Καρχαρίαςςς Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Καλησπερα, προσφατα δοκιμασα πρωτη φορα να καπνισω, old holborn κιτρινο καπνο, απο ενα φιλο μου. Δεν μπορω να πω οτι με ξετρελανε για να το ξεκινησω αλλα απο τοτε οταν βγαινω για ποτο καμια φορα θελω να κανω και ενα τσιγαρο, αλλα οχι σε φαση "Θελω τσιγαρο αλλιως θα πεθανω" που βρισκονται μερικοι και τους πιανει αγχος κλπ. Προσωπικα εχω στο μυαλο μου το τσιγαρο σε ιδια φαση με το ποτο, οτι θα γινεται περιστασιακα και οχι σε καθημερινη βαση, δηλαδη καθομαι για μια μπυρα, σκαω και ενα τσιγαρο, αν οχι, so what. Εχει κανεις παρομοια αποψη;
zio10 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Καλησπερα, προσφατα δοκιμασα πρωτη φορα να καπνισω, old holborn κιτρινο καπνο, απο ενα φιλο μου. Δεν μπορω να πω οτι με ξετρελανε για να το ξεκινησω αλλα απο τοτε οταν βγαινω για ποτο καμια φορα θελω να κανω και ενα τσιγαρο, αλλα οχι σε φαση "Θελω τσιγαρο αλλιως θα πεθανω" που βρισκονται μερικοι και τους πιανει αγχος κλπ. Προσωπικα εχω στο μυαλο μου το τσιγαρο σε ιδια φαση με το ποτο, οτι θα γινεται περιστασιακα και οχι σε καθημερινη βαση, δηλαδη καθομαι για μια μπυρα, σκαω και ενα τσιγαρο, αν οχι, so what. Εχει κανεις παρομοια αποψη; Χωρίς να είμαι καπνιστής, νομίζω ότι στην αρχή όλοι κάπως έτσι το έχουν στο μυαλό τους....αλλά αργότερα συνήθως ξεφεύγει και γίνεται εξάρτηση 8
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Χωρίς να είμαι καπνιστής, νομίζω ότι στην αρχή όλοι κάπως έτσι το έχουν στο μυαλό τους....αλλά αργότερα συνήθως ξεφεύγει και γίνεται εξάρτηση Νομιζα πως ειναι ή το ξεκιναω ή οχι η κατασταση, δεν ξερω πως σκεφτονται γενικα αλλα οσους εχω γνωρισει που το ξεκινησαν το ξεκινησαν κατευθειαν οχι με δοσεις
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Καλησπερα, προσφατα δοκιμασα πρωτη φορα να καπνισω, old holborn κιτρινο καπνο, απο ενα φιλο μου. Δεν μπορω να πω οτι με ξετρελανε για να το ξεκινησω αλλα απο τοτε οταν βγαινω για ποτο καμια φορα θελω να κανω και ενα τσιγαρο, αλλα οχι σε φαση "Θελω τσιγαρο αλλιως θα πεθανω" που βρισκονται μερικοι και τους πιανει αγχος κλπ. Προσωπικα εχω στο μυαλο μου το τσιγαρο σε ιδια φαση με το ποτο, οτι θα γινεται περιστασιακα και οχι σε καθημερινη βαση, δηλαδη καθομαι για μια μπυρα, σκαω και ενα τσιγαρο, αν οχι, so what. Εχει κανεις παρομοια αποψη; Θεωρώ ότι, λίγο-πολύ, όσοι ξεκινήσαμε το κάπνισμα, κάπως έτσι το ξεκινήσαμε. Όχι με την προοπτική να καπνίζουμε 1 ή 2 πακέτα την ημέρα αλλά στο πιο "χαλαρό". Άσχετα αν σε πολλούς δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Προσωπικά, εάν μπορούσα να καταφέρω να ελέγξω την κατανάλωση τσιγάρων σε καμιά 10αριά την εβδομάδα, θα ήμουν πολύ ικανοποιημένος με τον εαυτό μου. Επειδή όμως, όσο το προσπάθησα, μου ήταν αδύνατο να πέσω κάτω από 15 τσιγάρα ημερησίως (η συνήθης κατανάλωση ήταν 20-25 camel άφιλτρα καθημερινά), το έκοψα τελείως. Τώρα, μετά από 9 χρόνια άκαπνος, δεν το ξαναρχίζω φυσικά, γιατί (εκτός των άλλων) είμαι βέβαιος ότι θα φτάσω ξανά την ίδια κατανάλωση. 6
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Θεωρώ ότι, λίγο-πολύ, όσοι ξεκινήσαμε το κάπνισμα, κάπως έτσι το ξεκινήσαμε. Όχι με την προοπτική να καπνίζουμε 1 ή 2 πακέτα την ημέρα αλλά στο πιο "χαλαρό". Άσχετα αν σε πολλούς δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Προσωπικά, εάν μπορούσα να καταφέρω να ελέγξω την κατανάλωση τσιγάρων σε καμιά 10αριά την εβδομάδα, θα ήμουν πολύ ικανοποιημένος με τον εαυτό μου. Επειδή όμως, όσο το προσπάθησα, μου ήταν αδύνατο να πέσω κάτω από 15 τσιγάρα ημερησίως (η συνήθης κατανάλωση ήταν 20-25 camel άφιλτρα καθημερινά), το έκοψα τελείως. Τώρα, μετά από 9 χρόνια άκαπνος, δεν το ξαναρχίζω φυσικά, γιατί (εκτός των άλλων) είμαι βέβαιος ότι θα φτάσω ξανά την ίδια κατανάλωση. Την καλυτερη δουλεια εκανες. Θυμαμαι παλια τον δασκαλο μου στα Αγγλικα που εκανε 2-2.5 πακετα τη μερα και μετα ειδε οτι δεν τραβαγε η κατασταση ουτε οικονομικα οποτε αρχισε να κανει διακανονισμους, για καθε τρεις ωρες μαθημα ενα τσιγαρο reward, μετα εγινε για καθε τεσσερις, για καθε πεντε, και τωρα κανει 2-3 τσιγαρα την ημερα. Ο πατερας μου κανει ενα πακετο ανα δυο εβδομαδες, νομιζω ειναι εφικτο να το περιορισεις αρκει να το θες. Αν κανεις αγχωδη δουλεια ομως νομιζω θα το σκιζεις ολη μερα παρα τις πεοσπαθειες. Ελπιζω να μην ξεκινησω να κανω κανονικα. Παντα κανω τρακα απο καποιον στην παρεα και αποφευγω να παρω πακετο
Hellaslover Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Θεωρώ ότι, λίγο-πολύ, όσοι ξεκινήσαμε το κάπνισμα, κάπως έτσι το ξεκινήσαμε. Όχι με την προοπτική να καπνίζουμε 1 ή 2 πακέτα την ημέρα αλλά στο πιο "χαλαρό". Άσχετα αν σε πολλούς δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Προσωπικά, εάν μπορούσα να καταφέρω να ελέγξω την κατανάλωση τσιγάρων σε καμιά 10αριά την εβδομάδα, θα ήμουν πολύ ικανοποιημένος με τον εαυτό μου. Επειδή όμως, όσο το προσπάθησα, μου ήταν αδύνατο να πέσω κάτω από 15 τσιγάρα ημερησίως (η συνήθης κατανάλωση ήταν 20-25 camel άφιλτρα καθημερινά), το έκοψα τελείως. Τώρα, μετά από 9 χρόνια άκαπνος, δεν το ξαναρχίζω φυσικά, γιατί (εκτός των άλλων) είμαι βέβαιος ότι θα φτάσω ξανά την ίδια κατανάλωση. ακριβος το ιδιο προβλημα εχω και γω. Οποτε προσπαθω να καπνιζω λιγα στο τελος καπνιζω ακομα περισσοτερα. Με το ετσι θελω το εκοψες μια μερα; και μετα απο ποσες μερες σου φευγει το να θες να κανεις; Την καλυτερη δουλεια εκανες. Θυμαμαι παλια τον δασκαλο μου στα Αγγλικα που εκανε 2-2.5 πακετα τη μερα και μετα ειδε οτι δεν τραβαγε η κατασταση ουτε οικονομικα οποτε αρχισε να κανει διακανονισμους, για καθε τρεις ωρες μαθημα ενα τσιγαρο reward, μετα εγινε για καθε τεσσερις, για καθε πεντε, και τωρα κανει 2-3 τσιγαρα την ημερα. Ο πατερας μου κανει ενα πακετο ανα δυο εβδομαδες, νομιζω ειναι εφικτο να το περιορισεις αρκει να το θες. Αν κανεις αγχωδη δουλεια ομως νομιζω θα το σκιζεις ολη μερα παρα τις πεοσπαθειες. Ελπιζω να μην ξεκινησω να κανω κανονικα. Παντα κανω τρακα απο καποιον στην παρεα και αποφευγω να παρω πακετο ο καθενας ειναι διαφορετικος, μπορει ο καθηγητης σου να τα καταφερε να το κοψει λιγο αλλα εσυ να μη τα καταφερεις. Ο εθισμος ειναι διαφορετικος στον καθενα και το πως αντιδραει. Ουτε τρακα μη κανεις.. αν θες να κανεις fit in κανε κανα πουρακι κανα σαββατοβραδο οταν πας εξω
nicoc89 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 κ εγώ έτσι ξεκίνησα , κάπνιζα ένα στο τόσο και δεν μου έκανε αίσθηση να καπνίσω , δηλαδή δεν το έψαχνα , μετά απο μήνες άρχισα να καπνίζω περισσότερο κ έφτασα στον ένα καπνό ανα δύο μέρες και αποκορύφωση στο στρατό ένας τη μέρα. το τσιγάρο δεν ελέγχεται όσο εύκολα νομίζουν κάποιοι , μετά απο καιρό ιδικά αν σου τύχει μια στραβή και το αυξήσεις έστω και για μέρες μετά δύσκολα το μειώνεις.Προσωπικά το έκοψα εδώ κανα δυο(?) χρόνια κ δεν έχω σκοπό να το ξαναρχίσω 1
phanispal Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Πρέπει να είμαι απ' τους λίγους που το ελέγχει το θέμα. Κι εκτός απ' τον πατέρα μου, δε θυμάμαι να έχω γνωρίσει άλλον. Όταν κάνω, θα είναι σχεδόν αποκλειστικά μετά από φαΐ. Παίρνω καπνό, ο οποίος με βγάζει συνήθως γύρω στο δίμηνο (και τα κάνω μπαμπάτσικα). Βέβαια, μπορεί να περάσουν και μήνες χωρίς να πάρω καπνό. Το θέμα είναι ότι κάνω το ανάποδο με το αλκοόλ :Ρ 3
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δεν ξερω πως θα καταληξει το θεμα, εχω ελεγχο στο τι κανω γενικα οποτε δεν με βλεπω να το αρχιζω το αθλημα, αυτο που κανω τωρα με εξυπηρετει. Καλα την πρωτη φορα ηπια ενα λιτρο νερο να φυγει η μποχα.
nickarmy Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 οι περισσότεροι γνωστοί μου έτσι ξεκίνησαν και όντως για καποιους μήνες έκαναν όποτε ήθελαν αυτοί μετά έγιναν μόνιμοι ...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 ακριβος το ιδιο προβλημα εχω και γω. Οποτε προσπαθω να καπνιζω λιγα στο τελος καπνιζω ακομα περισσοτερα. Με το ετσι θελω το εκοψες μια μερα; και μετα απο ποσες μερες σου φευγει το να θες να κανεις; [...] Ειλικρινά, το κάπνισμα μου άρεσε πάρα πολύ. Δεν ήθελα να το σταματήσω με τίποτα, πραγματικά το το απολάμβανα! Απλώς με έπρηζαν φίλοι να το σταματήσω και είπα να δοκιμάσω τα έμπλαστρα Nicorette - στα οποία δεν είχα καμία απολύτως εμπιστοσύνη κι ούτε θεωρούσα ότι θα κάνουν κάτι. Κι όμως. Μετά από 3 μήνες χρήσης (όπως λένε και οι οδηγίες), δεν έχω ξανακαπνίσει. Τουλάχιστον σε εμένα έπιασε - δεν ξέρω για άλλους αλλά είμαι ζωντανό παράδειγμα ότι τα έμπλαστρα Nicorette κάνουν πραγματικά δουλειά. (σκέφτομαι να τους ζητήσω ποσοστά επί της δωρεάν διαφήμισης που τους κάνω...) 1
Moderators stormrain Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Θεωρώ ότι, λίγο-πολύ, όσοι ξεκινήσαμε το κάπνισμα, κάπως έτσι το ξεκινήσαμε. Όχι με την προοπτική να καπνίζουμε 1 ή 2 πακέτα την ημέρα αλλά στο πιο "χαλαρό". Άσχετα αν σε πολλούς δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Προσωπικά, εάν μπορούσα να καταφέρω να ελέγξω την κατανάλωση τσιγάρων σε καμιά 10αριά την εβδομάδα, θα ήμουν πολύ ικανοποιημένος με τον εαυτό μου. Επειδή όμως, όσο το προσπάθησα, μου ήταν αδύνατο να πέσω κάτω από 15 τσιγάρα ημερησίως (η συνήθης κατανάλωση ήταν 20-25 camel άφιλτρα καθημερινά), το έκοψα τελείως. Τώρα, μετά από 9 χρόνια άκαπνος, δεν το ξαναρχίζω φυσικά, γιατί (εκτός των άλλων) είμαι βέβαιος ότι θα φτάσω ξανά την ίδια κατανάλωση. Qfe Δε νομιζω πως αρχισε καποιος το τσιγαρο λεγοντας "Πωωω σουπερ, αυτο ηθελα παντα, να ειμαι ενας κανονικος καπνιστης, να εχω το πακετο μου, τον βηχα μου, την εξαρτηση μου! Αυτο θελω να κανω, παω περιπτερο να παρω πακετο". Ή τουλαχιστον δεν ξερω εγω κανεναν. Κι εγω παντα ηθελα να ειμαι ο τυπος που κανει ενα δυο τσιγαρα οταν βγαινει εξω, αλλα ποτε δεν μου εκατσε η φαση αυτη (εκτος απο οταν το ειχα αρχισει) και κατεληγα παντα να καπνιζω ανεξελεγκτα, σε φαση να μην θυμαμαι ποτε ποσα τσιγαρα εκανα μια Χ ημερα, αλλα κατα προσεγγιση αφου ενας καπνος craven μου εβγαζε οριακα 2ημερες. Σε ενα μηνα κλεινω χρονο ακαπνος, με ελαχιστο κοπο (σε σχεση με αυτον που περιμενα) γιατι με ξενερωσε η ολη φαση της εξαρτησης και του "πρεπει να στριψω τσιγαρο το βραδυ πριν κοιμηθω για να το εχω στο αμαξι το πρωι, πρεπει φυγω κανα 5λεπτο νωριτερα για να χω μωρε χρονο να κανω κανα τσιγαρο, πεταω στις 10, οποτε θα κανω ενα τελευταιο πρεζοτσιγαρο ακριβως πριν το check in για να την παλεψω κ.ο.κ." Θεωρω πως δεν θα το αρχισω παλι, αφενος μεν γιατι δε θελω και ειναι ηλιθιο απο τη στιγμη που εφτασα ως εδω, αφετερου δε ειμαι κι εγω σιγουρος πως αν κανω "ενα τσιγαρακι για να θυμηθω την φαση" θα φτασω παλι να μην το ελεγχω ως συνηθως. 1
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Κι όμως. Μετά από 3 μήνες χρήσης (όπως λένε και οι οδηγίες), δεν έχω ξανακαπνίσει. Τουλάχιστον σε εμένα έπιασε - δεν ξέρω για άλλους αλλά είμαι ζωντανό παράδειγμα ότι τα έμπλαστρα Nicorette κάνουν πραγματικά δουλειά. (σκέφτομαι να τους ζητήσω ποσοστά επί της δωρεάν διαφήμισης που τους κάνω...) Μηπως οντως ηθελες να σταματησεις ή υποσυνειδητα νομιζες οτι αυτα δουλευαν και δεν καπνιζες; Ποσοστα εννοειται, και μεγαλα μαλιστα
Moderators stormrain Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Ειλικρινά, το κάπνισμα μου άρεσε πάρα πολύ. Δεν ήθελα να το σταματήσω με τίποτα, πραγματικά το το απολάμβανα! Απλώς με έπρηζαν φίλοι να το σταματήσω και είπα να δοκιμάσω τα έμπλαστρα Nicorette - στα οποία δεν είχα καμία απολύτως εμπιστοσύνη κι ούτε θεωρούσα ότι θα κάνουν κάτι. Κι όμως. Μετά από 3 μήνες χρήσης (όπως λένε και οι οδηγίες), δεν έχω ξανακαπνίσει. Τουλάχιστον σε εμένα έπιασε - δεν ξέρω για άλλους αλλά είμαι ζωντανό παράδειγμα ότι τα έμπλαστρα Nicorette κάνουν πραγματικά δουλειά. (σκέφτομαι να τους ζητήσω ποσοστά επί της δωρεάν διαφήμισης που τους κάνω...) Εγω τις τσιχλες ειχα δοκιμασει (οπου δοκιμασει σημαινει εφαγα 3-4) και μου κατεστρεψαν το στομαχι, οποτε δε θα ελεγα πως με βοηθησαν ιδιαιτερα Ισως ομως τα εμπλαστρα να ειναι καλυτερα.
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Qfe Δε νομιζω πως αρχισε καποιος το τσιγαρο λεγοντας "Πωωω σουπερ, αυτο ηθελα παντα, να ειμαι ενας κανονικος καπνιστης, να εχω το πακετο μου, τον βηχα μου, την εξαρτηση μου! Αυτο θελω να κανω, παω περιπτερο να παρω πακετο". Ή τουλαχιστον δεν ξερω εγω κανεναν. Κι εγω παντα ηθελα να ειμαι ο τυπος που κανει ενα δυο τσιγαρα οταν βγαινει εξω, αλλα ποτε δεν μου εκατσε η φαση αυτη (εκτος απο οταν το ειχα αρχισει) και κατεληγα παντα να καπνιζω ανεξελεγκτα, σε φαση να μην θυμαμαι ποτε ποσα τσιγαρα εκανα μια Χ ημερα, αλλα κατα προσεγγιση αφου ενας καπνος craven μου εβγαζε οριακα 2ημερες. Σε ενα μηνα κλεινω χρονο ακαπνος, με ελαχιστο κοπο (σε σχεση με αυτον που περιμενα) γιατι με ξενερωσε η ολη φαση της εξαρτησης και του "πρεπει να στριψω τσιγαρο το βραδυ πριν κοιμηθω για να το εχω στο αμαξι το πρωι, πρεπει φυγω κανα 5λεπτο νωριτερα για να χω μωρε χρονο να κανω κανα τσιγαρο, πεταω στις 10, οποτε θα κανω ενα τελευταιο πρεζοτσιγαρο ακριβως πριν το check in για να την παλεψω κ.ο.κ." Θεωρω πως δεν θα το αρχισω παλι, αφενος μεν γιατι δε θελω και ειναι ηλιθιο απο τη στιγμη που εφτασα ως εδω, αφετερου δε ειμαι κι εγω σιγουρος πως αν κανω "ενα τσιγαρακι για να θυμηθω την φαση" θα φτασω παλι να μην το ελεγχω ως συνηθως. Γενικα απο τις απαντησεις σας και απο τους ανθρωπους με τους οποιους συναναστρεφομαι ολοι καποτε το μετανιωνετε και το κοβετε, οι λογοι ποικιλουν. Οι περισσοτεροι απ'οσους ρωτησα λενε οτι το ξεκινησαν για "μαγκια".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα