Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκτός του ΦΠΑ πώλησης που έχει το σουβλάκι αυτό κάθε αυτό, αυξήθηκε το ΦΠΑ πχ το λαδιού, της ντομάτας, της χαρτοπετσέτας, του κρεμμυδιου κλπ, αρα εξω απο τον χορό πολλά τραγούδια μπορεί να λεμε, όσο για τον φουκαρα που δεν ανέβασε τις τιμες, απλά θα κλείσει λίγο πιο γρήγορα απο τον άλλο που τις ανέβασε

30 χρόνια έχει μπει το ΦΠΑ στην Ελλάδα. Ακόμα να κατανοήσεις πως δουλεύει;

Μην γράφεις ονλινε τέτοιες κοτσάνες γιατί μένουν......

Και δεν το λέω για το αν ΦΠΑ της τομάτας ανέβηκε, αλλά πως υπολογίζεται το ΦΠΑ.

Ο σουβλατζής, πληρώνει ΦΠΑ για τα υλικά, και εισπράτει ΦΠΑ από το πυτόγυρο από εσένα.

Στην εφορία θα πληρώσει την διαφορά του ΦΠΑ μεταξύ των δύο. Αν το ΦΠΑ που πλήρωσε είναι μεγαλύτερο  από το ΦΠΑ που εισέπραξε (π.χ η τομάτα και το ενοίκιο έχει 23% ΦΠΑ και το πιτόγυρο 13%) η εφορία θα του δώσει πίσω τα λεφτά που δικαιούται.

Η τιμή που θα πουλήσει αυτός (1,95 +ΦΠΑ στο παραπάνω παράδειγμα), συμπεριλαμβάνει τα ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ κόστη τομάτας, κρέατος, ηλεκτρισμό, κάρβουνα, αλάτι, ενοίκια κλπ ΣΥΝ το κέρδος του.

Και επειδή δεν υπάρχει απλά αυτή η απλή κατανοήση, υπάρχουν καταναλωτές, που αντί να αντιδράσουν αποδέχονται τις μλκς που θα τους πασάρει ο καθένας με την δικαιλογία "ανέβηκε το φπα".

• Like 2
  • Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Την πιτα με 1.5 ευρω εχω πολλα χρονια να τη δω. Κοντα στη 10ετια

Αλλα και τα 2.20 - 2.40 πολλα μου φαινονται. Σε σουβλατζιδικα που παω εγω (Ανω Γλυφαδα και Βουλα) οι τιμες ειναι ακομα μεταξυ 1.90 και 2.00 , εκτος αν αλλαξαν και αυτοι τις τελευταιες μερες.

• Like 2
Δημοσ.

Εδώ ένα σουβλατζίδικο ανέβασε την τιμή και δεν μου έκοψε απόδειξη! Πόσο τραγικοί είναι;

Δουλεύω σε ενα μινι μαρκετ και κόβω απόδειξη στα πάντα και έρχονται οι πελάτες, ένας στους δέκα και μου λένε μην κόβεις απόδειξη. Οι άνω των 40 συνήθως. Σε φάση να τα φάω από το κακό κράτος που μας ρουφάει το αίμα. Λες και αυτό που του πουλάω δεν έχει μέσα στην τιμη το 13 ή 23%. Μου λέει δηλαδή στα ίσια τσέπωσέ τα. Να ζητάτε από παντού απόδειξη, αυτό το 23% που χάνετε είναι τεράστιο ποσό. 

Το θεμα μου εμενα δεν ειναι το σουβλακι η ο καφες. Απο οτι ειδα και μονος πολλα καταστηματα παρολο την κριση κρατησαν τις ιδιες τιμες σε ολα τους τα προιοντα και βαλανε φυσικα 23% ΦΠΑ. Εγω γιατι να μην τους υποστηριξω? Και στο κατω κατω παλι θα υπαρχουν οι παγαποντες που θα μου το πανε +23 % ΦΠΑ. και αποδειξη δεν θα φερουν. Γιατι να τους δωσω αυτα τα 40 λεπτα ρε μεγαλε? Δεν θα παω μονο εγω εκεινη την ημερα. Θα πανε 100-150 ατομα να φανε. Αν τους το κανει σε ολους το ιδιο θα βγαλει ενα 40αρι εξτρα. Γτ να ειναι ο αλλος ο χαζος και αυτος ο εξυπνος. Ο αλλος κρατησε την ιδια τιμη και δεν με νοιαζει η αποδειξη. Αλλα μου την σπαει σε ορισμενους η εξυπναδα τους. Πιο παλια ειχαμε κανει φασαρια. Του λεμε σε ενα λογαριασμο λιγο μεγαλυτερο φερε αποδειξη και μου φερνει την αποδειξη πληρωμης. Λεμε αποδειξη. Απαντηση : Και εδω λεει ποσο κανουνε. Τι λες ρε μεγαλε ηθελα να του πω? Με δουλευεις ? Αποδειξη θελω οχι το ποσο κανουνε. Κτλβες τωρα πιο ειναι το κολλημα μου? Και ειναι σε πολλα προιοντα ετσι. Δεν εχω παει supermarket ακομα να δω τι παιζει απο τα πραγματα που θυμαμαι αλλα θα γελασουμε και εκει. Και να ξερεις οτι δεν κοβει με αποδειξη και τα χρεωνει και ειδικα παραπανω ειναι κερδος δικο του. Εσυ τι εισαι? Ο χαζος της υποθεσης? Κατι τετοιες βλακιες καναμε και εχουμε γινει ενα κρατος να μην πω .....

Δημοσ.

Ο σουβλατζής, πληρώνει ΦΠΑ για τα υλικά, και εισπράτει ΦΠΑ από το πυτόγυρο από εσένα.

Στην εφορία θα πληρώσει την διαφορά του ΦΠΑ μεταξύ των δύο. Αν το ΦΠΑ που πλήρωσε είναι μεγαλύτερο  από το ΦΠΑ που εισέπραξε (π.χ η τομάτα και το ενοίκιο έχει 23% ΦΠΑ και το πιτόγυρο 13%) η εφορία θα του δώσει πίσω τα λεφτά που δικαιούται.

Η τιμή που θα πουλήσει αυτός (1,95 +ΦΠΑ στο παραπάνω παράδειγμα), συμπεριλαμβάνει τα ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ κόστη τομάτας, κρέατος, ηλεκτρισμό, κάρβουνα, αλάτι, ενοίκια κλπ ΣΥΝ το κέρδος του.

Και επειδή δεν υπάρχει απλά αυτή η απλή κατανοήση, υπάρχουν καταναλωτές, που αντί να αντιδράσουν αποδέχονται τις μλκς που θα τους πασάρει ο καθένας με την δικαιλογία "ανέβηκε το φπα".

Στην θεωρεία είναι όλα καλά, όταν όμως βάλεις το κλειδί στην πόρτα του μαγαζιού σου θα αλλαξεις άποψη, δεν υπάρχει ασπρο- μαύρο στο εμπόρειο

Δημοσ.

Εγώ αρκέστηκα στο all time classic facepalm ... εσύ κάθεσαι και του απαντάς σοβαρά ... χαράς το κουράγιο σου ...

• Like 1
Δημοσ.

Που τρώτε ρε σεις πιτόγυρο με 2.20-2.40; Εγώ εδώ και κάτι χρόνια στα 2.5€ βρίσκω κάτι της προκοπής και φοβάμαι τώρα ότι θα πάει στο 2.70 οπότε πιτόγυρο μια στο τόσο και αν...

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ ένα σουβλατζίδικο ανέβασε την τιμή και δεν μου έκοψε απόδειξη! Πόσο τραγικοί είναι;

Δουλεύω σε ενα μινι μαρκετ και κόβω απόδειξη στα πάντα και έρχονται οι πελάτες, ένας στους δέκα και μου λένε μην κόβεις απόδειξη. Οι άνω των 40 συνήθως. Σε φάση να τα φάω από το κακό κράτος που μας ρουφάει το αίμα. Λες και αυτό που του πουλάω δεν έχει μέσα στην τιμη το 13 ή 23%. Μου λέει δηλαδή στα ίσια τσέπωσέ τα. Να ζητάτε από παντού απόδειξη, αυτό το 23% που χάνετε είναι τεράστιο ποσό. 

Δουλεύεις, γι'αυτό κόβεις τα πάντα! Δεν είναι δικό σου :P

Παιδια δεν ξερω αν τρωτε συχνα σουβλακια η πιτες αλλα μου φαινεται το πραγμα ξεφτιλιστηκε εντελως. Πηγα εχθες με τους φιλους μου σε ενα γνωστο ψητοπωλειο της πολης για σουβλακια και πληρωσα για 2 πιτες με κοτοπουλο 2.40 εκαστος!!!!!!!!!!! Που ακουστηκε ρε παιδια? Εγω θυμαμαι την πιτα με 1,50 ευρω. Και τωρα ειναι 85%-90% πανω. Παλι καλα μας εφερε αποδειξη. Περσυ ειχε ξεχασει για να μην πω εδω και πολλα χρονια το εν λογω καταστημα την αποδειξη αλλα εφερε. Πριν εφερνε δελτιο παραγγελιας και ολα κομπλε. Τωρα μου πηγε την πητα απο 2,20 στα 2.40. Υπαρχουν καταστηματα και μαγαζακια που πουλανε καφεδες τα οποια ειδα οτι δεν ανεβασαν τις τιμες. Αλλα προτιμησαν να το αφησουν με την ιδια τιμη. Γνωμη μου ειναι γιατι να μην τον υποστηριξω αυτον τον φουκαρα που εχει το μαγαζακι του να του παρω απο εκει σουβλακι η καφε? Καλα για αποδειξη δεν το συζηταω. Θα την ζηταω και ας την πεταω στα σκουπιδια πλεον σε οσους το ανεβασαν ο Φ.Π.Α και δεν κοβουνε αποδειξη. Απλα κατεβηκα εχθες για ενα καφε και φαγητο και κτλβα οτι μου εφυγαν για πλακα κοντα στα 8 ευρω. Καθημερινη! Αν βγεις και 2 φορες την εβδομαδα καηκες! Δεν μιλαω για μεσα στο μηνα.. Ποσο μαλλον για ανεργους. Απλα απογοητευτικα.....

Και ποσα αλλα προιοντα γινανε ετσι δυστυχως. Ακουω γνωμες παιδες!

Δε νομίζω ότι ανέβασε κάποιος την τιμή απευθείας από το 1.50€ στα 2.40€! Κάπου έχεις κάνει ένα "άλμα" :)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγω θυμαμαι την πιτα με 1,50 ευρω.

Τωρα μου πηγε την πητα απο 2,20 στα 2.40.

Πόσο ήταν τελικά η πίτα πριν τον καινούριο ΦΠΑ;

1,5 ή 2,2;

Δημοσ.

Την πιτα με 1.5 ευρω εχω πολλα χρονια να τη δω. Κοντα στη 10ετια

Αλλα και τα 2.20 - 2.40 πολλα μου φαινονται. Σε σουβλατζιδικα που παω εγω (Ανω Γλυφαδα και Βουλα) οι τιμες ειναι ακομα μεταξυ 1.90 και 2.00 , εκτος αν αλλαξαν και αυτοι τις τελευταιες μερες.

Τις τελευταίες μέρες αρκετά πράγματα ανέβηκαν λίγο. Πχ τα παγωτά των 2€ πήγαν 2.20€!

• Like 1
Δημοσ.

η αγορα θα ισορροπησει μονη της,αλλα θα περασει καιρος.Εξαλλου οι νεοελληνες ειναι ζωα και 5 ευρω να παει η πιτα τα γυραδικα γεματα θα ειναι,εδω πηγε η τυροπιτα 1,5 πριν κατι χρονια και δεν ανοιξε μυτη.

• Like 3
Δημοσ.

Στην θεωρεία είναι όλα καλά, όταν όμως βάλεις το κλειδί στην πόρτα του μαγαζιού σου θα αλλαξεις άποψη, δεν υπάρχει ασπρο- μαύρο στο εμπόρειο

Ακόμα επιμένεις;

Άσπρο-μαύρο είναι ο ΦΠΑ στα μαγαζιά, αυτό που είπες με χαρτοπετσέτες και τοματούλες είναι τραγικό fail.

Η διαφορά είναι στο ότι ο επαγγελματίας μπορεί να έχει λιγότερη πελατεία ή λιγότερο τζίρο λόγω αύξησης τιμών στο πιτόγυρο (κανονική αύξηση όχι αυξημένη-μαϊμού) ή αυτός σαν καταναλωτής να ξοδεύει περισσότερα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω θυμαμαι την πιτα με 1,50 ευρω. Και τωρα ειναι 85%-90% πανω. Αλλα προτιμησαν να το αφησουν με την ιδια τιμη. Γνωμη μου ειναι γιατι να μην τον υποστηριξω αυτον τον φουκαρα που εχει το μαγαζακι του να του παρω απο εκει σουβλακι η καφε?

Ακουω γνωμες παιδες!

Η απαντηση ειναι ¨ΜΑΚΗΣ¨ Ιερά Οδός 287, Αιγάλεω 210 5310059.Εχει και στο Περιστερι..

Με φπα 23% ολα τα πιτα καλαμακια(χοιρινο,κοτοπουλο,κεμπαπ,λουκανικο) απο 1ε σε 1.3ε και ο γυρος χοιρινο-κοτοπουλο απο 1.3ε σε 1.5ε. Η ποσοτητα ειναι ικανοποιητικη.Η πιτα του ειναι μαλακη και αλαδωτη ενω το γυρο κοτοπολου το κατατασσω σε best vfm!

• Like 3
Δημοσ.

Η απαντηση ειναι ¨ΜΑΚΗΣ¨ Ιερά Οδός 287, Αιγάλεω 210 5310059.Εχει και στο Περιστερι..

Με φπα 23% ολα τα πιτα καλαμακια(χοιρινο,κοτοπουλο,κεμπαπ,λουκανικο) απο 1ε σε 1.3ε και ο γυρος χοιρινο-κοτοπουλο απο 1.3ε σε 1.5ε. Η ποσοτητα ειναι ικανοποιητικη.Η πιτα του ειναι μαλακη και αλαδωτη ενω το γυρο κοτοπολου το κατατασσω σε best vfm!

Με λίγα λόγια ανέβασε την τιμή προ ΦΠΑ κατά 10 με 20%...

Δημοσ.

Εμάς κάτω κάνουν random ανατιμήσεις.

Πίτα γύρος από 2,40->2,50

Σκεπαστή από 4,70->5,40

Σουβλάκι(καλαμάκι) από 1,30->1,50

Αναψυκτικά από 1,20->1,50

Και πάει λέγοντας...υπάρχουν φυσικά και μερικοί που κρατάνε σταθερές τις τιμές.

Σε εμάς ο γύρος είναι 2.2-2.4 εδώ και 7-8 χρόνια. 

Δημοσ.

Θα σας πω τιμές που ίσχυαν πριν κανά μήνα (δεν ξέρω αν τις αλλάξανε):

Στον Ταύρο ο Κωστής έχει €1,30 το πιτόγυρο για take away και €1,50 για delivery.

Στον Ρέντη η Πίτα της Ρούλας έχει 1,40 το πιτόγυρο για take away.

Κάτι €2,2-2,4 που ακούω είναι out of this world, εκτός αν μιλάμε για Βόρεια Προάστια ή νησιά με λίγο κόσμο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...