Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

νομιζω ειναι υπερβολικοι οσοι λενε οτι δεν μπορουν να το κοψουν. προφανως εχεις νευρα 1-2 βδομαδες να θες να σκοτωσεις ανθρωπο (το εχω δει  απο τον πατερα μου) αλλα αμα αποφυγεις ατομα που καπνιζουν του πουστη θα περασουν αυτες οι δυο εβδομαδες. μετα ειναι απλα συνηθεια. ευτυχως ειναι απο τις εξαρτησεις που μπορεις απλα να την κοψεις μαχαιρι. οι αλκοολικοι ειναι σε μακραν χειροτερη μοιρα.

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σας λεω: για δυο μερες καπνιζε η γυναικα μου ενω εγω το ειχα κοψει. Με κοιταζε σαν εξωγηινο σε αυτο το διαστημα, δεν περιμενε οτι θα το εκοβα. Την τριτη μερα κατα τας γραφας το εκοψε κι εκεινη. Στις τρεις μερες θεωρουσα οτι δεν ειχα καπνισει ποτε :D Η συζυγος καμια φορα το αναπολει, εγω ουτε να το βλεπω. Καθενας εχει τον τροπο του, απλα πραγματα.

Κοψτο το ρημαδι :D

• Like 1
Δημοσ.

Κοιτα στο τελος απο το κοψιμο μην πας σε::Χασις,μαριχουάνα,γκιφ,γκανζα,φούντα Καλαμάτας βρουσαλιο.....Μαυράκι του θεού... :-(

Και θα σαι ΑΝΕΤΟΣ και ΧΑΛΑΡΟΣ!!! :devil: :-D

Το προβλημα ειναι καθαρα εγκεφαλικο.. Παρε στην αρχη ενα ηλεκτρονικο τσιγαρο για βοηθεια.. και στους 2 με 3 μηνες  σταματα και αυτο.. 

Δημοσ.

Καθε φορα που αγοραζεις τσιγαρα αποδεικνυεις ποσο κοροιδο εισαι και ποσο αδυναμος σαν χαρακτηρας. Κανεις καποιον πλουσιο ενω παραλληλα κανεις κακο στην υγεια σου. Το σωμα σου και το μυαλο σου βιωνει στερητικα οπως ενας αλκοολικος. Δεν σου δινει απολαυση απλα καταπραυνει τα στερητικα που σου δημιουργει. Αν αποφασισεις να το κοψεις κοψτο μαχαιρι με τσιροτα κ τσιχλες το μυαλο σου δεν θα ξεκολησει απο την νικοτινη. Αλλαξε σκεψη κ τροπο ζωης. Σε τρεις εβδομαδες δεν θα το σκεφτεσαι καν

συμφωνω 996% σαν μαλακας μανιωδης καπνιστης

τι ακριβος εννοεις με τη ψυχολογικη εξαρτηση;

Εγω εχω μια καλη ευκαιρια να το κοψω μια και καλη.  Μπαινω σε καινουργιο διαμερισμα σε λιγες μερες και επειδη θα αλλαξω περιβαλον ελπιζω να ναι και πιο ευκολο να αλλαξω συνηθειες.  Εχω σκοπο με το που μετακομισω να γραφτω στο γυμναστηριο ακριβος απεναντι, να αρχησω να μαγειρευω σπιτι και να κοψω το καπνισμα.  Θα παω και το αμαξι για ενα καλο καθαρισμο και θα χρησιμοποιω το τασακι μονο για κερματα.  Δε ξερω αν ειναι καλη ιδεα, αλλα λεω να εχω μια κασετινα με πουρα στο σπιτι οταν εχω κοσμο και καπνιζουν εξω να βγαινω να κανω και γω ενα πουρακι αλλα μονο σε τετοιες περιπτωσεις.  Το να αρχησω να κανω πουρα καθημερινα πολυ χλωμο το κοβω.

Καπνιζω χρονια και εχω καταφερει να το κοψω για δυομιση μερες, μετα δεν αντεξα και εκανα ενα και αυτο που αισθανθηκα μονο σαν ευφορια μπορω να το περιγραψω, κυριολεκτικα ηθελα να φαω και το τσιγαρο.  Σκετο ναρκωτικο.

do it. Σκεψου φρεσκοβαμμενους τοιχους και καινουριες καθαρες κουρτινες. Βαλε κανονα να μην καπνιζει κανεις μεσα στο σπιτι, μονο στο μπαλκονι.

Τα πουρα ΟΚ σε καμια φαση που θα εχεις μερακλωσει, αλλα να τα συνδεσεις μονο με κανα καλο ποτο που γουσταρεις, και να αραζεις εξω στο μπαλκονι, οχι πχ με μπυρες και ποδοσφαιρο

παρε μια κουρτινα πχ απο το τωρινο σου σπιτι και βαλε την σε μια σακουλα. Που και που θα ανοιγεις να την μυριζεις και θα βλεπεις την διαφορα σε σχεση με μια ακαπνη

Δημοσ.

Όχι! Όσοι παίρνουν ηλεκτρονικό στο τέλος το γυρνάνε σε κανονικό. Μια και έξω θέλει.

Μην είσαι απόλυτος. Ξέρω πολλούς που δεν επέστρεψαν στο τσιγάρο και καθιέρωσαν το ηλεκτρονικό. Προσωπικά π.χ. πλησιάζω τα δύο χρόνια ατμίσματος, χωρίς να έχω βάλει κανονικό τσιγάρο στο στόμα μου και χωρίς να μού έχει λείψει ούτε στον ελάχιστο βαθμό (μετά από τριάντα χρόνια καπνίσματος...) Ο γαμπρός μου επίσης, ήδη είναι στα τέσσερα χρόνια.

Όλο το θέμα με το ηλεκτρονικό, είναι να μην το απορρίψεις στην αρχή (σε πολλούς δεν άρεσε με το που το δοκίμασαν και το παράτησαν). Αν το συνηθίσεις, μια χαρά αντικαθιστά το κανονικό τσιγάρο. 

• Like 1
Δημοσ.

cenSored, μια συμβουλή, αν έχεις αυτά τα θέματα με τον λαιμό σου, κόψε τον καφέ ή τουλάχιστον αν πίνεις το πρωί μην πίνεις και φτιάξε ζεστό τσάι. Ξέρω βέβαια οτι με την ζέστη και το καλοκαίρι ακούγεται περίεργο, αν έχεις κλιματιστικό άναψέ το και φτιάξε ένα τσάι με ζάχαρη και λεμόνι, άστο κανένα μισάωρο αφού το βράσεις να είναι χλιαρό σε ήπια θερμοκρασία οχι να καίει, τον καφέ άστον για κάποια άλλη ώρα της ημέρας. Και εύχομαι να μην ξανακαπνίσεις τσιγάρο, συνέχισε την προσπάθεια μην τα παρατήσεις.

Δημοσ.

Δεν έχω καταλάβει γιατί πολλοί μου προτείνουν να κόψω και τον καφέ.Σαν πολλές απολαύσεις δεν φεύγουν ρε παιδιά? :-p

cenSored, μια συμβουλή, αν έχεις αυτά τα θέματα με τον λαιμό σου, κόψε τον καφέ ή τουλάχιστον αν πίνεις το πρωί μην πίνεις και φτιάξε ζεστό τσάι. Ξέρω βέβαια οτι με την ζέστη και το καλοκαίρι ακούγεται περίεργο, αν έχεις κλιματιστικό άναψέ το και φτιάξε ένα τσάι με ζάχαρη και λεμόνι, άστο κανένα μισάωρο αφού το βράσεις να είναι χλιαρό σε ήπια θερμοκρασία οχι να καίει, τον καφέ άστον για κάποια άλλη ώρα της ημέρας. Και εύχομαι να μην ξανακαπνίσεις τσιγάρο, συνέχισε την προσπάθεια μην τα παρατήσεις.

Εννοείται ότι η προσπάθεια συνεχίζεται.Άκαπνος για 3 ολόκληρες ημέρες και βαδίζουμε στην 4η αισίως.Η ζωή φαίνεται το ίδιο απολαυστική,το φαί συνεχίζει να μ'αρέσει εξίσου με πριν,τα νεύρα μου είναι σε ανεκτά πλαίσια και η γεύση του καφέ χωρίς τσιγάρο γαμεί.

Έχω βγει μόνο μία φορά για ποτό,το οποίο ήταν και μπόμπα αλλά την πάλεψα σχετικά εύκολα.

Νομίζω τα δύσκολα θα φανούν μετά τον 15αυγουστο που εχω κανονισει διακοπες.

Α αγόρασα και patches (δεν κρατήθηκα) δοσολογίας 15 mg, αλλά ακόμη δεν έχουν φορεθεί.
Ξεκίνησα και το Dollhouse για τα δύσκολα βράδια.

• Moderators
Δημοσ.

Φοβερο το Dollhouse.

Μην κοψεις καφε και λοιπες συνήθειες σου. Ή τέλος πάντων κοψτες μετα και ανεξάρτητα απο το τσιγαρο. Εγω το ειχα δηλωσει ξεκάθαρα, δεν επαιζε να αλλαξω τον τροπο ζωης μου εξαιτίας του κόψιμου του τσιγάρου. Οποτε με εξαιρεση την 1η εβδομάδα που δεν ηθελα πολλα πολλα ημουν οκ.

• Like 1
Δημοσ.

Καλη επιτυχια. Μονο καλο θα κανεις με το κοψιμο. Αυτο να σκεφτεσαι παντα.

Μετα θα σε ενοχλει και στην καφετερια που λεει ο λογος απο τους αλλους!! (Ποτε θα εφαρμοστουν οι ριμαδο αντικαπνιστικοι νομοι???)

Εγω ειμαι ακαπνος 4 χρονια..μετα απο σχεδον 15 καπνισματος.

• Like 1
Δημοσ.

Καπνιστής 10 χρόνια. Συστηματικά τα 8 από αυτά. Αρκετές προσπάθειες να το κόψω, καπνίζοντας 1-2 την ημέρα ή κανένα και πάει λέγοντας. Άδικος κόπος. Μία ήταν η λύση. Μαχαίρι. Και ό,τι είπαν ήδη τα παιδιά πριν από εμένα. Δεν έχεις καμία εξάρτηση, ψυχολογικό είναι. Θέληση θέλει και τίποτα άλλο. Ούτε τσίχλες, ούτε γιατρούς, ούτε τίποτα. Απλά να το βάλεις σκοπό και θα γίνει.

Προσωπικά, εγώ έβαλα και μια εφαρμογή στο κινητό που μετρούσε τις μέρες, τις ώρες, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα. Με το που έκανα σκέψη να καπνίσω έβλεπα τι μέρες και με πείσμωνε περισσότερο να μην τις μηδενίσω. Κρίμα ήταν ο κόπος τόσων ημερών δηλαδή.

Και συμβουλή, όσος καιρός κι αν περάσει, μην κάνεις ποτέ το λάθος να πεις "Έχει 1 χρόνο που το έκοψα αν κάνω ένα τσιγαράκι δε θα βλάψει". Αυτό το ένα τσιγάρο είναι πάντα η αρχή να ξανακυλήσεις.

Αν το συνεχίσεις, θα εκτιμήσεις κι άλλα πράγματα. Όπως το ότι ο καφές χωρίς τσιγάρο έχει άλλη γεύση, μην πω και κλάσεις καλύτερη. Και σκέψου ότι ήμουν από τους πρώτους στον αγώνα του "Καφές χωρίς τσιγάρο δεν λέει".

Καλή τύχη και καλή συνέχεια. Δεκέμβριο κλείνω δύο χρόνια κι αν εξαιρέσεις 2-3 φορές που το αναπόλησα, γενικά δε μου λείπει στην καθημερινότητα μου.

Δημοσ.

Το κοντερ ακαπνίας συνεχίζει να μετράει.Τα κιλα μου δυστυχως εδω και κανένα μηνα ειναι στο μεγιστο επιπεδο που εχω φτασει γενικα (93) αρα ταυτοχρονα με το σταματημα του τσιγαρου προσπαθω να περιορισω και το βραδυνο φαγητο, κατι που ανεβαζει το επιπεδο δυσκολιας της προπαθειας μου.

Το στομα μου ειναι καθαρο σε αηδιαστικο βαθμο :-p kαι το φλεμα συνεχιζει να υπαρχει αλλα εχει παψει να ειναι ασχημο.Μετα το φαγητο δεν το σκεφτομαι καθολου και επαναλαμβάνω οτι υπάρχει ζωη και μετα το τσιγάρο :-p

• Like 3
Δημοσ.

Αυτό που μου σπάει τα @@ είναι πως ΣΚ αν είμαι σπίτι άντε να κάνω 5 τσιγάρα όλα μαζί.

Και στη δουλειά μπορεί να φτάσω πακέτο σε μια μέρα.

Γμτ την τρέλλα μου γαμώ...

Ξέχασα να γράψω , πως αν δεν πιω καφέ, ή δεν φάω δεν το ανάβω το γ@μημενο.

Κι όμως... Ακόμη καπνίζω

Δημοσ.

Μια βδομαδα καθαρος και χαλαρος!

Παραξενευομαι που δεν μου λειπει,είναι η αληθεια, αλλά τελικα ειναι πιο ευκολο απ´οτι πιστευα.

Βοηθα η γυμναστικη σιγουρα για να καθαριζει το μυαλο, όπως και ο περιορισμός των εξόδων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...