Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Τελείωσες το δωρεάν πανεπιστήμιο αλλά δεν έμαθες, προφανώς, για το επιστημονικό ήθος.

Θα χρησιμοποιείς μάλλον και άλλες τις υπηρεσίες του κράτους προνοίας,

αλλά θέλεις να αποφύγεις τη στρατιωτική θητεία, και χωρίς συνέπειες.

Είσαι δηλαδή παρτάκιας και «εξυπνότερος» από εμάς που υπηρετήσαμε τη θητεία μας

και χρηματοδοτήσαμε τις σπουδές σου μέσω της φορολογίας.

Μήπως μπορείς να μας απαλλάξεις από την παρουσία σου, εδώ στο insomnia,

γιατί είναι παραπάνω από προκλητική  η ανύπαρκτη «λογική» των λόγων σου;

Μήπως μπορείς να μας απαλλάξεις γενικότερα από την παρουσία σου στη χώρα;

Εδώ είμαστε λαός, και όχι πληθυσμός ακραίων ατομιστών και παρτάκηδων,

και δεν είμαστε διατεθειμένοι με κανένα τρόπο να καταντήσουμε υπηρετικό προσωπικό

των κάθε μορφής αποικιοκρατών και θεωρητικών του Κοινωνικού Δαρβινισμού.

Πήγαινε και ζήσε μαζί τους, στη χώρα τους.

Σου χαρίζουμε τα δωρεάν δίδακτρα, απάλλαξε μας όμως

από έναν λιπόψυχο και ψοφοδεή κάτοικο, που δεν είναι σίγουρα συνάνθρωπος, συμπολίτης ή συμπατριώτης μας.

βασικα εμεις ειμαστε οι μαλακες που πηγαμε! αυτος καλα κανει

• Like 5
Δημοσ.

Αφήστε τις τρελές και τα συναφή και αμετε στο στρατό γιατί τις παρέες και τη πειθαρχία που θα βρείτε εκεί δεν θα τα βρείτε αλλού (πειθαρχία δεν έχει σε όλα τα στρατόπεδα).

Δημοσ.

Για τα του εξωτερικού τα πράγματα έχουν ως εξής:

- Για να βγεις μόνιμος κάτοικος εξωτερικού θες 7 συναπτά έτη εργασίας ή 11 συναπτά έτη παραμονής.

- Στην περίπτωσή σου είναι (σχεδόν) αδύνατον να φτάσεις αυτό το νούμερο χωρίς να κυρηχθείς ανυπότακτος.

- Αν γίνει το τελευταίο, τότε θα φας πρόστιμο 6000 ευρώ και θα σε καλέσουν και σε στρατοδικείο εν καιρώ (το πρόστιμο μπαίνει αρκετά πιο γρήγορα). Για να μην υπάρχει παρεξήγηση, αυτές οι 6000 ευρώ δεν αίρουν την υποχρέωση στράτευσης. Είναι πρόστιμο επειδή δεν πήγες στην ώρα σου.

- Μπορείς να εξαγοράσεις τη θητεία μόνο αν φτάσεις τα 35 και υπηρετήσεις 45 μέρες. Το κόστος είναι 810 ευρώ το μήνα, οπότε να είσαι υπόχρεως 12μηνης θητείας θα πληρώσεις περίπου 8.5 χιλιάρικα. Δεν τα λες και λίγα. Αυτά αν δεν φάς καμιά φυλακή που αν πας στρατοδικείο θα φας 99.99999%, μπορεί ακόμα και εξάμηνο. 

Οπότε διαλέγεις και κάνεις.

Στο άλλο θέμα, εμένα η άποψη μου είναι κάπου στη μέση. Παρόλου που ο στρατός όντως δεν αξίζει το χρόνο σου μάλλόν, να εξαπατήσεις (γιατί αυτό προτείνεις) για να το αποφύγεις είναι μεμπτό και απαράδεκτο. Αν θες να πας εξωτερικό, να φας τα πρόστιμα σου και να αναλλάβεις τις ευθύνες σου τότε καλώς. Έχω 2-3 φίλους που το έχουν κάνει και όλοι μια χαρά είναι. 6Κ αν έχεις μια καλή δουλειά στο εξωτερικό δεν είναι πολλά λεφτά. Αλλά να θες και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο είναι λίγο υπερβολικό.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Αφήστε τις τρελές και τα συναφή και αμετε στο στρατό γιατί τις παρέες και τη πειθαρχία που θα βρείτε εκεί δεν θα τα βρείτε αλλού (πειθαρχία δεν έχει σε όλα τα στρατόπεδα).

ηθελα να ξερα που τα βρισκεται αυτα. απο ολα το στρατο μονο με ενα ατομο εχω κρατησει επικοινωνια ! οσο για πειθαρχια δεν το σχολιαζω καν! Δεν υπαρχει πουθενα. 

Δημοσ.

9 μηνες ειναι το πεζικο,12 αεροπορια και ναυτικο(και αν πας παραμεθωριο ναυτικο ειναι 9 μηνες). Σιγουρα δεν ειναι και οτι το πιο ευχαριστο εχεις κανει και αυτα περι φιλων ειναι οι μεγαλυτερες μλκιες που μπορεις να διαβασεις ή να ακουσεις να λενε καθως ζητημα να κρατησεις με 1-2ατομα....

''Τελείωσα με το πανεπιστήμιο και έχω αναβολή 1 χρόνο ακόμα. Σκέφτομαι να κόψω την αναβολή να το παίξω τρελίτσα και να πάρω Ι5.'''

Πως φενεται ο ανθρωπος του πνευματος :D

Και το αστειο της υποθεσης ειναι οτι μιλαμε για ναυτικο που ειναι τελειως αραγμα σε σχεση με πεζικο....

Δημοσ.

Να... σκοτωθείς... σε μια μάχη;

Εντάξει, μάλλον κάτι βλέπεις λάθος. Εκτός αν πραγματικά πιστεύεις ότι η θητεία προετοιμάζει τον (μέσο) φαντάρο να πολεμήσει σε οποιαδήποτε μάχη.

Εαν παρεις απαλλαγη δε σε καλουν σε μαχη. Θα δεις πως θα αλλαξεις γνωμη για τους γιωταδες οταν κανουν το μπαμ οι γειτονες. Εσυ ενδεχομενως να μετανιωσεις που δε το επαιξες κι εσυ τρελιτσα.

Έλα πες μας οτι τρολλάρεις τώρα γιατί μάλλον εγώ θα γίνω τρελός με αυτά που διαβάζω.

Δικαίωμά σου να γουστάρεις τον στρατό, πες οτι αντιπαθείς όσους βγάζουν μούφα Ι5 και παρανομούν για να τελειώνουμε.

Ναι αντιπαθω να παρανομουν οι πολιτες προς ιδιον οφελος. Γι αυτο το λογο το λογο δυστυχως επτωχευσαμεν.

Δημοσ.

Το ι5 έχει διαδικάσια δεν είναι έτσι απλό.Πρώτα θα πάρεις αναβολή 2 χρόνια(1+1) λόγω ψυχολογικών προβλημάτων και μετά πας για ι5.

Δεν είναι παω να το παίξω τρελός και τέλος.Περνάς από 2 επιτροπές γιατρών/στρατιωτικών κάθε φορά.

Πρέπει να έχεις και χαρτί ψυχίατρου μαζί σου(καλύτερα από δημοσίο)

Σκέψου το.

Αν πας για ι5 τότε πρέπει να το παίξεις καλά,δε πας εκεί με ύφος και τέτοια.

Δε μπορώ να σου πω κάτι άλλο για και εγώ είμαι σε διαδικάσιες αναβολών ακόμα.

Για εμένα έπρεπε να είχε γίνει προερετικό+με πληρωμή εδώ και χρόνια.Έτσι θα πηγαίναν μόνο οι στρατοκαυλοι και θα ξεμπλέκαμε.

• Like 1
Δημοσ.

ηθελα να ξερα που τα βρισκεται αυτα. απο ολα το στρατο μονο με ενα ατομο εχω κρατησει επικοινωνια ! οσο για πειθαρχια δεν το σχολιαζω καν! Δεν υπαρχει πουθενα.

Πειθαρχία κάπου υπάρχει

Δημοσ.

Ολο ακουω για χασιμο χρονου και χασιμο χρονου... Λες και εχεται τπτ καλυτερο να κανετε. Ολοι ανεργοι ειστε και παιζεται videogames ολη μερα. Τι φοβαστε; Οτι αμα θα πατε στρατο, θα σας παρει ο αερας τα καραβια σας και θα τα χασεται;

• Like 1
Δημοσ.

Η στρατιωτική θητεία είναι, πρώτα απ’ όλα η  εκπλήρωση μιας υποχρέωσης

προς την κοινωνία ή την πατρίδα (ότι προτιμάτε), που αποφέρει κέρδος και σε προσωπικό επίπεδο.

Τα κέρδη του στρατού δεν είναι οι φίλοι μόνο, (αν και μερικοί αποκτούν φίλους που τους συντροφεύουν δεκαετίες)

ούτε η διαβίωση σε ένα περιβάλλον που επιβάλλεται ένα είδος πειθαρχίας, υποτίθεται ότι την γνώρισες στο σπίτι ή το σχολείο.

Είναι η απόκτηση μίας σειράς από εμπειρίες που διευκολύνουν την καλώς εννοούμενη «κοινωνικοποίηση» του κάθε ανθρώπου.

Που σου δίνουν τη δυνατότητα να δεις από άλλη οπτική τις μορφές των διαπροσωπικών σχέσεων,

να αντιμετωπίσεις προσωπικές αδυναμίες, ελλείψεις, κουλαμάρες ή και κουσούρια,

σε περιβάλλον που υπάρχουν  περισσότερη ισότητα και συντροφικότητα

από αυτή που θα συναντήσεις στην «πραγματική» ζωή και τον επαγγελματικό στίβο.

Κυρίως, μακριά από την προστασία της μαμάκας ή του μπαμπάκα που πιθανόν να σε στραβώνει, να σε παραμορφώνει,

να σε καταντάει ένα στραβοχυμένο χαλβά, απατεωνίσκο, αρπακτικό και ζήτουλα συγχρόνως.

• Like 1
Δημοσ.

Ολο ακουω για χασιμο χρονου και χασιμο χρονου... Λες και εχεται τπτ καλυτερο να κανετε. Ολοι ανεργοι ειστε και παιζεται videogames ολη μερα. Τι φοβαστε; Οτι αμα θα πατε στρατο, θα σας παρει ο αερας τα καραβια σας και θα τα χασεται;

Αυτο εν μερη ειναι αληθεια. Οταν πχ ο ts μολις τελειωσε το Πανεπ. εκτως και αν μπορει να βρει καποια σοβαρη δουλεια στους επομενους 3 μηνες ξερω γω,ποιο το νοημα να μην παει στρατο ή ναυτικο. Γιατι εστω και 6000να ηταν που επρεπε να πληρωσεις να μην πας στρατο μηπως μας περισσεουν στις μερες μας???

Αυτη την κουβεντα περι Ι5 την ακουμε χρονια τωρα και την ακουγα και εγω απο πολλους φοιτητες οι οποιοι οντως ολη μερα ηταν καφε,ταβλι και pro/Lol/dota κλπ. Μια αποφαση ειναι ολα να πας να τελειωνεις.

Ειχα πετυχει επισης παρα πολλα παιδια που δεν ειχαν καθολου ορεξη πριν πανε στρατο,ξενερα κλπ και οταν πηγαν και τελειωσαν ειπαν μετα ''καλα αυτη την μλκια καθυστερουσα τοσα χρονια??''

Δημοσ.

Μονο που μεγαλυτερους απατεωνισκους αρπακτικα και ζητουλες απο καποιους μονιμους στον στρατο δεν εχω δει.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...