Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για κανε Μυτιλήνη Πειραιας με τίγκα στους λαθρο και τους γύφτους! Να μην μπορείς να αναπνεύσεις μεσα απο τη μποχα..κ να φοβάσαι να πας να κοιμηθείς καταστρωμα γιατί με τόσους λαθρο χαλαρά σε βιαζαν/τεμαχιζαν/πετουσαν στη θάλασσα χωρίς να αντιδράσεις..

Οι λαθρο ειναι κακοι ανθρωποι που χαλαρα σε βιαζουν/τεμαχιζουν/πεταν στη θαλασσα?

Μηπως ειναι λιγο ρατσιστικη αυτη η αντιληψη?

• Like 6
  • Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδια συμφωνω για τα παιδια. Απλα εκεινη την ωρα που τα νευρα μου ηταν στο κοκκινο, τα αρνητικα συναισθηματα ειχαν στραφει και στη μανα αλλα και στο πιτσιρικι.

Ειχα χειροτερο απο ταπερακι. Πατατακια και γαριδακια τυρενια σε σακουλακια που εκαναν ωραιοτατα χρατσα χρουτσα και μαλιστα σε συνδυασμο με τα πλαστικα μπουκαλακια που ζουλαγαν βραδιατικα για να τα συμπιεσουν.

Dat feelin'...  σε συνδυασμό με την ''ωραιότατη'' μπόχα που βγάζουν... Επέζησες του ολέθρου.

Δημοσ.

Οι λαθρο ειναι κακοι ανθρωποι που χαλαρα σε βιαζουν/τεμαχιζουν/πεταν στη θαλασσα?

Η γενικευση ολοι ειναι ''κακοι'' ειναι ρατσιστικη, αλλα δεν το λεει ετσι ο φιλος νομιζω...

Ωστοσο οταν το βλεπεις στην ρεαλιστικη του βαση πως ενα ποσοστο απο αυτους (αρκετα μεγαλυτερο σε σχεση με το ποσοστο των ελληνων) ειναι ''κακοι'' συν το ποσοστο που ειναι ''καλοι'' αλλα ταυτοχρονα τοσο απελπισμενοι που μετατρεπονται (εστω λογω αναγκης) σε ''κακους'' οχι δεν ειναι ρατσιστικο. Ειναι η πραγματικοτητα... Μην σου πω πως επιτρεπεται και γενικευση... ''Κακοι'' + ''καλοι'' που λογω απελπισιας γινονται ''κακοι'' ισως να την δικαιολογουν αυτην την γενικευση...

Δημοσ.

Για κανε Μυτιλήνη Πειραιας με τίγκα στους λαθρο και τους γύφτους!

Και με άγιο ραφαήλ, άντε θεόφιλο αν σε βαστάνε τα κότσια σου.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο τροπος σκεψεις: Μην τυχον και πω στο παιδι ΟΧΙ, μην τυχον και του χαλασω χατηρι. Εχει ως αποτελεσμα μια κοινωνια απο ανθρωπους που δεν βρεθηκε ποτε κανεις να τους μαθει δυο πραγματα. Να τους μαθει να σεβονται τον συνανθρωπο τους και να μην ενοχλουν χωρις λογο. Να τους δοσει αρχες και αξιες.

Ενα απλο παραδειγμα.

Ο γιος του γειτονα μου (13 χρονόν) καθε φορα που βγαινει απο το σπιτι κοπαναει τη πορτα τοσο δυνατα που ακουγεται σε ολη τη πολυκατοικοια (μην ρωτησετε γιατι το κανει αυτο, μεγαλη ιστορια).

Ο πατερας και η μητερα? αναισθητοι και αμορφωτοι. Δεν μπενουν στον κοπο να που στο παιδι τους. Παλικαρι μου μην κοπανας την κολοπορτα.
Αυτο ειναι ενα απλο παραδειγμα τις ανικανοητας των "γονεων" να μεγαλωσουν παιδι. Ανθρωποι που ειναι ανικανοι να δοσουν σωστες βασεις σε ενα παιδι κανουν παιδια. Μετα αναρωτιεσε γιατι η κοινωνια ειναι σκατα. Τη περιμενεις να βγει απο σκατα? σκατα.

Δυστυχως η δυτικη συντηρητικη συμπεριφορα προς τα παιδια ειναι καταστροφικη για την κοινωνια. Ειναι ο ιδιος λογος που ακους κατι 15χρονα σημερα να ουρλιαζουν με το παραμικρο.

Επεξ/σία από WorLogik
  • Like 7
Δημοσ.

Τι διαδρομές κάνετε ρε παιδιά και κοιμάστε κιόλας?

Δοκιμάστε να κατεβείτε από Κομοτηνή Αθήνα(~12 ώρες) με το τρένο και τα ξαναλέμε :P

Από Αλεξανδρούπολη να δεις χαχα, μόνο πρώτη θέση, διαφορετικά είναι ΘΑΝΑΤΟΣ!

• Like 1
Δημοσ.

Πρωτο μακρινο και τελευταιο μου ταξιδι Σαμος-Θεσσαλονικη 25 ωρες με το Αλκαιος.

μετα ενα μηνα το αποσυρανε.

καμπινα μεν αλλα βρωμουσε πετρελαιο οποτε και το καταστρωμα καλο ηταν.φυσικα χωρις υπνο.

δεν υπαρχει παιδεια αλλα φταιει και η πλοιοκτητρια εταιρια.

Δημοσ.

Πρωτο μακρινο και τελευταιο μου ταξιδι Σαμος-Θεσσαλονικη 25 ωρες με το Αλκαιος.

μετα ενα μηνα το αποσυρανε.

καμπινα μεν αλλα βρωμουσε πετρελαιο οποτε και το καταστρωμα καλο ηταν.φυσικα χωρις υπνο.

δεν υπαρχει παιδεια αλλα φταιει και η πλοιοκτητρια εταιρια.

Πλέον δεν υπάρχει κανένα καράβι από Θεσσαλονίκη οπότε Ησυχασαμε.

Επειδή μετακινουμαι συχνά με καράβια έχω βρει τη λύση που με βολεύει. Ταινίες~ επεισόδια στο ταμπλετ ή κινητό.

Παντού τα ίδια Σκατα είναι σε όλα τα καράβια οπότε απλά μονωνω τα αυτιά μου.

Δημοσ.

Εξαρτάται την ηλικία του παιδιού, αν είναι μωρό σε καροτσάκι αλλά και μεγαλύτερο τα περι ελέγχου του κλάματος και της φασαρίας από τον γονέα απλά τα ξεχνάμε. Αν είναι μικρό παιδάκι από 5-6 εκεί μπορεί να το κουμαντάρει ο γονέας.

'Oποια ηλικία και να έχει το παιδάκι, ποτέ δεν κλαίει χωρίς λόγο. Δεν είναι δικαιολογία αυτό. Κάποια ανάγκη έχει η οποία δεν καλύπτεται και για αυτο συνεχίζει να κλαίει.

Πλακα κανεις? Μακαρι να ταν ετσι! Εδω πηγα με την ιδια ακτοπλοικη, εκλεισα θεση σε αερολορικου τυπου και ζευγαρακι στις 2 το βραδυ προσπαθουσε να στρωσει να κοιμηθουν μαζι πισβ απο το καθισμα μου. Αφου κοντεψα να ξερασω απο τα σκουντηγματα τους και αφου καταλαβαν οτι 2 ενηλικες ανθρωποι δεν χωρανε να κοιμηθουν μαζι στο πατωμα αναμεσα απο τις σειρες καθισματων, αποφασισαν να απλωσουν στρωματσαδα στο διαδρομο και να κοιμηθουν αγκαλίτσα με αποτελεσμα εμεις οι προλεταριοι να εχουμε γυρω στα 5 εκατοστα χωρο για να περασουμε το διαδρομο. Αν καταλαθος πατουσες το sleeping bag τους δε, λογω υφασματος γλιστρουσε τρελα με κινδυνο να πεσεις και να τους πλακωσεις κιολας.

Νομιζω την επομενη φορα θα αρχισω να τραβαω και φωτο.

Τα αεροπορικά ήταν πολύ μούφα, κι εμείς είχαμε κλείσει αλλά το air condition ήταν ρυθμισμένο σε πολικό ψύχος και πλερώσαμε καμπίνα για να μην ξεπαγιασουμε. Αυτά στο παλιό πλοίο που πάει Χανιά, στο νέο πλοίο που πάει Χανιά είχαμε καβατζώσει ωραιότατο καναπεδάκι στο καταστρωμα μεν, αλλα σε υπόστεγο δε και ήταν καταπληκτικά.

Αυτά με τις στρωματσαδες παντως τα εκαναν και οι γονεις μου οταν ειμασταν μικρα. Στρωναμε κατω απο γεφυρες (μερικες φορες ειχε βρεξει και εσταζαν νερα) ή ακόμα και σε διαδρόμους που λες. Τρωγαμε μονο φαγητα απο το σπιτι, μεχρι και γκαζακι ειχαν φερει μια φορα. Για αυτο κι εγώ πλέον αμα δεν είναι 4* τουλάχιστον, δεν πάω διακοπές. Εχω παιδικά τραύματα.

• Like 1
Δημοσ.

Παντως στο blue star 1 ειχα κανει κονε ολο το πληρωμα με τοσες φορες που ταξιδευα και μου δινανε με +15€ καμπινα καμαρότου μονοκλινη με ολα τα κομφορ :P

• Like 2
Δημοσ.

Τηλεμεταφορα στο παρελθον ;;;;; wow !!!!! ....ας μην σχολιασω και το "attitude" στο πρωτο ποστ.... Εντελως ακυρο... Προφανως δεν υπαρχει ελληνικη αποδοση του....

Αν υπαρχει, please, enlighten me! Αυτο μου ταιριαζε, αυτο εβαλα. :)

Τα αεροπορικά ήταν πολύ μούφα, κι εμείς είχαμε κλείσει αλλά το air condition ήταν ρυθμισμένο σε πολικό ψύχος και πλερώσαμε καμπίνα για να μην ξεπαγιασουμε. Αυτά στο παλιό πλοίο που πάει Χανιά, στο νέο πλοίο που πάει Χανιά είχαμε καβατζώσει ωραιότατο καναπεδάκι στο καταστρωμα μεν, αλλα σε υπόστεγο δε και ήταν καταπληκτικά.

Αυτά με τις στρωματσαδες παντως τα εκαναν και οι γονεις μου οταν ειμασταν μικρα. Στρωναμε κατω απο γεφυρες (μερικες φορες ειχε βρεξει και εσταζαν νερα) ή ακόμα και σε διαδρόμους που λες. Τρωγαμε μονο φαγητα απο το σπιτι, μεχρι και γκαζακι ειχαν φερει μια φορα. Για αυτο κι εγώ πλέον αμα δεν είναι 4* τουλάχιστον, δεν πάω διακοπές. Εχω παιδικά τραύματα.

Καλα κ εγω σπανια παιρνω κατι απο πλοιο κλπ. Αντε στη χειροτερη κανα τσαι η καφε που ειναι για μενα ειδος πρωτης αναγκης! Σημασια εχει κ ο τροπος που θα το κανεις ομως, το σημειο και η ωρα.

Σχετικα με αυτο, οφειλω να παρατηρησω πως στις αεροπορικες υπηρχαν ελληνες, τουριστες, αθιγγανοι και καποιοι πακιστανοι καθως και ανθρωποι με καταγωγη ανατολικου μπλοκ, αν κρινω απ τη γωσσα που μιλουσαν. Δεν θα το παω φυλετικα γιατι δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι αλλα οι πιο ατιθασοι, που δεν ελεγαν να καταλαβουν οτι δεν κλεινουμε διαδρομους κ δεν ζουλαμε πλαστικα μπουκαλια στις 3 το βραδυ ηταν οι τσιγγανες. Οι 2 πιο φασαριοζικοι ανθρωποι-οικογενειες( η μια με το μωρο) ηταν απο ανατολικο μπλοκ η βαλκανια η κατι τετοιο. Η μια εκανε πως δεν καταλαβαινε ελληνικα, αν κρινω απ τη συνεννοηση με τον υπαλληλο του πλοιου που ειχε. Αρκετοι ελληνες γυρω μου εκαναν φασαρια οπως προανεφερα, και οι πακιστανοι ηταν οι πιο ησυχοι και διακριτικοι.

Αναφερομαι αποκλειστικα στην ομαδα ανθρωπων που ηταν μαζι μου στην αιθουαα εκεινη την ημερα.

Δημοσ.

Σπουδαζα σε νησι που το πλοιο το γρηγορο εκανε 9 ωρες και το αργο 14, οποτε φαντασου ειχα φαει πολλες ωρες σε πλοια. Ολα αυτα που περιγραφεις μου φαινονται φυσιολογικα. Το οτι ειναι η 1η σου φορα με πλοιο εξηγει τα παντα που γραφεις. Μπορει να εχεις και δικιο αλλα οπως ειπε και το παιδι παραπανω, δεν μπορεις να περιμενεις ησυχια απο τους αλλους στο σαλονι!

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.

Πόσα παιδιά έχεις μεγαλώσει;

5 ανήψια μεγάλωσα και δεν θυμάμαι ποτέ κανένα να σκούζει στο άσχετο σε δημόσιους χώρους... 

'Oποια ηλικία και να έχει το παιδάκι, ποτέ δεν κλαίει χωρίς λόγο. Δεν είναι δικαιολογία αυτό. Κάποια ανάγκη έχει η οποία δεν καλύπτεται και για αυτο συνεχίζει να κλαίει.

Αν κλαίει επειδή πονάει, είναι μέχρι ένα σημείο λογικό. Αν κλαίει όμως για ...ψυχολογικούς λόγους, φροντίζεις μετά να κλάψει και για σωματικούς! :P

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...