tsourakis13 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Γνωρίζετε ποια είναι η νομοθεσία για αυτό το θέμα; Αναφέρομαι πάντα σε ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ χρήση της κανναβης και των ουσιών που προέρχονται από αυτή. Υπάρχουν προγράμματα επιχορήγησης που να καλύπτουν κάποια έξοδα; Για όσους δεν γνωρίζουν μια από τις ουσίες που εμπεριέχονται σε αυτό το φυτό είναι η CBD(κανναβιδιόλη), η οποία σύμφωνα με μελέτες και ιστορίες ανθρώπων, έχει εκπληκτικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση διάφορων μορφών καρκίνου καθώς και στην αντιμετώπιση πολλών νευρολογικών προβλημάτων και ασθενειών του νευρικού συστήματος. Η παραπάνω ουσία (Αντίθετα με την THC) δεν σε στέλνει "ψηλά" και φυσικά είναι πάρα πολύ ακριβή σε καθαρή μορφή γιαυτό και πωλούνται χάπια, έλαια κτλ που περιέχουν ποσοστά της ουσίας. Μια άλλη ουσία (η πιο γνωστή) είναι το THC ή αλλιώς τετραϋδροκανναβινόλη η οποία έχει ψυχοδραστικά αποτελέσματα και χρησιμοποιείται σε διάφορους τομείς της ιατρικής για την αντιμετώπιση πόνων (πχ από χημειοθεραπείες) καθώς και την χαλάρωση των νεύρων/μυών σε άτομα με νευρολογικές ασθένειες. Άτομο λοιπόν της οικογένειας μου αντιμετωπίζει μια "δύσκολη" ασθένεια στην οποία έχει πολύ καλά αποτελέσματα το CBD και θέλω να ξεκινήσει τη χρήση του για λίγο καιρό για να δούμε τι εξέλιξη θα έχει. Γνωρίζει κάποιος που πρέπει να απευθυνθώ(σε γιατρό, φαρμακοποιό κτλ) και από που μπορώ ύστερα να προμηθευτώ σκευάσματα που να περιέχουν CBD; Όσοι δεν έχετε διαβάσει για τη χρήση της κανναβης και των παραγωγών της για ιατρικούς σκοπους ρίξτε ένα γκουγκλάρισμα και θα εκπλαγείτε. ΥΓ: Παρακαλώ μην το κάψετε το θέμα...
GreyHorse Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Η ιατρική χρήση κάναβης δεν είναι νόμιμη στη χώρα μας. Οι χρήστες διώκονται ποινικά, ακόμα και αν τη χρησιμοποιούν μόνο για ιατρικούς λόγους.
akpe Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Είναι σίγουρο αυτό; Σε συζήτηση με τον γιατρό μου πριν αρκετό καιρό μου είχε αναφέρει πως η φαρμακευτική χρήση σκευασμάτων κάνναβης (όχι τσιγάρο δηλαδή, φαρμακευτικό σκεύασμα, το ίδιο γράφει και ο OP) είναι «δυνατή αλλά δύσκολη», εννοώντας προφανώς τη συνταγογράφηση;
tsourakis13 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Καταρχάς έχω κάνει 2 φορές δημοσίευση το θέμα ας τα ενώσει κάποιος διαχειριστής. Στο θέμα μας τώρα. Δεν εννοώ να σου γράψει ο γιατρός 2 τσιγάρα τη μέρα. Εννοώ να σου χορηγηθεί ένα ελεγχόμενο σκεύασμα που να περιέχει αποκλειστικά κάποια ουσία του φυτού(πχ χάπια με την ουσία CBD). Είναι σίγουρα και αυτό παράνομο; Δεν νομίζω... Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι στο εξωτερικό να γιατρεύουν ασθένειες όπως πχ ο καρκίνος και εδώ να σου λένε είναι παράνομο... 1
GreyHorse Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Ελλάδα δεν έχει αλλάξει καμιά νομοθεσία περί αποποινικοποίησης της κάναβης. Για να διατεθούν φαρμακευτικά σκευάσματα με ουσίες του φυτού θα πρέπει πρώτα να αλλάξει η νομοθεσία. Σε γουγλάρισμα δεν έχω βρει κάποιο άρθρο ή νόμο που να αναφέρει κάτι για πρόσβαση στην Ελλάδα. Τα συμφέροντα που ποινικοποίησαν την κάναβη τον προηγούμενο αιώνα, δεκαετία του '30, ήταν πάρα πολλά σε πολλούς τομείς (φαρμακευτικές βιομηχανίες, πετρέλαιο, νάυλον, χαρτί κτλ) 1
Expertr Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 <p> Καταρχάς έχω κάνει 2 φορές δημοσίευση το θέμα ας τα ενώσει κάποιος διαχειριστής. Στο θέμα μας τώρα. Δεν εννοώ να σου γράψει ο γιατρός 2 τσιγάρα τη μέρα. Εννοώ να σου χορηγηθεί ένα ελεγχόμενο σκεύασμα που να περιέχει αποκλειστικά κάποια ουσία του φυτού(πχ χάπια με την ουσία CBD). Είναι σίγουρα και αυτό παράνομο; Δεν νομίζω... Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι στο εξωτερικό να γιατρεύουν ασθένειες όπως πχ ο καρκίνος και εδώ να σου λένε είναι παράνομο...</p><p> </p><p>Ειπαμε εχει καποια καλα σε φαρμακευτικη χρηση αλλα ΟΧΙ και θεραπευει τον καρκινο...Τον καρκινο τον θεραπευει μεχρι στιγμης ΜΟΝΟ η αφαιρεση του εντελως απο το σωμα εαν βρισκεται καπου που ειναι εφικτο.</p> 1
johnkal Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δεν επιτρέπεται γενικά η κάνναβη, ούτε για ιατρική χρήση. Αν είναι ανάγκη πρέπει να ρισκάρεις και σε περίπτωση που σε πιάσουν για κατοχή/ χρήση πας δικαστήριο! Να δεχθούν δικαστές στην Ελλάδα τα περί ιατρικής χρήσης το θεωρώ απίθανο.. δεν παίζει να χουν ιδέα
Lanike71 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Αν θυμάμαι καλά, είχε βγει μία τέτοια περίπτωση στο νετ.Ο ασθενής ήταν από Αγγλία και εκεί δόθηκε το σκεύασμα αφού πρώτα οι γιατροί δεν έδιναν άλλη ελπίδα.Βέβαια το να τσουβαλιάσουμε όλα τα είδη καρκίνων και να πούμε ότι το έλαιο κάνναβης θεραπεύει, είναι μη λογικό.Θα πρέπει να γίνουν εξετάσεις κλπ. Και υποθέτω, οι Έλληνες γιατροί θα είναι άσχετοι, από τη στιγμή που δεν το δοκίμασαν λόγω απαγόρευσης.Μήπως να το έψαχνες εξωτερικό; Εύχομαι να πάνε όλα καλά με το δικό σου.
LongTom Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Από όσο ξέρω και έχω ρωτήσει είναι παράνομο. Δεν ξέρω για καρκίνους,αλλά στην Τσεχία πωλούσαν σε μορφή χαπιού/αλοιφής για καταπραϋντικό και ήθελα να το φέρω στην μάνα μου για κάποιο χρόνιο πρόβλημα επειδή οι μελέτες/γιατροί του έδιναν καλύτερη δραστικότητα στην συγκεκριμένη περίπτωση. Δυστυχώς δεν γίνεται.
idomeneas7 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι στο εξωτερικό να γιατρεύουν ασθένειες όπως πχ ο καρκίνος και εδώ να σου λένε είναι παράνομο... Δεν γιατρεύει τον καρκίνο, απλά βοηθάει με τα συμπτώματα της ασθένειας και τις παρενέργειες της θεραπείας (χαλαρώνει, μειώνει τον πόνο, αυξανει την όρεξη, μειώνει τη ναυτία κλπ). Αντί να πάρει δηλαδή ο ασθενής παυσίπονο, αντιεμετικό, ηρεμιστικό και παρεντερική, κάνει μερικά τσιγάρα και έχει παρόμοια αποτελέσματα με λιγότερες παρενέργειες. Δεν καταργούνται τα φάρμακα του, απλά μειώνεται η συμπτωματική θεραπεία. Στον καρκίνο δεν κάνει τίποτα. Ρώτα και τους γιατρούς, αλλά δεν νομίζω να γίνεται στην Ελλάδα αυτό. Μόνο αν έπαιρνε παράνομα και με δική του ευθύνη. 3
Peleus17 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Σίγουρα είναι για ιατρική χρήση? Πλησιάζει και η Παρασκευή, που ξέρει κανείς τι την θες.
tsourakis13 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Ναι μιλάω καθαρά για ιατρική χρήση και φυσικά δεν αναφέρομαι στην μορφή που φαντάζονται οι περισσότεροι. Εννοώ να αγοράσω ένα ελεγχόμενο σκεύασμα (πχ χάπια) φαρμακευτικής εταιρίας που να περιέχει αποκλειστικά μια από τις πολλές ουσίες που περιέχει(κυρίως το cbd μιας και αυτή είναι η ουσία που χορηγείται σαν φάρμακο). Και επειδή δεν το διατύπωσα και σωστά δεν εννοώ φυσικά ότι γιατρεύει τον καρκίνο αλλά βοηθάει σε μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση του. Και το ξαναγράφω. Η ουσία CBD που περιέχεται στο φυτό (δεν εχει ψυχοδραστικά αποτελέσματα σαν το THC) έχει αποδειχτεί επιστημονικά αλλά και από περιπτώσεις ασθενών ότι βοηθάει σε μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση του καρκίνου όπως και στην αντιμετώπιση πάρα πολλών νευρολογικών νοσημάτων(σκλήρυνση κατά πλάκας,als, κτλ) Θα ψάξω αυτές τις μέρες να βρω κάποιο γιατρό να μου πει σίγουρα τι ισχύει για το θέμα. 1
MT60RS Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Σίγουρα είναι για ιατρική χρήση? Πλησιάζει και η Παρασκευή, που ξέρει κανείς τι την θες. ολα ειναι θεμα οπτικης. Και οι σουζες δρουν θεραπευτικα, ανακουφιζουν και τονωνουν τον οργανισμο, προσφερουν υγεια και ευεξια (και στον βενζινα)
NT1G Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Ναι μιλάω καθαρά για ιατρική χρήση και φυσικά δεν αναφέρομαι στην μορφή που φαντάζονται οι περισσότεροι. Εννοώ να αγοράσω ένα ελεγχόμενο σκεύασμα (πχ χάπια) φαρμακευτικής εταιρίας που να περιέχει αποκλειστικά μια από τις πολλές ουσίες που περιέχει(κυρίως το cbd μιας και αυτή είναι η ουσία που χορηγείται σαν φάρμακο). Δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερη σημασία σε τι μορφή θα είναι. 99,9% τα χάπια δεν θα έχουν έγκριση από Ε.Ο.Φ. για αρχή.
nickarmy Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2015 υπήρχαν κανονικές καλλιέργειες νόμιμες στην Ελλάδα που το προιόν πήγαινε σε φαρμακευτικές εταιρίες (οι παραγωγοί ήταν αναγκασμένη να κόβουν τα θυλικά φυτά μόλις άρχιζαν να ξεχωρίζουν) αλλά μετά αυτό δεν τηρήθηκε και σταμάτησαν , δεν ξέρω σήμερα αν υπάρχει παραγωγή . Βέβαια επειδή το ενδιαφέρον είναι μεγάλο υπήρχαν ιδέες στο εξωτερικό για για παραγωγή μόνο αρσενικών σπόρων ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα αλλά δεν έχω ακούσει κανένα νεώτερο για την πρόοδο που έχιε γίνει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα