Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά οφτοπικ ειμαστε αλλά εσένα σαρεσει να επιβαρυνεται το κράτος ενώ έχουν να πληρώσουν ; Εγώ την καλύτερη λύση που βρίσκω είναι εισοδηματικά κριτήρια αλλά δεν το κάνουν..

θα ειμαι οφτοπικ και μπορει να παρεξηγηθω αλλα το κρατος δεν επιβαρυνεται απο αυτους που πληρωνουν σε ιεκ και ιδιωτικες σχολες . Ενα μερος των χρηματων αυτων πανε σαν φοροι στο κρατος .το κρατος επιβαρυνεται απο τους αιωνιους φοιτητες αλλα αυτη ειναι αλλη συζητηση . θα συμφωνησω με τα εισοδηματικα κριτηρια . βασικα θα προτιμουσα να ειναι τελειως δωρεαν τις ωρες του πανεπιστημιου καθως και το ιδιο και τα πλοια πριν και μετα τις μεγαλες περιοδους διακοπων (χριστουγεννα πασχα καλοκαιρι ) τις υπολοιπες φορες να εχουν κανονικη τιμη . δεν βλεπω τον λογω καποιος φοιτητης που θελει να βγει το βραδι  να πληρωνει μισο εισητηριο σε σχεση με καποιον αλλον 

Δημοσ.

Πώς επιβαρύνεται το κράτους από τους "αιώνιους"?

Και μη μου πεις πως αν δεν ήταν "αιώνιοι" θα έκαναν κάτι άλλο πιο χρήσιμο

• Like 1
Δημοσ.

Οι ΑΕΙτζήδες πάντα θα σνομπάρουν οτιδήποτε κάτω από ΤΕΙ, δεχτείτε το.

H ανεργια δεν εχει σχολή προέλευσης.

• Like 1
Δημοσ.

Μεγαλη σπεκουλα αυτο με τους αιώνιους!! Δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος που επιβαρυνεται το κράτος από τους αιώνιους. Τα βιβλία τα έχουν πάρει έτσι κ αλλιως, το πάσο έχει λήξει έτσι κ αλλιώς και σχολή δεν πατάνε από καιρό. Είπες τίποτα :P

Δημοσ.

βασικα τωρα που το λετε μιας και δεν ειμαι φοιτητης στην ελλαδα τωρα προσεξα οτι εχει αλλαξει το θεμα με το πασο , επομενως οχι δεν χρεωνουν κατι στο κρατος αλλα επισης δεν του προσφερουν κατι . προσωπικα ενα ιεκ πιστευω δεν αξιζει τα χρηματα του . πληρωνεις για κατι που την ιδια αξια με το απολυτηριο λυκειου . 

Δημοσ.

Να τα διαβάζεις και να τρελαίνεσαι όμως!

Ωραία μυαλά νέων! Όσοι είναι στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν δικαιούνται πάσο επειδή έχουν λεφτά!

Και μετά θέλουμε να πάμε μπροστά σε αυτή τη χώρα!

Όταν η σκέψη μας ξεκινάει με τη δημόσια σχολή και τελειώνει με μια θέση στο δημόσιο τότε σίγουρα δεν έχουμε σωτηρία!

Σε καμία περίπτωση δεν περισσεύουν στους γονείς μου ούτε και σε εμένα αλλά όταν δεν καταφέρνεις να επιτύχεις σε μια σχολή, τουλάχιστον υπάρχουν και άλλες επιλογές.

Και δυστυχώς δυσκολεύομαι οικονομικά και σίγουρα το πάσο θα με βοηθούσε αν μου δινόταν.

• Like 3
Δημοσ.

Να τα διαβάζεις και να τρελαίνεσαι όμως!

Ωραία μυαλά νέων! Όσοι είναι στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν δικαιούνται πάσο επειδή έχουν λεφτά!

Και μετά θέλουμε να πάμε μπροστά σε αυτή τη χώρα!

Όταν η σκέψη μας ξεκινάει με τη δημόσια σχολή και τελειώνει με μια θέση στο δημόσιο τότε σίγουρα δεν έχουμε σωτηρία!

Σε καμία περίπτωση δεν περισσεύουν στους γονείς μου ούτε και σε εμένα αλλά όταν δεν καταφέρνεις να επιτύχεις σε μια σχολή, τουλάχιστον υπάρχουν και άλλες επιλογές.

Και δυστυχώς δυσκολεύομαι οικονομικά και σίγουρα το πάσο θα με βοηθούσε αν μου δινόταν.

Άκου Στέλλα το ότι εσύ είσαι η εξαίρεση και ίσως κάποιοι άλλοι που προκειμένου να μην πάνε θεολογία πχ προτιμούν να πάνε κομμωτική για να έχουν καλύτερες ευκαιρίες δεν πάει αλλάζει πολλά. Εξηγω, δεν νομίζω τα παιδιά που πληρώνουν ΙΕΚ ή κολλέγιο να είναι ούτε πεινασμενα όταν διαβάζω ότι μέσος όρος διδάκτρων είναι πάνω από 1000€ το εξάμηνο. Δεν ξέρω τα οικονομικά σου κ ούτε θέλω να τα μάθω. Εγώ δεν είχα καν την δυνατότητα να δηλωσω άλλη πόλη όχι να με πάνε σε ιδιωτικό. Ξανά λέω ότι υπάρχουν παιδιά σε ΑΕΙ που δεν πρεπει να δικαιούνται πάσο όταν είναι ευκατάστατοι γιατί στερούνται πόροι από αλλά πράγματα πχ νοσοκομεία. Αλλά δεν νομίζω αν κάποια μερίδα χρειάζεται πάσο να είναι των ιδιωτικών. Εσύ είσαι η εξαίρεση. Τώρα το οποιος σπουδάζει πρέπει να έχει πάσο είναι λογική δημοτικού. Γιατί να μην τα δώσουμε εκεί που έχουν ανάγκη και να τα σπαταλησουμε σε εύπορους; Στέλλα αν επιτρέπεται ποσά χρήματα δίνουν οι γονείς σου στο ΙΕΚ;
Δημοσ.

Ποια η διαφορά σπουδαστή από φοιτητή;

Ο σπουδαστής σπουδάζει, ο φοιτητής φοιτά.

Για να γράψω και κάτι on topic, η αδερφή μου ήταν σε δημόσιο ΙΕΚ, τελείωσε φέτος, και της είχαν δώσει πάσο μόνο για μετακίνηση μεταξύ σπιτιού - ΙΕΚ, δεν μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για άλλες μετακινήσεις ή για έκπτωση σε διάφορες υπηρεσίες/αγαθά. 50% έκπτωση στο εισιτήριο.

Δημοσ.

το χω κι εγω απορια αυτο!

Απ ότι είχα ακούσει, φοιτητής είναι στο ΑΕΙ, σπουδαστής είναι στο ΤΕΙ και ίσως και άλλες σχολές (σχετικά πάντα, μπορεί να είναι ευρύτερες έννοιες)

Δημοσ.

Παπαριές

Στην ουσία το ίδιο πράγμα είναι αλλά είθισται φοιτητές να αποκαλούνται οι των ΑΕΙ/ΤΕΙ και σπουδαστές των ΙΕΚ κ.λπ

Δημοσ.

Όσοι από εσάς κάθεστε και γράφετε οτι μαλακίες και στερεότυπα σας κατεβαίνουν στο κεφάλι για πράγματα στα οποία είστε outsiders

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

γαμιέστε.

Δημοσ.

Παπαριές

Έτσι, ευγενικά και με δόσεις αμφιβολίας  :-D

Επίσης, αντίστοιχες διαφορές υπάρχουν μάλλον και στο "πτυχίο" / "δίπλωμα"

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...