Καρχαρίαςςς Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Χαιρομαι που εγραψα εδω και πηρα διαφορετικες αποψεις για να οδηγηθω να κανω το σωστο
nicoc89 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 αυτό που δεν έχω καταλάβει ειναι το "καπνίζω λίγο" σαν δικαιολογίακαι ένα τσιγάρο την εβδομάδα να καπνίζεις πάλι στα ίδια είσαι αφού για να μην διατρέχεις τους κινδύνους των καπνιστών χρειάζεσαι να το κόψεις τελείως για χρόνια και αναλόγως με την προϊστορία στη χρήση του ίσως και δεκαετίες ή καπνίζεις η δεν καπνίζεις , δεν ισχύει το "καπνίζω λίγο άρα κάνω λίγο κακό στον οργανισμό μου"
Pa0ki Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Καλησπερα, προσφατα δοκιμασα πρωτη φορα να καπνισω, old holborn κιτρινο καπνο, απο ενα φιλο μου. Δεν μπορω να πω οτι με ξετρελανε για να το ξεκινησω αλλα απο τοτε οταν βγαινω για ποτο καμια φορα θελω να κανω και ενα τσιγαρο, αλλα οχι σε φαση "Θελω τσιγαρο αλλιως θα πεθανω" που βρισκονται μερικοι και τους πιανει αγχος κλπ. Προσωπικα εχω στο μυαλο μου το τσιγαρο σε ιδια φαση με το ποτο, οτι θα γινεται περιστασιακα και οχι σε καθημερινη βαση, δηλαδη καθομαι για μια μπυρα, σκαω και ενα τσιγαρο, αν οχι, so what. Εχει κανεις παρομοια αποψη; Υπάρχουν, social smokers σε απλά ελληνικά Απλά είναι αρκετά μικρό το ποσοστό αυτών που μένουν σε αυτό το στάδιο και δεν γίνονται κανονικοί καπνιστές Εγώ θυμάμαι στο λύκειο που "ξεκίνησα" κλασικά το κάπνισμα μαζί με την παρέα μου, στην αρχή παίρναμε 1 πακέτο και το μοιραζόμασταν στο διάλειμμα του σχολείου και τα Σάββατα Μετά από κάποιο σημείο οι μισοί έγιναν κανονικοί καπνιστές και έπαιρναν δικό τους πακέτο, οι υπόλοιποι κάναμε καμιά τράκα μέχρι που το "κόψαμε"
phanispal Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Η εξαίρεση δεν αναιρεί τον κανόνα. Αντίθετα κακό κάνεις αν λές στους άλλους ότι και εκείνοι μπορεί να είναι η εξαίρεση. Κράτα το για τον εαυτό σου και μην τροφοδοτείς την επιχειρηματολογία του ενδεχόμενου εθισμού των άλλων. Δε θα διαφωνήσω. Εξάλλου, από τη στιγμή που ο εθισμός (όχι μόνο του τσιγάρου) εξηγείται επιστημονικά, όλο και κάτι περισσότερο θα ξέρουν οι επιστήμονες.
Donalhioy Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 αν και καπνιζα μολις 4 χρονια, 8 χρονια πριν, μπορω να πω οτι η θεληση για τσιγαρο δεν περναει ποτε.. δεν ισχύει το "καπνίζω λίγο άρα κάνω λίγο κακό στον οργανισμό μου" και οντως ισχυει... νομιζω 1-2 την ημερα θεωρειτε χρηση και αν μαλιστα εχεις φλεγμονη στο παχυ εντερο περισσοτερο καλο κανεις παρα κακο.. το καπνισμα για να προκαλεσει μη αναστρεψιμες καταστασεις πρεπει να γινεται για χρονια και με εντονη χρηση.. αναλογα παντα και με τον οργανισμο..
panther_512 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2015 νομιζω 1-2 την ημερα θεωρειτε χρηση και αν μαλιστα εχεις φλεγμονη στο παχυ εντερο περισσοτερο καλο κανεις παρα κακο.. Ενώ αν έχεις τη νόσο του Crohn ή προδιάθεση και καπνίζεις την πάτησες. Μικρό το κακό βέβαια. Το πολύ πολύ να σου ανοίξουν τρύπα στην κοιλιά και κάνεις τα κακάκια σου σε σακούλα κολλημένη επάνω σου για το υπόλοιπο της ζωής σου. http://pmj.bmj.com/content/76/895/273.full https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CF%8C%CF%83%CE%BF%CF%82_%CF%84%CE%BF%CF%85_Crohn#.CE.9A.CE.AC.CF.80.CE.BD.CE.B9.CF.83.CE.BC.CE.B1
nicoc89 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 αν και καπνιζα μολις 4 χρονια, 8 χρονια πριν, μπορω να πω οτι η θεληση για τσιγαρο δεν περναει ποτε.. και οντως ισχυει... νομιζω 1-2 την ημερα θεωρειτε χρηση και αν μαλιστα εχεις φλεγμονη στο παχυ εντερο περισσοτερο καλο κανεις παρα κακο.. το καπνισμα για να προκαλεσει μη αναστρεψιμες καταστασεις πρεπει να γινεται για χρονια και με εντονη χρηση.. αναλογα παντα και με τον οργανισμο.. Όχι , το κάπνισμα δεν κάνει καλό ούτε σε εσένα ούτε στους γύρω σου ,είτε είναι ένα τσιγάρο την εβδομάδα ή ένα πακέτο τη μέρα, οι μη αναστρέψιμες καταστάσεις που λες συπεριλαμβάνουν και τον θάνατο ? γιατι η φάση "ο παππούς μου στο χωριό καπνίζει απ τα 13 και είναι 90 και δεν έπαθε τίποτα" δεν μου λένε κάτι , σου έχω κάμποσα εκατομμύρια περιπτώσεις που έπαθαν και πέθαναν. Και εγώ είχα σταματήσει το κάπνισμα πριν το στρατό , το άρχισα πάλι πριν μπω επειδή ήθελα να έχω κάτι να κάνω , απολύθηκα και το έκοψα , έτσι απλά και ξαφνικά χωρίς ηλεκτρονικά τσιγάρα κλπ , δεν μου χρειάστηκαν, έχοντας καπνίσει μισό με ένα μεγάλο καπνό την ημέρα x 9 μήνες. Όπως βλέπεις όμως υπάρχει κόσμος που ακόμα και με τσίχλες και ηλεκτρονικά τσιγάρα δυσκολεύονται . Τα προβλήματα είναι αναστρέψιμα αρκεί ο άλλος να θέλει να το κόψει κ όχι να περιμένει να του πει ο γιατρός οτι ξέρεις πρέπει να το κόψεις γιατι φλερτάρεις με το σκάμα , αν φτάσει εκεί τι να λέει ? Σχετικά με τους θανάτους us only More than 200,000 women die every year from smoking-related disease compared with 270,000 men who die from smoking-related disease every year. CDC.gov (CBS/AP) - Bad news for "social smokers" - just one drag on that cigarette could be the one that causes your heart attack.Lung cancer is what people usually fear from smoking, and yes, that can take years to strike. But the surgeon general's 30th annual report on smoking and health says tobacco smoke begins poisoning immediately, as more than 7,000 chemicals in each puff rapidly spread through the body to cause damage to nearly every organ. "Too often people think the occasional social cigarette is not so dangerous, when in fact this report says yes, it is," says Dr. Terry Pechacek of the Centers for Disease Control and Prevention. Even inhaling secondhand smoke could be enough to block the arteries and trigger a heart attack, according to the report. Why? Cigarette smoke immediately seeps into the bloodstream and changes its chemistry so that blood becomes more sticky, allowing clots to form that can squeeze shut already narrowed arteries, the report explains. That's in addition to the more subtle long-term damage to blood vessels themselves, making them more narrow. And no one knows how little it takes to trigger that clotting. The report is not without good news. Surgeon General Regina Benjamin says kicking the habit lets the body start healing immediately. "It's never too late to quit," she says, "but the sooner you quit, the better. Even if you're 70, 80 years old and you're a smoker, there's still benefit from quitting.
panther_512 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 To τί είναι αναστρέψιμο από το κάπνισμα εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες. Ένας νεαρός 15-17 ετών που γίνεται συστηματικός καπνιστής έχει επηρεάσει οριστικά την ανάπτυξή του, η οποία πάει μέχρι τα 21. Αυτό είναι μή αναστρέψιμο. Επίσης, αν πάθεις πνευμονοπάθεια, είναι βέβαιο ότι θα σου αφήσει κουσούρι όσα χρόνια και αν το κόψεις. Ο Leonard Nimoi, ο γνωστός "Σπόκ" των Στάρ Τρέκ, πέθανε από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, η οποία προκλήθηκε από το κάπνισμα, 30 χρόνια μετά που το έκοψε. Εγώ, στον πρώτο χρόνο που κάπνιζα, έπαθα ασθματική βρογχίτιδα, την οποία πάθαινα περίπου μία φορά το χρόνο για τα 11 χρόνια που κάπνιζα. Ουσιαστικά ήταν βρογχίτιδα που δεν μπορείς να βήξεις το φλέγμα. Σιγά το πράμα έλεγα τότε. Το έχω κόψει εδώ και 8 χρόνια, δεν ξαναέπαθα ποτέ ασθματική βρογχίτιδα, αλλά όλες οι σπυρομετρίσεις που έχω κάνει σε πνευμονολόγους από τότε δείχνουν 'οτι οι πνεύμονές μου διατηρούν μία ευαισθησία, η οποία προκλήθηκε από την ασθματική βρογχίτιδα.
Donalhioy Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 ολα αυτα που γραφεται εσεις οι 2 δεν εχουν καμια σχεση με αυτα που γραφω εγω... αν θελετε να κανετε ερωτηση στον εαυτο σας και να απαντησετε κιολας μην με βαζετε στην μεση Όχι , το κάπνισμα δεν κάνει καλό γιατι η φάση "ο παππούς μου στο χωριό καπνίζει απ τα 13 και είναι 90 και δεν έπαθε τίποτα" ξέρεις πρέπει να το κόψεις γιατι φλερτάρεις με το σκάμα , αν φτάσει εκεί τι να λέει ? δεν γραφω οτι κανει καλο... παρα μονο οτι σε μια περιπτωση μπορει να βοηθησει και μαλιστα την δινουν και ως συνταγη.. αυτο το π.χ με τον παπου πες μου λιγο... που το διαβασες στο μηνυμα μου? μηπως ειχες νταλκα να το πεταξεις και εψαχνες την ευκαιρια? δεν γραφω επισης πουθενα οτι αν φτασεις με το ενα ποδι στον ταφο και το κοψεις την γλιτωνεις... ειναι απλο, οτι αν ενας 35αρης το κοψει μετα απο 15 χρονια χωρις να εχει αποκτησει σοβαρο προβλημα.. η υγεια του θα καλυτερεψει σε μεγαλο βαθμο.. εννοειτε οτι απαξ και παθεις την ζημια και το κοψεις δεν θα γινεις καλα... και για να μην γεμισω quote, γραφω επισης "δηλαδη για ονομα.. ουτε νοημα απο 4 σειρες πια?" αναλογα τον οργανισμο.. δηλαδη απαξ και εχεις γενικα θεμα με το αναπνευστικο και καπνιζεις εννοειτε θα την παθεις πιο γρηγορα απο τους αλλους.. αρρωστενουν ολοι το ιδιο? και κατι ακομα το τσιγαρο δεν επιτρεπε σε κλειστο δημοσιο χωρο εκτος απο ψυχιατριο.. εκει οχι μονο επιτρεπετε αλλα και δινεται σε ασθενεις ως φθηνο αγχολιτικο.. πιστευεις οτι θελουν να τους πεθανουν? ειναι αυτονοητο οτι σε καποιον με πνευμονια ή καποια ευαισθησια στο αναπνευστικο δεν θα δωσουν απλα ζυγιζουν τα υπερ και τα κατα... και ξαναλεω, οτι το λιγο καπνισμα κανει λιγο κακο.. οπως λιγο κακο κανει το να μπαινεις σε πισινα, να τρως παραγογα Ε "συντηριτικα", καταναλωση αλκοολ, στον ηλιο χωρις αντιηλιακο και μπορω να γραφω μεχρι αυριο
panther_512 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Δεν μπορείς να λές ότι το λίγο κάπνισμα κάνει καλό στη φλεγμονή του εντέρου, χωρίς να προσθέτεις ότι μπορεί να προκαλέσει τη νόσο του Crohn, με ολέθριες συνέπειες για τον οργανισμό. Εκτός και αν ξέρεις τις ακριβείς δοσολογίες νικοτίνης ανα ηλικία, φύλο, σωματικό βάρος, φυσική κατάσταση ώστε να έχουμε μόνο τα θετικά και όχι τα αρνητικά. Και ούτε συνυπολογίζεις το τί κάνουν οι χιλιάδες άλλες τοξικές ουσίες που εισέρχονται στον οργανισμό μας από το κάπνισμα. Δεν πρόκειται δε να σχολιάσω τη χορήγηση τσιγάρων ώς αγχολιτικό, οταν το κάπνισμα είναι αποδεδειγμένο ότι αυξάνει τα επίπεδα άγχους και στρές. http://www.mentalhealth.org.uk/help-information/mental-health-a-z/s/smoking/ http://www.webmd.com/smoking-cessation/news/20001107/think-smoking-calms-your-nerves-think-again http://www.dailymail.co.uk/health/article-2965408/Why-s-no-thing-calming-cigarette-Smokers-70-suffer-anxiety-depression-quitting-reverse-damage.html http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3683289/ http://psychcentral.com/news/2015/03/01/study-finds-smokers-more-prone-to-anxiety-depression/81745.html Τα παραπάνω links στην πρώτη σελίδα του Google, με search term " smoking against anxiety". Η μαύρη σοκολάτα, η οποία αποτελεί φυσικό αγχολιτικό (μεταξύ πολλών άλλων φυσικών αγχολυτικών) προφανώς δεν μας κάνει για κάποιον ανεξήγητο λόγο. Ή μήπως δεν ταιριάζει στην λανθασμένη επιχειρηματολογία μας? Η όλη επιχειρηματολογία περι ντε φάκτο έκθεσης του ανθρώπινου οργανισμού σε τοξικές ουσίες, οπότε άλλη μία (το κάπνισμα) όταν το ελέγχεις δεν αυξάνει/μειώνει το συλλογικό κίνδυνο πρόωρου θανάτου σημαντικά, είναι κλασσικό επιχείρημα των καπνιστών και εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τον εξορθολογισμό του καπνίσματος στο μυαλό του καπνιστή, ώστε να κυριαρχήσει στην λογική του και να εξασφαλίσει την επόμενη δόση νικοτίνης. Και η μεγαλύτερη αυταπάτη όλων: Να πείθεις τον εαυτό σου ότι ο εθισμός σου στο κάπνισμα έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξεως (που δεν την ξέρεις, αλλά το ελέγχεις πλήρως το όλο θεμα) και ότι μετά θα το κόψεις και όλα μέλι γάλα. Η αυταπάτη οτι ο εθισμός σου δεν θα σου προκαλέσει ανεπανόρθωτα προβλήματα, οπότε συνεχίζεις να καπνίζεις νιώθοντας ασφαλής επειδή θα το κόψεις στο μέλλον.... Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2015 από panther_512 1
Ison_ Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Καλησπερα, προσφατα δοκιμασα πρωτη φορα να καπνισω, old holborn κιτρινο καπνο, απο ενα φιλο μου. Δεν μπορω να πω οτι με ξετρελανε για να το ξεκινησω αλλα απο τοτε οταν βγαινω για ποτο καμια φορα θελω να κανω και ενα τσιγαρο, αλλα οχι σε φαση "Θελω τσιγαρο αλλιως θα πεθανω" που βρισκονται μερικοι και τους πιανει αγχος κλπ. Προσωπικα εχω στο μυαλο μου το τσιγαρο σε ιδια φαση με το ποτο, οτι θα γινεται περιστασιακα και οχι σε καθημερινη βαση, δηλαδη καθομαι για μια μπυρα, σκαω και ενα τσιγαρο, αν οχι, so what. Εχει κανεις παρομοια αποψη; Παρόλο που το κάνεις περιστασιακά, είσαι κι εσύ εξαρτημένος σε διαφορετικό βαθμό. Δηλαδή, ενώ άλλοι θέλουν τσιγάρο ανά κάποιες ώρες, εσύ θες ανά κάποιες μέρες. Μπορείς να το καταλάβεις και μόνος σου, ότι αν δε κάνεις τσιγάρο για π.χ. ένα μήνα, θα το αναζήτήσεις έντονα κάποια στιγμή.
thanasisdoul Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Ειλικρινά, το κάπνισμα μου άρεσε πάρα πολύ. Δεν ήθελα να το σταματήσω με τίποτα, πραγματικά το το απολάμβανα! Απλώς με έπρηζαν φίλοι να το σταματήσω και είπα να δοκιμάσω τα έμπλαστρα Nicorette - στα οποία δεν είχα καμία απολύτως εμπιστοσύνη κι ούτε θεωρούσα ότι θα κάνουν κάτι. Κι όμως. Μετά από 3 μήνες χρήσης (όπως λένε και οι οδηγίες), δεν έχω ξανακαπνίσει. Τουλάχιστον σε εμένα έπιασε - δεν ξέρω για άλλους αλλά είμαι ζωντανό παράδειγμα ότι τα έμπλαστρα Nicorette κάνουν πραγματικά δουλειά. (σκέφτομαι να τους ζητήσω ποσοστά επί της δωρεάν διαφήμισης που τους κάνω...) ο μονος τροπος να το κοψεις με nicorette ειναι να κολλας δυο εμπλαστρα στα ματια για να μη βλεπεις να αναψεις τσιγαρο χαχαχαχαχαχα 2
kostaks3 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 ισως να εχουμε φυγει λιγο εκτος θεματος φιλε καρχαρια παντως συμβουλη να κοψεις εστω και το ενα σαββατιατικο τσιγαρο καθως θα εξελιχθει και σε ενα τσιγαρο για τον καφε και μετα σε παιρνει η κατω βολτα. Επισης τα αποτελεσματα του τσιγαρου ειναι αισθητα απτους πρωτους μηνες,δεν μπορουμε να πουμε οτι καποιος κανει λιγοτερο κακο καπνιζοντας λιγο Κανε την χαρη στον οργανισμο σου και μην πεσεις στην παγιδα του "το ελεγχω" 1
Καρχαρίαςςς Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 ισως να εχουμε φυγει λιγο εκτος θεματος φιλε καρχαρια παντως συμβουλη να κοψεις εστω και το ενα σαββατιατικο τσιγαρο καθως θα εξελιχθει και σε ενα τσιγαρο για τον καφε και μετα σε παιρνει η κατω βολτα. Επισης τα αποτελεσματα του τσιγαρου ειναι αισθητα απτους πρωτους μηνες,δεν μπορουμε να πουμε οτι καποιος κανει λιγοτερο κακο καπνιζοντας λιγο Κανε την χαρη στον οργανισμο σου και μην πεσεις στην παγιδα του "το ελεγχω" Εχω πειστει πλεον μετα απο 3 σελιδες αναλυση, ευχαριστω ολους οσους απαντησαν 3
WorldOfGlass Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Καπνιζω ενα χρόνο. Καποιες μέρες μπορεί να κάνω 1-2 καποιες 5-6 και αλλες βγάζω βδομάδα χωρίς να καπνισω καθόλου. Όσοι σου λένε οτι άμα αρχίσεις θα γίνεις φουγάρο προφανώς αναφέρονται σε ατομα που είχαν βιολογικη προδιάθεση να αναπτύξουν εξάρτηση και απλα κανουν γενικεύσεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα