Vasilis 07 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Αγόρασα πρόσφατα ένα Home Cinema από ελληνικό κατάστημα. Αξία αγοράς άνω των 1000Ε. Στην πορεία αποδείχτηκε ότι ο ενισχυτής ήταν εκθεσιακός κάτι που δεν μου είχε αναφερθεί. Την ευθύνη το κατάστημα την ρίχνει στην αντιπροσωπεία. Το θέμα είναι ότι θέλει να του επιστρέψω πίσω τον προϊόν αλλά χρήματα δεν επιστρέφει.θα περιμένω ένα μήνα για αντίστιχο και σε τιμή άγνωστη πιθανόν ακριβότερη. Τι μπορώ να απαιτήσω ? Αυτο το 14 ημερολογιακές ημέρες ισχύει ?
zio10 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Αυτό με τις 14 μέρες έχω την εντύπωση ότι ισχύει για αγορές από απόσταση (ίντερνετ). Λίγο μπερδεμένη περίπτωση, δεν ξέρω τι προβλέπεται, περίμενε τους πιο έμπειρους!
gokuthelegend Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Πως αποδείχθηκε ότι ο ενισχυτής ήταν εκθεσιακό κομμάτι;
Big Boss Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Πριν μερικές μέρες έπαθε το ίδιο η μάνα μου με ένα κινητό.Το πήρε χωρίς να τις πει κανένας ότι ήταν εκθεσιακό. Μόλις το ανακάληψε τους πήρε και άρχισαν τα μα μου έπρεπε να το ξέρατε και τέτοια,ενώ δε το ανέφερε κανένας και ούτε το έγραφε πουθενά. Πήγα λοιπόν εκεί,έκανα φασαρία και απαίτησα τα λεφτά πίσω.Μου τα δώσανανε μετά από λίγο ζόρι. Θα σου συνιστούσα να κάνεις το ίδιο.
saxos55 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Για να μην ξαναγράφω κατεβατά, πέρνα μία από εδώ για ενημέρωση. Τώρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τι θα έκανα εγώ: Θα εκτύπωνα τα άρθρα 534,535,536,537,540 (είναι η πρώτη σελίδα από εδώ, και θα πήγαινα στο κατάστημα (ή θα το έστελνα με mail αν πρόκειται για δικτυακό) και όπως προβλέπει και ο νόμος, θα ζητούσα να επιστρέψω το προϊόν ως ελαττωματικό και να μου επιστραφούν τα χρήματά μου. Για να το περιγράψω στα γρήγορα: ο νόμος λέει ότι ελαττωματικό είναι όποιο προϊον έχει πραγματικό ελάττωμα αλλα και οποιοδήποτε προϊόν δεν έχει τις συνομολογημένες ιδιότητες. Δηλαδή σε "απλά ελληνικά" πρέπει να είναι όπως ακριβώς στο έχουν περιγράψει. Για παράδειγμα: Πας σε ένα κατάστημα να αγοράσεις κινητό. Ο υπάλληλος που σε βοηθάει, σου λέει ότι έχει GPS. Το πας σπίτι και διαπιστώνεις ότι δεν έχει. Μπορείς να το επιστρέψεις ως ελαττωματικό, καθώς δεν είχε την ιδιότητα που σου περιέγραψαν. Δεν έχει σημασία αν το έγραφε σε ένα φυλλάδιο ότι δεν έχει, ή αν έλειπε η λέξη GPS από το καρτελάκι που είχε μπροστά ή οτιδήποτε άλλο. Αφού σου "έταξαν" GPS και δεν έχει, είναι ελαττωματικό. Στην περίπτωσή σου, σου πούλησαν μεταχειρισμένο ως καινούριο. Είναι περίπτωση έλλειψης συνομολογημένων ιδιοτήτων. Εσύ έκανες μια σύμβαση με τον πωλητή, στη βάση ότι αγοράζεις κάτι καινούριο. Αφού δεν ήταν και δεν ενημερώθηκες/συμφώνησες για κάτι τέτοιο, η σύμβαση είναι άκυρη. Γενικά, δείξε ότι ξέρεις τα δικαιώματά σου και ότι είναι να ζητήσεις ζήτα το ευγενικά και πολιτισμένα. Κατά 99% δε θα χρειαστεί να το ανεβάσεις level (καταγγελίες σε ΣτΚ, ΓΓΚ, κτλ) 1
Vasilis 07 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Πως αποδείχθηκε ότι ο ενισχυτής ήταν εκθεσιακό κομμάτι; Κρίνε μόνος σου αν είναι εμφάνιση σφραγισμένου κομματιού.
gokuthelegend Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Κρίνε μόνος σου αν είναι εμφάνιση σφραγισμένου κομματιού. Δεν προσπαθώ να σε βγάλω ψεύτη. Βασικά αν μπορώ να καταλάβω από την φωτογραφία, έχει σκόνες ανάμεσα στα κουμπιά, και κάτι χαρακιές.
Vasilis 07 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δεν προσπαθώ να σε βγάλω ψεύτη. Βασικά αν μπορώ να καταλάβω από την φωτογραφία, έχει σκόνες ανάμεσα στα κουμπιά, και κάτι χαρακιές. Η HDMI από τα βάλε-βγάλε έχει πάρει κλίση και η usb επίσης είναι φθαρμένη. Αυτή την εικόνα δεν την έχω δεί ούτε σε μηχανήματα 6ετίας. Η σκόνη είναι το λιγότερο.
gokuthelegend Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Η HDMI από τα βάλε-βγάλε έχει πάρει κλίση και η usb επίσης είναι φθαρμένη. Αυτή την εικόνα δεν την έχω δεί ούτε σε μηχανήματα 6ετίας. Η σκόνη είναι το λιγότερο. Αυτό με το HDMI το πρόσεξα και εγώ, αλλά δεν ήμουν σίγουρος μέσω της φωτογραφίας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα