποιον υποτιπώδη έλεγχο , πχ. τον ΕΟΦ ή οτιδήποτε άλλο , και δεν προκαλουν αλλεργίες , δεν δεν δεν.......

Σκεψου σαν καταναλωτής , ο άλλος που θέλει να το αγοράσει , δεν θα το εμπιστευέται αν δεν έχει κάποια σφραγίδα ή αν δεν λες ότι έχει

Δημοσ.

Ρε συ έχει βρωμίσει ο τόπος με τις κεραλοιφες, ειδικά αυτές με το σπαθολαδο, Εγώ αν ήμουν στη θέση σου θα το έψαχνα με άλλα καλλυντικά

Δημοσ.

Το χρησιμοποιείς φυτικά δεν λέει κάτι. Και το κώνειο φυτικό είναι. Και τα αιθέρια έλαια φυτικά είναι αλλά πάρα πολλά είναι καυστικά ή προκαλούν ερεθισμούς. Τα σαπούνια ας πούμε γράφουν σε σαιτ με πρώτες ύλες (χομπίστικα) ότι χρωματίζονται με οξείδια π.χ. Χαίρω πολύ. Σε πληροφορώ ότι όλα αυτά που πουλάνε είναι οξείδια αλλά ΔΕΝ είναι "cosmetic grade" από τον κατασκευαστή, δεν έχουν περάσει από κλίβανο πχ ή άλλους τρόπους αποστείρωσης γιατί προορίζονται για άλλη βιομηχανία πχ χρώμα για τοίχους.

Το πόσο φυτικά ή οικολογικά είναι τα περισσότερο προϊόντα είναι marketing. π.χ. ρίξανε το VOC στα χρώματα και σου λέει οικολογικά. Πιο παπάς πεθαίνεις.

Έτσι και καταφέρεις χωρίς χημικά συντηρητικά, αντιαφριστικά κλπ να κάνεις καλλυντικά να διατηρούνται στο ράφι για καιρό χωρίς να νταγκιάσουν ή να μουχλιάσουν τότε πας για NOBEL χημείας και βάλε.

• Like 3
Δημοσ.

Γενικά υπάρχει τεράστιο θέμα με τα κλειστά επαγγέλματα στην Ελλάδα. Θέλει μεγάλη προσοχή. Μπορεί για κάτι φαινομενικά αθώο να φας γερή καμπάνα. Δεν υπάρχει λογική μερικές φορές, απλά να πλουτίζουν οι συντεχνίες. (δεν αναφέρομαι στα χημικά συγκεκριμένα)

Δημοσ.

Δεν είναι κλειστό επάγγελμα!!!

Όσο για καμπάνες στην Ελλάδα μην ανησυχείς.

Ο καθένας πουλάει ότι του γουστάρει χωρίς έλεγχο από οπουδήποτε.

Αν γκουγκλάρεις λίγο στο νετ τι γίνεται με τα "φυτικά καλλυντικά" θα καταλάβεις.

1 στους 1000 αν έχει άδεια ή έστω έχει έναρξη στην εφορία για να πουλάει κομπολόγια θα εντυπωσιαστώ ευχάριστα.

• Like 1
Δημοσ.

Στην οικογενειακή επιχείρηση έχουμε φάει καμπάνες χιλιάδων ευρώ για εντελώς πιο γελοία πράγματα. Είναι να μη σε βάλουν στο μάτι οι συντεχνίες. Έτσι λειτουργεί το κράτος.

Δημοσ.

Το χρησιμοποιείς φυτικά δεν λέει κάτι. Και το κώνειο φυτικό είναι. Και τα αιθέρια έλαια φυτικά είναι αλλά πάρα πολλά είναι καυστικά ή προκαλούν ερεθισμούς. Τα σαπούνια ας πούμε γράφουν σε σαιτ με πρώτες ύλες (χομπίστικα) ότι χρωματίζονται με οξείδια π.χ. Χαίρω πολύ. Σε πληροφορώ ότι όλα αυτά που πουλάνε είναι οξείδια αλλά ΔΕΝ είναι "cosmetic grade" από τον κατασκευαστή, δεν έχουν περάσει από κλίβανο πχ ή άλλους τρόπους αποστείρωσης γιατί προορίζονται για άλλη βιομηχανία πχ χρώμα για τοίχους.

Το πόσο φυτικά ή οικολογικά είναι τα περισσότερο προϊόντα είναι marketing. π.χ. ρίξανε το VOC στα χρώματα και σου λέει οικολογικά. Πιο παπάς πεθαίνεις.

Έτσι και καταφέρεις χωρίς χημικά συντηρητικά, αντιαφριστικά κλπ να κάνεις καλλυντικά να διατηρούνται στο ράφι για καιρό χωρίς να νταγκιάσουν ή να μουχλιάσουν τότε πας για NOBEL χημείας και βάλε.

Αχ...τι μου θυμισες τωρα...

Παντωε η πιστοποιηση της φορμουλας και ο ελεγχος του καθε σκευασματος ειναι απ τα πρωτα βηματς που πρεπει να κανεις, πριν το εξελιξεις σε επιχειρηση. Μετα, οι συνθηκες παραγωγης ειναι δυσκολες, θελεις πληρως αποστειρωμενο κ απεσταγμενο νερο, ολα τα δοχεια κ ο χωρος απολυμασμενος και σημειο που θα βαζεις τις παρτιδες και θα διατηρουνται αναλλοιωτες. Θελει πολυ ψαξιμο και ορεξη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...